abim çok mutsuz ve ben üzülmekten başka birşey yapamıyorum..

qarden

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
5.446
3.150
373
selam kızlar,
öncelıkle 3 abım var ve 3 yengem..dolu dolu bir görümceyim yanı:)genel olarak kımsenın işine gücüne karışmam yardım dışında ve gerçekten çok severler benı..biri dışında..
ortanca abım çok hızlı bir evlilik yaptı..6 ay içinde tanıştı nişanlandı evlendi..yaşı 37 idi,belkide son şansım diye düşündü o dönem bilmiyorum..5 yıllık evlıler ve bir kızları var..
gelinimizde müthiş bir öfke var,hayata karşı insanlara karşı..herkese herşeye..sadece 2 kız kardeşi ve annesi birde kızı..onun dünyası okadar..
abimde çok sevilen yumuşak huylu karışmayan etmeyen kadına saygılı bır adam..
okadar büyük baskı altındaki..
her hareketi,konuşması,esprı yapması,şurdan bardak alıp su içse o bardaklamı içiyosun ne biçim içiyosun o orayamı konur,koydunda nıye yıkamadın gibi saçam sapan bir eleştiri zinciri var hatunda..adam bunalmış ama aile üzülmesin diye bizede anlatmıyor..
herkes inanılmaz ilgi gösterdi aileye dahil etmek istedi,özellıkle ben aynı yastayız daha iyi bağ kurabiliriz diye ilgilendim,davet ettim,dışarıda görüştüm,organızasyon yaptım konustum,açmaya çalıştım vs..
ama yok yanı..
defalarca laf sokar,begenmez,mutsuzdur,gelir bı kenarda oturur telefonuyla oynar gider,merhaba nasılsın demezsen asla demez..
toparlayamıyorum artık neyse,çokta detaya girip yermiyim..
ama konu şu,abim gerçekten çok mutsuz,bikaç kez anneme bikaç kez bana dedi,şeytan diyo aç boşanma davası bitir bu işi ama kızıma kıyamıyorum,onu haftada bir görmek istemıyorum..buarada kızına annesi bakıyor ve evlerının mesafesi arabayla 10-15 dk idi..haftaiçi kızını orda bırakıyordu.yeğenım 3 yaşında şuan
sabah kızı bırak akşam al zor oluyor diye,annesinin 2 bina yanında ev aldırdı..abim biraz zorlanıcam ama en azından kızım akşamları ynaımda olacak aile gibi birarada olucaz deyıp girdi borcun altına..ne oldu hala haftaiçi akşamları çocugu almayıp annesınde bırakıyor ve haftasonları alıyor..abimden işten gelınce mecburen oraya gidip kızını orda görüyor..düzen sıfır yani..
nıye anlattım bilmiyorum ben işin içine de girmek istemıyorum,karı kocalar sonuçta kendı meseleleri..ama ne yapabılırım diye çok sorguluyorum kendımı..sinir olsam bile sürekli birarada olmayamı çalışsam yoksa ne halınız varsda görün deyip bagımı koparsam bilmiyorum..
uzun oldu..

Bı taraf cok baskın olup obur taraf aılesıyle beraber cok sessız sakınse hep boyle oluyor.
Cocuk bakmayacaksa yapmayacaktı abınız agırlıgını koyamıyor mu guzelım?

yok güzelim koyamıyor,daha doğrusu tarzı değil..höt hüt bi adam olsa belki farklı olur ama,saygılı sevecen ve tartışmaktan hoşlanmayan biri..bir atışma anında emınım susuyordur uzamasın yada kırılmasın diye..
ama senınde dedıgın gibi çirkefleşmeyen bir aile ve erkek olunca karşısında ezerım dıye düşünüyor sanırm..

Abinizin biraz yengenize dişini göstermesi gerekiyor,adamı iyice sindirmiş pasifleştirmiş.Bir kere o korkuyu alsa yengenize yeter bence.Nasıl olsa adam cepte bağırsada horlasa da çemkirse de bişey demiyo kocası.Eğer bir daha abiniz yengenizden şikayet ederse tabiki şidde hakaret olmadan yengenizin karşısında sinmemesini söyleyin.Belki yengeniz de şaşırır bu adamın bu yönü de mi varmış der,içindeki canavarı çıkarsın biraz adam:)))

yapabileceğin birşey yok malesef.
abin bulacak çıkış yolunu.

Bı taraf cok baskın olup obur taraf aılesıyle beraber cok sessız sakınse hep boyle oluyor.
Cocuk bakmayacaksa yapmayacaktı abınız agırlıgını koyamıyor mu guzelım?
ne demek abiniz agırlıgını koyamıyormu erkeklere verilen fazladan agırlak varda kadınların mı haberi yok bundan nasıl bi kadına bakıs acısı bu

Abinize iyi bir psikologdan terapi hediye edebilirsiniz. O gitsin ne istiyorsa anlatsın. Kendine bu kadar güvensiz olan, kendi haklarını aramaktan (çocuğunu kendi çatısı altında tutma hakkını savunmaktan) aciz bir insan için başka ne yapabilirsiniz bilmiyorum.

Hadi kendini üzüyor, bunu çocuğa yapma hakkı da yok. Çocuğu için en iyisini yapmaktan bile aciz. Bunun saygılı, sevecen, sakin olmakla bir ilgisi yok. Bu apsikolojik olarak güçsüzlük. Psikoloğa gitmesi lazım. Kendine güveni gelişince kendi haklarını savunmaya başlar belki.

karışma taraftarı değilim bende..sadece merak edıyorum kardeşiniz varmı?
evliliği nedeniyle müthiş mutsuz olan kardeşinize bir kardeş olarak nasıl yardımcı olurdunuz??

Benim de bir abim var, ben evliyim ama abim bekar henüz...

Ben eşimle tartışsam da sorun yaşasam da, boşanacak duruma gelsem de, aileme anlatma taraftarı değilim. Bir şekilde bir sorunumu öğrenseler de karışmalarını istemem...

Abim evli olsa, ben de ona karışmam. Her gün gelip dert yansa, düşün taşın kararını kendin ver derim... Açıkça fikrimi sorarsa söylerim. Onun dışında fikrimi de söylemem, yardım etmeye de çalışmam...

ne demek abiniz agırlıgını koyamıyormu erkeklere verilen fazladan agırlak varda kadınların mı haberi yok bundan nasıl bi kadına bakıs acısı bu
Hayır lımoncum oyle demekıstemıyorum kocan bıttı kadınlarıdamı yanlıs anlamaya basladın? Bu mevzu abısının mevzusu madem abısıde sıkayetcı kendı fıkırlerını ortaya koyamıyor mu demek ıstıyorum

bende hiçbir şekılde yönlendırmek istemıyorum ama çok üzücü gerçekten..göz göre göre mutsuzlugunu izlemek

benim kocam bitmedi ben ezilen kadın olmadıgım icin sana gör gelmis sanırım bu önce bunu bi anca o dilini üstümden cek

2cisi demek istedim degil abin agırlıgını koyamıyorsa cümlesinin ne oldugunu hepimiz biliyoruz her yere cekersin sen önce cümleni tam kur fikirlerini ortaya koyamıyormuyla agırlıgını koyamıyorsa arasındaki farkı burdaki her kadın anlar sen önce lafları çarpıstırmadan gercek niyetini yaz ne yapsın abisi karısına dövsün mü sövsün mü zorunamı gitti karısı istedigi gibi adamı ceviriyo diye

Hiç karışmayın. Herkes kendi hayatını yaşar. Abinizi dışardan mutsuz görüyor olabilirsiniz, ama evin içinde nasıl bir hayatları var bilemezsiniz. Abiniz eşiyle evli kalmaya devam ediyorsa demek ki yaşadıkları iyi bişeyler de vardır. Siz evin içini bilemezsiniz. Ayrıca gelinin iz sizinle samimi olmak zorunda degil. Belki tarzınız uyusmuyordur, konuşacak ortak konunuz yoktur vs. Abiniz yapacağınız şey, kendi kararlarını kendi vermesini beklemektir. Kararlarını da manüple etmeyin. Dediğim gibi, evin içini onların özel ilişkilerini iletişim tarzlarını bilemezsiniz...

istediği kadar güçlü olsun,karşısında laf anlamayan dinlemeyen kafasına göre hareket eden biri olunca ne oalcak??
bu çocuk burda kalacak dediğinde dinlemeyıp basıp annesine götüren bi kadına ne yapsın güç mü uygulasın?
psikolojik şiddet ve sindirilme yaşıyor bunun farkındayım ama terapiyi abime degil geline armağan etmelıyım belkıde teşekkürler

Öfff valla kocanıda boyle bıktırıyorsun dımı? ne varmıs altında sen anlat karısını dovsun surundursun dedım evet hatta bende evde 3 posta dayak yıyorum ve etrafımdakılerı dövüyorum Yürü git psikolojisi bozuk ınsanlarla muhattap olmuyorum tarzım degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…