90 kilo ve üzeri olupta tüp bebek yaptıran var mı?

Ben varim .Boyum 1.76 kilom 102.Ekimde ilk tedaviye baslarken 96 kiloya düsmüstüm.Ama tekrar aldim.Benim hipotiroidi,insülin direnci,polikistik over var.bunlarin hepsi kiloyu kolaylastiriyor.Simdi ikinci denemedeyim dondurulmuslarimla.Persembe günü sonucu alicam.Bakalim bu kiloyla hamile kalabilecekmiyim.Ama en sagliklisi zayiflayip tedaviye baslamak.Cünkü biliyorumki hamile kalirsam sorunlar cikabilir.En basta benim hamilelik diyabeti olma olasiligim yüksek.ins yinede bekledigim gibi olmaz.Umarim sende hic bir sorun yasamazsin canim .

sağol bungeecim iyi dileklerin için dualarım seninle haberini bekliyorumzemuszemus:teytey:

Canım sen de hamilelik sırasında hep aşerip kusanlardan mısın? Benim ailemin neredeyse tüm kadınları gebeliklerini gebe kalmadan önceki kilolarının altında tamamlamışlar. Hiç gebeliğinde şeker yüklemesi yaptırdın mı? Bu hamilelikte yükselen şekerden dolayı olabiliyor. Aynı zamanda gebelik şekeri denilen bu durum düşüklere ve erken doğumlara neden olabiliyor. Ne güzel hamile kalabiliyormuşsun, yine kaldığında mutlaka şeker yüklemesi yapılmasını iste.

evet canım hemde nasıl walla inanamazsın çok busefer olur diye çok korkuyorum oyüzden walla glucophage 850 mg diye bi ilaç kullanıyorum bide tavsiyeni unutmayacağım haymatlos:dance:

ben de aynı ilacı kullanıyorum şekerim, gebelikte bile devam edeceğiz bu ilaca. Birazcık dikkat edersen bu ilaca ilk başladığında kilo veriyorsun. Yine de en güzeli hazır tedaviye başlamamışken biraz çaba gösterip verebildiğimiz kadar kilo vermek.

haklısın canım vermeye çalışıyorum kilo dikkat ediyorum bende en azından almamaya kilo 58 kg olduğum günleri düşünüyorum hep bu savaşı ben kazanacağım diyorumalkisalkisalkis

kızlar bende kısmetse bu ayın sonunda başlıcam ımcı micro tedavime benimde boyum 1.61 kilom 80, çok uğraşıyorum ama bi türlü istediğim gibi zayıflayamıyorum. 5 kg verip 7 kg geri alıyorum. evlendiğimden beri 2 yıldır 20 kg aldım. bu kiloyla tedavide sorun olurmu? ben düzenli adet olurum, yumurta rezervim de iyi. sorun eşimde. dr um kiloyla ilgili bişi söylemedi. ama sigarayı bırak hemen dedi. bende 8-10 tane içerdim günde şimdi tam bırakamadım 3-4 tane içiyorum hala. onu da bıraksam vicdanım da rahatlıcak.eşimde sigara içiyor o da azalttı benim kadar içiyor. valla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz bebişimiz olsun diye.

Kızlar bence hiç panik yapmayın benim yakın bir arkadaşım m kilo ile hamile kaldı şu anda aylık hamile siz yeterki sakin olun olumsuz düşünmeyin hepinizin gönlüne göre versin rabbim

Pardon kİlosu nu yazmamıŞım yÜz yİrmİ beŞ aylık hamİle

Benim doktorum da 38 yaşındaki 124 kg bir askeri hemşire hastasına tüp bebek yapıp gebelik elde ettiğini anlatırdı. Fakat buna cesaret edebilmesini sağlayan kadının askeri eğitim geçmişinden kaynaklanan kas kütlesiymiş. Benim doktorum da iki deneme arası diyetten çok spor yapmamı önerdi, çünkü kas kütlesinin çokluğu gebeliğin kolay geçmesini sağlıyormuş. Mesela güçlü bel kasları gebelik nedenli bel fıtığını önleyebilir, ya da bacak ağrısı vs. çekmeyiz gibi...

Kizlar bende ha bugun ha yarin tedaviye ´basliyacam diye 5 ayda 55 kilodan 70 kiloya ciktim yok incir kürü yok bal+cörekotu derken aldim kilolari bakalim nasil olacak veremiyorum da metb.düzenim bozulur diye hersey yolunda giderde hamile kalirsam size yazarim aman ne yapayim önemli olan kilo degil bebegim gelsinde bebegim kilo nasil olsa gider

Kizlar bende ha bugun ha yarin tedaviye ´basliyacam diye 5 ayda 55 kilodan 70 kiloya ciktim yok incir kürü yok bal+cörekotu derken aldim kilolari bakalim nasil olacak veremiyorum da metb.düzenim bozulur diye hersey yolunda giderde hamile kalirsam size yazarim aman ne yapayim önemli olan kilo degil bebegim gelsinde bebegim kilo nasil olsa gider

haklısın canım bebeğimiz gelsinde kiloları veririz :lepi:hihoyyyt:teytey::dance::dance::dance:

kızlar aslında çok da kafamıza takmamamız gerek. bazı anne adayları 45-50 kg ile hamile kalıp doğuma 80 ile giriyolar,yada 60 la hamile kalıp 90 la giriyolar. bizim zaten çok kilo alma lüksümüz yok.o yüzden beslenmemeize dikkat edip en fazla 8-9 kg ile gebeliği tamamlamaya çalışmalıyız. sağlıklı beslenerek.bazı kadın doğum dr ları bu konuda anneye özel beslenme diyeti öneriyorlarmış. çünkü kilo alınca normal doğum riske giriyor. sezeryanda da iyileşme süreci uzuyor.gerçi hamilelik bir kadın için en özel ve en güzel dönem kısıtlamalarla sıkıntıya dönüştürmek te yanlış olur.

ben tedavim olumlu sonuçlanırsa ikiz bebeğe de olumlu bakıyorum.düşünemiyorum ne hale gelirim.kapılardan sığamam heralde.ama değer.

canım haymatloscum senin için duacıyım gerçi tüm bebiş isteyen herkez için duacıyım bende kısmetse bu ay başlıcam tedaviye tüp bebek için bak şimdiden 2 kişi oldukopuyorumnanaktanhihoyyyt

paluri canim bende bu ayki adetimle basliyacam tedaviye insallah Rabbimin izni ile canima can gelirde benimde kaderime kismetime gönlümdekini verir Rabbim cümlemize

kızlar ben 1.60 boy ve 90 kilodayım.tüp bebekten önce kilo vermeyi çok düşündüm ama diyetle verilen kilolar hızla geri alınır hamilelikte.vakit kaybetmeye de artık tahammülüm kalmadı ve geçen ay tedavimi oldum.şu an hamileyim.şimdilik çok iyiyim ama korkmuyor da değilim.bence gebeliğin tutmasında bir problem yok .ama tansiyon gibi problemler yaşıyorsanız biraz temkinli davranmak lazım

kızlar ben 1.60 boy ve 90 kilodayım.tüp bebekten önce kilo vermeyi çok düşündüm ama diyetle verilen kilolar hızla geri alınır hamilelikte.vakit kaybetmeye de artık tahammülüm kalmadı ve geçen ay tedavimi oldum.şu an hamileyim.şimdilik çok iyiyim ama korkmuyor da değilim.bence gebeliğin tutmasında bir problem yok .ama tansiyon gibi problemler yaşıyorsanız biraz temkinli davranmak lazım

haklısın cnm.valla benim yakın bir arkadaşım evlendikten sonra 24 kilo almıştı.diyetisyen kontrolünde 3 ayda 20 kilo verdi.64 kiloya indi. diyetisyen kendisine 1 sene hamile kalma bu kilonu koru demiş.ama arkadaşım hemen ardından hamile kaldı.ve hamileliği boyunca hem verdiği 20 kiloyu geri aldı hemde 8 kilo fazladan aldı. şimdi eski halinden de fazla kiloda. bende verebilirsem tedaviye kadar 1-2 kilo veririm. olmazsa hamilelikten sonra vermeye uğraşırım toptan diye düşündüm.

ben 2009 temmuzda 87kg yu tartıda görünce diyete basladım, işe giderken 20dklık yürüyüşle başlayıp zaman zaman 1 saate kadar çıktım hem iş çıkışı hem sabah yürüdüm yediklerime dikkat ettim az az sık sık yedim meyvemi eksik etmedim hazır gıda tüketmedim ve araık ayında 72kg indim 23 ocakta tedaviye başladım ilaçlar vs. etkisi ile biraz kilo aldım

Back
X