Abartılı doğum gününe gitmelimiyiz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Allyy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Allyy

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2021
219
510
18
Merhaba,oğlumun sınıfında bir ögrencinin yaşgünü olacakmis,velisi gruptan herkesi davet etti.Sinifin bircogu katilacakmis.Tamami degil.Kadini hic sevmem abartili,millete hava atmak icin yapmayacagi şey yok.Ben katilmayi hic istemiyorum ama oglumun da sinifin cogunlugu katilirsa mutsuz olmasindan endiseliyim.Biz yasgunlerini okula pasta gonderip gayet siradan kutluyoruz evde de minik bir parti veriyoruz oyle cok abartili ne yapabilirim ne de oyle genis bir cevremiz var .Ne dersiniz götürmesem eksik mi kalir

Doğum günü çocuğunuzun arkadaşının yani kararı verecek olan çocuğunuz. sorun gitmek isterse gidersiniz

Öncelikle çocuğunuza sorun bence. Orda olacak olan akranlarından rahatsız olmuyorsa götürürsünüz. Ebeveynlerin davranışlarını çocuklara yüklemeyin. Belki o çocuk da aşırı bir şey değil rahat rahat oyun oynayıp eğlenebileceği bir şey istediği halde annesi düğünvari birşey yapmıştır.

sizin sevip sevmemenizin önüne geçen önemli ayrıntı var o çocuğunuzun arkadaşının özel günü,gitmezse üzülür çocuğunuz için 1 saat katlanılabilir ... doğum günü nerede bu arada sıkış tıkış herkes bir arada olacaksa pandemi dolayısıyla uygun değil...

çocuğun doğum günü partisi sizin için değil çocuklar için yapıldığına göre çocuk gitmek istiyorsa gidersiniz. abartıymış gösterişmiş siz istemezseniz yapmayın ama o çocuğun ailesi durumu elvermiş öyle uygun görmüş onu yapmış. çocuğu götürün bırakın sonra gidin alın

Ya bu cocukla cok sorun yasadi zamaninda ve veliyle pek birbirimizi sevmeyiz ondan ben de kararsizim

Çocuğunuz gitmek istiyorsa gidin.
Abartı bende sevmiyorum ,bana müsriflik gibi geliyor,kaçınıyorum şaşalı kutlamalardan ama davet edilince kızımda istiyorsa gidiyorum kızım için,beni ilgilendirmez ki abartılıymış değilmiş,tercih meselesi birazda nasıl kutlama yapılacağı.
Herkesi sevmek zorunda değiliz ama yüzyüze bakacaksak şayet,en azından mesafeli de olsa ilişkimizi sürdürüyoruz. Olmalı gerekende bu.

Ya bu cocukla cok sorun yasadi zamaninda ve veliyle pek birbirimizi sevmeyiz ondan ben de kararsizim
Bu problemleri aşmak ve kaynaşmak için davet ettiğini düşünüyorsanız geri çevirmeyin, ancak bazen insanların sizi küçük düşürmek istediğini sezersiniz. Öyle bir durum varsa ortada uzak durmanızı tavsiye edebilirim kendi kanaatimce.

Tüm sinifi davet etti veli grubunda.Selamlasiyoruz elbette Haklisiniz cocuk isterse katilmak dogru olacaktir

Çocuğunuzla konusun. Ne diyecek bakalım?
Tamamen kararı ona bırakmak değil ama biraz gitmek istemediğinize dair minik ipuçları vererek sorun. Eğer hevesi varsa götürün.

Konuyu okuyunca aklima sey geldi: Biz ilkokulda okurken bir sinif arkadasimiz vardi. Durumlari hic de iyi degildi, cocugun annesi hava atmak icin pahali pahali seyler alan, sonra da ailesini borca sokan biriydi. Bir keresinde cocugun dogum gunu var dediler gittik.. Hic unutmuyorum dokuz yasindaydik, davet ettikleri yere bir gittik ki luks bir mekani kapatmislar, her yerde abartili suslemeler falan, sanirsiniz dugun.. Biz cocuklar olarak cok kiskanmistik.. Okuyunca o geldi aklima, istemsizce gulumsedim

Çocuğunuzla konusun. Ne diyecek bakalım?
Tamamen kararı ona bırakmak değil ama biraz gitmek istemediğinize dair minik ipuçları vererek sorun. Eğer hevesi varsa götürün.
Niye çocuğu yönlendirsin ki? Çok yanlış bir yaklaşım bu. Gitmek istediği halde annesi istemiyor diye annesini üzmemek için istemiyorum diyecek çocuk. İçinde kalacak sonra. Ya da ertesi gün okulda arkadaşlarından nasıl eğlendiklerini dinleyip üzülecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…