90 kilo zirveden yokuş aşağı 55'e

ayse1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2013
522
54
53
İzmir
artık yeter; tam 10 yılda 35 kilo aldım.ama artık almak yok vermek var.ben 10 yıllık evli 2 çocuk annesiyim.bu kilolar tabiki gökden zembille inmedi evlendiğimde 55 kiloydum.evlenip şehir değiştirince bir de çalışma hayatını bırakıp evde oturunca üzerinede ard arda 2 de çocuk olunca birde yemeği seviyorsan sonuç 90 kilo :( ama artık dur dedim ne zaman mı? 2 ay 10 gün önce he birde bu 10 yılda çok denedim bıraktım.diyetisyene bile gittim.ama çok sıkıldım neden mi?hep aynı şeyleri söylüyordu söylemeklede kalmıyor herkese aynı diyet listesini veriyordu.şeker hastalarına bile aynı sadece ekmekleri farklıydı bize 6 dilim yazarsa onlara 7 dilim yazıyordu.neyse en sonunda bu ayça kaya'yı dinledim televizyonda hemen kitabını aldım.çok mantıklı geldi.şimdi kimsenin yazdıklarınla değil kendi yediklerimle zayıflıyorum.a bu arada zayıflıyorum dedim dimi ; evet bu süre zarfında tam 6,600 gr.verdim.günlük yiyeceğimi kendim belirliyorum.kendim sayıp hesaplıyorum.gayette sağlıklı besleniyorum.ben hergün yediklerimi yazıyorum.sizde benimle bu yolda devam etmek isterseniz buyrun ben hergün yazmaya devam etcem sizide beklerim.ne kadar çok paylaşırsak o kadar çok motive oluruz ben 90 kiloya yani zirveye kadar çıktım.şimdi yokuş aşağı iniyorum.haydi bayanlar sizide bekliyorum.

Merhaba arkadaşım senin hikayen de çok tanıdık geldi. Aşağı yukarı çok benzeşiyo benimle. Bende 2 çocuk annesiyim ailemden farklı bir şehirdeyim. 76 kg. oldum ve 58 kg de olduğum zamanları çok ama çok özledim. Hikayemizin başı benziyo umarım sonu da benzer ve tez zamanda kalıcı olarak kurtuluruz kilolarımızdan. bende dün bu kararı verdim. Bugün pek uygulayamasamsa diyetteyim. Menünü burayada yaz birlikte paylaşalım. Hikaye ne zaman biter bilmeme ama içimden bir ses mutlu sonla bitecek diyoo. Hadi sana bol şans. Bu rada günlüğünde hayırlı olsun. İlk arkadaşında ben olmuş olayım:38:

Merhaba arkadaşım senin hikayen de çok tanıdık geldi. Aşağı yukarı çok benzeşiyo benimle. Bende 2 çocuk annesiyim ailemden farklı bir şehirdeyim. 76 kg. oldum ve 58 kg de olduğum zamanları çok ama çok özledim. Hikayemizin başı benziyo umarım sonu da benzer ve tez zamanda kalıcı olarak kurtuluruz kilolarımızdan. bende dün bu kararı verdim. Bugün pek uygulayamasamsa diyetteyim. Menünü burayada yaz birlikte paylaşalım. Hikaye ne zaman biter bilmeme ama içimden bir ses mutlu sonla bitecek diyoo. Hadi sana bol şans. Bu rada günlüğünde hayırlı olsun. İlk arkadaşında ben olmuş olayım:38:

sayfamı okuyup cevap yazdığın için çok teşekkür ederim.ne demişler birlikten kuvvet doğar.benim bugünkü listem:
sabah:1 yumurtayla ve baharatlarla yapılan omlet,2 dilim ekmek,yeşilçay,3 hurma
öğlen:4 kaşık taze fasulye,2 kepçe çorba,2 kaşık yoğurt
ikindi:1 bardak süt,1 meyve
akşam:4 kaşık taze fasulye,1 dilim ekmek,2 kaşık yoğurt
gece:3 hurma
bugünlük planım böyle her sabah kilomuda yazıcam.

herkese günaydın bugünkü listem ;
sabah:1 yumurta,1 dilim peynir,2 dilim ekmek,3 hurma 2 tahıl+2et+1meyvve
öğlen :2 kepçe çorba,1 kase yoğurt,salata 2 tahıl+1süt
ikindi :1 bardak süt,2 ceviz,1meyve 1 süt+1meyve+1yağ
akşam:1 porsiyon sebze yemeği,1dilim ekmek,salata 1 tahıl+1yağ
gece :1 bardak süt,3 hurma 1 süt+1meyve
5 tahıl+2et+3meyve+3süt+1yağ

14,01,2014 83,4
15,01,2014 83,3gr.

diyete başlangıç tarihi :05,11,2013
başlangıç kilom :90
istenilen kilo :55
şimdiki kilom :83,300gr.
verilen kilom :6,700gr.
kalan kilom :28,300gr.
zor gibi görünüyor değilmi bence değil bu kilolarla yaşamak benim ve hiç kimsenin kaderi olamaz.bu kilolar ya gidecek ya gidecek.

diyete başlangıç tarihi :05,11,2013
başlangıç kilom :90
istenilen kilo :55
şimdiki kilom :83,300gr.
verilen kilom :6,700gr.
kalan kilom :28,300gr.
zor gibi görünüyor değilmi bence değil bu kilolarla yaşamak benim ve hiç kimsenin kaderi olamaz.bu kilolar ya gidecek ya gidecek.

Canım benim 6,7 kg. yi veren kalanınıda verebilir. Takipçinim. Destekçinim. Menünün de çok anlamadan yorum yapıcam ama bence gayet iyi. Hergün mü tartılıyosun bence bir gün belirleyip o günde tartılmak daha doğru olur.:54:

Canım benim 6,7 kg. yi veren kalanınıda verebilir. Takipçinim. Destekçinim. Menünün de çok anlamadan yorum yapıcam ama bence gayet iyi. Hergün mü tartılıyosun bence bir gün belirleyip o günde tartılmak daha doğru olur.:54:

desteğin için çok teşekkürler canım günde 2,5 lt.su içiyorum.sabahlarıda aç karnına yeşilçay içiyorum.herkese tavsiye ederim.tartılma konusuna gelince çok sabırsızım sabahı zor ediyorum.ama sabredebilen varsa iki üç günde bir tartılabilir.

Canim takipteyim seni bende dogumdan oncede var olan ama dogumdan sonra artan kilolarimi vermeye calisiyorum 1 ay once gunluk actim ama olmadi hep araya bişeyler girdi bugun basladim insallah kurtulurum su kilolarimdan bende hergün tartilmayi düşünüyorum

Canim takipteyim seni bende dogumdan oncede var olan ama dogumdan sonra artan kilolarimi vermeye calisiyorum 1 ay once gunluk actim ama olmadi hep araya bişeyler girdi bugun basladim insallah kurtulurum su kilolarimdan bende hergün tartilmayi düşünüyorum

tabiki kurtulursun önemli olan gerçekten istemek bende okadar çok başlayıp bıraktımki !ama artık diyet gözüyle bakmadığım için zaten bu kadar rahatım.bence sende çok sıkma kendini illede diyete girince insanın psikolojisi bozuluyor.yasaklar daha cazip geliyor.ben çikolata,tatlı,hamur işleri için ölürdüm.ama şimdi hiç aramıyorum bile.birde mümkünse evden uzak tut çok sevip dayanamadığın yiyecekleri zaten sonrasında alsan da yiyemediğini göreceksin.ben iki kızım için çikolata falan aldığımda artık dönüp bakmıyorum bile.bir de o günlüğünü mutlaka tut bence bende tutuyorum.çok faydalı en azından yeme disipilininde hissediyor insan kendini.bu hayat bizim ve hiç bir yiyecek bizim hayatımızdan daha önemli değil.

herkese günaydın bügünkü listem:
sabah :3 kaşık yulaf ezmesine 1 bardak süt,3hurma 2tahıl+1süt+1meyve
öğlen :4 kaşık pazı kavurma,yoğurt,2 dilim ekmek 2tahıl+1süt
ikindi :2 ceviz,1meyve 1meyve+1yağ

akşam yemeği daha yapmadım yapınca onuda yazarım.

kızlar geçen gün bir belgesel seyrettim.hollanda da bir labaratuarda hiç spor yapmayan bir erkek üzerinde yapılan bir deneydi.hayatı boyunca hiç spor yapmamış bir kişiyi 90 dakika boyunca spor yaptırıyorlar.spor bitince bir makineye bağlayıp kaç gram yağ yaktığına bakıyorlar ve sonuç 19gr.evet sadece 19gr. şimdi size çok az geldi değilmi evet en önemlisi bundan sonra geliyor.kişiyi 40 dakika dinlendiriyorlar ve tekrar makineye bağlıyorlar sonuç 49gr.yağ yakmış.ve ardından bilim adamlarının söylediklerine göre 24 saat boyunca vücud yağ yakmaya devam ediyor.yani biz sporu bitirdikten sonrada vücud yağ yakmaya devam ediyor.ben sporu hiç sevmeyen biri olarak artık sporu yapıcam ve hergün arttırıcam.

hiçkimsenin paylaşımda bulunmaya niyeti yok galiba,kimse benimle birlikte kilo vermek istemiyormu haydi hanımlar desteklerinizi bekliyorum.

herkese günaydın bugünkü listem;
sabah :3 hurma,1 bardak süte ,3 kaşık yulaf ezmesi 2tahıl+1süt+1meyve
öğlen :sebze yemeği,1 kase yoğurt,4 kaşık makarna 2tahıl+1süt+1yağ
ikindi :1 meyve ,2 ceviz 1meyve+1yağ
akşam :4 kaşık mantar sote,yoğurt,1 dilim ekmek 1tahıl+1et+1süt
gece :3 hurma 1meyve
5 tahıl+1 et+3 süt+3 meyve+2 yağ
bugünlük listem böyle kilo bildirimime gelince nihayet düşmeye başladım tekrar
16,01,2014 83,300gr.
17,01,2014 83,200gr.

100gr.olsun yağlardan olsun diyelim :)

Son düzenleme:
herkese merhabalar 3 gündür bilgisayarım yoktu paylaşımda bulunamadım.ama boş durmadım ve aynen devam ettim.
17,01,2014 83,200
18,01,2014 83,100
19,01,2014 83,000
20,01,2014 83,000
21,01,2014 82,800gr.yani paylaşımda bulunamadığım süre zarfında 0,400gr.vermişim:) yarından itibareb tekrar yazmaya başlarım.

diyete başlangıç tarihim :05,11,2013
diyete başlangıç kilom :90
diyette ulaşmak istediğim kilom :55
şuan ki kilom :82,800gr.
kalan kilom :27,800gr.

mrb baya istikrarli gorunuyorsun ben de sali baslayacam insallah seni takip edecem bana da beklerim

günaydın kızlar bugünkü listem ;
sabah :aç karnına 1 bardak kefir,2dilim ekmek,1kaşık lor,maydanoz 2tahıl+1et+1süt
ara :1 portakal 2meyve
öğlen :4 kaşık tavuk sote,2 kaşık bulgur pilavı,yoğurt 1tahıl+1et+1süt
ikindi :2 ceviz,10 fındık 2yağ
akşam:2kepçe çorba,salata 2tahıl
gece :1 bardak kefir 1süt

5 tahıl+2 et+3 süt+2 meyve+2 yağ

gecen yıl 80 kiloidim ne oldu ise şu kış gireli 89 gördüm tutamıyom kendimi hiç ye ye duramıyom git gide içede kapanmaya başladım susup susup yemekten alıyom hırsımı

Back
X