• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abim çok mutsuz ve ben üzülmekten başka birşey yapamıyorum..

Kizi anlamak gerek tabii her aile ayni olmak zorunda deyil belki canim senin evlendiyin adamin ailesi öyle olucak ama sen yakinligi aile bagini çok seviyorsun o zaman ne yapicaksin ya o ya da sen ayak uyduracaksin abinin ailesinde eyer kadin uyusamamissa keske abin deneseymis aile sonuçta hiç istmeiyorum artik bosanma görmeyi ben su an bosanma dönemindeyim ne kadar umursamaz görünse bile bi insan aci çekiyor.. yapa bikiyorsan bi dene aralarini düzeltmek için insallah haklarinda hayirlisi olur

Daha once soylendiyse pas gecin yorumumu. Abinize ev islerinin ozellikle hanimlarin calistigi durumda ortak oldugunu, karisina ev islerinde ve cocuk bakiminda yardimci olacagini soylemesini soyleyin. Biraz fiiliyata dokerse bunlari karisi hem daha sakin olur hem de cocugu eve getirir diye dusunuyorum.

Ben de isterim cocugum yanimda olsun. Gerekirse calismam hatta. Cocugum baska bir evde uyurken ben uyuyamam evde. Buna ragmen bakamayacaksa dogurmasin diyemem. Boyle bir hak görmem kendimde. Annesinde birakiyorsa o da onun karari. Onun cocugunun iyiligini ondan daha fazla dusunemeyiz. O oyle uygun gormusse vardir kendince hakli sebepleri.
Belki de cocugu annesinin evine alistirmaya calisiyordur. Bosanma fikri vardir. Bilemeyiz kadinin fikrini. Hos zaten bu kadinin o adamdan boşanmasi en dogru karar olur. Su ictigi bardagi bile kaldirmaktan aciz bir adamdan bahsediyoruz. Belli ki ne eviyle ne karisiyla ne cocuguyla ilgilenmiyor. Ben olsam ben de cocugun baska bir cati altinda kalmasina ses etmeyen adami sevgisini, babaligini sorgularim. Karisini karsisina alip da ona istedigi konularda yardimci olacagini ama cocugunun evde kalmasini istedigini soyleyemiyor mu bu adam??? Soyleyemiyor cunku bu adam rahatina cok duskun. Rahati kaçsin istemiyor. Karisina agzini acip da tek laf etmemesi de bu yuzden. Cunku o karisindan birsey isterse, karisi da ondan birseyler isteyecek ve paşamizin rahati bozulacak. Bu adamin çıt cikarmamasi bu yuzden. Naif, iyi bir adam olmasindan degil. Kadin da bu yuzden kizgin ve surekli kocasini elestiriyor. Kadin belki degisir umudyla adamin sinirlarini zorluyordur. Ama adam herseye ragmen bir boşvermislik icinde bence. Boyle bir adamla bosanmasi daha dogru olur. En azindan gider annesinde kalir da cocugyla ayni çati altinda uyur.
Başta kadını tanımadan bukadar elestirmelerine kizmaniza katıldım ama şimdi sizde adamı batirdiniz.en iyisi ikisi içinde bukadar eleştiride bulunmamak.aslinda basli başına saçma durumda hiç tanımadığımız insanlarla ilgili tahminlerde bulunmak atıp tutmak hatta konusunu açmak ama can sıkıntısı sanırım vakit geçirmek için dahil oluyoruz. En iyi o evde yaşayan bilir bizene hatta konu sahibine ne dimi ama

Benim eltide kv ye bırakmıştı 1 ay. Ev ısınmıyormuşta, çocuk rahatsızmışta. Madem öyle sende
Ben de isterim cocugum yanimda olsun. Gerekirse calismam hatta. Cocugum baska bir evde uyurken ben uyuyamam evde. Buna ragmen bakamayacaksa dogurmasin diyemem. Boyle bir hak görmem kendimde. Annesinde birakiyorsa o da onun karari. Onun cocugunun iyiligini ondan daha fazla dusunemeyiz. O oyle uygun gormusse vardir kendince hakli sebepleri.
Belki de cocugu annesinin evine alistirmaya calisiyordur. Bosanma fikri vardir. Bilemeyiz kadinin fikrini. Hos zaten bu kadinin o adamdan boşanmasi en dogru karar olur. Su ictigi bardagi bile kaldirmaktan aciz bir adamdan bahsediyoruz. Belli ki ne eviyle ne karisiyla ne cocuguyla ilgilenmiyor. Ben olsam ben de cocugun baska bir cati altinda kalmasina ses etmeyen adami sevgisini, babaligini sorgularim. Karisini karsisina alip da ona istedigi konularda yardimci olacagini ama cocugunun evde kalmasini istedigini soyleyemiyor mu bu adam??? Soyleyemiyor cunku bu adam rahatina cok duskun. Rahati kaçsin istemiyor. Karisina agzini acip da tek laf etmemesi de bu yuzden. Cunku o karisindan birsey isterse, karisi da ondan birseyler isteyecek ve paşamizin rahati bozulacak. Bu adamin çıt cikarmamasi bu yuzden. Naif, iyi bir adam olmasindan degil. Kadin da bu yuzden kizgin ve surekli kocasini elestiriyor. Kadin belki degisir umudyla adamin sinirlarini zorluyordur. Ama adam herseye ragmen bir boşvermislik icinde bence. Boyle bir adamla bosanmasi daha dogru olur. En azindan gider annesinde kalir da cocugyla ayni çati altinda uyur.
Ben zaten tek kadin hatalidir demedim ikiside tuhaflar dedim ama sizin fikrinize gore bayan kocasindan bi nevi intikam almak icin veya duzelsin diye birakiyor olabilir ee cocuk yapmadan once akli neredeymis ki bunlarin ceremesini cocuga cektirmesi hak mi sayiliyo? Rahati kacmasin diye cocugunun evinde kalmasina ses etmiyorsa bu adam cocuk olmadan oncede rahati kacmasin diye baska seylere ses etmiyordur,rahatsizligi ne olursa olsun bayanin cocugunu anneside olsa haftanin 5 gunu birakmasi olacak sey deyil bosa calismiyor o zaman bakici tutsun cocuk evinde kalsin... Ayrica ben bakamiyorsa cocuk dogurmasin diyorum sizde bosansin ikimizde bu tur soylemlerde bulunamayiz bana dediginiz gibi sizde kendinizle celisiyorsunuz hem bana bunu soylemeyemezsiniz diyorsunuz kendiniz bosansin diye fikir beyan ediyorsunuz... neyse gelin uzatin elinizi barisalim:KK50:

Başta kadını tanımadan bukadar elestirmelerine kizmaniza katıldım ama şimdi sizde adamı batirdiniz.en iyisi ikisi içinde bukadar eleştiride bulunmamak.aslinda basli başına saçma durumda hiç tanımadığımız insanlarla ilgili tahminlerde bulunmak atıp tutmak hatta konusunu açmak ama can sıkıntısı sanırım vakit geçirmek için dahil oluyoruz. En iyi o evde yaşayan bilir bizene hatta konu sahibine ne dimi ama
Orasi oyle canim. Fikir alisverisinde bulunuyoruz. Karsimizdakinin bakis acisiyla bakmaya calisiyoruz. Can sıkıntısı da olsa farkli gorusler, farkli fikirler duymak guzel bence.
Elbette ikisini de tanimiyoruz. Yorumlarimizi da gorup faydalanacak durumda degiller. :)
Ama hem reelde gordukleimiz hem de sanalda buralarda gorduklerimize bakarak sorunun kaynaginin cogu zamaan erkeekler oldugunu rahaatlikla soyleyebilirim. Cunku erkekler hala hem karnim doysun hem pastam dursun mantigindan vazgecemediler. Cunku anneler boyle erkekk yetistiriyor. Cunku kadinlar hala bu tur durumlarda kadinlari sucluyor. Burda bile kadina demediklerini birakmadilar. Kimse de bu adam ne yapiyor ki kadin boyle davraniyor demedi.
Evet ben de adama cok sey soyledim. Ama kardesi de yazmis zaten. Su ictigi bardak konusunda karisi elestiriyormus. E bir adam su icitigi bardagi bile kaldirmiyorsa oraya buraya birakiyorsa offf gerisini dusunemiyorum bile. Bazen gorunen köy klavuz istemez. Bir bardak icin sayisiz elestiri yapuyorsa bir kadin cok dolmustur. O adam bir turlu yapmasi gerekenleri yapmiyordur. Vs. Vs. Uzar gider boyle.

böyle konularda tarafsız olarak bakabilmek için sadece sizin anlattıklarınız yeterli değil , gelinin ne yaşadıklarınıda onun ağzından dinlemek lazım , siz abinizi ve kendi ailenizi sütten çıkmış ak kaşık gibi anlatmışsınız ama gerçekler ne bilemeyiz.. ne olursa olsun gelinde suçlu olsa abinde suçlu olsa karı koca arasına asla girilmemeli , abinin mutsuz olması yada bu evliliği hala sürdürmesi onun problemi kimse kafasına silah dayamıyor sonuçta ..

Ne yapsan, degismezler.. Biz de de var dik kafali, ama katlaniyor ailem.. Bir akli basina gelir diye bekliyorlar iste.. Bizimde farkli durumlarda, gine yengemiz sosyal girisken allahtan.. Olan cocuklara oluyor iste, onlara bisi olmasin diye annem gil katlaniyor.. Bide yurt disinda kaltiklari icin , daha bir aman aman ne olsunda olsun devlet almasin cocuklari diye , daha bir sesis kaliyorlar ailem..

Orasi oyle canim. Fikir alisverisinde bulunuyoruz. Karsimizdakinin bakis acisiyla bakmaya calisiyoruz. Can sıkıntısı da olsa farkli gorusler, farkli fikirler duymak guzel bence.
Elbette ikisini de tanimiyoruz. Yorumlarimizi da gorup faydalanacak durumda degiller. :)
Ama hem reelde gordukleimiz hem de sanalda buralarda gorduklerimize bakarak sorunun kaynaginin cogu zamaan erkeekler oldugunu rahaatlikla soyleyebilirim. Cunku erkekler hala hem karnim doysun hem pastam dursun mantigindan vazgecemediler. Cunku anneler boyle erkekk yetistiriyor. Cunku kadinlar hala bu tur durumlarda kadinlari sucluyor. Burda bile kadina demediklerini birakmadilar. Kimse de bu adam ne yapiyor ki kadin boyle davraniyor demedi.
Evet ben de adama cok sey soyledim. Ama kardesi de yazmis zaten. Su ictigi bardak konusunda karisi elestiriyormus. E bir adam su icitigi bardagi bile kaldirmiyorsa oraya buraya birakiyorsa offf gerisini dusunemiyorum bile. Bazen gorunen köy klavuz istemez. Bir bardak icin sayisiz elestiri yapuyorsa bir kadin cok dolmustur. O adam bir turlu yapmasi gerekenleri yapmiyordur. Vs. Vs. Uzar gider boyle.

sen bardak meselesine fazla takılmışsın,tekrar bakarsan konunun başına onun sadece mecazi bir örnek olduğunu anlarsın,ortada mevcut bir bardak yok,sadece en ufak konulardan bile eleştiri yapıyor anlamında söyledim,bunu gözünün üstünde kaşın var şeklinde de değiştirebiliriz...

öncelikle annemin yetiştirdiği erkekler rahatlarına düşkün olup çocugu eve getir hem de kendın bak modunda değil.senı aydınlatayım biraz..
gece sık uyanan bir çocuk ve annesinden çok babası uyanıp oyun oynar sabaha kadar,bunu kız kendısıde söylüyor zaten gece uyandıgında ben kalkamam valla babası baksın diye..zaten dikkat edersen abim şöyle bakıyo çocuga böyle bakıyo demedim,bana göre anne kadar babada sorumlu çocuktan ve bakacak tabiki,ama senın bılıp bılmeden yaptıgın yorumlarına cevap olsun,evdekı ütülerin birçoğunu abim yapıyor kız ütü sevmediği için olabilir evet hayat müşterek,
kızın yemeklerini abim yapıyor,eşi yemek yapmayı bilmediği için olabilir,
yemek yapan ev süpürüp silebilen çocuga bakabılen,dışarıda karsıına ilgili sevecen elını bırakmayan,tatillere vs. götüren..
daha çok sayarım da neyse gerek yok...
anlayacagın bazen iyi huylu elinden her iş gelebilen akıllı mantıklı adamların paylarına hayallerındekı gibi bir bayan düşemıyebılıyor..çünkü sorun çıkarmayan ve zaten her işini kendı halledebılen bır adamın karşıdan genelde beklentısı 2 çift güzel söz ve güler bir yüz oluyor..
ancak sürekli mutsuz ve memnunıyetsız,gerekli gereksiz eleştiri yapan biri ile yaşayan bir insanın sonrasında pasifleşmesi sinmesi normal malesef..psikolojik şiddet oluyor bu hele ki mağdur karakter olarakta kavgayı sevmeyen ve iyi huylu biriyse..
neyse benım 2 abim ve 2 yengem daha var,her ailede olabilecek anlaşmazlıklar,kendı içlerinde yaşadıkları çatışmalar oluyordur,bazen benı görümce olarak görmeyip normal bir arkadas gibi gelip dertleşirler kalkıpta haksızken abılerımı korumam..ama burdakı durum farklı...
kendı kişiliğinde sorunlar olan birinin abimi mutsuz etmesi..
abim istediği kadar çırpınsın çabalasın toparlanamayacak bir evlılık bu bana göre..

hiç bişey yapamazsınız. benim abim senin anlattıklarına göre daha beter bi durumda ne yazık ki. onun da kızı zayıf noktası. el kol bağlı.. Bu durumda bişey yapabilecek kişi yine abiler oluyor. Çünkü kadınlara bu tavizi veren onlar. Ben bunu yıllardır seyrediyorum.. Ama abim aman kavga olmasın, aman çocuk etkilenmesin, aman tatsızlık çıkmasın diye herşeyi görmezden geliyo. Tavrını alsa böyle olabilir miydi acaba? Biz kalabalık bi aileyiz ama yıllardır herkes el atsa da kimse bu durumu çözemedi, her çözmeye çalışan da kötü oldu. O nedenle karışma sakın

bence karışmayın, abin şikayetçiyse kendisi konuşsun eşiyle.. siz ne yapabilirsiniz ki hem

ahh ya insan kıyamıyor öle gorunce umarım orta bir yolu bulur abiniz

evin içini dışını bilmekle nefretin ne alakası var..kötü bir söz söyledimmi?
sadece abım bana gelen ablanın günlük ücretini sordu şukadar dedım hımm bıze 200e gelıyo dedı,sonrasındada aslında gelmıyomus annesı gelıyomus dedı..
bence senın geçmişten gelen bir görümce nefretin var bana kurmadığım cümlelerle,hissetmedıgım nefretlerle yaklaşıyosun..
ınsallah cok cok mutlu olur,zaten mutlu oldugu sürece sorun yok..kımse boşan falan demedi yani..hatta benım bu kelımeyı yazdıgım tek bir yer bile yok:)

ben başkalarının hayatlarına özellikle evlilklerine karışan 3.şahıslara karşıyım. kardeşte olsa görümce de tepkim aynı olur. herkes duracağı yeri bilmeli.

bakın burda sizn yüzünüzden gelininize yelloz diyende oldu yatak odasındaki halini diline dolayanda oldu. ne korkunç.ne hakkınız var birinin özel hayatını burda yaymaya.gelininiz duysa eminim sizden nefret ederdi.

bence boşanmayı düşünüyorsa anneanneye çok çok bağlamasın çocuğu
öncelikli olarak yarım günde olsa kreş falan ayarlayın

birde çok üzülüyorsanız anneniz niye bakmadı karşı tarafa bıraktı çocuğu

Back
X