Orasi oyle canim. Fikir alisverisinde bulunuyoruz. Karsimizdakinin bakis acisiyla bakmaya calisiyoruz. Can sıkıntısı da olsa farkli gorusler, farkli fikirler duymak guzel bence.
Elbette ikisini de tanimiyoruz. Yorumlarimizi da gorup faydalanacak durumda degiller. :)
Ama hem reelde gordukleimiz hem de sanalda buralarda gorduklerimize bakarak sorunun kaynaginin cogu zamaan erkeekler oldugunu rahaatlikla soyleyebilirim. Cunku erkekler hala hem karnim doysun hem pastam dursun mantigindan vazgecemediler. Cunku anneler boyle erkekk yetistiriyor. Cunku kadinlar hala bu tur durumlarda kadinlari sucluyor. Burda bile kadina demediklerini birakmadilar. Kimse de bu adam ne yapiyor ki kadin boyle davraniyor demedi.
Evet ben de adama cok sey soyledim. Ama kardesi de yazmis zaten. Su ictigi bardak konusunda karisi elestiriyormus. E bir adam su icitigi bardagi bile kaldirmiyorsa oraya buraya birakiyorsa offf gerisini dusunemiyorum bile. Bazen gorunen köy klavuz istemez. Bir bardak icin sayisiz elestiri yapuyorsa bir kadin cok dolmustur. O adam bir turlu yapmasi gerekenleri yapmiyordur. Vs. Vs. Uzar gider boyle.
sen bardak meselesine fazla takılmışsın,tekrar bakarsan konunun başına onun sadece mecazi bir örnek olduğunu anlarsın,ortada mevcut bir bardak yok,sadece en ufak konulardan bile eleştiri yapıyor anlamında söyledim,bunu gözünün üstünde kaşın var şeklinde de değiştirebiliriz...
öncelikle annemin yetiştirdiği erkekler rahatlarına düşkün olup çocugu eve getir hem de kendın bak modunda değil.senı aydınlatayım biraz..
gece sık uyanan bir çocuk ve annesinden çok babası uyanıp oyun oynar sabaha kadar,bunu kız kendısıde söylüyor zaten gece uyandıgında ben kalkamam valla babası baksın diye..zaten dikkat edersen abim şöyle bakıyo çocuga böyle bakıyo demedim,bana göre anne kadar babada sorumlu çocuktan ve bakacak tabiki,ama senın bılıp bılmeden yaptıgın yorumlarına cevap olsun,evdekı ütülerin birçoğunu abim yapıyor kız ütü sevmediği için olabilir evet hayat müşterek,
kızın yemeklerini abim yapıyor,eşi yemek yapmayı bilmediği için olabilir,
yemek yapan ev süpürüp silebilen çocuga bakabılen,dışarıda karsıına ilgili sevecen elını bırakmayan,tatillere vs. götüren..
daha çok sayarım da neyse gerek yok...
anlayacagın bazen iyi huylu elinden her iş gelebilen akıllı mantıklı adamların paylarına hayallerındekı gibi bir bayan düşemıyebılıyor..çünkü sorun çıkarmayan ve zaten her işini kendı halledebılen bır adamın karşıdan genelde beklentısı 2 çift güzel söz ve güler bir yüz oluyor..
ancak sürekli mutsuz ve memnunıyetsız,gerekli gereksiz eleştiri yapan biri ile yaşayan bir insanın sonrasında pasifleşmesi sinmesi normal malesef..psikolojik şiddet oluyor bu hele ki mağdur karakter olarakta kavgayı sevmeyen ve iyi huylu biriyse..
neyse benım 2 abim ve 2 yengem daha var,her ailede olabilecek anlaşmazlıklar,kendı içlerinde yaşadıkları çatışmalar oluyordur,bazen benı görümce olarak görmeyip normal bir arkadas gibi gelip dertleşirler kalkıpta haksızken abılerımı korumam..ama burdakı durum farklı...
kendı kişiliğinde sorunlar olan birinin abimi mutsuz etmesi..
abim istediği kadar çırpınsın çabalasın toparlanamayacak bir evlılık bu bana göre..