Abartıyor muyum anlayamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mavipapatyaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2019
627
844
18
Merhaba bayanlar.
Annemlerin taşınması dolayısıyla sürekli oraya gidip kalmak durumunda kaldım cunku yardıma gelen olmadı .benim de evim yakın olmadığı için mecburen kaldım . Önceki evlerinde de gidince kaliyordum cunku annem hasta bir şey yapamıyor bu sebeple dönüp baktigimda her hafta olmasa da iki haftada bir kalmışım diyorum . Bu sefer süre de uzadı ev yerleştirmek temizlik derken bı gidisime 3 gun , bu gidisime de iki gün bir gece kaldım .

Konuya gelecek olursam , akşama doğru eşimi aradım ne zaman gelirsin diye. Halledebildinizmi dedi evet bitti artık dedim . Kal istersen halledemediusen ya alıştım ben bekar hayatına dedi . Gelmesem de olur yani dedim ama eşim odun olduğu için gönlümü alamadı akşam geldi beni aldı .
Ytaarken konuşuyorduk ama önceden böyle değildi ozlerdi ben yokken mesaj atardı kızımla sen yokken ev çok soğuk sessiz diye. Şimdi gelmesem umrunda değil gibi geliyo ve bunu sordum . Gerçekten alıştım önceden öyle geliyodu ama dün gece yoklugunuzu hissetmedim dedi . Ona göre şey değil bu her hafta oluyo alıştım gayet normal diyor. Tamam alisabilirsin ama özlersin en azından ya da yine de gormk istersin geldiğine sevinirsin dedim . Şakaya vuruyor dalgaya alıyor güzel sözler söyleyip gönlümü almıyor.
Sonra da ben kızgınim sana asil seni almaya geldim kocan gelmiş bı kalk aç mısın de hemenniceri geçiyosun kapıdan dedi .( Hastalıktan oluyordum eve gitmeden hastaneye gittik ) böyle böyle konuştuk bir sonuca varamadık ben bu olayı sindiremedim . Ozlenmek istenmek istedim her zmaanki gibi sizce ben mi abartiyorum bir eş 3 yıllık da evli olsa her seferinde özler mi yoksa bir sure sonra insan alışır mi ?

Keşke eşim haftada 1 çocukları alıp annesinde kalsa da kafa dinlesem biraz 😪
Her hafta düzenli hale gelince alışmış adam.
Eğer normal zamanda bir probleminiz yoksa büyütülecek bir şey değil.
Yine de sizin alındığınızı gördüğünde dalga geçmek yerine kendini düzgünce açıklasaymış, birazcık da gönlünüzü alsaymış daha iyi olurmuş.

Sizi gelip alıyormuş eşiniz,o kadar uzak mesafe değil demek ki. Bence eşinizi çok fazla yalnız bırakmayın. Aşırı mecbur değilseniz, evinize gece 12 de olsa gidin. Anneniz tek mi kalıyor?
Babam var kardeşim var ama kardeşimle annem hastanede olduğu için ev yerlesmemis şekilde duruyordu mecburen bu kadar uzadı .

Peki siz özlüyor ve mesaj atıyor musunuz adama? Yoksa sadece ondan mı bekliyorsunuz?
Ve kendiniz diyorsunuz bu gidip kalmaların çok sık olduğunu. İnsanlar hoşlanmadıkları durumlar karşısında ya isyan ederler ya da o duruma uyum göstermeye çalışırlar. Aslında eşiniz ikincisini seçmiş. Ve ben bu duruma alıştım demesinin altında bir bıkkınlık, teslimiyet görüyorum.

Şeyi de merak ettim; evinizin düzeni şaşmıyor mu böyle? Eşiniz çalışıyorsa, ailecek sadece hafta sonu zaman geçiriyorsunuzdur. Çocuğunuz için de kötü değil mi, babasıyla yeterli vakit geçiremediği için? Ve eşiniz gelip sizi alabiliyorsa, kalmanıza gerçekten gerek var mı?

Annenizin yardıma ihtiyacı varsa, elbette gidin ama bu sizin aile düzeninizi mahvediyorsa, siz iki aileye birden yetişemezsiniz sürekli. Başka alternatif bulunmak zorunda. Evi yerleştirmek için, temizlik için birileri tutulabilirdi ya da evde hayatlarını idame ettirecek kadar yerleşmelerine yardım edip, gerisini kardeşinize ve babanıza bırakabilirdiniz mesela.

Sizi gelip alıyormuş eşiniz,o kadar uzak mesafe değil demek ki. Bence eşinizi çok fazla yalnız bırakmayın. Aşırı mecbur değilseniz, evinize gece 12 de olsa gidin. Anneniz tek mi kalıyor?
Haklısınız ama normalde eşim de bazi geceler grlirdi annemlere kalmaya. Şimdi yatacak yer de yoktu ona .işi gereği bir de çalıştığı günler 12 den önce gelemiyor aslında sadece kapıyı açıyorum sonrasında yatıp uyuyoruz . Gece beni al sabah tekrar bırak deyince bir daha bırakmamak için kal bitieene kadar diyor . Gittiğim günü de özellikle çalıştığı güne denk getirdim ki eve gece geliyo zaten diye.

Peki siz özlüyor ve mesaj atıyor musunuz adama? Yoksa sadece ondan mı bekliyorsunuz?
Ve kendiniz diyorsunuz bu gidip kalmaların çok sık olduğunu. İnsanlar hoşlanmadıkları durumlar karşısında ya isyan ederler ya da o duruma uyum göstermeye çalışırlar. Aslında eşiniz ikincisini seçmiş. Ve ben bu duruma alıştım demesinin altında bir bıkkınlık, teslimiyet görüyorum.

Şeyi de merak ettim; evinizin düzeni şaşmıyor mu böyle? Eşiniz çalışıyorsa, ailecek sadece hafta sonu zaman geçiriyorsunuzdur. Çocuğunuz için de kötü değil mi, babasıyla yeterli vakit geçiremediği için? Ve eşiniz gelip sizi alabiliyorsa, kalmanıza gerçekten gerek var mı?

Annenizin yardıma ihtiyacı varsa, elbette gidin ama bu sizin aile düzeninizi mahvediyorsa, siz iki aileye birden yetişemezsiniz sürekli. Başka alternatif bulunmak zorunda. Evi yerleştirmek için, temizlik için birileri tutulabilirdi ya da evde hayatlarını idame ettirecek kadar yerleşmelerine yardım edip, gerisini kardeşinize ve babanıza bırakabilirdiniz mesela.
Annemle kardeşim hastanede kalıyor annemin hastalığı sebebiyle sadece hafta sonları eve geliyorlar. Haliyle babam tek kalıyor. Normal zamanda kaldığım en fazla 1 gecedir eşim alamazsa gece yarisi çıkarsa iki gece olyrdu . O yüzden düzenim sasmiyordu çünkü işlerimi evimi ona göre temizleyip eşimin utusunu yapıp gidiyordum . Bu sefer düzen anlamında şaştı yine utusunu yapıp temizliğimi yapıp gittim .
Ayrıca evet benim de üzüldüğüm bu ya . Ben de isterim yardım eden olsun ya da idare edebileyim ama o kadar zor ki . Kadın da tutuldu ama yerleştirmesi etmesi yine çok uzun sürüyor kardeşim çıkınca beraber yaptık .
Zorunda olmasam niye gidip kalayım kim ister ki ?
Mesaj atıyor musunuz demissiniz . İnanin hep ben atıyorum hep ben arıyorum . Aşırı hasta oldum .nasılsın diye sormadı yine ben aradım tatlı tatlı sitem ettim . Ondan sonra aradi bir kere.
Bu arada esimin çalışma düzeni çok farklı . İşi gereği uc gün isteyse iki gün evde. Evde olduğu günleri de ikindiye kadar bersber geciriyoruz babasının yanına gitmezse ,akşama doğru kayinvalidemde gidiyoruz hep .

Annemle kardeşim hastanede kalıyor annemin hastalığı sebebiyle sadece hafta sonları eve geliyorlar. Haliyle babam tek kalıyor. Normal zamanda kaldığım en fazla 1 gecedir eşim alamazsa gece yarisi çıkarsa iki gece olyrdu . O yüzden düzenim sasmiyordu çünkü işlerimi evimi ona göre temizleyip eşimin utusunu yapıp gidiyordum . Bu sefer düzen anlamında şaştı yine utusunu yapıp temizliğimi yapıp gittim .
Ayrıca evet benim de üzüldüğüm bu ya . Ben de isterim yardım eden olsun ya da idare edebileyim ama o kadar zor ki . Kadın da tutuldu ama yerleştirmesi etmesi yine çok uzun sürüyor kardeşim çıkınca beraber yaptık .
Mesaj atıyor musunuz demissiniz . İnanin hep ben atıyorum hep ben arıyorum . Aşırı hasta oldum .nasılsın diye sormadı yine ben aradım tatlı tatlı sitem ettim . Ondan sonra aradi bir kere.
Bu arada esimin çalışma düzeni çok farklı . İşi gereği uc gün isteyse iki gün evde. Evde olduğu günleri de ikindiye kadar bersber geciriyoruz babasının yanına gitmezse ,akşama doğru kayinvalidemde gidiyoruz hep .
Biz ilk mesajınıza göre yorum yapıyoruz, oysa böyle durumlarda ayrıntılar önemli. O yüzden bu kadar çok soru sordum. Annenize geçmiş olsun.

Eşinizin çalışma düzeni de çok kötüymüş. Belki o yüzden bile aklına gelmiyordur sizi özlemek, işine gücüne yoğunlaşıyordur. Neticede normal zamanlarınızda iletişiminizde bir problem yoksa, bu laflarını çok ciddiye almaya gerek yok. Ama, bu gidip kalmaların rutine binmemesi gerekiyor. Anneniz ne kadar süre hastanede kalacak belli mi?

Biz ilk mesajınıza göre yorum yapıyoruz, oysa böyle durumlarda ayrıntılar önemli. O yüzden bu kadar çok soru sordum. Annenize geçmiş olsun.

Eşinizin çalışma düzeni de çok kötüymüş. Belki o yüzden bile aklına gelmiyordur sizi özlemek, işine gücüne yoğunlaşıyordur. Neticede normal zamanlarınızda iletişiminizde bir problem yoksa, bu laflarını çok ciddiye almaya gerek yok. Ama, bu gidip kalmaların rutine binmemesi gerekiyor. Anneniz ne kadar süre hastanede kalacak belli mi?
Çok sağ olun farklı gözden bakmamı sağlıyor bu yazılanlar . Bu taşınma olayı da bitti çok şükür artık böyle olmaz . Çıkacaklar yakın zamanda . Zaten eşim evdeyken de kvalidemlerdeyiz öğlen yemeğini beraber yiyoruz akşam en son ne zaman beraber yedik hatırlamıyorum . Herkesin üzüldüğü bozulduğu bir nokta var da işte..

Ama anneniz hastaymış, bunu ilk mesaja yazsanız iyi olur, keyfi bir kalma değil ki bu

bence de abartıyorsunuz. 2 - 3 gün yalnız kalamayacak mı adam. Erkekler bizim kadar duygusal değil onlar mantık çerçevesinden bakıyorlar yani kadın tabiri ile öküzler; bu sizi sevmediği anlamına gelmiyor. İlk başta zorluk çekiyormuş şimdi çekmiyor onu demek istiyor. Yani kendi kahvaltısını kendi hazırlıyor, kendine çay yapıp içiyor, zorlanmıyor artık. Daha önceleri "seni özlüyorum" dediğinde burada olsan da bir çay yapıversen de içsek demek istiyordu siz yanlış anlıyordunuz :) Şaka bir yana, bundan kötü bir şey yok bence, her gidişinizde sorun çıkarsaydı daha mı iyidi?

Ama anneniz hastaymış, bunu ilk mesaja yazsanız iyi olur, keyfi bir kalma değil ki bu
Kaçırmışım gözümden evet mecburiyetten gittiğim zaman yemekti temizlikti oturamiyorum bile . Keyfimden kalmam çünkü 50 dklik mesafeydi.

Bu çalışma düzeniyle evde olsanız ne olur?
Doya doya ailenizde kalın faydalı olun bence.
Gereksiz romantizm olur aksi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X