• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abartma..!! Doyur cocuklari...

• Konu Sahibi Konu Sahibi rtv
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence çok sinir bozucu :KK12:5 yaşın daki çocuğum bana emrivaki yapıyorsa çay benim halime :kızgın:
Annemde kölesi yapti bu seni diyor ama oda ayni aman kızım aman torunum.cunku benim minik acayip tatli dilli..guzel yanaklim, seni sevmelere doyamam falab diyor bizee hoop yelknelr suyaao_O

Tüm arkadaslara tek tek tesekkur ediyorum.Kapi caldiginda bi cocuk geldiyse bugun olmaz desem bile kizim adeta yalvariyor ayaklarima yatiyor cocugun karsisinda bende hayir diyemiyorum yakin zamanda bi kac kez konustuk ama degisen bisey olmadi arkadaslarini gordugunde söz veren o dsgilmiş gibi nolur anne gelsin anne beni seviyorsan gelsin anne aksam caaralim anne

siz çocuğunuza hayır deseniz o 'annem beni sevmiyor' diye düşünmez.
en basiti; ağladığında yine 'anne' diye ağlayacak.

çocuklar şunu yaptı zili çaldı muz istedi demeyi bırakın.

bütün çocuklar karşısında zayıf kişilik görseler bundan faydalanır.

çocuğunuzun disipline ihtiyacı var. ya psikoloğa ya da bir pedagoga gidin
Aynen buna katiliyorumm..zayif bi kisilik olarak algilandim..Napsak kizmaz........ kizamazz

• Beğen
Reactions: KV_
Park bahçenizde olduğu sürece çocuklar sürekli gelecektir.
Disiplin diye birşey yok malesef sizde.
Çocukların annesi mesaj attığında kusura bakma bende müsait değilim demeyi öğrenmediğiniz sürece bu böyle devam eder.

Yüzlerce olay görüp duyuyoruz yaa..Tamam burasi kucuk yer kerkes herkesi tanir ama sen sabah cocugunu birakip gidiyorsun belki benim isim var vee tüm gün disari cikamadim..biride geldi aldi gitti cocugunu nasil yaa..Ben kizimin cişini kimseye yaptirtmam okuldan gelince bin kez sorarim tuvalete gittin mi yemek yedin mi..Çünkü herke biliyor beni pimpirikli oldugumu cocuklarina gozum gibi bakacagimi..bisey olacak diye aklimin cikacagini bu yuk artik agir geliyor bana kaldiramiyorun yemesi icmesi muzu sutu bilmem nesi degil sorun yaa rabbim bize veriyor cok sukur yesinler bir cogundan iyi durumdayiz konu bu degil...bir daha ararlarsa kusura bakmayin ben yetisemiyorum darilmayin gucenmeyin sorumluluk altinda yoruldum diyecegim ve kesin olarak belirtecegim...

Aynısı başıma geldi .Oğlum tek çocukken oynasın diye sokağa çıkarır ,başında durur işte bisiklete binmesine yardımcı olurdum.Benim beklemem diğer annelerin işine geldi .Aman vanityfair dikkat et caddeye çıkmasın,susarsa su verirmisin ,acıkmış yemeğin var mı lardan yüzüüm de yumuşak ses etmedim çocukttur dedim yedirdim,içirdim derken eve gelmeye başladılar havalar soğuyunca ..

Kapım sürekli çalınır,eve çocuklar dolaşır ben de anaokulu öğretmeniymışım gibi şikayetler,mızmızlanmalar derken bir gün fark ettim ki apartmadanki tüm anneler yeni bir komşuya gitmiş çocuklarını da kendileri rahat etsinler diye bana göndermişler ..Dedim yeter buraya kadar ve bir daha da kapıyı açmadım ..Zamanla ayakları kesildi ..Güzellikten anlamazlar ,kimsenn çocuğuna bakmak zorunda değiliz ..

Bence kiziniza sinirlama getirin.
Disarida belirli saatlerde oynamaya gitsin.cocuklar geldiginde kizim evde vakot gecirecek diyin
Ayrica diger cocuklarin sorumlulugunu aliyorsuniz birinin basina bir sey gelae aileler ilk sizi suclar biz size guvenmistik neden bakmadiniz diye.

Gercekten yavas yavas sinir hastasi olmaya basliyorum...:kızgın: Bir kizim var 5 yasini geciyor rabbim evlatlarimiza uzun ömür saglik versin insallah.
Konuya nasil girsem bilmiyorum kizim anasinifina gidiyor.Tüm yaz tatili boyunca mahallenin cocuklari bizim evdeydi.Evimizin kucuk bir bahcesi var salincak işte 3-5 oyuncak bisiklet scoter falan var yoldan uzak cocuklar geliyor oynamaya ama bir saat oynayip benim minik hepsini bizim eve doldurmayi adet haline getirdi..yani tüm yaz boyunca hemen hemen hergun evde en az 2 cocuk en fazla 5 cocuk vardi..Anne x acikti,anne y susadi,anne xin çişi geldi,anne bize yemek hazirla,anne bize makarna pişir..Bu durum annelerinde isine gelmeye basladi mesela"cocuk evin onune gelirken posete ilaclarini koyup bana msj atmalar ilacclarini icirirmisin,cocuk kurstan sizin oraya gececek karsilarmisin,carsidan donerken size ugramak istede yemekgim yok yapip aliriimlar" bahcede oynarken meyve soyuyorum bisküvi kraker falan yesinler yeterki bunda asla gözum yok daha hosuma gider toplanip yemeleri falan ama eve gelmedikleri gunde 30 kere kapiyi caliyorlar cesitli sebeplerle o bana vurdu oyunumuzu bozde kotu laf soyledi :KK43: simdilerde yine okul cikisi bir iki cocuk yine bize ve benim tahammul sınırım bitti sanirim.
Kızım mutlu olsun diye ses cikarmamaya calissamda evin ortasina dikildigim anda balkon mutfak odalar kapinin önü her yer batmiş oluyor ve ben zaten pratik bir insan degilim yetisemiyorum gucum bitti gibi esime dedim biktim sinir krizi gecirecegim sanirim dedim abartma doyur cocuklari dedi bana. :KK61:napacagim ne edecegim kizim hatirina susmaya devammi yani nedir bu isin oluru( kizim hatrina desemde sabrim bittigi icin surekli soyleniyorum bu nedir ben bakicimiyim diye ama degisen birsey yok).ev isi yapmaktan kendine zamanim kalmadi.evim zaten mirasli diye eskidi döküldü tadilat yaptirmiyoruz yap yap ayni yemek bulasik zaten tum gun topla topla topla topla topla............
Bej kardeşimden bile çekinirken çocuğumu gönderme noktasında iyi valla bize de lazım senin gibi biri. Çocukları gönderelim yemeklerine cislerine varana kadar ilgilensin. İnsan bir çekinir her gün her gün yollarken. Veya gelip size yardımcı olsunlar arada onlar evlerine alsinlar

Aynısı başıma geldi .Oğlum tek çocukken oynasın diye sokağa çıkarır ,başında durur işte bisiklete binmesine yardımcı olurdum.Benim beklemem diğer annelerin işine geldi .Aman vanityfair dikkat et caddeye çıkmasın,susarsa su verirmisin ,acıkmış yemeğin var mı lardan yüzüüm de yumuşak ses etmedim çocukttur dedim yedirdim,içirdim derken eve gelmeye başladılar havalar soğuyunca ..

Kapım sürekli çalınır,eve çocuklar dolaşır ben de anaokulu öğretmeniymışım gibi şikayetler,mızmızlanmalar derken bir gün fark ettim ki apartmadanki tüm anneler yeni bir komşuya gitmiş çocuklarını da kendileri rahat etsinler diye bana göndermişler ..Dedim yeter buraya kadar ve bir daha da kapıyı açmadım ..Zamanla ayakları kesildi ..Güzellikten anlamazlar ,kimsenn çocuğuna bakmak zorunda değiliz ..
Ayyy yaa sadece ben degilmisim resmen.telefon edip corban var mi x karnim acikti diyor yemekte yok isim var gondersem sıkınti olmaz dimi falanlar... insallah bende altindan kalkarim bu isin.Sosyalleşecekse sinifinda sosyalleşsim benimkide artik benimde insanliga karışmam gerek..

Kusura bakmayın ama cok iyi niyetlisiniz kızınıza eşinize diğer çocukların annelerine siz yüz vermişsiniz
Eee böyle olunca astarini istemişler sizden
Hayır demeyi öğrenin kim kırılırsa kırılsın
Siz başkalarının kolesimisiz

• Beğen
Reactions: rtv
sizin evi mekan bellemis cocuklarin basina bisey gelse sizden kotusu olmaz,ne yapin edin sInir koyun.
ilaclarini verir misin ne demek ya,ne bicim insan bunlar cocuklarini yamayacak kisi ariyorlar.

kizinizda size emir veremez oncelikle,kizinizda da sInir adabi olusturmalisiniz..sizi hizmetci gibi gormemeli.
ben 3 -4 yasindayken annemi uzenlerin ustune atladigimi,kendimce annemi ezdirmedigimi (!) bilirim.
kiziniz cok yalnizsa bi kardes yapin,kendi yavrunuzu buyutun madem,elin cocuklarina goz kulak olmaya mi geldiniz dunyaya?

• Beğen
birgün catlıyacagınız belli zaten kim olsa catlar ama annelere ne diyecwkler siz bukadar seyi of demeden yaparken . yani siz razısınız .ayrıca kızınızda küçük arkadası acıkına acıkıyor diyodur .ş sizde bitiyor almayın oyun oynamasınlar evde

• Beğen
Gercekten yavas yavas sinir hastasi olmaya basliyorum...:kızgın: Bir kizim var 5 yasini geciyor rabbim evlatlarimiza uzun ömür saglik versin insallah.
Konuya nasil girsem bilmiyorum kizim anasinifina gidiyor.Tüm yaz tatili boyunca mahallenin cocuklari bizim evdeydi.Evimizin kucuk bir bahcesi var salincak işte 3-5 oyuncak bisiklet scoter falan var yoldan uzak cocuklar geliyor oynamaya ama bir saat oynayip benim minik hepsini bizim eve doldurmayi adet haline getirdi..yani tüm yaz boyunca hemen hemen hergun evde en az 2 cocuk en fazla 5 cocuk vardi..Anne x acikti,anne y susadi,anne xin çişi geldi,anne bize yemek hazirla,anne bize makarna pişir..Bu durum annelerinde isine gelmeye basladi mesela"cocuk evin onune gelirken posete ilaclarini koyup bana msj atmalar ilacclarini icirirmisin,cocuk kurstan sizin oraya gececek karsilarmisin,carsidan donerken size ugramak istede yemekgim yok yapip aliriimlar" bahcede oynarken meyve soyuyorum bisküvi kraker falan yesinler yeterki bunda asla gözum yok daha hosuma gider toplanip yemeleri falan ama eve gelmedikleri gunde 30 kere kapiyi caliyorlar cesitli sebeplerle o bana vurdu oyunumuzu bozde kotu laf soyledi :KK43: simdilerde yine okul cikisi bir iki cocuk yine bize ve benim tahammul sınırım bitti sanirim.
Kızım mutlu olsun diye ses cikarmamaya calissamda evin ortasina dikildigim anda balkon mutfak odalar kapinin önü her yer batmiş oluyor ve ben zaten pratik bir insan degilim yetisemiyorum gucum bitti gibi esime dedim biktim sinir krizi gecirecegim sanirim dedim abartma doyur cocuklari dedi bana. :KK61:napacagim ne edecegim kizim hatirina susmaya devammi yani nedir bu isin oluru( kizim hatrina desemde sabrim bittigi icin surekli soyleniyorum bu nedir ben bakicimiyim diye ama degisen birsey yok).ev isi yapmaktan kendine zamanim kalmadi.evim zaten mirasli diye eskidi döküldü tadilat yaptirmiyoruz yap yap ayni yemek bulasik zaten tum gun topla topla topla topla topla............
kızın ile konuşmayı denesen

• Beğen
Eskiden çocuklar önemsenmez bir şekilde büyürler diye düşünülürdü.
Şu anda çocuklar aşırı önemseniyor her şey çocuğa göre planlanıyor tüm ebeveynler kendi çocuklarının özel biricik olduğunu düşünüyorlar falan.
Kısacası çocuk yetiştirmede orta yolu bulamadık yeni nesil ailelerde çocukların her istediklerini yaparsak mutlu olurlar gibi algı var nedense.
Kızınız atıyorum kedileri çok sevse ve 20 kediyi birden eve sokmak istese aman o mutlu olsun diye 20 kediyi birden eve mi sokacaksınız?
Oyun arkadaşı iyidir evet ama belli bir süre oynanır ve herkes evine dağılır yani olay budur.
Hayır bir de diyelim ki o çocuklardan birinin başına sizin evde bir şey gelse düşse ayağını kırsa falan al başına belayı yani.
Herkes sizi suçlar bir anda yaptığınız tüm iyilikler silinir.

Kimsenin çocuğunun ilacının yemeğinin sorumluluğunu almayın derim bi zaman sonra iyilikten çıkar göreviniz haline gelir.
Eşinize de kızınıza da aldırmayın herkese bi set çekin ve kimsenin çocuğunu da ebeveyni olmadan evinize almayın derim.

Yüz verme annelerine de doyurup yollasınlar her gün her gün olmaz

• Beğen
Bana buradan çok sempatik geldiniz :KK200:...

Emin olun o çocukların herbirisi sizi gelecekte sevgiyle anacaklar.

Yalnız bu kadar iyi niyetli bir insan yıpratılmamalı.

Bence bu hafta kızınızla arkadaşlarına bir sürpriz yapın. Bir pasta yapın mesela.

Arkadaşlarıyla bir aradayken bundan sonra haftada bir gün bu şekilde bir araya gelirlerse onlara böyle güzel bir pasta yapacağınızı söyleyin.

O günün dışında evinize geldiklerinde bugün değil şu gün diyin. Alışırlar.

Kızmadan çözün olur mu? O kadar emek vermişsiniz boşa gitmesin.

Selamlar...

Yalnız bunu yaparsanız size pasta yaparım demek zararlı. Yani ödül olarak yemek kullanılması tehlikeliymiş. İleride duygusal yeme bozukluğuna sebep olabiliyormuş. Çocuk mutlu olmak için yemeye alışıyor ve ileride stres olunca, üzülünce, endişe edince kendini yemeğe veriyormuş.

• Beğen
çocukları hiçbir şekilde, hiçbir gün evinize almayın.. tek tv izleyen, haber dinleyen, obsesif ben miyim yahu? bir gün ailenin biri çocuğumu taciz ettiniz diye gelse nasıl ispatlarsınız? ne yaparsınız? devir minnoşluk, ablalık, teyzelik devri değil ki.. gerçekten okuduklarıma inanamadım, diğer yandan kızınız komple idareyi ele almış.. okula başladığı zaman idarenin kendi elinde olmadığını anlayınca nasıl sorunlar yaşayacak biliyor musunuz?

5 yaşında çocuğun hatrı mi olurmuş. Kendin için ve kızın için en iyi kararı sen verirsin.Kişilik bu yaşlarda gelişmeye başlar. Aile ve arkadaşlar arasındaki farkı şimdiden öğrenmesi gerekli

Back
X