• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abim çok mutsuz ve ben üzülmekten başka birşey yapamıyorum..

istediği kadar güçlü olsun,karşısında laf anlamayan dinlemeyen kafasına göre hareket eden biri olunca ne oalcak??
bu çocuk burda kalacak dediğinde dinlemeyıp basıp annesine götüren bi kadına ne yapsın güç mü uygulasın?
psikolojik şiddet ve sindirilme yaşıyor bunun farkındayım ama terapiyi abime degil geline armağan etmelıyım belkıde teşekkürler
bunun normal olmadığını, abinizin eşine izah edebilmesi, edebilecek güçte olması gerekiyor işte.

Öfff valla kocanıda boyle bıktırıyorsun dımı? ne varmıs altında sen anlat karısını dovsun surundursun dedım evet hatta bende evde 3 posta dayak yıyorum ve etrafımdakılerı dövüyorum :KK45: Yürü git psikolojisi bozuk ınsanlarla muhattap olmuyorum tarzım degil
yerinde olsam bi kez daha cevap veripte yok yere ban yemem. sen han diyorsun o hamam. anlamayacak belli ki kendini yorma.

yani buda doğru,şuanda da haftaiçi göremıyor zaten..ya ne bileyim,allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın

Amin
kadının psikolojisi bozuk kizini da babasından soyutlamis kendi ailesine bağlı olsun diye yapıyor Bence
bosanırsa daha neler neler yapar belki hiç gorusturmez öncelikle kızı yanlarına alsınlar da azıcık aile ortamı görsün yavrucak

Siz karışmayın benimde erkek kardeşim var böyle bir durum yaşasa karışmam. Kendi bilecekleri iş. Boşanmak isterse boşanır devam etmek isterse eder. Çocuğuna kıyamadığı için dayanıyor demişsiniz. En sonunda dayanamayacak duruma gelince zaten kendi yolunu çizer. Ama sizolaya dahil olursanız onların arasında bir problem daha çıkarmış olursunuz.

Ablam var,uzun yıllar mutsuzluğuna şahit oldum.Tek yaptığım sorunlarını anlatmak istediğinde dinlemek oldu.
Aksini yapamazdım zaten.Adamı kötülesem de sevmesem ben daha kötü olurdum biliyorum.

Kizima annem bakiyor is donusu onu almaya gittigimde biraz oturduktan sonra anne deyip elimi tutuyor asiliyor eve gidelim diye.evine gidince de hemen besigine yatar kitaplarina bakar ozluyor evini daha 1bucuk yasinda.cocuk bir evi oldugunu idrak edebilmeli.hafta ici cocugun orda kalip anne babanin eve gecmesi cok sacma nadir olabilir ama surekli dogru degil.

Kaç yaşında adam baksın çaresine artık boşanır mı yoksa oturup şikayetlenir mi kendi bilir. Sizin dısardan mudahale etmenız doğru olmaz.

Kendi çocuğunu evinde istedigi halde gondermek zorunda kaliyorsa.aile bütünlüğünu dahi sagliyamiyorsa abiniz, cok pasif kaliyordur.bunun kibarlikla hot zot olmakla bir ilgisi yok.esi de istedigi gibi parmaginda oynatıyor demekki.sizin yapabileceğiniz birsey de yok.karakter kisilik ozguven gibi konularda abiniz biraz daha guclenmeli.bunun icin kararli ve tavirli durabilmeli.e buda baskasinin demesiyle olmaz.diger bir taraftan bakarsak olaya belki yengenizin herseye ofkeli olmasi mutsuz olmasi da buyuzden olabilir. Esinin pasif olmasini istemiyordur.evliliginde mutsuzdur.kendi ailesine yonelmistir.cocuguda esine ceza olarak kullaniyordur.siz icini bilemezsiniz. Belki abinizden cok yengeniz mutsuzdur.belki hersey bu yuzden kaynaklaniyordur.varsayiyorum yanlis anlamayin ama ;belki abiniz bukadar geri planda, pasif, fazla kibar davranmaktan esi ile cinsel hayati bile olmayabilir. Sizin amlattiklarinizdan boyle hissettim.bir kadın sevmiyorsa belli eder ve bir sebebi vardir.abinizde biseyleri sineye cekiyordur ve susuyordur belki.buda sucluluk psikolojisidir.siz her detayi bilemezsiniz.

selam kızlar,
öncelıkle 3 abım var ve 3 yengem..dolu dolu bir görümceyim yanı:)genel olarak kımsenın işine gücüne karışmam yardım dışında ve gerçekten çok severler benı..biri dışında..
ortanca abım çok hızlı bir evlilik yaptı..6 ay içinde tanıştı nişanlandı evlendi..yaşı 37 idi,belkide son şansım diye düşündü o dönem bilmiyorum..5 yıllık evlıler ve bir kızları var..
gelinimizde müthiş bir öfke var,hayata karşı insanlara karşı..herkese herşeye..sadece 2 kız kardeşi ve annesi birde kızı..onun dünyası okadar..
abimde çok sevilen yumuşak huylu karışmayan etmeyen kadına saygılı bır adam..
okadar büyük baskı altındaki..
her hareketi,konuşması,esprı yapması,şurdan bardak alıp su içse o bardaklamı içiyosun ne biçim içiyosun o orayamı konur,koydunda nıye yıkamadın gibi saçam sapan bir eleştiri zinciri var hatunda..adam bunalmış ama aile üzülmesin diye bizede anlatmıyor..
herkes inanılmaz ilgi gösterdi aileye dahil etmek istedi,özellıkle ben aynı yastayız daha iyi bağ kurabiliriz diye ilgilendim,davet ettim,dışarıda görüştüm,organızasyon yaptım konustum,açmaya çalıştım vs..
ama yok yanı..
defalarca laf sokar,begenmez,mutsuzdur,gelir bı kenarda oturur telefonuyla oynar gider,merhaba nasılsın demezsen asla demez..
toparlayamıyorum artık neyse,çokta detaya girip yermiyim..
ama konu şu,abim gerçekten çok mutsuz,bikaç kez anneme bikaç kez bana dedi,şeytan diyo aç boşanma davası bitir bu işi ama kızıma kıyamıyorum,onu haftada bir görmek istemıyorum..buarada kızına annesi bakıyor ve evlerının mesafesi arabayla 10-15 dk idi..haftaiçi kızını orda bırakıyordu.yeğenım 3 yaşında şuan
sabah kızı bırak akşam al zor oluyor diye,annesinin 2 bina yanında ev aldırdı..abim biraz zorlanıcam ama en azından kızım akşamları ynaımda olacak aile gibi birarada olucaz deyıp girdi borcun altına..ne oldu hala haftaiçi akşamları çocugu almayıp annesınde bırakıyor ve haftasonları alıyor..abimden işten gelınce mecburen oraya gidip kızını orda görüyor..düzen sıfır yani..
nıye anlattım bilmiyorum ben işin içine de girmek istemıyorum,karı kocalar sonuçta kendı meseleleri..ama ne yapabılırım diye çok sorguluyorum kendımı..sinir olsam bile sürekli birarada olmayamı çalışsam yoksa ne halınız varsda görün deyip bagımı koparsam bilmiyorum..
uzun oldu..
boşansınlar...

Eee

Abinin ağzına araba mı basmış

Biz buraya annen yakın olsun çocuğu getir götür sorun olmasın diye taşındık
Demek zor mu

Alsın gelsin çocuğu akşam gidip orada seveceğine

Böylesi kolay geliyor demek ki

Kapıya gidip hadi kızım gidelim evimize deyince anneannesi olmaz size gönderemem mi diyecek

Yengenizin ailesinin desteği gereken sağlık sorunu vs mi var

Evi yakınken çocuğunu bırakması ve anneannenin de bir şey dememesi garip de

bu çocuğuna abur cuburu durmadan yediren çift mi?
nickini görür görmez konuyu hatırladım garden
hala o durumda mı çocuk

bu arada abiniz dişini gösterseydi öyle olmazdı yenge
abiniz diretsin çocuğu her akşam alsın evlerine

ben yapılabilecek hiçbişey göremiyorum. Çocuk henüz çok küçük, çocuk büyür onlar sorunlarını çözer siz kötü olursunuz. Bence gerek yok.

Bu tip durumlarda aile tarafından negatif akıl verilmesini doğru bulmuyorum. Sadece ne olursa arkandayız demek bunu hissettirmek yeterlidir.

istediği kadar güçlü olsun,karşısında laf anlamayan dinlemeyen kafasına göre hareket eden biri olunca ne oalcak??
bu çocuk burda kalacak dediğinde dinlemeyıp basıp annesine götüren bi kadına ne yapsın güç mü uygulasın?
psikolojik şiddet ve sindirilme yaşıyor bunun farkındayım ama terapiyi abime degil geline armağan etmelıyım belkıde teşekkürler

Abinizin tartışmayı sevmediği için eşinin yaptıklarına göz yumduğunu söylüyorsunuz. Bu psikolojik güçsüzlük göstergesidir. Bunun tersi, yani psikolojik olarak güçlü olmak, kadına güç uygulamak değildir. Ne alakası var??? Zaten abiniz psikoloğa gitsin dedim. Psikologun kadına şiddet uygulanması için teşvik edecek hali yok. Gelininize terapi hediye edemezsiniz. Bu sınırlarını bilmemek olur.

Abinizin iyiliğini istiyorsanız psikoloğa gitmesini sağlayın. Bu sayede tartışmadan kaçmamayı öğrenebilir; eşine çift terapisine gitmeyi teklif edecek kadar güçlenebilir; gerektiğinde boşanabilecek kadar güçlü olabilir ve belki eşi de bu sayede kendine çeki düzen vermeyi düşünür, kendi başına beceremezse de belki o da psikoloğa gider.

Son düzenleme:
selam kızlar,
öncelıkle 3 abım var ve 3 yengem..dolu dolu bir görümceyim yanı:)genel olarak kımsenın işine gücüne karışmam yardım dışında ve gerçekten çok severler benı..biri dışında..
ortanca abım çok hızlı bir evlilik yaptı..6 ay içinde tanıştı nişanlandı evlendi..yaşı 37 idi,belkide son şansım diye düşündü o dönem bilmiyorum..5 yıllık evlıler ve bir kızları var..
gelinimizde müthiş bir öfke var,hayata karşı insanlara karşı..herkese herşeye..sadece 2 kız kardeşi ve annesi birde kızı..onun dünyası okadar..
abimde çok sevilen yumuşak huylu karışmayan etmeyen kadına saygılı bır adam..
okadar büyük baskı altındaki..
her hareketi,konuşması,esprı yapması,şurdan bardak alıp su içse o bardaklamı içiyosun ne biçim içiyosun o orayamı konur,koydunda nıye yıkamadın gibi saçam sapan bir eleştiri zinciri var hatunda..adam bunalmış ama aile üzülmesin diye bizede anlatmıyor..
herkes inanılmaz ilgi gösterdi aileye dahil etmek istedi,özellıkle ben aynı yastayız daha iyi bağ kurabiliriz diye ilgilendim,davet ettim,dışarıda görüştüm,organızasyon yaptım konustum,açmaya çalıştım vs..
ama yok yanı..
defalarca laf sokar,begenmez,mutsuzdur,gelir bı kenarda oturur telefonuyla oynar gider,merhaba nasılsın demezsen asla demez..
toparlayamıyorum artık neyse,çokta detaya girip yermiyim..
ama konu şu,abim gerçekten çok mutsuz,bikaç kez anneme bikaç kez bana dedi,şeytan diyo aç boşanma davası bitir bu işi ama kızıma kıyamıyorum,onu haftada bir görmek istemıyorum..buarada kızına annesi bakıyor ve evlerının mesafesi arabayla 10-15 dk idi..haftaiçi kızını orda bırakıyordu.yeğenım 3 yaşında şuan
sabah kızı bırak akşam al zor oluyor diye,annesinin 2 bina yanında ev aldırdı..abim biraz zorlanıcam ama en azından kızım akşamları ynaımda olacak aile gibi birarada olucaz deyıp girdi borcun altına..ne oldu hala haftaiçi akşamları çocugu almayıp annesınde bırakıyor ve haftasonları alıyor..abimden işten gelınce mecburen oraya gidip kızını orda görüyor..düzen sıfır yani..
nıye anlattım bilmiyorum ben işin içine de girmek istemıyorum,karı kocalar sonuçta kendı meseleleri..ama ne yapabılırım diye çok sorguluyorum kendımı..sinir olsam bile sürekli birarada olmayamı çalışsam yoksa ne halınız varsda görün deyip bagımı koparsam bilmiyorum..
uzun oldu..

Karısmayabilirsiniz
Abiniz üzülse de bazı seylerı kendısı yasayarak görsün

ben yapılabilecek hiçbişey göremiyorum. Çocuk henüz çok küçük, çocuk büyür onlar sorunlarını çözer siz kötü olursunuz. Bence gerek yok.

Bu tip durumlarda aile tarafından negatif akıl verilmesini doğru bulmuyorum. Sadece ne olursa arkandayız demek bunu hissettirmek yeterlidir.
+1

Back
X