- 24 Aralık 2010
- 827
- 36
- 323
- Konu Sahibi mutluluk_06
-
- #14.701
Yeni yılın ilk gununden herkese tunaydinn dun ben de sevdicegim arayana kadar huzunluydum neyse ki aradi konustukRabbim bir daha kimseye boyle ayrilik yasatmasin hepimiz icin son olsun bu ayrilik insallah 2014 u getirdik siradaki hedef askerligi bitirmek hadi bakalim herkese mutlu gunler dilerimm
Neler gelmiş Kübb
Ayy demi insan çevreden böyle şeyler duyunca mutlu oluyor
Askerliğe dair stresler sıkıntılar işte, mehtabın yatması falan. Bir de okulda sınav dönemi artık onlar falan da bir hayli sıktı
KISA DÖNEMLERE TERHİS ŞOKU
Uzun dönemler için askerlik süresinin 15 aydan 12 aya düşürülmesinin ardından ilk terhisler başlarken, askerliğini 6 ay kısa dönem olarak yapan askerler ise şok yaşıyor. Üniversite mezunu olan yedek subay adayları için test ve mülakatlar kaldırıldığı için bu yükümlüler artık 12 gün evde askerlik yapamayacak.
Test ve mülakatlar olduğu dönemde, yükümlüler ayın 1-2 ve 3. gününde sınavlara giriyordu. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından da ayın 12sinde birliğine teslim oluyordu. Bu 12 günlük süre ise 6 ay olan kısa dönem askerlik hizmet süresinden düşüyordu. Bu süre erken terhiste anlamına gelmese bile 12 gün evde askerlik olarak geçiyordu. Kısa dönem askerler için ayrıca 12 gün de izin hakları bulunuyordu. Yani kısa dönem yükümlüler izin kullanmama durumlarında 6 aylık sürede yaklaşık 24 gün fiili olarak askerlik yapmıyordu. Test ve mülakatların kaldırılmasıyla birlikte kısa dönem erler için askerlik hizmetleri askerlik şubelerinden sevk tarihi ile başladı.
Opte basina koy yavrum ya onlari
Bende hem okul,askerlik,hasret ,evdeki stres,aileme ozlem,haksiz yere yediklerim
Allah ahimi herkesten cikarsin canim sikildi yazarkende stres oldum ya
70 bin terhis
Askerlik süresinin 15 aydan 12 aya düşürülmesinin ardından ilk terhisler başladı. Hükümetin 12 ay askerlik için 1 Ocak tarihini açıklamasının ardından gözler, yeni düzenlemeden kaçıncı tertip, ne kadar askerin yararlanabileceğine çevrildi. Askerlerin silah altına alındıkları tarihler ve kullandıkları izin süreleri birbirlerinden farklı olduğundan, kesin sayı verilemiyor, ancak yapılan hesaplamalara göre ilk etapta bugün itibariyle 70 binin üzerinde asker terhis olacak. Gelecek yıl boyunca erken terhis olacak askerlerin toplam sayısının ise 290 bini bulması bekleniyor. (Vatan)
Bazı birliklerin kapısında hali hazırdaki askerler vedalaştıktan sonra terhis olan arkadaşlarına son kez şınav çektirerek arkalarından çantalarını fırlattı.
Kahve seti gelmis 3.setim oldu:)puantiyeli kupa ve kadeh takimi:)
Evettt:) onceden duydugumda heyecan yapardm bayag teklif mi etcek nolck diye:)smdi normal karsiliyorm adam askerde oldugu icn:))
Güliii nasılsın bayadır yoktun gecen gün baya adın gecti topicte nerde güli diye :26:
Gelince eder yaa inceden inceden aklına sok sen de daha şimdiden
Belki olmusturde dertlerinden kurtulmustur diyemi canim
Allahin zoruna gitmesin isyanlardayim bicak kemige dayandi
Hastalik sahibi ettiler beni kahreysin canm sikkin
Sende ne var ne yok bosver beni
Askere gtmeden istiyodum gercekten ama smdi acelesi yok istediginde etsin ustune dusemem diyorm:)bnu emreyede ima ettim bozuldu:)aman o istesin birazda:)
Askere gtmeden istiyodum gercekten ama smdi acelesi yok istediginde etsin ustune dusemem diyorm:)bnu emreyede ima ettim bozuldu:)aman o istesin birazda:)
Tünaydın kızlar.
Rahat uyuyamayınca bu saatte kalktım
Tünaydın Pembeee, en güzeli olmuş bence zaman geçmiş
tek iyi yönü o sanırımgece evin altında sarhoşlar vardı şarkı söylüyolardı uyutmadılar
Tünaydın kızlar.
Rahat uyuyamayınca bu saatte kalktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?