__ayse ' nin Diyet Günlüğü - Artık yeter bende başaracağım!!

__kontes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2012
143
18
68
Kızlar hepinize merhaba ;

Ben 26 yaşında , 1.65 boyunda ve tam 85 kiloyumm Kendimi bildim bileli hep kilolu oldum ve hep zayıflamaya çalıştım ama hiç bir zaman başaramadım. Bu yılın haziran ayında evlendim. Evlenmeden önce 85 kiloydum. Zayıflamak için çok uğraştım , daha doğrusu çok uğraşmadım hep kararlar verdim ama hiç uygulayamadım. Diyetisyene gittim,nişanlıma sözler verdim. Olmadı , olmadı.... Çok iradesizim. Hiç kendimi kontrol edemiyorum. Zar zor düğün öncesi 7 kilo verdim ve 78 kiloyla dombili bi gelin oldum Ama evlendikten sonra işi bıraktım.Ye , iç , yat moduna geçtiğim için aynen hepsini 3 ay içinde geri aldım ve yine 85 kiloyum. Ama artık yeter diyorum. Çünkü 1 yıl içerisinde hamile kalmayı planlıyorum ama bu kiloyla hamile kalırsam doğuma girerken 110 a vururum heralde. (Allah korusun)
PKO hastasıyım ve insülin direncim var. Bunun için gerekli ilaçları kullanıyorum ancak kilo vermem normal sağlıklı insanlara göre daha zor oluyor. Ama yine de bu sefer başaracağıma inanıyorum. Bir dönem gittiğim diyetisyenimin verdiği listeyi yeniden uygulayacağım. Her akşam burada o gün yediklerimi ve yaptığım sporumu paylaşacağım. Bana destek olmak veya beni kendine destek olarak görüp beraber zayıflamak isteyen arkadaşları bekliyorum. Hedefim 65 kiloya düşmek. Yani toplam 20 kilo vermek istiyorum. İnşallah başarırım
Listemi sizlerede faydası olacağını düşündüğüm için paylaşacağım.Uygulaması kolay ve işe yarayan bir liste. Sizede tavsiye ediyorum.
Umarım bu seferde hayal kırıklığına uğramam. Desteğinizi bekliyorum....

Bir önceki mesajda bahsettiğim diyet listem. Klasik ama uygulaması kolay ve işe yarıyor.

Sabah kalkınca ; 2 adet kuru kayısı veya kuru erik
1 bardak su
Kahvaltı ; 2 dilim ekmek ( Tam Buğday veya Kepekli)
Peynir veya yumurta (60 gr yağsız peynir veya 1 yumurta)
Domates, salatalık,yeşillik (sınırsız)
Ara Öğün ; Kuru Kayısı 3 adet
Ceviz 2 adet

öğle ;Izgara et, balık, tavuk, yağsız ızgara 3 köfte kadar, 90 gr
Salata limitsiz yağsız
Ekmek ( Tam Buğday veya Kepekli) 1 dilim

Ara Öğün ;5 Form biskuvi + yeşil çay

Tekrar Ara Öğün ;Yoğurt Yarım bardak
Meyve 1 adet ( Taneli ise 1 avuçiçi)

Akşam ; Sebze Yemeği (1 tatlı kaşığı yağ ile) Maksimum 8 yemek kaşığı
Bol dereotlu, maydonozlu cacık 1 kase
Ekmek ( Tam Buğday veya Kepekli) 1 dilim
Salata limitsiz yağsız

Ara Öğün ;Meyve 1 adet ( Taneli ise 1 avuçiçi)
Yoğurt veya süt (Yarım bardak)

Özel Notlar

Öğlen et, balık, tavuk ve kurubaklagil ile bol yeşillikli salata tüketin.
Akşam sebze ve yoğurt tüketin.
Bir öğünde et salata tüketiyorsanız, diğer öğünde sebze ve yoğurt tüketin.
Gün içinde minimum;
2 köfte kadar et
2 bardak yağsız ve az yağlı süt veya yoğurt
5 porsiyon meyve ve sebzeyi mutlaka tüketin.
8 bardak su için.

Merhaba Ayşe. Günlük açmakla çok güzel bir başlangıç yaptın. Kararlı olduğunu düşünmemei sağladın. Listen çok güzel. Bence zaten bu şekilde beslenmemiz gerekiyor, biz lezzet olduğunu sandığımız zehirlerin peşinde koşuyoruz. Menülerini her gün yazarsan ben ve bir çok arkadaşın menülerini yorumlayıp sana yardımcı olmaya çalışırız

Bence hedeflerini küçük küçük belirle. Birden bire 20 kg. sana çok gibi görünebilir. Önce 80 hedefle istersen, ne kadar zamanda 80' e inebilirsin? Bu liste ile haftada kaç kilo verebiliyorsun?

Teşekkür ederim desteğin için :) Bu listeyle normalde haftada 700 / 800 gr civarında verebiliyorum. Sporla desteklersem 1 kg civarında verebilirim. Benimde hedefim ilk aşamada 5-6 kilo civarında vermek. Toplamda 20-25 kg vermek istiyorum .

ben de pko hastasıyım ve çok şükür bi kızım var.boyum kısa ve 63-64kg iken bana zayıflamam gerektiği söylendi.ben zayıflayamadım ve bi yıldan fazla bekledim kızımı. 60-61 arası oldum, kafamda rahatlamıştı o ay hamile old öğrendim. hamile kalamzsın demiyorum ama gerçekten zayıflamak gerek. allah (cc) gönlüne göre versin inş. birlikte zayıflayalım

evet banada doktor fazla kiloların hastalığı tetiklediğini söylemişti. Umarım hamile kalma sürecimde herhangi bir sorun yaşamam

İnsülin direncin olduğu için spor yapmanı tavsiye ederim. Çok daha kolaylaşır işin. O halde haftada 1 kg. diyelim. Haftaya pzt. sabah tartılma günün olsun. Bu sabah 85 olduğuna göre haftaya pzt. 84 olmanı bekliyoruz canım

inşallah verebilirim. Yürüyüş yapmak için alanım pek yok. Evde de spor aletim olmadığı için youtube dan spor videolarını izleyerek yapmaya çalışacağım. hareketsiz olunca diyet yapmanında pek anlamı olmuyor malesef

Evde de yapılabilir hatta daha iyi de olur. Yağmur, çamur gibi bahaneler uydurmayız di mi Leslie Sanson var, walk at home klipleri onlarla başlayabilirsin. Sana tavsiyem 1'er kg. lık 2 ad. dambıl, 1 mat, plates topu edinmen. Hatta ip atlayabiliyorsan bir de ip. Form sante dergisi sürekli egzersiz kartları veriyor. Ben o kartlardan bölge bölge seçip idmanımı oluşturuyorum. Geçen hafta sadece 1 gün yaptım. Bugün de temizlik yapacağım için kaytardım, ama hala ortada temizlik yok :26: Kalkıp yapsam iyi olacak
Neyse egzersiz konusunda yardım istersen elimden geldiğince olmaya çalışırım. Evleninceye kadar çok ciddi sporla uğraştım. Gerçi hala gitmediğim bir salonda üyeliğim var ama, tembellik diz boyu anlayacağın Birbirimize destek olalım, sporu bırakmayalım.

Son düzenleme:

bende de formssantenin egzersiz kartları var. Ebru şallı plates cd si fln her türlü teçhizat var ama bide üşenmesem :) Bir şey sormak istiyorum. Plates için fazla kilolarınızın bir kısmını verdikten sonra başlayın yoksa kilolar olduğu gibi kasa dönüşür daha çirkin olur diyorlar doğrumu ? Yani bnm gibi hiç spor yapmamış biri için en uygun başlangıç hangisi olur. Ne kadar süre yapmam lazım günlük

Hiç spor yapmamış birisi için ilk 2-3 hafta kesinlikle kardiyo egzersizi yapmak en doğrusu. Kardiyo nabzı yükselten seri hareketleri içerir. Tempolu yürüyüş, eliptik bisiklet, normal bisiklet kullanmak kardiyo için uygundur. Hayatı boyunca hiç plates yapmamış birine mekik çektirmeye çalışmak omurgada kalıcı hasara sebep olabilir. Senin için tempolu yürüyüş kardiyo egzersizi yerine geçebilir. Yürüyüş aralarında biraz kendini zorlayacak kadar hızlanmak yağ yakımını artırır. Yani 5 dk. tempolu yürüyüş arasında 1 dk. yüksek tempo ekleyebirsin. Önce ne yapacağına karar verirsen süresini ve şeklini ona göre belirleyebiliriz.

yürüyüş bandım yada bisikletim yok malesef ve bulunduğum yerde de yürüyüş yapabileceğim bir alan mevcut değil. evde neler yapabilirim?

yürüyüş bandım yada bisikletim yok malesef ve bulunduğum yerde de yürüyüş yapabileceğim bir alan mevcut değil. evde neler yapabilirim?

Mecburen leslie sanson indireceksin o halde walk at home kliplerini. 2-3-5 mil yürüyüşleri var.ilk hafta 20 dk.lık olanı yapalım, 2-3-4 .ncü haftalar 40 dk olanı. Kendini zorlayacak hareketleri yapma, zorlandığın yerde bırakmalısın. Bırak derken mesela, bacağını kaldırmanı söylediğinde kaldırabildiğin kadar kaldır, daha fazlasına zorlama demek istiyorum.Spor yapacağım diye kendini sakatlayacak pozisyonlara da girme lütfen. Ama her gün yapacağına söz veriyor musun?

tabi kii söz veriyorum. Artık başka yolum yok. Ya olucak bu iş ya olucak. Leslie videolarını da şimdi hemen arıyorum netten ve başlıyorum :)

Hadi bakalım, kolay gelsin:)) Saat kaçta yapacaksın, saatin önemi var çünkü. Sabah erken kalkabilirsen 6.30 gibi yapman çok iyi olur, bütün gece aç olduğumuz için yağ zerrecikleri kana geçmiş olacak. Dolayısıyla yağ yakımı kolaylaşır. Ya da akşam üstü saat 16 gibi vücudumuzun spor yapmaya en uygun olduğu zamanı seçebilirsin.

merhaba ayşe bende ayşe
bende diyetisyene gitmeye başladım ve inanırmısın listelerimiz neredeyse aynı ben 4 haftayı bitirdim 5. haftaya giriş yaptım ilk 3 hafta 1 kilo verdim şu anda 3100 gr gitti ama son hafta sıkılma moduna girdim ve spor yapmadım son hafta sadece 200 gr verdim
benim diyetisyenimde üşengeç ve uykucu olduğumu biliyo onun için bana haftada 3-4 gün evde sadece olduğun yerde tempolu 30 dakika yürü diyo yapılması çok kolay bişey yani belki denersin
bende bu hfta yazmaya çalışırım sayfaya çünkü bu hafta yine iyi kilo vermem lazım ki geçen haftayı kapatayım
görüşürüüüüüzzzz

Tebrik ederim, ne güzel kilo vermişsin

serap sabahları o kadar erken kalkamıyorum malesef hatta saat 11 den önce uyandığımı söyleyemem bugün leslie etap 1 i yaptım 20 dk olan saat 17:00 gibi yaptım. Çok zevkliydi. Dans eder gibi hiç sıkılmadım. Üstelik baya da terledim. hergün yapacağım mutlaka. kaç gün sonra 2. etaba geçebilirim?

ayşe selam evet diyetisyenlerin verdiği listeler hemen hemen aynı oluyor herhangi bir hastalık söz konusu değilse. umarım beraber kiloları veririz çabucak

Bugün yediklerim ;
Sabah : kaşarlı tost + yeşil çay
ara: 1 avuç üzüm
Öğle : 1 kase yoğurt
Akşam : Yarım kase mercimek çorbası
3-4 kaşık kurufasulye
3-4 kaşık pilav
Yemekten 2 saat sonra 1 muz + 1 bardak süt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…