Abim ağzını şapırtadıyor onu kırmadan nasıl söyleyebilirim.

nehirasi

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
2.284
12
358
selam kızlar,
evliyim abim bizle kalıyor,yemek yerken çok fena ağzını şapıtadıyor.
kaç yaşında adam birşeyde diyemiyorum alınacak diye ne yapabilirim yardım istiyorum sizden.
eşimde geriliyor arada kalıyorum,ben bile tahammül edemiyorum adamcağız ne yapsın:50:
bugün kuruyemiş aldım yerken felaket ses çıkarıyor inanın tvnin sesini sona kadar açıyoruz o sanki tvnin sesi ile yarışıyor daha fazla şapırdatıyor.
poşetteki kuruyemişleri kaldırdım yoksa hergün çekilmez hale gelecek.
ne yerse yesin şap şap çok sinir ediyo.
önceden böyle değildi zamanla artık bizde de tik yaptı takınca takıyoruz.

geçenlerde küçük abimin de dikkatini çekmiş çok fazla beraber birşeyler yemiyo adamın bile dikkatini çekmiş.

eşimle biraz önce konuştum küçük abime söyliyeyim oda abime söylesin sanki o an farkediyo gibi yapsın diye.
işe yararmı bilmiyorum:50:
başka önerisi olan varmı?

Ben de bununla ilgili konu açmayı düşünüyordum.

Bir taraftan vicdanım rahat değil, diğer taraftan da tahammülüm hiç yok.. Babam :(

Ben yıllardır babamla aynı sofraya oturamıyorum.
Normal bir şapırdatma değil... Uyarılara rağmen değişmiyor.
Bazı arkadaşlar kızabilir, o senin baban diye ama, inanın bu durum çok farklı.

Onu değiştiremiyorum, bari kendim değişeyim takmayayım duymayayım, bir çok insan gibi umursamayayım diyorum...
Elimde değil....
Ve aynı sofrada yemek yemek zorunda kaldıysak, o görüntü ve o ses benim zihnimden çıkmıyor.
Bu olay tam bir işkence...

aynı sofrada oturamıyor olmamız onun hiç umurunda değil. Gayet keyfi yerinde..
Ben de kendi kendime diyorum ki o umursamıyorsa sen de vicdan yapma...

Onun değişemeyeceğini anlayınca, psikoloğuma bile bu durumdan bahsettim... Ben nasıl değişirim diye...
Sorun sende değil dedi :( Benim de sinir olduğum ve tahammül edemediğim sesler var, uyar, dinlemiyorsa aynı ortamı paylaşmak zorunda değilsin..
İyi de o benim babam...

Bu arada normal şartlarda çok iyi anlaşırız. Yemek haricinde yani :(

Ne doluymuşum bu konuda :5:

Siz uyarsanız da değişen bir şey olacağını sanmıyorum.
Belki kırılacak, kızacak, küsecek
Ama değişmeyecek...

Yine de deneyin.
Çekilecek gibi değil çünkü..

Bir taraftan vicdanım rahat değil, diğer taraftan da tahammülüm hiç yok.. Babam :(

Onu değiştiremiyorum, bari kendim değişeyim takmayayım duymayayım, bir çok insan gibi umursamayayım diyorum...
Elimde değil....
Ve aynı sofrada yemek yemek zorunda kaldıysak, o görüntü ve o ses benim zihnimden çıkmıyor.

Onun değişemeyeceğini anlayınca, psikoloğuma bile bu durumdan bahsettim... Ben nasıl değişirim diye...
Sorun sende değil dedi :( Benim de sinir olduğum ve tahammül edemediğim sesler var, uyar, dinlemiyorsa aynı ortamı paylaşmak zorunda değilsin..
İyi de o benim babam...

Ama değişmeyecek...

Yine de deneyin.

sizinkide zor bir durum.
beraber yemek yememe gibi durumunuz var ve açıkça söyleyebiliyorsunuz ama ben söylesem kırılır biliyorum.
eşimde dayanamayıp söyliyeceğim bi gün diyor arada kaldım.
ses kulağımı tırmalıyor resmen.
dayanamayıp mutfağa falan gidiyorum bazen tvnin sesini açıyoruz o hiç takmadan daha çok ses çıkarıyor.
size katılıyorum çekilecek gibi değil:50:

Biran yukarıdaki yazının sahibi ile kardeş olduğumu düşündüm.

Ahhh sevgili babam (nokta) diyorum.

Neyse ,

Konuya gelirsek , abinizle aranızdaki mesafeyi bilemediğim için hani ben olsam söylerdim abime gibi geliyor ...

Ama siz söyleyemem diyorsanız diğer abiniz söylesin ama siz ya da eşinizin yanında değil.

Evet çok sinir bozucu bir durum bilirim ve üstelik odadaki saatin sesi gibi bir kere takılıp duymaya başlayınca aklını başka yere vermekte zor.

Ama ima etmeye çalışmayın derim ben , çünkü ima zaman zaman çok daha kırıcı olabiliyor direk usule uygun söylemkten

Son düzenleme:
Benim de çok rahatsız olduğum ve ailemle kavga ettiğim bi konu bu babam aşırı şapırdatır ağzını bende her seferinde uyarırım ve bağırım ama nafile . Ailede biri olunca uyarabiliyosun rahatça aba yabancılara bir şey diyemiyosun mesela sakız nefret ederim o sesten ama arkadaşlarıma hiç bir şey diyemiyorum en iyisi ortamdan uzaklaşmak.

Biran yukarıdaki yazının sahibi ile kardeş olduğumu düşündüm.

Ahhh sevgili babam (nokta) diyorum.

Neyse ,

Konuya gelirsek , abinizle aranızdaki mesafeyi bilemediğim için hani ben olsam söylerdim abime gibi geliyor ...

Ama siz söyleyemem diyorsanız diğer abiniz söylesin ama siz ya da eşinizin yanında değil.

Evet çok sinir bozucu bir durum bilirim ve üstelik odadaki saatin sesi gibi bir kere takılıp duymaya başlayınca aklını başka yere vermekte zor.

Ama ima etmeye çalışmayın derim ben , çünkü ima zaman zaman çok daha kırıcı olabiliyor direk usule uygun söylemkten

diğer abim olsa söylerdim ama bu abim çok alıngan direk söyleyemem.
bi ara eşime söylüyormuş gibi yapayım dedim ozaman da hemen anlar diye yapmadım.
bisküvi bile yerken felaket yiyor.

abimi yarın yemeğe çağırıp bi ara yemek yerken söyler ona alınsa birşey olmaz ama ben olursam daha çok kırılır bundan eminim.

Benim de çok rahatsız olduğum ve ailemle kavga ettiğim bi konu bu babam aşırı şapırdatır ağzını bende her seferinde uyarırım ve bağırım ama nafile . Ailede biri olunca uyarabiliyosun rahatça aba yabancılara bir şey diyemiyosun mesela sakız nefret ederim o sesten ama arkadaşlarıma hiç bir şey diyemiyorum en iyisi ortamdan uzaklaşmak.

önceden böyle değildi yada daha az yapıyordu bilmiyorum ama artık takıntı haline geldi.
mutfaktan ses duyuluyor vallahi abartmıyorum.
bekarken olsaydı belki söylerdim şimdi ki durumda daha zor oluyor.
abimlede normal sıkı fıkı değiliz yabancı gibi tutar kendini diğer abimle daha samimiyiz.böyle oluncada bi kez daha düşünmeye çalışıyorum.
kimseyide kırmak istemiyorum.
offf ki off :50:

inşallah küçük abim durumu düzeltirde bizde rahatlarız.

diğer abim olsa söylerdim ama bu abim çok alıngan direk söyleyemem.
bi ara eşime söylüyormuş gibi yapayım dedim ozaman da hemen anlar diye yapmadım.
bisküvi bile yerken felaket yiyor.

abimi yarın yemeğe çağırıp bi ara yemek yerken söyler ona alınsa birşey olmaz ama ben olursam daha çok kırılır bundan eminim.

Diğer abiniz aracılığıyla söyleyin bence. İmadan anlayacağını sanmıyorum.
Direkt söylesin abin. Yemek yerken çıkan ses çok rahatsız edici.
Dikkat etmesini, aksi takdirde insanların etrafından uzaklaşacağını vs. söylesin...

Biz önceleri uyarmaktan korkardık...Çünkü babam çok sinirli bi adamdı.
Ben okula gittiğim zamanları hatırlıyorum, yattığım odada soba yanıyordu ve babam benden önce işe gitmek için kalkar,
yattığım odada kahvaltısını ederdi. Ben kulaklarımı tıkar, yüzümü duvara dönerdim.
Asla farkında bile olmadı...
Sonra yıllar geçti, annem aracılığıyla uyarmaya çalıştık. Direk söylemedik...söyleyemedik...
Anlamadı...
En sonunda artık yapacak bir şey yok...yaş geçtikçe bende de tahammül kalmadı...:50:

ailemden biri şapırtatırsa hemen bende yüksek sesle şapırtatıyorum babaaaaa bak nasıl ses çok iştah açıcı dimi diyorum kesiliyor sonra :D toplum içinde olduğunda da öhö öhö der gözlerimi pörtletirim . benim çözüm yolu bu : )

benim babam ağiz şapirdatmayi geçin geğirir yaa,üniversite mezunu güya ama okumakla olmuyomus demek ki bazi şeyler.alişkanlik yapti adamda,midesi de rahatsiz birazda ondan oluyo.genç kizliğimdan beri uyaririm baba lütfen daha yavaş ol diye.evlendim kayinpeder de yapiyo aynini,allahim yaa delirecem...

babami sürekli uyardiğim için her geğirmeden sonra bana bakar,kizdiğimda tutamiyorum der,ben de diyorum tutamiyosan da hiç olmasa ağzini kapa az tut kendini,yavaş bi ses çikar hiç olmazsa illa goaaaarrk diye geğirmek zorunda değilsin,gelinin var artik ele kariştin rahatsiz olurlar diyorum ama kime diyorum.eşimin yaninda da yapiyo tam yemek üstü her defasinda...başta çok utaniyodum kayinpederi de öğrendikten sonra daha utanmiyorum :)

-Ağzını şapırdatma abi.
Düz mantık her zaman makbuldür. Nasıl olsa ne demek istediğinizi anlayacak alengirli cümleler kurduğunuzda.

Ya alınır ama ne kadar alınabilir ki?En azından siz söyleyip rahatlamış olursunuz ve belki abiniz farkında değildir oda durumu düzeltmeye çalışır.Yani alınsa dahi bir süre sonra unutulur bu olay.Ama küçük abinizle söylemenizde fayda var tabiki eğer o söyleyince alınmayacaksa.
Bende şapırdamaya deli olurum.
Babam bazen şapırdar hemen babaa derim,oda tamam tamam der düzeltir.Bir sonraki yemekte yine yapar.İnsanlarda alışkanlık olmuş bu düzeltilmiyor malesef,yıllardır uğraşıyorum ben.Bazen babamla aynı sofraya bile oturmuyorum çok şapırdıyor diye,ona da sürekli söyleyip kırmak istemiyorum.

:9: bu babalar da hep şapırdatıyormuş.
ben de çok tahammülsüzüm bu konuda, çok huylanıyorum.
bekarken babamı sık sık uyarırdık ama pek etki etmezdi. her yemekte olmuyordu ama bazen iyice kaptırıyordu.
kayınpederim de öyle, onu uyaramıyorum da. yemek yerken işkence çekiyorum resmen.
biraz dikkatle halledilir bir şey üstelik... insanda iştah kalmıyor :(

bence sizin söylemenizi yanlış anlayabilir, sizde kaldığı için alıngan davranabilir. küçük abinizin söylemesi daha uygun olur ancak mucizevi bir şekilde sonra ereceğini sanmıyorum(umarım yanılırım), dikkat etmeye çalışır herhalde.
aranızdaki diyalog iyi ise, şakadan anlar ise, küçük bir şaka içinde söyleyebilirsiniz.

Benim de annem babam agzini sapirdatir. Rahatsiz olunca cekinmeden uyaririm. Genellikle duzeltirler.
Gerek sakayla karisik, gerek ciddi ciddi uyarilmalari gerektigini dusunuyorum ben.

off benim bir arkadaşım da burnunu çekiyor:( sinüziti var sanırım ama öyle böyle bir çekmek değil. öncetüylerim diken diken oluyor sonra da rahatsızdır belki dşyerek kendime kızıyorum :( çok zor bu işler :(

küçük abiniz söylesin bence,sizden daha çok alınabilir :(

off benim bir arkadaşım da burnunu çekiyor:( sinüziti var sanırım ama öyle böyle bir çekmek değil. öncetüylerim diken diken oluyor sonra da rahatsızdır belki dşyerek kendime kızıyorum :( çok zor bu işler :(

küçük abiniz söylesin bence,sizden daha çok alınabilir :(

Kendini çok mu salıyor,kafasında halledemediği düşünceler mi var acaba?Depresif mi??önceden yoksa bundan kaynaklanıyordur?

Elimde değil....

İyi de o benim babam...

Ama değişmeyecek...

Yine de deneyin.

bende babamla aynen böyleydim onun yemek yediği ortamda oturamazdım bile o sesi duyunca delirirdim resmen psikologda çare olmamıştı ama babam üzülürdü onunla yemek yemediğim için kendi arkadaşlarına dert yanarmış sonradan öğrendim bu kız beni hiç sevmiyo soframa bile oturmuyo diye... şimdi diyorum keşke kendime engel olabilseymişim o gelmiş 60 yaşına değişmez ben tahammül edebilseydim tartışırken derdi beni çok ararsın şimdi evliyim ve babam haklıymış keşke daha fazla zaman geçirseymişim kalbini kırmasaymışım telafi etmeye çalışıyorum ama ne kadar işte

bende aşırı koku ve ses duyarlılığı var bazı koku ve seslere karşı saçımı başımı yolasım geliyor.en nefret ettğim ağız şapırdatması canım seni anlıyorum söylense bile kırmadan nasıl söylebilirsenz öyle söyleyin çünkü farketmiyor belli:)

Back
X