Abartıyor muyum? Bilemedim

elune

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2014
1.313
2.573
208
Şimdi efenim benim adam yeni yeni adetler çıkarmaya başladı.
Dün gece arkadaşlarla oturduk sohbet ediyoruz. İş yerinde bir tadilat meselesi var, yılan hikayesine döndü artık. Dün bir ara ustalar gelmişti fiyat vermek için. Neyse, aklıma geldi sordum " haa bugün usta gelicekti ne oldu, ne fiyat verdi?" diye sordum. Anlaşamışlar onlarla.
Eyvallah buraya kadar hiç bir problem yok. Problem şimdi başlıyor; "falanca var, geçenlerde bi terbiyesizlik yaptı bana. Gel kendini affettir bu işi yap dedim, o yapacak" dedi.
"Kim o be, ne terbiyesizliği?" diye sordum, adam olay çıkarmış dükkanda. Eşim adamı dövmüş, polisi çağırmış, karakolluk olmuşlar ohooo. Ben bunu dün öğrendim. Şok oldum ya neden haberim yok, "senin siniride mi bozsaydım?" cevabını verdi. Be kardeşim ben eşşek başı mıyım? Hani şunu duyan en ufak şeyde ortalığı feryada falan veriyorum zanneder.
Neyse milletin içinde ne diyim artık "ok" dedim geçtim. Ardından bir bomba daha patladı, ben ailemin yanına gittiğimde yakın bir arkadaşı bizde kalmış. Tamam kalsın, kalabilir elbette. Ama ben bunu neden çocuktan öğreniyorum? Benden izin alacak halleri tabi ki yok ama ertesi gün konuştuğumuzda " ya falanca bizde kaldı, gece geç olmuştu" diye lafın arasında söyleseydin bari. Her şeyi geçtim, bu ev benimde evim kimin girip çıktığını bilmek hakkım.
Sanki ben böyle "evimizde bekar arkadaş kalamaz, kimse kalamaz, katiyyen sokmam" diye adamı darlıyorum, mecburiyetten saklıyor. Kaldı ki bahsi geçen çocuğu çok severim, hani böyle hazzetmediğim biri olsa belki ondan söylemedi diyeyim.
Gerçekten sinirim bozuldu. Ben mi çok takılıyorum yoksa normal bir şey mi bu yaptığı?

Abooovvv.Yoksa evine kız mı attı o arkadaşşşÇok kötüyüm ben o yüzden daha iyimser olanlar yorum yazsın

Bence senin tavrından çekiniyor az anlatsa sorup sorup en derinini öğreneceksin erkekler böyle kendi dertlerini veya yaptıklarını anlatmak yok onlarda sanki bize Allahtan nida yada vayhy iniyor

Dükkanda çıkan kavgada kocanız belki haksızdı o yüzden size söylememiş olabilir de, eve gelip kalmış birisini söylemesi gerekir. Orası dingonun ahırı mı afedersin. Sizin eviniz uygun olur olmaz. Çamaşır asıp bırakmış olabilirsiniz mesela. Bunlar olmasa bile söylemesi gerekir.

eşinin adamı dövmesine tepki göstermiyorsunda sen bunu yeni öğrendin diyemi sorguluyorsun?

Bence senin tavrından çekiniyor az anlatsa sorup sorup en derinini öğreneceksin erkekler böyle kendi dertlerini veya yaptıklarını anlatmak yok onlarda sanki bize Allahtan nida yada vayhy iniyor
Ya düşünüyorum , düşünüyorum öyle her şeye kulp bulan konuşulmaz biri değilim ki. Makul mantıklı sebeplerle yapılmış her şeye müsamaha gösteriyorum. Kaldı ki şu bahsettiğim olaylarda benim vereceğim bir tepki yok, birine olan olmuş derim, diğerine iyi yapmışsınız der geçerim, bunca zamandır yanımda olan adam bilmiyor mu bunu?

eşinin adamı dövmesine tepki göstermiyorsunda sen bunu yeni öğrendin diyemi sorguluyorsun?
Doğru, eşim benden bunu saklıyor ama ilk önceliğim neden benden sakladığını öğrenmeye çalışmak değil, neden şiddete başvurduğunu sorgulamaktı haklısınız.

Bütün erkekler böyle bence benim eşim arabayı satmış parasını da borc vardı oraya vermiş ben bunu 1 hafta snra öğreniyorum
Para nerde diye sormasam hiç söylemiyor
Bende sinir oluyorum ama kim bilir daha nelr var bize soylemedikleri

Poff. Gerçekten sinir bozucu.

Kızacağınızdan değil de açıklamaya üşenmiştir. Nasıl olsa kızmaz diyerek söylemiştir ama kavga ettiği adama gel işi yap demesi tuhaf bence. Şahsen ben ne zaman öyle tanıdık falan güvenip ne zaman iş yaptırsam burnumdan geldi, kavga ettiğim adama hayatta iş emanet etmem heralde.

belkide fazla rahatsınız.. nasıl olsa önemsemez arıza çıkartmaz diye arkadaşının kaldığını söyleme gereği duymamış olabilir.. kendisiyle konuşun.. belki senin niyetin o değil ama dikkate alınmadığımı hissediyorum ve üzülüyorum deyin..

çok sinir bozucu bir durum bencede.. benim eşimde bazen ufak tefek şeyleri söylemez o anda ama daha sonra mutlaka anlatır. eğer ben bunu başkasından öğrenirsem kendimi değersiz hissederim. nasıl yani evimde biri kalacak ve ben bunu başkasından öğrenicem!! böyle bi şeyi sonradan söylemeyi geçtim öncesinden haber verip ev uygun mu diye sorması bile gerek bence..

Tavrından korkmuştur bence büyütülecek bir şey yok

Az önce konuşma esnasında laf arasına sıkıştırdım, hani merak ettim neden söylemedin falan diye. Aldığım cevaplar;
-İş güç arasında aklımda mı kalmış, gün içinde bir sürü insanla uğraşıyoruz zaten.
-X'in biz de kaldığını sana söyledim. Diğer olayı da söyledim. Yüzde bir milyon eminim söyledim. Söylemediysem de ne olmuş kaldı işte çocuk.
Yani kısaca ben gerizekalıyım. Bakın adam söylemiş ama ben unutmuşum. Çünkü aptalım, duyduğumu anlamaktan acizim. Hoş söylemese de ne olur ki? Ben kimin bu evde değil mi?
Sanırım boşanacağım.

Hem açıklamaya üşenemk var hemde kendi utandıklarını yada açık verdikleri konuları anlatmıyorlar . Mesela arkadaş konusunda bir nevi tükürdüğünü yalamış utanıyor diğer konudada açık vermiş taa karakola düşmüş bide bize derler karmaşıksınız diye

ben bazen anlatmaya üşenirim. gerçekten. sırf üşendiğim için anlatmamayı tercih ettiğim oluyor bazı şeyleri. öyle bişey olabilir :))

Bence abartmıyorsun insanın rahatsız olacağı bi durum evet ama altından da bişey çıkacak gibi değil Ama sen de senin adamı bence biraz darlamalısın Ne demek eve biri gelecek de haber vermemeyi izin alması mutlaka gerek bence Benim sevgilim ta başka şehirde bekar evinde Eve şu gelecek şu kalacak şunla oturucaz şuraya çıkıcam diye izin istiyor Ben olsam kıyameti koparırım heralde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…