- Konu Sahibi melikea123
-
İsterseniz biraz hikayemden bahsedeyim size. Ben şu an 20 yaşındayım, ben genel olarak toplu diye tabir edilen bi ergenlik geçirdim. Sadece ''ergenlik'' diyorum, çünkü adet görmeye başladıktan sonraki yıllarda kendimi kilolu hissetmeye başladım. 12 yaşında adet oldum ve sonrasında kapanmaz bi iştaha sahip oldumher neyse ben bi şekilde 17 yaşında kendimce diyet yapmaya başladım. çok çok fazla yazılar okudum araştırmalar yaptım internette. önce işe kalori sayımıyla başladım daha sonrada lahana suyu içmeye başladım ki beni kilo vermemde aşırı yardımcı oldu. Birkaç yardımcı bir şeyler daha yaptım lahanayla birlikte, BİM' den aldığım form çaylarından içtim hergün 2 fincan, bir de ip atladım. Arkadaşlar bu ip atlamayı bir araştırın derim size, yok böyle bi spor o kadar faydalıymış ki bende faydasını çok fazla gördüm haliyle. İp atladım dediysem de öyle ip alıp sokaklarda ip atlamak değil :) evin içinde ellerimi ip tutat gibi yaptım, hayali yani :) dakikada 100 tane çoğalta çoğalta 1500 e kadar çıktım ki düşünürseniz 15 dakikanızı alıyor. Ve sonuç inanılmazdı 1.5 ayın sonunda tam tamına 14 kilo vermiştimmm :) dediğim gibi şu an 20 yaşındayım geçen 3 senelik süre içinde hep en fazla 3 kilo aldım verdim, aldım verdim. Hiç daha fazlası olmadı. Hani hep derler ya ''çabuk kilo verince fazlasıyla geri alırsın'' diye, yok öyle bir şey ''yersen alırsın'' bu kadar basit. 70 kilo ile diyete başlamıştım 56 ile bitirdim. Ve size en büyük tavsiyem arkadaşlar ne olur lütfen ama lütfen lahana suyu için biliyorum tadı iğrenç çok haklısınız benim lahana şu an o kadar tahammülüm yokki turşunsunu bile yiyemiyorum ama ne olur için sıkın dişinizi 1 ay için şu lahana suyunu. Bir de içme konusunda size bir tavsiye vereyim. Kokusunda çok tiksiniyorsanız pet şişenin kapağını delin ordan bir pipet sokun öyle için kesinlikle koku gelmiyor. Peki şu an kaç kiloyum diye merak eden olursa 58 kiloyum 2 kiloyu vermeye çalışıyorum. Bugün diyetimin 3. günü. Bunu belki size bi yararım olur diye yazdım. Gelin birlikte başlayalım ben kilo veririm istediğim kiloya düşerim hiç önemli değil hep sizin yanınızda olurum gerçekten. sormak şstediklerinizi sorun sonsuza kadar yardımcı olabilirim tüm kalbimle :)
- Mutlaka ama mutlaka lahana suyu için
- BİM de satılan form çaylarında için 2 fincan
- Her şeyin lightını yiyin özellikle peynir olmakla birlikte süt, yoğurt vs..
- İp atlayın dakika da 80-100 olmak şartıyla
- Ve kesinlikle kalori hesabı yapın 1200 ü geçmeyin ( ama ben 600 ü bile bulmamışımdır. benimki bildiğiniz ölüm diyetiydi. Bunu kesinlikle denemeyin. unutmayın en az 1000 e inin)
Melikecim Sana hayırlı olsun diyetin
Hiç umutsuzluğa kapılma bende 87 kilodan 58 düştüm
Yani ister ve azimli olursan yapabilirsin
Hatta sen o önündeki masadan bile yemekler çalmamış aklını maşallah
Bendende azimlisin demekkisenden benden bile daha iyi parformans beklerim..
inşallah bende o 58 leri falan göreceğimsenide çok tebrik ediyorum başardığın kolay bir şey değil sonuçta
İnşallah :))
Kolay değil evet ama zorda değil ilk 15 günden sonrası özelliklegün be gün bekliyorum diyet günlük yazını
bu işi başarabilirsin!
konu sahibi arkadaşım..
her öğününde pilav makarna var..böyle diyet olmaz..pilav makarnayı çıkaracaksın hayatından..onun yerine 1 dilim kepekli ekmek ye..
moralini bozmak için değik yardımcı olmak için yazdım..
başarılar..
Ben sabah ve öğle toplamda bir kahvaltıda yenebilecek şeyler kadar yiyorum. Daha fazlasında kilo alıyorum. Öğle menüsü akşam yemeği gibi olunca kilo almak kaçınılmaz. Patates ve mercimek aynı menüde olmamalı, ikisi birlikte ağır. Ayrıca patatesi ve pirinç pilavını bence hiç yememen lazım. Aynı öğünde hem patates hem pilav yiyerek, ki bu akşam yemeği bile değil, nasıl kilo vermeyi düşünüyorsun? Kilo vermeyi düşünmesen ne yiyecektin? Ayran yerine yarım kase yoğurdu bir öğünde (sabah veya öğlen) yersen açlığını çok daha az kaloriyle geçirmiş olursun.öğle yemeğinde neler yediğimi yazayım; 1 kase mercimek çorbası , 4-5 kaşık patates, 5 kaşık falan pilav birde ayran
şuana kadar ki menümü yazayım hemen;
sabah: 1 fincan nescafe
öğle: 1 kase yayla çorbası 4 kaşık fasulye ve 1 küçük dilim börek, tabi sabahtan öğleye kadar olan ek 2 fincan nescafeyi unutmamak gerek
şuana kadar ki menümü yazayım
sabah=1 fincan nescafe
öğle yemeğine kadar 2 fincan daha içtim
öğle yemeği: yarım kase mercimek çorbası
4-5 kaşık bulgur pilavı
4 tane ceviz büyüklüğünde köfte
az bir şeyde salata
öğlen yemeğim:12.30
1 kase çorba
3-4 kaşık ıspanak( bir ıspanak bu kadar iğrenç yapılabilirdi.)
4-5 kaşık makarna ve yarım kase yoğurt
şuanda ise nescafe içiyorum
çok kahve içiyorum acaba ondanmı kilo veremedim diye düşündüm biran
sabah(07.00)=1 fincan nescafe
işte bu saate kadar üzerine şimdi 2. bardağımı içiyorum
ara=1 mandalina
öğlen menüm: 1 kase çorba
1 tane ufak kızarmış but (ama yağsızdı)
3-4 kaşık pilav
çok az salata
1 bardak ayran
öğlen yemeğimin ardından ara olarak 1 mandalina yedim
onun üzerine ise 1 fincan nescafe
selam sevgili günlük okuyucularım :) bugün ki menümü de paylaşayım sizinle;
1 fincan nescafe 1 kaşarlı poğaça ve 1 bardak çay
2-3 bardak çay içmişimdir bu saate kadar
şimdi ise fırın kurusu peynir zeytin domates yiyeceğim
saçlarım yandı moralim bozuk bare kahvaltımı yazayım size:)
kalkınca 1 fincan nescafe
kahvaltı 1 haşlama yumurta 4-5 tane zeytin 1 fincan nescafe
Nacizane önerilerim olacak.
Ben sabah ve öğle toplamda bir kahvaltıda yenebilecek şeyler kadar yiyorum. Daha fazlasında kilo alıyorum. Öğle menüsü akşam yemeği gibi olunca kilo almak kaçınılmaz. Patates ve mercimek aynı menüde olmamalı, ikisi birlikte ağır. Ayrıca patatesi ve pirinç pilavını bence hiç yememen lazım. Aynı öğünde hem patates hem pilav yiyerek, ki bu akşam yemeği bile değil, nasıl kilo vermeyi düşünüyorsun? Kilo vermeyi düşünmesen ne yiyecektin? Ayran yerine yarım kase yoğurdu bir öğünde (sabah veya öğlen) yersen açlığını çok daha az kaloriyle geçirmiş olursun.
Çok fazla kahve var listelerinde. Umarım sütsüz içiyorsundur? Ya da en azından en fazla biri sütlü olmalı. Her canın istediğinde içmek yerine acıktığında iç, bastırması açısından. Börek, poğaça, tost yeme! Ayda bir. Bu arada öğle yemeğinde hem çorba hem de fasulye yiyorsun. İkisinden birini yeme. Bir kase çorbayla salata öğle için yeter. Çorba içiyorsan ekmek yeme.
Bir öğle menüsünde hem çorba hem pilav hem de köfte hem de salata? Benim akşam yemeğim bu kadar bile değil.
Yine çok çok çok. Makarna asla yeme. Bu menüde yalnızca ıspanak ve yoğurt yemeliydin. Çorba ve salata bu menüde çöpe.
Bir mandalina ve kahve sabah ve öğlenin bütünü için sağlıksız.
Çorba, pilav ve tavuk. Yine bu üçünü birden ben akşam yemeğimde yemiyorum. Biri eksik oluyor. Öğle için bu menü çok fazla. Pilavı kesinlikle yememelisin. Çorbayla ayrandan da birini seçmelisin. Salata sebze yemiyorsan iyidir.
Dışarıdan poğaça yeme. Eti form bisküvi yiyebilirsin poğaça yerine.
Bir yumurta yediysen o öğün tamamdır. Haşlanmış yumurta tok tutar. Nescafe yerine günde birkaç bardak su iç.
Son olarak bazı günlerinin öğle menüleri hiç zayıflamak isteyen birinin menüsü gibi değil, kilo almak isteyen birinin menüleri gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?