• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abartma..!! Doyur cocuklari...

• Konu Sahibi Konu Sahibi rtv
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ciddi yaa sinir hastasi olmama ramak kaldi.adimimi attim yani.farkindayim hatamin işi biraktigim zamab dahada farkina vardim.Kardesi olsun dedim ama esim maddi durumlari one surdu falan.Kardesi olsa belki bu kadar olmaz..Aslina bakarsan arkadaslariylayken sorunlu bi cocuk degil paylasimcidir..Vurmaz kirmaz yalan soylemez ne bileyim bi her istedigini yaptirmak icin aglar miz mizlanir falan bende aglamsin diye hep tamam diyen taraf oldum

Bir kerelik yaptığınız bir hata yok ki şunu yapın diyelim. 5 yıldır böyle davranmışsınız. O yüzden bu durum bizim tavsiyelerimizi aşar. Durum neredeyse kemikleşmiş. Siz kontrolü elinize almaya çalıştıkça kızınız iyice hırçınlaşacak. 5 yılda oturan bir yapı birkaç haftada düzelmez. O yüzden bu problemi iyi bir uzmana gidip ondan destek alarak, güçlü durarak uzun vadede çözmeniz gerekir.

• Beğen
Reactions: rtv
Resmen kreş olmuşsunuz. Ücret talep edin.
Şaka bir yana çocuk isterde anne hergün hergün nasıl gönderir bende o anneyi anlayamıyorum. Annelerine açıkca söyleyin bence. Arkadaş mı akraba mı bunlar?
Arkadaş komşu..akraba yok.. bilmiyorum onu..Hatta yaz gunu yemek hazirladim yediler 5 cocuk sonra biri ddeki simdi 1e gidiyor bu cocuk şu muzlari bölüstürde yiyelim dedi benim kızımda ewet eweett dedi böldüm ellerine verdim hadi disari ddm:KK12::KK12::KK12: tüm yaz hemen hemen boyle gecti

Çocuklar küçük anlamazlar hem kırılırlar gelmeyin desen. Açıkça ama kırmadan anneleriyle uygun bir dille konuşmalısın. Yoksa daha çok bunalirsin.

Durumu siz bu hale getirmişsiniz,bunu değiştirmekte sizin elinizde ;)
Öncelikle kızınızla konuşup,bundan sonra nasıl olması gerektiğiyle ilgili onu bilgilendirin.
Sonra anneleri arayıp çocukları bahçeye bırakmamalarını,çünkü artık göz kulak olamayacağınızı,başlarına bir şey gelirse sorumluluk kabul etmeyeceğinizi belirtin.
Çocuklar hala gelmeye devam ederse,çocuklara ciddi bir ses tonuyla kapıyı çalmamalarını,içeride işin olduğu için içeriyede giremeyeceklerini söyleyin.
Bunu kararlı bir şekilde devam ettirin,yavaş yavaş bundan vazgeçeceklerdir.

Ayy benim kardeşimde senin kız gibiydi toplar getirirdi annem kızardı ben bakardım çocukların annesi baktım yüz buldu çocukları hadi oynayın diye getirirdi bende kovdum hepsini bir sinirle çok dağıtıyorlar un ufak ediyorlar anlıyorum seni sende hadi bakim kapınızın önüne de anneleri gelirsede yeter ama de yada ordan bakıcı gibi mi duruyorum de ben sinirle söylemiştim gittiler :)

• Beğen
Bana buradan çok sempatik geldiniz :KK200:...

Emin olun o çocukların herbirisi sizi gelecekte sevgiyle anacaklar.

Yalnız bu kadar iyi niyetli bir insan yıpratılmamalı.

Bence bu hafta kızınızla arkadaşlarına bir sürpriz yapın. Bir pasta yapın mesela.

Arkadaşlarıyla bir aradayken bundan sonra haftada bir gün bu şekilde bir araya gelirlerse onlara böyle güzel bir pasta yapacağınızı söyleyin.

O günün dışında evinize geldiklerinde bugün değil şu gün diyin. Alışırlar.

Kızmadan çözün olur mu? O kadar emek vermişsiniz boşa gitmesin.

Selamlar...

Hemen hemen derhal 2. Çocuğu yap derhal!

Ilk önce kendi kızını eğitmekle basla. Evin hakimi gibi davranmasına izin vererek tüm bunlara zemin hazırlamışsın. Artık hayir dan anlaması lazım. Çok başın ağrır ileride.

Ben böyle anbeleri asla anlamiyorum ve anlamiyacagim. Nedemek cocugunu mahalleliye gönderip orda karnini doyurtmak oh ne güzel analari da yan gelip yatsin. Benim cocugum 5 yasinda da olsa 10 yasinda da olsa kimseye bukadar yük etdirtmem. Ama öyle bir durum olsa esimde seninki gibi bir laf edebilir nolcak cocuk iste felan der. Biz kücükken birtane komsunun cocuklari ile oynardik ortak bahca vardi yazin ya benim annem ya onlarin annesi bize yemek hazirlardi yada herkes kendi evine gidip yemek yiyip geri gelirdi. Sizi enayi bulmuslar kullaniyorlar. Kizina anlat iste herzaman olmaz diye bazende kizinla sen tek birseyler yap parka git felan hep evde durmayin öbür cocuklar herzaman gelemesin

• Beğen
Ayrıca niye bir sıkıntımızı derdimizi eşimize söylemeyelim bunu anlamıyorum...Evet ellerinden bir şey gelmeyebilir,evet durumu değiştiremeyebilirler,ama enazından fikir verebilirler,hiç bir şey olmadı ben birilerine anlatıp rahatlamış olurum.Kocama söylemeyeceğimde kime söyleyeceğim beni sinirlendiren hatta psikolojimi bozan durumları? Nedir bu o kocaya söylenmez,bu kocaya söylenmez,ne olur dinleseler incileri mi dökülür ?

Bana buradan çok sempatik geldiniz :KK200:...

Emin olun o çocukların herbirisi sizi gelecekte sevgiyle anacaklar.

Yalnız bu kadar iyi niyetli bir insan yıpratılmamalı.

Bence bu hafta kızınızla arkadaşlarına bir sürpriz yapın. Bir pasta yapın mesela.

Arkadaşlarıyla bir aradayken bundan sonra haftada bir gün bu şekilde bir araya gelirlerse onlara böyle güzel bir pasta yapacağınızı söyleyin.

O günün dışında evinize geldiklerinde bugün değil şu gün diyin. Alışırlar.

Kızmadan çözün olur mu? O kadar emek vermişsiniz boşa gitmesin.

Selamlar...
Rtv teyzem olsa oyle yapmaz diyorlarmiş annelerine..Onlara göz kulak olmak adina kahvemi alip bahçeye iniyorum.yada findik ceviz indiriyorum hep beraber kirip yiyoruz gibi ama hergun hergun çözümlerim tükendi arada olmasi sorun olmaz elbette ama anneler tarafindanda sömürülmeye basladim sanirsamm.Ayyy canim yaa hakkini helal et vallahi iyi dayaniyorsun bunlara diyorlar birde..Sesimi yükseltigim zamanlarda oldu ama alinan kimse olmadi :KK51:

Ayrıca niye bir sıkıntımızı derdimizi eşimize söylemeyelim bunu anlamıyorum...Evet ellerinden bir şey gelmeyebilir,evet durumu değiştiremeyebilirler,ama enazından fikir verebilirler,hiç bir şey olmadı ben birilerine anlatıp rahatlamış olurum.Kocama söylemeyeceğimde kime söyleyeceğim beni sinirlendiren hatta psikolojimi bozan durumları? Nedir bu o kocaya söylenmez,bu kocaya söylenmez,ne olur dinleseler incileri mi dökülür ?
Dün cocuklar vardi labneyle ekmek yediler bende bu sabah esime labne ekmek yumurta al dedim yeni aldin yaa labne dedi dun cocuklar yedi dedim sesini cikarmadi ne desin acaba..Çevremde 1 liranin hesabini yapanlar var esimde tutumlu disarda yemez etmez kahveye cikmaz ama cocuklar diyince oda ses edemiyor.

Eşine niye dert yandın ki
Eşin napabilir sen yüz vermişsin yine kendin mesafe koyup çöz bu işi
Herşeyi kocanıza söylemeyin dert yanmayın
Sonunda böyle ters cevap alırsınız işte

buna aynen katılıyorum.

sürekli herşeyi bana şikayet eden kocam olsa bende derim abartma falan diye. yani o ne yapsın.

tamam evet iyi günde kötü günde; derdinizi onla paylaşmanız gerekir ama kusura bakmayında iletişim bu şekilde olmaz. şikayet ederek değil fikir alarak. buraya nasıl soru soruyorsanız ona da öyle yapabilirdiniz.

• Beğen
Tüm arkadaslara tek tek tesekkur ediyorum.Kapi caldiginda bi cocuk geldiyse bugun olmaz desem bile kizim adeta yalvariyor ayaklarima yatiyor cocugun karsisinda bende hayir diyemiyorum yakin zamanda bi kac kez konustuk ama degisen bisey olmadi arkadaslarini gordugunde söz veren o dsgilmiş gibi nolur anne gelsin anne beni seviyorsan gelsin anne aksam caaralim anne

Çok büyük sorumluluk almışsın yedirmeyi içirmeyi geçtim,çocuklardan birinin başına bir kaza gelse nolacak?ben hiç bir çocuğu anneleri olmadan eve davet etmem vicdanıma ve ailesine hesap veremem sonra,kimse daha öncekiler için Tşk etmez,zor durumda kalırsın.....

• Beğen
Tüm arkadaslara tek tek tesekkur ediyorum.Kapi caldiginda bi cocuk geldiyse bugun olmaz desem bile kizim adeta yalvariyor ayaklarima yatiyor cocugun karsisinda bende hayir diyemiyorum yakin zamanda bi kac kez konustuk ama degisen bisey olmadi arkadaslarini gordugunde söz veren o dsgilmiş gibi nolur anne gelsin anne beni seviyorsan gelsin anne aksam caaralim anne
Burdaki can alıcı nokta kararlı olmak.
O her yere yatışında sözünüzden dönüyorsanız kızınıza alttan alta "yerlere yatıp yalvarırsam annem her sözünden döner" mesajını veriyorsunuz.
Kararlı duruş sergileyin

Arkadaş komşu..akraba yok.. bilmiyorum onu..Hatta yaz gunu yemek hazirladim yediler 5 cocuk sonra biri ddeki simdi 1e gidiyor bu cocuk şu muzlari bölüstürde yiyelim dedi benim kızımda ewet eweett dedi böldüm ellerine verdim hadi disari ddm:KK12::KK12::KK12: tüm yaz hemen hemen boyle gecti

çocuklar şunu yaptı zili çaldı muz istedi demeyi bırakın.

bütün çocuklar karşısında zayıf kişilik görseler bundan faydalanır.

çocuğunuzun disipline ihtiyacı var. ya psikoloğa ya da bir pedagoga gidin

• Beğen
Back
X