- 17 Mayıs 2013
- 586
- 12
- 118
- Konu Sahibi rapunzel4131
-
Böyle zamanlarda her konu sorun olabılıyor bızde ufak seylerden tartısıyoruz bazen kopma derecesıne gelıyoruz hiçbirsey planladıgımız gibi gitmiyor bizimde dügün tarihini biz belirlemiştik... nişanlım eylülde istiyodu ama yurtdışındaki ablam çocuklarının okul nedeniyle eylülde gelemicekti bizde agustos a çektik ama arada lafını eder nişanlım...Beni istemeye geldiklerinde babası siz nasıl isterseniz hersey oyle olcak demişti tabı bizde kalkıp lüks seyler alcaz diye birsey yok en oluru neyse onları yapmaya calıstım.Ama babası oyle dedigi için bizde dügündür esyadır ayıp olur diye konusamamıstık aslında konusmak gerekiyomuş simdi hersey problem actıgım konulara bakarsan anlarsın valla cok zormuş herkez yasıyo öyle seyler ben herkezle mesafelıyım bi şey desem gider o baska sekılde aktarılır o yüzden içime atıp burda paylasıyorum ...
İnsanlar gerçekten çok fesat... Bi seyi iyilikle söylesen bile kötüye cekip anlatıyorlar.... Nefret ediyorum bu insanlardan... Şu saat oldu hala kimse dönmedi bana...... neden acabaa ????
Selam Kızlar Bugüne stresle başladım. Bugünlerde Düğün tarihini belirliyorduk. Haziran yada Ağustosta olacak. Ben Ramazandan önce olsun istedim düğünü çünkü zaten çok uzattık diye neyse sabah nisanlım aradı Ağustosta olsun diyoruz annemde daha iyi iyleşmiş olur dedi bende tamam siz bilirsiniz dedim bi anda gergin bi ortam oluştu ve Nisanlım " BİR DAHA ETRAFTA DÜĞÜNÜ BİZ İSTİYORUZ ONLAR YAPMIYORLAR" deme dedi. Ben dondum kaldım kime demişim ne demişim ben dedim Şok oldum. Abime Söylemişler dedi. Aksine bana soranlara Her zaman Ben memleketten ablamlar gelecek ona göre ayarlıyoruz düğünü ben istemiyorum ben uzatıyorum işte annesi ameliyat oldu ondan uzadı derim her zaman. Sonra şimdi Abini arıyorum dedim. Aradım abisini, Abi ben kime demişim bunu gelsin yüzleşeyim dedim. Böyle birseyi söylemiş olsam seni ararmıyım ben dedim doğru zaten yüzleşilir dedi. Bak abi dedim ben burda (Gurbette çalışıyorum ) kimseyi tanımam etmem sizin ailenizemi söyleyeceğim böyle birseyi aksine her zaman kendim problem olduğumu söylerim herkese dedim neyse kapattık.. ! Benim Sorunum Şu.. Nişanlım yargısız infaz yaparak bana sorgusuz sualsiz Etrafta konuşma bir daha diye suçladı.. !Beni yapmadığım birsey için nasıl suçlarsın dedim üstelik emin olmadığın birseyde.... Sana gelip benim hakkımda başka birşeyler söyleseler demekki gelip inanacaksın bana sormadan.. Sana göre önemsiz birsey olabilir ama bana göre cok ciddi birsey Kusura bakma ben böyle bir insanla yaşayamam Böyle insanlardan da nefret ederim dedim. Sen beni tanımamışsın dedi. Bi anlık sinirle söyledim yoksa soracaktım dedi.... Kızlar Şimdi soruyorum size Söylemediğim birsey için İtham ediliyorum. haksızmıyım Ayrılma sebebi olarak görüyorum bu adam hep böyle ne diyeyim ne yapayım bilmiyorum.
Selam Kızlar Bugüne stresle başladım. Bugünlerde Düğün tarihini belirliyorduk. Haziran yada Ağustosta olacak. Ben Ramazandan önce olsun istedim düğünü çünkü zaten çok uzattık diye neyse sabah nisanlım aradı Ağustosta olsun diyoruz annemde daha iyi iyleşmiş olur dedi bende tamam siz bilirsiniz dedim bi anda gergin bi ortam oluştu ve Nisanlım " BİR DAHA ETRAFTA DÜĞÜNÜ BİZ İSTİYORUZ ONLAR YAPMIYORLAR" deme dedi. Ben dondum kaldım kime demişim ne demişim ben dedim Şok oldum. Abime Söylemişler dedi. Aksine bana soranlara Her zaman Ben memleketten ablamlar gelecek ona göre ayarlıyoruz düğünü ben istemiyorum ben uzatıyorum işte annesi ameliyat oldu ondan uzadı derim her zaman. Sonra şimdi Abini arıyorum dedim. Aradım abisini, Abi ben kime demişim bunu gelsin yüzleşeyim dedim. Böyle birseyi söylemiş olsam seni ararmıyım ben dedim doğru zaten yüzleşilir dedi. Bak abi dedim ben burda (Gurbette çalışıyorum ) kimseyi tanımam etmem sizin ailenizemi söyleyeceğim böyle birseyi aksine her zaman kendim problem olduğumu söylerim herkese dedim neyse kapattık.. ! Benim Sorunum Şu.. Nişanlım yargısız infaz yaparak bana sorgusuz sualsiz Etrafta konuşma bir daha diye suçladı.. !Beni yapmadığım birsey için nasıl suçlarsın dedim üstelik emin olmadığın birseyde.... Sana gelip benim hakkımda başka birşeyler söyleseler demekki gelip inanacaksın bana sormadan.. Sana göre önemsiz birsey olabilir ama bana göre cok ciddi birsey Kusura bakma ben böyle bir insanla yaşayamam Böyle insanlardan da nefret ederim dedim. Sen beni tanımamışsın dedi. Bi anlık sinirle söyledim yoksa soracaktım dedi.... Kızlar Şimdi soruyorum size Söylemediğim birsey için İtham ediliyorum. haksızmıyım Ayrılma sebebi olarak görüyorum bu adam hep böyle ne diyeyim ne yapayım bilmiyorum.
Bence sinirin geçsin rahat kafayla düsün ani kararlar alıp sevgini yıpratma...Problemini anlat ama sakin bir sekilde sen onunla tartısrsan oda senınle tartısır yada haksız duruma düşersin kimsenin üstüne gitme sadece anlat derdini sonra zaten gider ailesine seni savunur...
Ben bu kırmızı kısma takıldım. Düğün tarihini çiftler kendi aralarında belirlemeli bence. Soru da "Annem daha iyileşmiş olsun diye Ağustosta olsa ne dersin?" olmalıydı.
Görücü usulü mü evleniyorsunuz diye sorguladım bi an. Çünkü aranızda bir resmiyet var gibi. Sanki siz karşı tarafın düğünü ertelediğini düşünseniz bunu direk nişanlınıza söylemeyecekmişsiniz gibi. Onda da bir resmiyet. Yani birbirinize direk sormak yerine iki kat yabancı gibi laf çarpıtmalar falan. Bir daha da böyle deme ne demek ya. Varsa bir sıkıntın gel sor söyle.
Ne desem boş artık umudum kalmadı cnm konussam ne değisirki ?Sonuna kadar haklısın.. Benim de böyle yargısız infaza tahammülüm yok.
insan bir güzellikle kırmadan sorar,sonra diyeceğini der cevabına göre..
Ama bana göre bu ayrılma sebebi olmamalı.. Ortada bir emek var,yıllar var..
en önemlisi sevgi var.. Herkes hata yapar,o an sinirle söylemiş olabilir. (kesinlikle savunmuyorum)
şimdi ayrılsam umrumda olmaz diyorsun ama emin ol bir zaman sonra çok yıpranırsın.
en iyisi konuşman uzunca,kırıldığını kızdığını anlatman.. tabi bunu mesajla veya telefonla değil yüzyüze konuşman gerekiyor.
dediğim gibi çok iyi düşün,insanlar sonradan çok pişman olabiliyor..
hakkında hayırlısı olur inşallah canım.
Bu olanlar çok yanlış şeyler, ortada öyle birşey olsa dahi nişanlının daha ılımlı, daha anlayışlı bi şekilde sana bunu sorması gerekir. Böyle bir durum olsa ne olacak sanki, atla deve değil ki, güzel bi dille söylenir ve uyulur. Ayrıca eşin olacak insan ailesi dahi olsa, senin abisini arayacak duruma getirmemeli diye düşünüyorum. Hep bir adım üstte olmalısın, annesi de babası da abisi de, konu komşu çevre de olsa, her bir gömlek üstte tutulmasın. Yaptığı çok yanlış.. Mesafeni koy bu konuda, çok olumsuz düşünmek istemiyorum ama küçücük bişeyde seni yargılayıp ortada bırakıyorsa o insandan şüphe et.
Bence düğün mevzusundan daha önce aranızda gerginlik olduysa aonun stresini yaşıyor nişanlın.Sen belki farkında olmadan kendi tanıdığına söylemişsindir bir şekilde laf onların kulağına gitmiştir.Yani söylemediysen bile abisinden öyle bir laf gelince ister istemez gerilniş,daha önceki tartışmalarınızada dayanarak tepkisel olarak böyle bir cümle sarfetmiş olabilir.Ayrılmayı gerektirecek birşey göremiyorum ben.Hem ha haziran olmuş ha ağustos arada 2 ay var.Annesi ameliyatlıymış,hazır değilse en makul tarihte yapılması daha iyidir.
cnm böyle bi şey ayrılma sebebi olmamalı.malesef insanlar lafları evirip çevirip kendi istediğine göre yorumlar öyle anlatır.bi tek nişanlının ailesi değil herkes yapıyor bunu.onun da ailesi sonuçta ne derlerse desinler inanır onlar her şeyden önce gelir.hem nişanlın sonradan da yaptığı için pişman olmuş.önce doğru düzgün konuş nişanlınla beni dinlemeden beni yargılama bi daha düşün taşın öyle söyle söylemek istediğini fln de.biraz da kırıldığını belli et ki hatasını anlasın.umarım anlar hatasını.ahh bu erkekler yok mu keşke biraz daha anlayışlı olsalar yargısız infaz etmeseler.
Şu an düğün tarihi için ne diyeyim Salona diye sordu... Bende Hiç bişey söyleme istemiyorum düğün falan dedim..
"Söylemediysen bile" diye bir ibare kullandım zaten.Benim burda doğru düzgün tanıdığım yokki kime söyleyeceğim böyle birsey mümkün değil ..
Haklısın canım ama gercekten benim huyumda bu bir sey beni buzzzzzzz gibi yapar içimdeki sevgi saygı herseyi alıp götürür.....
cnm böyle bi şey ayrılma sebebi olmamalı.malesef insanlar lafları evirip çevirip kendi istediğine göre yorumlar öyle anlatır.bi tek nişanlının ailesi değil herkes yapıyor bunu.onun da ailesi sonuçta ne derlerse desinler inanır onlar her şeyden önce gelir.hem nişanlın sonradan da yaptığı için pişman olmuş.önce doğru düzgün konuş nişanlınla beni dinlemeden beni yargılama bi daha düşün taşın öyle söyle söylemek istediğini fln de.biraz da kırıldığını belli et ki hatasını anlasın.umarım anlar hatasını.ahh bu erkekler yok mu keşke biraz daha anlayışlı olsalar yargısız infaz etmeseler.
Zaten kolay kolay düzelmeyeceğim ortalığı karıstıracağım gerekirse kimse beni yapmadığım bir sey için itham edemez... Düğünüde Ramazan ayından sonra düsünürüz cnm sağol..İyi yapmışsın. Onursuzluğu sevgiyle eşdeğer gören bayanlara da örnek olur inşallah bu tavrın.
Sana değer veriyorsa zaten hatasını telafi edecek birşeyler yapacak. Bırak biraz idrak etsin. Ailesi falan duysun tavrını çantada keklik olmadığını anlasınlar sülalecek. İleride işine yarayacak.
Ayrıca ben geçen sene ramazan ayından bir hafta önce evlendim. Balayından gelip oruca başladık. Yemek konusunda düzene oturtması biraz gecikiyor. Benden söylemesi canım.
"Söylemediysen bile" diye bir ibare kullandım zaten.
Bir de şu,nişanlının beynine sokmak istediğin üstünlüğün ne.Üstünlük nedir.Evlilik mi,rant mı bu?
Kimse kimseyle evleniyor diye ailesinden şundan bundan üstün tutacak diye bir gerekçe olamaz.Annenin yerini nasıl kimse tutamazsa,eşin de yeri ayrıdır,kardeşin de yeri ayrıdır.Üstünlük yarışına gerek yok.Yuva kuruluyor,savaş meydanı değil.
Annesi kısa bir süre önce ciddi bir ameliyat gçirmiş.Beyin ameliyatı.Öyle böyle değil yani.İnsanların üzüntüsü,stresi var.Kolay değil.Bu dönem anlayış gerektiren bir dönem.
Yorumunuz için çok tesekkür ederim gercekten haklısınız tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Bende düşününce fazla fevri davrandıgımı anladım ama çok zoruma gitti...Bak canım,burda bazı olumsuz gaz verici yorumlara,abartılara çok önem verme.Aranızda yanlış anlaşılma olmuş,anladığım kadarıyla düğün zamanıyla ilgili bir sürtüşme yaşanmış.Sen haziran olsun istemişsin,ağustosa sarkmış...
Önemli olan ikinizin kendi içinizde bunun dışındaki hal ve tavırları.Bak kolay birşey değil.Kendi anneni düşün.Annesi beyin ameliyatı olmuş.O hastalık sürecini,evde tam olarak ne yaşadıklarını da bilemezsin.2 ayın lafı olmamalı.Seviyorsan güveniyorsan bazen sükunet içinde beklemesini ve ondan bir adım gelemsini bilmelisin.Bırak kendilerini bir toparlasınlar.
Seni direk itham etmesine kırılmış olabilirsin.Öncesinden sorsun dinlesin istemiş olabilirsin.Ama hepimiz herşeyi tam dört dörtlük mü yapıyoruz.Kimi zaman o an ki halimize göre sinirle olmadık şeyler yapabiliyoruz.Takılma.Sen böyle birşey söylemediğini belirttin mi,abisini de arayıp sordun mu tamam bırak o telafi etsin.
Ben ondan daha kızgın olurum evet kabul edıyorum ama bu konuda bu şekilde tepki vermezdim.ya dedikodu olur, oluyooo ..
ben daha nişanlıyken kaçmış oldum ya ..
senin kızdığınla kıyasla bakalımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?