Şimdi efenim benim adam yeni yeni adetler çıkarmaya başladı.
Dün gece arkadaşlarla oturduk sohbet ediyoruz. İş yerinde bir tadilat meselesi var, yılan hikayesine döndü artık. Dün bir ara ustalar gelmişti fiyat vermek için. Neyse, aklıma geldi sordum " haa bugün usta gelicekti ne oldu, ne fiyat verdi?" diye sordum. Anlaşamışlar onlarla.
Eyvallah buraya kadar hiç bir problem yok. Problem şimdi başlıyor; "falanca var, geçenlerde bi terbiyesizlik yaptı bana. Gel kendini affettir bu işi yap dedim, o yapacak" dedi.
"Kim o be, ne terbiyesizliği?" diye sordum, adam olay çıkarmış dükkanda. Eşim adamı dövmüş, polisi çağırmış, karakolluk olmuşlar ohooo. Ben bunu dün öğrendim. Şok oldum ya neden haberim yok, "senin siniride mi bozsaydım?" cevabını verdi. Be kardeşim ben eşşek başı mıyım? Hani şunu duyan en ufak şeyde ortalığı feryada falan veriyorum zanneder.
Neyse milletin içinde ne diyim artık "ok" dedim geçtim. Ardından bir bomba daha patladı, ben ailemin yanına gittiğimde yakın bir arkadaşı bizde kalmış. Tamam kalsın, kalabilir elbette. Ama ben bunu neden çocuktan öğreniyorum? Benden izin alacak halleri tabi ki yok ama ertesi gün konuştuğumuzda " ya falanca bizde kaldı, gece geç olmuştu" diye lafın arasında söyleseydin bari. Her şeyi geçtim, bu ev benimde evim kimin girip çıktığını bilmek hakkım.
Sanki ben böyle "evimizde bekar arkadaş kalamaz, kimse kalamaz, katiyyen sokmam" diye adamı darlıyorum, mecburiyetten saklıyor. Kaldı ki bahsi geçen çocuğu çok severim, hani böyle hazzetmediğim biri olsa belki ondan söylemedi diyeyim.
Gerçekten sinirim bozuldu. Ben mi çok takılıyorum yoksa normal bir şey mi bu yaptığı?
Ya düşünüyorum , düşünüyorum öyle her şeye kulp bulan konuşulmaz biri değilim ki. Makul mantıklı sebeplerle yapılmış her şeye müsamaha gösteriyorum. Kaldı ki şu bahsettiğim olaylarda benim vereceğim bir tepki yok, birine olan olmuş derim, diğerine iyi yapmışsınız der geçerim, bunca zamandır yanımda olan adam bilmiyor mu bunu?Bence senin tavrından çekiniyor az anlatsa sorup sorup en derinini öğreneceksin erkekler böyle kendi dertlerini veya yaptıklarını anlatmak yok onlarda sanki bize Allahtan nida yada vayhy iniyor
Doğru, eşim benden bunu saklıyor ama ilk önceliğim neden benden sakladığını öğrenmeye çalışmak değil, neden şiddete başvurduğunu sorgulamaktı haklısınız.eşinin adamı dövmesine tepki göstermiyorsunda sen bunu yeni öğrendin diyemi sorguluyorsun?
Poff. Gerçekten sinir bozucu.Bütün erkekler böyle bence benim eşim arabayı satmış parasını da borc vardı oraya vermiş ben bunu 1 hafta snra öğreniyorum
Para nerde diye sormasam hiç söylemiyor
Bende sinir oluyorum ama kim bilir daha nelr var bize soylemedikleri
Ya düşünüyorum , düşünüyorum öyle her şeye kulp bulan konuşulmaz biri değilim ki. Makul mantıklı sebeplerle yapılmış her şeye müsamaha gösteriyorum. Kaldı ki şu bahsettiğim olaylarda benim vereceğim bir tepki yok, birine olan olmuş derim, diğerine iyi yapmışsınız der geçerim, bunca zamandır yanımda olan adam bilmiyor mu bunu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?