yazmakla yazmamak arasında baya gittim geldim, yazdıklarımın ukalalık gibi duracağından korkuyorum aslında. Inş öyle düşünmezsiniz... -tatlicadiarzu-
arkadaşlar 100 kilo civarıysanız kilo vermeniz 60 kilolarda olan birinden çok daha kolay olmalı gibi geliyor bana, özellikle yaşınız 20lerdeyse.. Cerencim ben ilk sayfayı okumuştum sadece, nedense 30larında olduğunu düşünüyordum, ama çok gençmişsin canım ya. Ben de 20 yaşındayım. Hayatımızın en güzel yılları belki de, neden bu kadar kilolu olarak geçirelim ki bu yılları. Güzel güzel, istediğimiz gibi giyinmek varken. Insanın kendisiyle barışık olması çokk güzel, çok da özeniyorum kiloluyum ama böyle mutluyum diyenlere, çünkü ben değilim, 65 civarıyken aynaya bakmaktan nefret ederdim ağlayasım gelirdi, ama biraz da gerçekçi olmak lazım. 100+ kilo olmak fiziksel görüntüden öte çok sağlıksız birşey. :1shok: Ilerde karşılaşabileceğiniz sağlık sorunlarını düşünsenize? Yaşı genç olan arkadaşlar, ilerde hamileliğiniz ne kadar zor ve ne kadar riskli olabilir düşünün lütfen. Yasakkelime insan istedikten sonra herşeyi başarabilir. Iradenize güvenin. 1 çikolata parçası nasıl 1 insanın iradesinden güçlü olabilir ki? önce kararlı olmak lazım, devamı elbet gelir. Ha benim verdiğim kilo çok birşey değil, ama yinede nasıl verdiğimi söyleyeyim bir ihtimal işe yarar, çokkk spor yaptım, günde en az 1-2 saat tempolu yürüdüm, koştum. Kahvaltıyı normal yaptım, sağlıklı besleneyim diye genelde yumurta,peynir,zeytin,domates ve sevmesem de reçel yedim. öğlen genelde sebze yemeği, bazen köfte, makarna vs. çok önemsemedim açıkçası rahat rahat yedim öğleleri. Akşamsa sadece salata (sadece domates-soğan ve elma sirkesinden, kesinlikle yağ koymadım.) yanında da 2dilim kızarmış kepek ekmeği yedim. Birkaç gün zorlanıyor insan ama sonra çok normal geliyor yedikleri, eskiden nasıl yemişim o kadar çok diyor.
Inşallah az da olsa yardımcı olabilmişimdir. şeniz