• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim,eşi ve kuzeni.

Yalnız anlamadığım bir şey var arkadaşlar :)
Neden "görümce" kelimesi bazılarınıza kötü şeyler çağırıştırıyor?neden hemen "görümcelik yapma" gibi söylemlere başlıyorsunuz?Gayet iyi bir görümce de olabilirim ben? Kaldı ki yengem ile nasıl bir iletişimimiz olduğunu size burada anlatmadım ama "ısınamadım" deyince sanırım kanlı bıçaklıymışız gibi algılandı :) Yine karışmayacağım ama sadece bunu belirtmek istedim :)

Sizi üzmek istemem ama o evlilik uzun sürmez.Ben derim ki hiç karışmayın sonuçta ağabeyiniz çocuk değil ve rahatsız olmaya başlamış. Sizin en ufak bir lakırdınız olursa yengeniz yuvamı sen yıktın diyebilir aman diyorum gayet tecrübeli biri olarak aman uzak durun.

Sizi üzmek istemem ama o evlilik uzun sürmez.Ben derim ki hiç karışmayın sonuçta ağabeyiniz çocuk değil ve rahatsız olmaya başlamış. Sizin en ufak bir lakırdınız olursa yuvamı sen yıktın diyebilir aman diyorum gayet tecrübeli biri olarak aman uzak durun.
Aynen.
Burdaki çoğu ablanın tavsiyesini dinlemeye karar verdim..Abim bize ne zaman gelire tabii ki ciğerimize basacağız..Önemli olan onların mutluluğu.

abın cocukmu...bu ne..nefes alıyımmı diyede sorsun barı...bence karısmayın..bitecekse kendi bitsin...sonra suclu bulunmaz...abiniz bile sizi suclu gorur...

Ben boşansınlar,ayrılsınlar demedim hiçbir zaman,demem de.Öyle bir sorumluluğu asla kaldıramam

Ben boşansınlar,ayrılsınlar demedim hiçbir zaman,demem de.Öyle bir sorumluluğu asla kaldıramam

Ne kadar güzel bak bazı şeylerin farkındasın. Buradaki arkadaşlar siz ayrılsın boşansın demişsiniz gibi hareket etmedi aslında. Sadece sizin en ufak olumsuz müdahaleniz ateşin fitilenmesine sebep olur. Her zaman yengenizin iyi yönlerini görmeye çalışın yani bardağın dolu tarafını görmeye çalışın. Ha o size kötü baktı diyelim o onun sorumluluğu abiniz ile olan ilişkilerinin dinamiğine de asla kötü anlamda müdahale etmeyin. onlar zamanla birbirlerini anlayıp çözerler. siz iyi bakın ki iyi insanlarla karşılaşın. Bir de bu evlilik yakında biter, yürümez gibi olumsuzluklara odaklanmayın bence. Çünkü her evlilikte ki siz de evlendiğinizde göreceksiniz illaki sürtüşmeler oluyor kavgalar oluyor evlilik bir sınav çünkü. Zaten abiniz de çok çok yeni daha evliliğinde. Daha birbirlerine alışmaları için daha zaman var. Siz bu süreçte destek olun onlara güzel yaklaşın. Kuzeninize de nazikçe ifade edebilirsiniz abim artık evli onun bir eşi var artık eskisi gibi olmasını hiçbirimiz bekleyemeyiz diye. Atalarımızın bir lafı ile bitirmek istiyorum. "Kusur bulmak için bakma birine, bulmak için bakarsan bulursun. Kusuru örtmeyi marifet edin ! işte o zaman kusursuz olursun."

Selametle kalın

Okurken daraldım abine çok üzüldüm.
Psikoloğa götürmeye çalışsın eşini gitmiyorsa veya düzelmiyorsa, Kaçıp kurtarsın kendini daha yolun başındayken. Ruh hastası bu kız.

Arkadaşlar konuya bir güncelleme getirmek istedim.Abimin çok yakın bir arkadaşı var çalıştığı yerde.İkisi birlikte ilk kez dışarı çıkmışlar yengemden fırsat bulup.Yengem sadece abimi aramakla kalmayıp arkadaşını da defalarca aramış nerdesiniz,ona söyle eve gelsin demek için.Bunu da arkadaşının eşi anlattı bize.Abimse artık ciddi ciddi bir şeyler düşünüyor.Doktora götüreceğini eğer bir işe yaramazsa bu evliliğin biteceğini söylüyor..Çok üzgünüm

Ah ah bizim bir arkadaş aynen böyle. Ar tık arkadaş değiliz. Kadın olduğumuz zaman her zaman haklı değiliz arkadaş. Öyle psikopat kadınlarla karşılaştım ki erkeğe rahmet okutan.
Benim arkadaşın görümcesi kocasını kıskanıp bıçakla kovalamıştı. Adam gerçekten bir şey yapmamıştı. Mağaza çalışanı adamcağız. Reyondan bir ürün gösterirken bir kadına eşinin hedefi oldu.
Daha yüzlerce örnek verebilirim.
Üniversite hocamızın eşi de pat diye derse girerdi. Adam mosmor olurdu. Hocanın da geçmişi temiz yani. Derste bile eşini anlatır överdi.
Allah abinin hakkında hayırlısını versin inşaAllah.

Arkadaşlar,herkese merhaba :)
Yazacaklarım benim için çok önemli.Sizlere de danışmak istedim yengemle konuşmadan önce.
Abim 4 ay önce 1 senelik kız arkadaşıyla evlendi.Açıkçası,yengeme ne ben ne annem çok fazla ısınamadık ama yine de kabul ettik tabii ki abim sevdikten sonra bizlik bir durum yok diye düşündük.

Asıl meselemiz ise şu.Yengem zaten kıskanç bir yapıya sahipti.Evlendikten sonra daha kötü bir hal aldı.Halamızın çocukları ile kelimenin tam anlamıyla kardeş gibiyiz.Yıllardır beraberdik.Her gün mutlaka telefonlaşır,konuşur,görüşürdük.Aramız asla limoni bile olmamıştır yıllardır.
Halamızın abimle aynı yaşta bir kızı var.Sessiz,sakin.O kadar da ürkek bir kız.Ve yaşıt oldukları için abimle çok yakınlar,birbirlerine hiç kıyamazlar.

Gelin görün ki yengem abimin hayatına girdiğinden beri her şey mahvoldu aralarındaki.Yengem ilk önce abimin tüm arkadaşlarını uzaklaştırdı çevresinden.Kuzenimiz,abimi aradığında ise telefonlara bizzat kendisi cevap verdi ve"x seninle görüşmek istemiyor" diyip suratına kapatmış.(Bunu kuzenim bize yeni anlattı.)Bir kaç kere de yine mesaj atıp "gurursuz olma bu kadar" yazmış kıza.Bizler de sanıyorduk ki abim ve kuzenim kendi özel meselelerinden ötürü bozuştular,o yüzden konuşmuyorlar.Zamanla sosyal medyadaki tüm hesaplarından engellemiş kızı ve en fenası da gidip abimin numarasını üstüne almış.Ona mesaj atan herkese o şekilde cevap veriyor.

2.En kötüsü ise şu.Abimin erkek arkadaşlarıyla bile görüşmesine izin vermiyor yengem.Sadece benimle ol,benimle otur mantığında.Abimin ilk defa şikayetçi olduğunu gördüm.Henüz 4 aylık evliler ama hayatı bana zindan ediyor,bunalıyorum,sıkılıyorum diyor.Ben yengemle konuşmayı düşünüyorum ama beni de pek hoş karşılayacağını düşünmüyorum..Sizce ne yapmalıyım?
Var böyle tipler biraz böyle takılır sonrada kocası evden gitsin diye uğraşır
Olan yine adama olur çünkü hiç arkadaşı kalmamıştır
Yapacağınız de tr de çok basit hiç karışmamak
Görelim abim ne yapiyor

Sizin gelinde bazi rahatsizliklar mevcut cok belli ama siz kuzeninizede soyleyin arayip mesaj atmasin,ben olsam sahsen boyle esi olan kuzenimden ne kadar sevsemde uzak dururdum...Ben yurt disindayim kuzenlerimle bir buyudum benim erkek kardesim yok ama onlari bildim,esiyle tanisana kadar kesinlikle fazla ilestisimde bulunmadim kuzenimden cok esiyle gorustum,ne zamanki kizdan emin olfum kuzenimle o zaman gorustum konustum...sizin kuzen bekar cok da yakin buyumussunuz ne kadarda iyi niyetli olsada,evlenince ne kadar yakinda olsa iliskilere biraz mesafe konulmalidir diye dusunuyorum...

Oldu olacak tasmada taksaymış .
Gerçekten ne manyak insanlar var .
Arkadaşlar konuya bir güncelleme getirmek istedim.Abimin çok yakın bir arkadaşı var çalıştığı yerde.İkisi birlikte ilk kez dışarı çıkmışlar yengemden fırsat bulup.Yengem sadece abimi aramakla kalmayıp arkadaşını da defalarca aramış nerdesiniz,ona söyle eve gelsin demek için.Bunu da arkadaşının eşi anlattı bize.Abimse artık ciddi ciddi bir şeyler düşünüyor.Doktora götüreceğini eğer bir işe yaramazsa bu evliliğin biteceğini söylüyor..Çok üzgünüm

Senin konuşmanla birden aydınlanıp aaa yanlış yapmışım ben demeyecek. Hatta uzman yardımı bile alsa fayda edeceğinden şüpheliyim kıskançlığı aşmış bu durum. Abine söyle aslaa ama asla çocuk için acele etmesin, çocuk yapma demekten başka yardımın dokunmaz maalesef

Ne diyebilirim bilmiyorum abim zaten stresli bir meslek yapıyor bu durumda depresyona girmesinden korkuyorum..

Kendini ne kadar çirkin bir duruma düşürmüş. Eşinin arkadaşını defaatle arayıp rahatsız etmek nedir yahu çok nahoş bir durum. Allah abinize sabır versin

En iyisi Abinizin de dediği gibi bir psikoloğa falan gitmesi galiba. Yada abiniz bu böyle devam ederse evliliğimiz sürmez beni kaybedersin falan dese çeki düzen verir mi kendine acaba. Kendini iyice küçük düşürmüş yani. Abiniz içinde zor bir durum

Abinizle kuzeniniz o kadar yakındı madem, neden abiniz aramadı kuzeninizi? Selamı sabahı kestin nerelerdesin gibisinden arasa ortaya çıkmaz mıydı bu durum?
Müdahale etmek zorunda kalacağım kısmı biraz komik geldi bana. Eşimle aramız ne kadar kötü olursa olsun kimse karışamaz. Karışmak isteyen cevabını kalbi kırılarak alır. Nikah defterime imzayı atan bensem, söz sahibi olan da benimdir evliliğimde. Abiniz de böyle davranmalı. Sorununu kendi çözmeli.

Bence kesinlikle karışma. Onlar düzelir sen kötü olursun. Abin koca adam kendisi çözebilir. Karı koca arasındaki mevzulara karışılmamasından yanayım. Sen onunla konuşsan aa tamam bunaltmayayım çocuğu mu diyecek? Hayır senin kardeşin bana bunu bunu dedi diyecek üstüne bir de senle kavga edecek. Kendi sorunlarını kendileri çözsünler. Sen abine destek ol bence.

Back
X