• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abartma..!! Doyur cocuklari...

• Konu Sahibi Konu Sahibi rtv
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

rtv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2012
409
314
103
Gercekten yavas yavas sinir hastasi olmaya basliyorum...:kızgın: Bir kizim var 5 yasini geciyor rabbim evlatlarimiza uzun ömür saglik versin insallah.
Konuya nasil girsem bilmiyorum kizim anasinifina gidiyor.Tüm yaz tatili boyunca mahallenin cocuklari bizim evdeydi.Evimizin kucuk bir bahcesi var salincak işte 3-5 oyuncak bisiklet scoter falan var yoldan uzak cocuklar geliyor oynamaya ama bir saat oynayip benim minik hepsini bizim eve doldurmayi adet haline getirdi..yani tüm yaz boyunca hemen hemen hergun evde en az 2 cocuk en fazla 5 cocuk vardi..Anne x acikti,anne y susadi,anne xin çişi geldi,anne bize yemek hazirla,anne bize makarna pişir..Bu durum annelerinde isine gelmeye basladi mesela"cocuk evin onune gelirken posete ilaclarini koyup bana msj atmalar ilacclarini icirirmisin,cocuk kurstan sizin oraya gececek karsilarmisin,carsidan donerken size ugramak istede yemekgim yok yapip aliriimlar" bahcede oynarken meyve soyuyorum bisküvi kraker falan yesinler yeterki bunda asla gözum yok daha hosuma gider toplanip yemeleri falan ama eve gelmedikleri gunde 30 kere kapiyi caliyorlar cesitli sebeplerle o bana vurdu oyunumuzu bozde kotu laf soyledi :KK43: simdilerde yine okul cikisi bir iki cocuk yine bize ve benim tahammul sınırım bitti sanirim.
Kızım mutlu olsun diye ses cikarmamaya calissamda evin ortasina dikildigim anda balkon mutfak odalar kapinin önü her yer batmiş oluyor ve ben zaten pratik bir insan degilim yetisemiyorum gucum bitti gibi esime dedim biktim sinir krizi gecirecegim sanirim dedim abartma doyur cocuklari dedi bana. :KK61:napacagim ne edecegim kizim hatirina susmaya devammi yani nedir bu isin oluru( kizim hatrina desemde sabrim bittigi icin surekli soyleniyorum bu nedir ben bakicimiyim diye ama degisen birsey yok).ev isi yapmaktan kendine zamanim kalmadi.evim zaten mirasli diye eskidi döküldü tadilat yaptirmiyoruz yap yap ayni yemek bulasik zaten tum gun topla topla topla topla topla............

5 yaşındaki çocuk evin kurallarına uyar.
Evdeki yetişkinler onun kurallarına uymaz.

Arkadaşları/yaşıtları/diğer çocuklar ile mutlu olması çok güzel, sosyalleşmesi çok faydalı ama bunun sınırını çizmesi gereken sizsiniz.

Kızınızla konuşabilirsiniz:
Şu anda olmaz çünkü işlerim henüz bitmedi, ama yarın şu saatte gelirlerse evimizde beraber 1 saatliğine oynayabilirsiniz gibi zamanı/süresi net olarak konuşun.

Evin yöneticisi kızınız değil. Her evin kuralı olur. Çocuklar düzen severler. Düzenli yaşamda daha mutlu ve huzurlu olurlar.
Kızımın hatırına susayım mı demek kızınıza zarar vermeniz demektir.

Ay iyi valla, anaları bi zahmet çocuklarına sahip çıksın. Hani arada sırada olur tatlış bile gelir birlikte kızınızla oynasınlar yesinler ama her gün her gün pesss! Eşiniz de çok anlayışlıymış...

En iyisi annelerle konuşup yorulduğunuzu söyleyin ille bi evde toplanılcaksa dönüşümlü olsun her kadın bunu tatsın bidaha çocuklarını yollamasınlar bu nedir ya

Kocan evdeyken bir de topla hepsini de görsün nasıl oluyor, ben insanları anlayamıyorum, en cok korktuğum şeydir yük olmak ve yük etmek. Nasil çocuğunu başkasının üstüne postaliyorlar ki.

Ayrıca eşinizle bir daha bu konuyu konuşmayın.

O evin hanımı sizsiniz, buna karar verecek olan da sizsiniz. Kararı alın, uygulamaya koyun.

Evin aşçısı değilsiniz ki "doyur çocukları" emrine itaat edesiniz.

Ay iyi valla, anaları bi zahmet çocuklarına sahip çıksın. Hani arada sırada olur tatlış bile gelir birlikte kızınızla oynasınlar yesinler ama her gün her gün pesss! Eşiniz de çok anlayışlıymış...

En iyisi annelerle konuşup yorulduğunuzu söyleyin ille bi evde toplanılcaksa dönüşümlü olsun her kadın bunu tatsın bidaha çocuklarını yollamasınlar bu nedir ya

+1
Bulmuşlar bu kadını sömürüyorlar

Eşin abartma doyur deyince sen ne dedin?

Bugün gün belim ağrıyor sen doyur de eşine
Görsün oturduğu yerden konuşmayı

En fazla bir çocuk o da haftanın belli bi iki günü şeklinde durumu düzenle bence.

Çok özür diliyorum, belliki siz iyi niyetli insanlarsınız ama ortalıkta bu kadar sapık manyak varken ailelerin böyle rahatça çocuklarını onun bunun evine göndermesi nasıl bir saçmalıktır arkadaş? Hadi siz iyi insanlarsınız dedik, peki art niyet taşıyor olsaydınız? Pedofili sapıklar almış başını gitmiş, onca haber okuyup izlerken! O çocukların analıktan bihaber analarında tüm kabahat!

Öncelikle kızınızla konuşup bu arkadaş buluşmalarını belli zamanlara ayarlayın hergün hergün olmaz, eşinizi bu işe karıştırmayın, yüzsüz yüzsüz arayıp çocuğuyla ilgili ultimatom veren anacıklara da laf sokmaya başlayın ufak ufak

İyi idare etmişsiniz.Ama böyle devam etmez. Eşinizi hiç karıştırmayın söylediğini de kafaya takmayın.Kolay bişey zannediyor galiba. Anneleri uyarın.Kızınıza güzel bi dille anlatın.

Ayrıca eşinizle bir daha bu konuyu konuşmayın.

O evin hanımı sizsiniz, buna karar verecek olan da sizsiniz. Kararı alın, uygulamaya koyun.

Evin aşçısı değilsiniz ki "doyur çocukları" emrine itaat edesiniz.
Aynen ya böyle bir şey olsa eşime şikayet edeceğime çocuğumla hallederim. Adam ne yapsın? Çocukların annelerine getirmeyin mi desin...

Gercekten yavas yavas sinir hastasi olmaya basliyorum...:kızgın: Bir kizim var 5 yasini geciyor rabbim evlatlarimiza uzun ömür saglik versin insallah.
Konuya nasil girsem bilmiyorum kizim anasinifina gidiyor.Tüm yaz tatili boyunca mahallenin cocuklari bizim evdeydi.Evimizin kucuk bir bahcesi var salincak işte 3-5 oyuncak bisiklet scoter falan var yoldan uzak cocuklar geliyor oynamaya ama bir saat oynayip benim minik hepsini bizim eve doldurmayi adet haline getirdi..yani tüm yaz boyunca hemen hemen hergun evde en az 2 cocuk en fazla 5 cocuk vardi..Anne x acikti,anne y susadi,anne xin çişi geldi,anne bize yemek hazirla,anne bize makarna pişir..Bu durum annelerinde isine gelmeye basladi mesela"cocuk evin onune gelirken posete ilaclarini koyup bana msj atmalar ilacclarini icirirmisin,cocuk kurstan sizin oraya gececek karsilarmisin,carsidan donerken size ugramak istede yemekgim yok yapip aliriimlar" bahcede oynarken meyve soyuyorum bisküvi kraker falan yesinler yeterki bunda asla gözum yok daha hosuma gider toplanip yemeleri falan ama eve gelmedikleri gunde 30 kere kapiyi caliyorlar cesitli sebeplerle o bana vurdu oyunumuzu bozde kotu laf soyledi :KK43: simdilerde yine okul cikisi bir iki cocuk yine bize ve benim tahammul sınırım bitti sanirim.
Kızım mutlu olsun diye ses cikarmamaya calissamda evin ortasina dikildigim anda balkon mutfak odalar kapinin önü her yer batmiş oluyor ve ben zaten pratik bir insan degilim yetisemiyorum gucum bitti gibi esime dedim biktim sinir krizi gecirecegim sanirim dedim abartma doyur cocuklari dedi bana. :KK61:napacagim ne edecegim kizim hatirina susmaya devammi yani nedir bu isin oluru( kizim hatrina desemde sabrim bittigi icin surekli soyleniyorum bu nedir ben bakicimiyim diye ama degisen birsey yok).ev isi yapmaktan kendine zamanim kalmadi.evim zaten mirasli diye eskidi döküldü tadilat yaptirmiyoruz yap yap ayni yemek bulasik zaten tum gun topla topla topla topla topla............

Kızınıza hiç iyi örnek olmuyorsunuz. Kendi mutluluğunu hiç düşünmeyen ufacık çocukların bile her istediğini yaptırdığı zayıf bir insan portresi çiziyorsunuz.

Herkes evine gitsin. Kapınızı da çalıp durmasınlar. Kızınız onlara kaç kere gidiyorsa onlar da size aşağı yukarı o kadar gelsin.

Ayrıca 5 yaşındaki veletlerle olan probleminizi kendiniz halledin. Bunu eşinize dert olarak ankatmayın bile. Şunu yapacağım veya şunu yaptım, böyle çözdüm diye anlatılabilirsiniz tabii. Siz çözdükten sonra eşiniz hala doyursaydın derse de "çok istiyorsan sen doyursaydın" diyebilirsiniz.

5 yaşındaki çocuk evin kurallarına uyar.
Evdeki yetişkinler onun kurallarına uymaz.

Arkadaşları/yaşıtları/diğer çocuklar ile mutlu olması çok güzel, sosyalleşmesi çok faydalı ama bunun sınırını çizmesi gereken sizsiniz.

Kızınızla konuşabilirsiniz:
Şu anda olmaz çünkü işlerim henüz bitmedi, ama yarın şu saatte gelirlerse evimizde beraber 1 saatliğine oynayabilirsiniz gibi zamanı/süresi net olarak konuşun.

Evin yöneticisi kızınız değil. Her evin kuralı olur. Çocuklar düzen severler. Düzenli yaşamda daha mutlu ve huzurlu olurlar.
Kızımın hatırına susayım mı demek kızınıza zarar vermeniz demektir.
Bizim evin yöneticisi kızım gibi.Onuda bu hale biz getirdik sanirim calisiyordum 1 seneden az oldu birakali işi calistgim icin vicdan yaptim ne isterse evet dedim psikolojisi bozulmasin aman dedim evet dedim cevremdekilerede evet demelerini tembihledim anneme kardeslerime esime.simdi onun emriyle baska cocuklarin hizmetcisi gibiyim.

Back
X