Bana da markette bir kadın su an tam sebebini hatırlamadığım bir kriterden dolayı en helal markanın t.rku olduğunu söyleyip t.rku almamı söyledi. Ben cevap vermeden diğer markanın ürününü sepete atınca kapali oldugunuz için muslumansiniz sandım tarzı bisi dedi ve alışveriş boyu beni gözleriyle yedi
Takmamak lazım desek de can sıkıyorlar. Ne yazık ki görünüşte kalıyor boykot. Madem öyle neden 2 kişiden 1i bop un eşbaşkaniyim diyen bir adama oy veriyor hayret ediyorum. Neyse bu konu siyasete bağlanmadan zor yürür. Allah akıl fikir versin millete. Zalimlerin zulmünden de korusun masumları...
tek tek kesimde besmele kriteri, büyük ihtimalle.
Torkunun anavatını benim memleketim
ama düşünün ben o anavatanda tesettürsüz büyüdüm, düşünün yediğim linci, duyduğum lafı. o zaman ailede tektim.
aradan zaman geçti şimdi neredeyse aile %50 -50 oldu. yeni nesil de genel olarak tesettürlü değil bizde. kendi kızları kapalı değil o yüzden laf edemiyor oldular mesela bizde durum bu.
bu önemli mi değil.
kimse kimseye ne giyeceğini dikte edebilir mi. edemez. + bence kimse kusura bakmasın da kadın kadının yurdu olmalı. zaten kadın olmanın zor olduğu bir coğrafyada biz birbirimize daha fazla sahip çıkmalıyız. o yüzden hacı emmiler laf etse canım acımaz (ki çok az hacı emmiden laf duymuşumdur, yaşım 40 oldu, bizde hacı emmiler terbiyeli valla) kadınlar böyle yapınca acıyor!
Ama o zamanlar böyle işte kıyafeti, makyajı yaşam tarzıyla ilgili türlü çeşitli şeyleri dikte edebileceğini sanan insanlar döndü dolaştı, geldiğimiz yerde böyle şeyleri dikte etme cesareti bulmaya başladı...artık kendi mahallesi/kendinden diye düşündüğü kişilere de yapıyorlar...
Hadsizler.
Çok hadsizler gerçekten.
Böyle kolaymış, rujmuş gibi tırıvırı şeyleri de bir kenara koyuyorum
Bildiğim bu hadsizlikte son nokta, sürekli "irşad/tebliğ" yaptığını sanan, beni çocukluğum boyunca rahatsız etmiş bir kadın akrabam var benim
ve çocuğu intihar etmiş bir annenin intihardan sonraki depresyonu için "insanda iman zayıf olunca tabii" demişti...hiç unutmam. Ellerinde iman ölçer var elemanların...Daha bunun ötesi var mı?