Abartıyor muyum?

Abo ben utanırım ajsjc yani annemlere bırakıp bu gece sizde kalsın desem. Hemen pis bir gülüş atarlar heralde 🤡

Biz gurbetteyik valla cocuk degl birşnde kalması artık odasında bile yatırmıyorum depremzedeyz o geceden sonra tövbe yanımdan ayırmıyorum. Odasınıda sattım zaten suan gecici biryerdeyiz ama kend evimiz olunca ve anca kendi yaptırdıgımx mustekil bir ev olnca ona oda yapıvam smdilk bizle uyuyor zaten deprem öncesinde de baba hep gorevde oluyorfu 15 gunlugune falan e ben de yalnız yatamıyordum anne yanı besikte bile uyumadı hiç hep yanıma aldım bugunden vişey olmaz bigundem bişey olmaz diye diye iyice alıstık birbirimize tam oda yaptım ayırdım 1 hafta sonra deprem oldu. İyice bağlandık. Bu yuzden izne gidince bile farklı odada teyzesi cagırıyor birlkte uyuyalö diye ona bile gitmiyor en sevdigi teyzesi anenannesi vs gunduz uyutmak istiyor yok illa ben olacam benm yanımda uycak.daha onu bırakıp biyere de cıkmıs dgliz nere gitsek yanımzda.esimle ilişkiyi bile o odamızda yatarken biz odayı boşaltıp ya baska odaya geciyorz bu iş tabi böyle zorlasmaya basladı. Biran önce su görevi vitiripartık temelli memlelete yerlesmek ve iyi vir düzen oturtmak istiyorum. Burada giçbişey istedigim gibi yapamıyorum heran diken üstündeyim deprem knusunda. Dusunun bazen aksam yemegi yemiyor gece olunca da yatacagı sırada acıktım diyor. Yeseydin sofrada diyorum. Sknra dayanamıyorum şan deprem meptrem olur cocuk ac yatmasın allah etmeye gunlerce ac kalmayalım yine diyorum. Y ada cocuk içeride ben mutfakta olıyorum bian aklıma geliyor hemen kosarak gidip onj salondan alıp yanıma oturuyorum anne tv izliycerm diyor yok kızm yanımda dur falan diyorum. Bunlrın etkisinden cıkanilsem normale donecek hayatımz.benm gibi cok aile var tabi ama ozellikle gurbette vüyüyen cocuklar anneye cok baglı oluyor o yuzden birnde yatılı kalması mumkun degl

Ben biraz rahatım o konuda ya, direkt “cinsel hayatımı kurtarmam lazım, bebelerime bakar mısın?” da diyebilirim zorda kalsam fmfm

Çok çok geçmiş olsun, sizinki tabii ki farklı ve haklı bir durum.. biz Ege’de yaşıyoruz ancak depremden sonra bizde çocukları yanımızda yatırmaya başladık.. Bende gurbette sayılırım ya. Ailemle aynı şehirde değiliz, çocuklarımın ailelerimizi gördüğü sayılıdır. Yine de küçükken daha rahattı, şuan annem falan geldiğinde oğlumla uyuyabiliyor ama benim de kızım bana çok düşkün, yakın zamanda bırakıp kaçamak yapmaya gidemeyiz 😬

Buyuk konusmak istemiyorum arada boyle kafa dinlernir ama cocugu kendi sosyal hayatiniza dahil etmeyecekseniz nasil aile olacaksiniz ?
Ay da bir olur ama her haftasonu garip geldi zaten esiniz calisiyordur hafta ici cocukla kac saat ilgileniyor ki hafta sonu birakacak ?
Evet ortak görüş ayda bir falan olması ama gerçekten haftada 2 bana çok geldi. Ben zaten yapamam ki ayda bire bile ikna etmeye çalışıyorum hala kendimi😂

Ben biraz rahatım o konuda ya, direkt “cinsel hayatımı kurtarmam lazım, bebelerime bakar mısın?” da diyebilirim zorda kalsam fmfm

Çok çok geçmiş olsun, sizinki tabii ki farklı ve haklı bir durum.. biz Ege’de yaşıyoruz ancak depremden sonra bizde çocukları yanımızda yatırmaya başladık.. Bende gurbette sayılırım ya. Ailemle aynı şehirde değiliz, çocuklarımın ailelerimizi gördüğü sayılıdır. Yine de küçükken daha rahattı, şuan annem falan geldiğinde oğlumla uyuyabiliyor ama benim de kızım bana çok düşkün, yakın zamanda bırakıp kaçamak yapmaya gidemeyiz 😬
Ya ben annemden cekinmem de bazen pot kırıyorum babamın önunde. Mesela annem babam ablalarım oturyorduk gebe kaldıgım tarihi hesaplıyoruz habgi gune denk geldi falan diye sonra bian boşluğuma geldi dedim ya işte bi önceki izne geldgimzde tam burda ki ilişkimiz tutmus hesaplayınca ogun cıkıyor dedim🤐🤐🤐 babam duymamazlıktan geldi adam cıktı odadan ahahahd😀😀 yani evet babann evinde esinle iliki normal bir durum ama bunu bian sacmalamak babama karsı zor durumda kaldım baya annelde kız sus utanmıyonmu babanın yannda nezaman nerde yaptıgını soyluyorsun diyor😱Tesekkur ederim. Ya insan özlüyor istiyor arada sırada gercekten artık monotona baglamıs evliliklerde şöyle basbasa 1 birgün nsıl tazeler evliligi. Ama işte fırsat olmuyor. Biraz yakınlassak cocukta alısır baskasıyla durmaya biz de içimi rahat bırakıp bişeyler yapardık ama daha 1 senemiz var 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

O çocukların anane/babaanneleri ile ilişkileri de önemli. Birbirlerine çok bağlıysa bebeklikten beri öylelerse sıkıntı yaşamazlar ama sizin çocuk daha alışmadıysa ve sizden ayrı hiç kalmadıysa etkilenebilir diye düşünüyorum. Çocuğum da yok bu arada kendi küçüklüğümü referans aldım 😂

O çocukların anane/babaanneleri ile ilişkileri de önemli. Birbirlerine çok bağlıysa bebeklikten beri öylelerse sıkıntı yaşamazlar ama sizin çocuk daha alışmadıysa ve sizden ayrı hiç kalmadıysa etkilenebilir diye düşünüyorum. Çocuğum da yok bu arada kendi küçüklüğümü referans aldım 😂
Evet banada etkilenir gibi geliyor. Seviyor anneanneyi ve babaaneyi ama hiç uzun süre ayrı kalmadık. Gündüzleri bıraktığım süreyi uzatarak alıştırabilirim. Teşekkürler🤗

Depremden etkilenen bir bölgedeyim.O günden sonra değil çocukları bir yere bırakmak, ben aşağıdayken yukarıya su içmeye bile tek göndermiyorum.Dünyanın her an her hali varmış.Belki benimki çok abartıdır.Psikolojik olarak da çok etkilendik.Ama o gece ne yaşadığımı , çocuklarımın nasıl anne diye feryat ettiğini ben biliyorum.Okula gittiklerinde sıkıntı yok okulları iki katlı.Ama anneanne babaanne 10. Katta .Gel de bırak hadi.
Depremden önce de gündüzleri bırakırdık bazen ama çok önemli işimizi hallederdik filan.Bir de büyükler çocuğa bakınca gece de bırakıp yormak istemiyorduk.çünkü hafta içi yeterince yoruluyorlar çocukların peşinde.haftasonu da herkes dinlensin işine gücüne baksın.bir de herkesin kendi tercihi tabi . Çocukları anneanne babaanneye bırakıp tatile bile giden arkadaş ve akrabalarım var.Bu demek değil ki çocuklarını sevmiyorlar istemiyorlar.Bir tercih,alışkanlık.

Hatta anneannem tatile dayımlarla giderdi ki ben çocuklara bakayım oğlumla gelinim yüzüp eğlensin ,geceleri rahat gezsinler ben çocuğu uyuturken derdi.Yazlık ev kiraladıklarında işlerini yemeklerini yapardı.Dayımları oturtmazdı evde.Gidin gezin ,yüzün çocuğum yavrum bütün yıl çalışıyorsunuz derdi.Yani anneannem gibisini bulsam ben bile bırakırdım belki ❤️Bakana da bağlı bu işler tabi😀

Depremden etkilenen bir bölgedeyim.O günden sonra değil çocukları bir yere bırakmak, ben aşağıdayken yukarıya su içmeye bile tek göndermiyorum.Dünyanın her an her hali varmış.Belki benimki çok abartıdır.Psikolojik olarak da çok etkilendik.Ama o gece ne yaşadığımı , çocuklarımın nasıl anne diye feryat ettiğini ben biliyorum.Okula gittiklerinde sıkıntı yok okulları iki katlı.Ama anneanne babaanne 10. Katta .Gel de bırak hadi.
Depremden önce de gündüzleri bırakırdık bazen ama çok önemli işimizi hallederdik filan.Bir de büyükler çocuğa bakınca gece de bırakıp yormak istemiyorduk.çünkü hafta içi yeterince yoruluyorlar çocukların peşinde.haftasonu da herkes dinlensin işine gücüne baksın.bir de herkesin kendi tercihi tabi . Çocukları anneanne babaanneye bırakıp tatile bile giden arkadaş ve akrabalarım var.Bu demek değil ki çocuklarını sevmiyorlar istemiyorlar.Bir tercih,alışkanlık.

Hatta anneannem tatile dayımlarla giderdi ki ben çocuklara bakayım oğlumla gelinim yüzüp eğlensin ,geceleri rahat gezsinler ben çocuğu uyuturken derdi.Yazlık ev kiraladıklarında işlerini yemeklerini yapardı.Dayımları oturtmazdı evde.Gidin gezin ,yüzün çocuğum yavrum bütün yıl çalışıyorsunuz derdi.Yani anneannem gibisini bulsam ben bile bırakırdım belki ❤️Bakana da bağlı bu işler tabi😀
Çok geçmiş olsun öncelikle Rabbim bir daha yaşatmasın. Etkilenmekte çok haklısınız asla abartı değil bence. Ben alakasız bir bölgedeyim ama ben bile depremden sonra kaç gece uyuyamadım ya olur da kızıma yetişemezsem diye.

Anneannenize maşallah ya çok temiz kalpliymiş öyle k.valideye can kurban🤭

Bende üzülüyorum bırakınca sanki yoruluyorlarmış gibi geliyor aslında severek bakıyorlar asla şikayetleri yok ama gece sıkıntı olur mu bilmiyorum tabi. Çünkü annem de k.validem de yaşı var sağlık sorunları da tabi. Bakamayacak derecede değil ama tüm gün çocuğa bakmak insanı yoruyor ya😅

Back
X