Canım güzel bir başlık olmuş , inşallah paylaşımlar olur. Çünkü aynı dertten bende muzdaribim
Bugüne kadar ne bir salça, reçel, yapıp yada dondurucuya bir ürün koymuşluğum vardır. bu yıl bende
hazırlıyım diyorum. Ama hiç bir şeyin yapılma zamanı ve şeklinide bilmiyorum..Açıkcası paylaşımlara göre
bende yapacağım.. Vakti olanlar yapılışınıda anlatırsa sevnirim.
Birde yapılacak şeyin vakti de önemli, Yani şuanda patlıcan ,biber,kırmızı biber çıktımı acba ,yoksa sera
ürünlerini alıp dondurucuya atmanın da bir gereği yok. Sonuçta kışında sera ürünü oluyor zaten
Yada mesela salça yapımımın bir zamanı var sanırım..
arkadaşlar şimdi mesela bezelye koyabilirsiniz tam zamanı, ben dün akşam 9 kilo paketledim yerleştirdim mesela
Bezelyeleri , (aynı şekilde barbunya da olabilir) çiğden mi koyuyorsunuz ,yoksa hafif şokluyormusunuz ??
1.Taze fasulyeyi domatesle çok az kavurarak poşetleyip buzluga atabilirsiniz.
2.Barbunyayı yine çok az domatesle kavurarak buzluga atabilirsiniz.
3.Kışlık domates yapabilirsiniz isterseniz buzluga isterseniz kavanoza yapabilirsiniz ama annem kavanoza yapıyor daha güzel oluyor domateslerin kabuklarını soyup küp küp doguruyoruz içine biraz sıvıyag ve biraz tuz atıyoruz ve kavuruyoruz kapattıktan sonra şişeler doldurup bir gece ters bırakıyoruz eger kapaklarda bir sorun yoksa kışın rahatlıkla kullanabilirsiniz.
4.Bezelye ve taze yaprak şoklayıp katabilirsiniz
5.Bamyayı hafif domatesle kavurarak yada domates koymadan buzluga atabilirsiniz.
6.Patlıcanları karnıyarıklık olarak kızartıp buzluga atabilirsiniz.
7.Dolmalık patlıcan,biber ve kabak koyabilirsiniz kimisi haşlayıp koyuyor kimisi çigden koyuyor.
8.Biber kızartıp koyabilirsiniz aynı zamanda biber,patlıcan közleyip koyabilirsiniz yine çigden yeşil biber ve süsbiberi koyabilirsiniz.
9.Börülceyi çigden yada hafif domatesle kavurarak koyabilirsiniz.
10.Semizotunu hafif haşlayabilirsiniz.
11.Dolmalık patlıcan,dolmalık biber ve bamya kurutabilirsiniz aynı zamanda yeşil fasulyeyide kurutabilirsiniz yemegi çok güzel oluyor.Yine yemeklik şeklinde doğranmış patlıcan kurutabilir ve patlıcanı doğrayıp buzluga atabilirsiniz.
12.MIsırı haşlayıp buzluga atabilirsin.
AKLIMA GELENLER BUNLAR.
bir şey sorucam ben özellikle şu kurutma işini merak ediyorum. nasıl yapıyorsunuz?
bir şey sorucam ben özellikle şu kurutma işini merak ediyorum. nasıl yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?