• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abartmıyorum değil mi

Bir anne olarak empati yaptım ve evet kadın 85 yaşında bunamış olabilir vs. Ama kimse de kusura bakmasın kaç yaşında olursa olsun benim çocuğuma inşallah çok yaşamaz diyemez. Zaten çocuğunuz engelli olduğu için bu kelimeleri kullanmıştır. Öyle konuştuklarını bilmiyor gibi de gelmedi bana, diğer oğlunuz için bu lafları söylemiyor ama engelli olan için söylüyor gayette bilinçli söylenmiş sözler gibi geldi bana.

Evet maalesef bilerek söyledi.Benim oğlum kaç kere ölümlerden döndü ne kadar uğraştık en son 25 günü yoğun bakımda 15 günü serviste olmak üzere 40 günü hastanede geçirdik.Ve 0 25 gün tek bir sandalyenin üstünde sabahladım yatak da yoktu.Ailem keza öyle eltimler olsun hepsi bu kadar bizim için çırpınırken iyiliğimiz için çabalayıp moral verirken bu kadın çok vicdansızca konuşuyor.Tavukmu boğuyorsun.Dışarıdan aldığın bir eşya parçasımı nedir bu kadar duygusuzluk çok fazla.

Belkide gerçekten yorucu ama bir anneye bu söylenmez.Ne demek çocuğun ölsün.İçimden çok biliyorsun o öleceğine sen öl dedim.Allah günah yazmasın .İnsanı çileden çıkarıyorlar.

Son düzenleme:
Evet hasta normal çocuklara göre gelişimi çok geride düzelmeyecekte.
Diğer mesajları sonradan okudum, kusura bakmayın. Kendince size üzülmüş ve sizin yıprandığınızı düşündüğü için öyle söylemiş. Yaşlılar saçmalayabiliyolar bazen. Benim dedem de 86 yaşında vefat etti, alzheimer filan değildi ama inanın olmadık yerde olmadık laflar ederdi. Gerçekten sinir bozucu ve bence abartmamışsınız, bir dahaki sefere böyle bi şey ima ettiğinde "böyle konuşmandan hoşlanmıyorum, o benim oğlum, lütfen sözlerine dikkat et" deseniz eşiniz tepki gösterir mi? Ben olsam bir daha böyle konuşmaması için kibarca uyarırdım sanırım. Ama anlattığınız kadarıyla uyarıdan anlayacak birine de benzemiyor. Eşiniz de bozulmuş sanırım bu duruma, en iyisi evlatlarını ikna edip bir nöroloji doktora götürmek. Sonrasında da minimum muhatap olmak. Üzülmeyin nolur, ne dediğini bilememiş. Aklınca iyi temennilerde bulunuyo sizin için. Ama katlanmak yada ses çıkarmamak imkansız. Rabbim yolunuzu bahtınızı açık etsin sizin, gönlünüze ferahlık versin.

Annemin söylediğine göre bize yük olmasın erkenden ölsün çocukta bizde kurtulalım diyeymiş.Kadına bir şey diyen yok ahlayan vahlayan yok mutlu bir çocuk kendi kendine sorun etti taktı kafaya ısıtıp ısıtıp aynı şeyleri söylüyor.

kadin aklini yitirmis,bunamis bu ortada.
dedikleri sacma sapan laf kalabaligi,sIkin disinizi iki gun daha misafir edip gonderin yerine.

Yaş büyüdükçe çocuklaşıp kendilerini unutuyorlar benim nenem de aynı yengeme neler ediyo durduramıyoruz oyüzden bakıcısı var artık Allah sabır versin

kadın yaşlı söylediklerine takılmayın siz iki gün dayacnamamışsınız eltinize gerçekten üzüldüm haksızlık yapmayın dönüşümlü bakın

85 yaşlarında kayınvalidem var.Şimdiye kadar iyiydik.Normalde eltimde kalıyor onların başka işi olduğu için eşim bize getirdi.Kadın iki gün kalıp gidecekti.

Kadını aşağıya inip kapıda karşıladım her türlü özeni gösterdim.Yemekler olsun başka konular olsun.Sıkılmasınlar diye annemide çağırmıştım.Annem ne zamandır gelemiyordu.Kayınvalide gelir gelmez oğluma taktı.Önceki gelişlerinde de aynı şeyi soruyordu.İkide bir bu çocuk böyle değildi niye emeklemiyor vay niye kusuyor sürekli soruyor.Babamda bende usulünce anlatıyoruz ama kadının kafasına girmiyor.Aynı şeyi defalarca söylüyor.Çeneside hiç susmuyor.En sonunda annemle babam kafamız ağrımaya başladı dedi.

Ben çocukla ilgiliniyorum diye hayır olur evladım sevap olur diyor.Sevap olsada olmasa benim evladım elbet yapacağım dedim.Akşam oldu yemek yedik bulaşık yıkıyorum bu seferde boğazını sıkıp atamazsında :KK57: ne yapacaksın bakacaksın diyor.İçimden sabret diyorum.Her zaman abuk sabuk konuşan bir insan olduğunu herkes biliyor .Hala daha çocuğu konuşuyor.Güya torununu özleyen seven babaanne..Neyse yattık akşam, sabah olmuş 4 hala sesi geliyordu.Annemle mutfakta oturmuş konuşuyorlar.Kadın makineye bağlamış.Neyse ben biraz daha uyudum onlar hala oturuyorlardı uykumuz kaçtı dediler.Sabah kahvaltıyı hazırladım eşim falanda gelmişti.Kadın herkes güzel güzel konuşurken Oğlun inşallah çok yaşamaz dedi.:KK57:

Herkes dondu kaldı sonra annem sus sus diyor kadına.Meğerse gecede öyle konuşmuş anneme annem sakın öyle söyleme çocukları üzme demiş.Ben cevap vermedim ama kötü oldum.Lokma ağzıma dizildi yiyemedim.Ağladığım anlaşılmasın diye başka şeylerle uğraştım başka odaya geçtim.Sonra dünden bir yere gezmeye gitmek için anlaşmıştık.Babamlar daha fazla üzülmesin diye zaten bende gittim.Dönüşte kadın anneme ağıza alınmayacak bir laf söyledi.Annem yine alttan aldı.Eşim annesinin konuşmalarına bozuldu.Neyse annemleri evlerine bıraktık.Kadınıda eve getirdik.Ama ona o kadar sinirlendim ki hiç konuşmadım giderken yolcuda etmedim.
Kadın zaten sürekli eltinde kalıyormuş.epi topu 2 gün kalmış sende.Yaşı da 85.Haliyle yaşlılığın verdiği bir durum da var.Hee deyip geçmek zor olmamalı.Annen babanda yaşlanacak sen de.

Kesinlikle abartıyorsun..Belli ki kadında sıkıntı var ..bariz ortada siz anlamadınız sanırım sıkıntısını.. 85 yaşında o yaşlarda bu tür şeyler normal.. Siz iki gün dayanamadınız,vedalaşmadan gönderdiniz..Bişey olsa üzülmeyecekmisiniz kadına :KK43: Eşiniz içinde çok üzüldüm inşallah doldurmamışsınızdır adamı.. hergün bakmak zorunda olan elti ne yapıyor acaba? Allah ona sabır versin.. Sizin sonunuz ne olacak yada hepimizin ?? Sonuçta akıl sağlığımızı ölene dek koruyacağımızın teminatı yok

engelli çocuğunuz varmış acaba engelli olduğu için yaşamasın diyerek kötü niyetinden mi dedi acaba onu da tam algılayamadım doğrusu.. :( Eğer öyleyse elbette çok üzücü.. Dr.a götürüp akıl sağlığını teşhis etiemke en güzeli..

Kesinlikle abartıyorsun..Belli ki kadında sıkıntı var ..bariz ortada siz anlamadınız sanırım sıkıntısını.. 85 yaşında o yaşlarda bu tür şeyler normal.. Siz iki gün dayanamadınız,vedalaşmadan gönderdiniz..Bişey olsa üzülmeyecekmisiniz kadına :KK43: Eşiniz içinde çok üzüldüm inşallah doldurmamışsınızdır adamı.. hergün bakmak zorunda olan elti ne yapıyor acaba? Allah ona sabır versin.. Sizin sonunuz ne olacak yada hepimizin ?? Sonuçta akıl sağlığımızı ölene dek koruyacağımızın teminatı yok

Eşime hiçbirşey söylemedim.Zaten ne olduysa onun yanında oldu.Annesi adına o mahcup oldu.Hatta ilk defa bu kadar sinirlendiğini gördüm.

sen hassas olduğun için içerlemişsin sanki penceremden
karşında ki artık bir çocuktan farksız biri
bunlara üzülme, çocuğun için güçlü olmalısın

canım çocuğunuzun durumunu yeni okudum çok geçmiş olsun rabbim şifa versin inşallah bu durumunuzu okuduğumda size hak verdim yaşlı olduğunu düşünerek kendinizi çok üzmeyin

Abartmıyorsun elbette hoş değil ancak yaşına ve hastalığına bakarak sözlerine çok aldırış etmemek gerek.

Bir de hep eltinde kaliyormus onu düşünebiliyor musun?

Ben en çok ona üzüldüm.

Daha adil bir yol bulmalisiniz bakımı konusunda bence.

Bir kişiye yuklenmemek lazım.

85 yaşlarında kayınvalidem var.Şimdiye kadar iyiydik.Normalde eltimde kalıyor onların başka işi olduğu için eşim bize getirdi.Kadın iki gün kalıp gidecekti.

Kadını aşağıya inip kapıda karşıladım her türlü özeni gösterdim.Yemekler olsun başka konular olsun.Sıkılmasınlar diye annemide çağırmıştım.Annem ne zamandır gelemiyordu.Kayınvalide gelir gelmez oğluma taktı.Önceki gelişlerinde de aynı şeyi soruyordu.İkide bir bu çocuk böyle değildi niye emeklemiyor vay niye kusuyor sürekli soruyor.Babamda bende usulünce anlatıyoruz ama kadının kafasına girmiyor.Aynı şeyi defalarca söylüyor.Çeneside hiç susmuyor.En sonunda annemle babam kafamız ağrımaya başladı dedi.

Ben çocukla ilgiliniyorum diye hayır olur evladım sevap olur diyor.Sevap olsada olmasa benim evladım elbet yapacağım dedim.Akşam oldu yemek yedik bulaşık yıkıyorum bu seferde boğazını sıkıp atamazsında :KK57: ne yapacaksın bakacaksın diyor.İçimden sabret diyorum.Her zaman abuk sabuk konuşan bir insan olduğunu herkes biliyor .Hala daha çocuğu konuşuyor.Güya torununu özleyen seven babaanne..Neyse yattık akşam, sabah olmuş 4 hala sesi geliyordu.Annemle mutfakta oturmuş konuşuyorlar.Kadın makineye bağlamış.Neyse ben biraz daha uyudum onlar hala oturuyorlardı uykumuz kaçtı dediler.Sabah kahvaltıyı hazırladım eşim falanda gelmişti.Kadın herkes güzel güzel konuşurken Oğlun inşallah çok yaşamaz dedi.:KK57:

Herkes dondu kaldı sonra annem sus sus diyor kadına.Meğerse gecede öyle konuşmuş anneme annem sakın öyle söyleme çocukları üzme demiş.Ben cevap vermedim ama kötü oldum.Lokma ağzıma dizildi yiyemedim.Ağladığım anlaşılmasın diye başka şeylerle uğraştım başka odaya geçtim.Sonra dünden bir yere gezmeye gitmek için anlaşmıştık.Babamlar daha fazla üzülmesin diye zaten bende gittim.Dönüşte kadın anneme ağıza alınmayacak bir laf söyledi.Annem yine alttan aldı.Eşim annesinin konuşmalarına bozuldu.Neyse annemleri evlerine bıraktık.Kadınıda eve getirdik.Ama ona o kadar sinirlendim ki hiç konuşmadım giderken yolcuda etmedim.

85 yaşında kadında bunama olması muhtemel, ki anlattıklarınız bunu doğruluyor.
Söyleyeceklerini mantık süzgecinden geçiremiyordur artık, ağzına geleni söylüyordur.
Ciddiye almayacaksınız, başka çözümü yok maalesef.

Son düzenleme:
Annemin babaannesi (nurlar icinde yatsin) maalesef vefat etmeden oda bu haldeydi. Dedecigim başının ustunde tutardi ama insallah senin şu karın ölür sen ölürsün gibi laflar ederdi. Artik onlar piri fani.. Laflarina kirilmayin diyecegim ama herseye sabreden ananem bile artik bittim demişti. Sabrin sonu selamet kalp kirmayin onun hidayeti icin dua edin.. Rabbim evladinizada acil sifalar ihsan eylesin..Insallah gelisimi normale doner biran evvel.

Yaşli ve bunamis oldugunu dusundurdu bana.

Her ne olursa olsun ettiği laflar insanlik disi. Anne olmak nasip olmus ama insanlik nasip olmamis belli.

Yaptigin davranış dogru, ben sabredemeyip evde kovardim sanirim. Sen yine cok iyi davranmissin. Meleksin resmen.

Biz evlatlarimizin gozunun icine bakarken bize art niyetle, pis kalbiyle bakan; cektigimiz, acidan uzuntuden beslenen herkesi Allah a biraktim ben. Tek yapabildigim bu oldu.

iyi dayanmışsınız ama bence takılmamk en iyisi 80 ninden sonra insanlar çocuklaşır olgunlaşmaz durum tersine döner yani o olgun birisi değil ...

Back
X