• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akran zorbalığı ve okulda darp ve BIÇAK çekme.

Bıçak yakalanmış aynı gün son derste öğretmeni bulmuş eylemi gerçekleştiren çocukların birinin çantasından çıkmış. Bizimkiler de sonrasında öğrenmişler ama öğretmen yada okul müdüründen değil bıçağı okula getiren kızın ailesinden öğreniyorlar. Ben buna öfkeleniyorum neden haber kolluk kuvvetine haber verilmiyor onu geçtim aileme bile arayıp bilgi vermiyorlar ya bir gün sonra kardeşime yine saldırsalardı kim verecek hesabını illa kan mı akması gerekiyor. Bu gün kurul toplanacakmış ama hala öğretmenlerin bir kolluğa haber verme düşünceleri yok gibi duruyor okuldan çıkınca direkt jandarma ve savcılığa gidecekler annemler bende cimere yazıyorum şuan
Cimerden önce il milli eğitime gidin. Cimer direk ilçeye düşecek. İl milli eğitimin haberi olunca süreç daha hızlı ilerliyor.

Ya bu çocuk bu kadar niye korkmuş bunun öncesi var
Eğer ailede bir şiddet öyküsü varsa ilk bu düzektilmeli diyorum
ki konu sahibinin berbat bir dedesi varmış
Dede berbat ama asla ne kardeşime ne de abilerime bize hiç bir zaman bir şiddeti olmadı tamam sevgisini göstermedi ama0 zaten yaşlılar genel olarak sevgi göstermez otoriter olurlar. Dedemin zoru annem ve babamlaydı işi çalışmayı çok sever sürekli çalışsınlar ister huzursuzluk yapardı onlara. Evdeki huzursuzluk ses yükselmesi bilhassa beni çok etkilerdi. Dedem dışında biz kendi odamıza ailemizle girdiğimizde çok mutlu bir aileydik babam dünyanın en anlayışlı babası oda sevgisini çok çok açık etmez ama hissettirir. Yani bu kadar anlatmam da çok saçma ama kardeşimin sessiz olduğu için zorbalanması mı gerekiyor. Siz de öyle demek istemediniz diye düşünüyorum ama söylemleriniz oraya çıkıyor.

Cimerden önce il milli eğitime gidin. Cimer direk ilçeye düşecek. İl milli eğitimin haberi olunca süreç daha hızlı ilerliyor.
Anladım küçük bir bebeğim var öğleden sonra eşim izin alıp eve gelecek ben çıkıcam şikayet için inşallah süreç çabuk ilerler. Birde aile ve sosyal hizmetler bakanlığına da şikayet etmek istiyorum bu zorbaların aileleri de işlem görsün bu çocuklar nasıl zorba oldular

Anladım küçük bir bebeğim var öğleden sonra eşim izin alıp eve gelecek ben çıkıcam şikayet için inşallah süreç çabuk ilerler. Birde aile ve sosyal hizmetler bakanlığına da şikayet etmek istiyorum bu zorbaların aileleri de işlem görsün bu çocuklar nasıl zorba oldular
Müfettişler çok bilgili. Onlar sizi yönlendirecek, aile ve sosyal hizmetlerin işi değil. Çocuğun yara izleri var mı? Foto alabilirseniz iyi olur.

Müfettişler çok bilgili. Onlar sizi yönlendirecek, aile ve sosyal hizmetlerin işi değil. Çocuğun yara izleri var mı? Foto alabilirseniz iyi olur.
Neredeyse bir hafta olacak boğazında bir iz varmış ama kardeşim gizlemiş biz gördüğümüzde silinmek üzereydi. Ama olayı gören çocuklar varmış aynı okulda olan yeğenim olayı görüp öğretmene haber vermiş

Burada bir arkadaş il milli eğitim üzerini kapatabilir demiş. Cimer başvuruyu ilettiginde sürecin takipçisi de oluyor herhalde.

Burada bir arkadaş il milli eğitim üzerini kapatabilir demiş. Cimer başvuruyu ilettiginde sürecin takipçisi de oluyor herhalde.
Yanlışınız var, yıllar önce çalıştım. Adli olayda kimse üstünü kapatamıyor. Direk müfettişler dahilse sorun çözülüyor. Cimer de mekanizma eğer şikayet ilçeyse direk ilçeye gelir. mı muhakkik şube müdürü olur. Müfettiş kadar bilgili olmuyor. Müfettişler yol gösterir. Bizzat şahit oldum🫣

Yanlışınız var, yıllar önce çalıştım. Adli olayda kimse üstünü kapatamıyor. Direk müfettişler dahilse sorun çözülüyor. Cimer de mekanizma eğer şikayet ilçeyse direk ilçeye gelir. mı muhakkik şube müdürü olur. Müfettiş kadar bilgili olmuyor. Müfettişler yol gösterir. Bizzat şahit oldum🫣
"Yıllar önce" bu kadar zorbalık da yoktu ama. Bence siz kurumların işlediği zamanlarda çalışmış olmalısınız. Zaten herkes görevini yapsa bu olaylar bu kadar tırmanmazdı. Şu an duygularımı hapse girmeyecek şekilde ifade edemiyorum siz anlayın.

Konu sahibi : küçük çocuğunuz varmış çok zor olmalı ama lütfen tüm tuşlara basın, hiçbiri eksik kalmasın. Bizim de yapabileceğimiz bir şey varsa hazırız.

Daha bugün bir öğretmen bıçaklanarak *ldürüldü. Başka öğretmen ve öğrenci de yaralandı. Okullarda ciddi anlamda bir güvenlik sorunu var suç makineleri de sınır tanımıyor bu konuda.

Dede berbat ama asla ne kardeşime ne de abilerime bize hiç bir zaman bir şiddeti olmadı tamam sevgisini göstermedi ama0 zaten yaşlılar genel olarak sevgi göstermez otoriter olurlar. Dedemin zoru annem ve babamlaydı işi çalışmayı çok sever sürekli çalışsınlar ister huzursuzluk yapardı onlara. Evdeki huzursuzluk ses yükselmesi bilhassa beni çok etkilerdi. Dedem dışında biz kendi odamıza ailemizle girdiğimizde çok mutlu bir aileydik babam dünyanın en anlayışlı babası oda sevgisini çok çok açık etmez ama hissettirir. Yani bu kadar anlatmam da çok saçma ama kardeşimin sessiz olduğu için zorbalanması mı gerekiyor. Siz de öyle demek istemediniz diye düşünüyorum ama söylemleriniz oraya çıkıyor.
Sanal sadece değil fiziki olarakta sizi ve kardeşinizi destekleyebilirim
Ciddi anlamda bizim yapabileceğimiz birşey var mı?

Son durum şöyle bu gün kurul toplandı abim ve yengem kardeşimi götürdüler annem ve babam kurul varken gidemediler onlarında köyde bir keşife katılmaları gerekiyordu. Zaten kurul sadece öğrencilerin ifadesini almış. Kardeşim sınıf değişikliği istemiş reddetmişler 3 ay kaldı bi değişiklik yapamayız diye. İşte derslerin konuların farklı yerlerde olmadığını öne sürmüşler. Yengem de tekrar aynı isteği söylemiş sınıfını değiştirin diye yine aynı bahaneler. Bu sefer yengem okul değişikliği yapabiliyor muyuz demiş evet yapabilirsiniz demişler.(biz zaten okul değişikliği yapacağız yengem nabız yollamak için sınıf değişikliğini sormuş) sınıf değişikliğinde ders konu farklılığı oluyor da okul değişikliğinde olmayacakmı bu nasıl bir anlayış ben anlamıyorum. Birde kardeşimin yarın okula gelmesini istiyorlar bişey olmayacak gelsin diyorlarmış. Garantisi mi var bunların ben anlamıyorum bu anlık bişey her an benim kardeşimin başında nöbet tutabileceklermi?? Okul müdürünün tutumu zaten berbat. Köydeki keşif işi bitince soluğu okulda almışlar snnem ve babam müdürün odasına girmişler müdür bozuk paralar varmış okulun kasasında mı ne bunları kantinde bütünletip geliyorum deyip kaçmış bizimkileri 30 dk bekletmiş. Yüzsüzlüğe inanabiliyor musunuz? Gelmeyince artık bizimkiler çıkıp diğer öğretmenleriyle konuşmuşlar.i
Bıçağı çeken kız hakkında bir olayı daha olursa okuldan göndericez demişler sanırım bıçaklamasını bekliyorlar.

Yani sonuç olarak kayda değer bişey yapılmamış okulda. Abim yerel gazeteciye ulaştı olayı anlattı haber yapılmasını istedi sınıfını bile değiştirmediler diye isyan ettmiş. Gazeteci ben halledecem diyor ve 5 dk sonra sınıfı değişti zaten bir karar alınmış henüz velilere bildirilmesi diye yazmış. Okul müdürü sanırım korktu bir tık biz karar aldık diye kapattı olayı.

Bu gün keşif sırasında olay yerine jandarmalar da gelmiş babam konuşmuş yarın gel karakola demişler.
yarın babam önce karakola sonra ilçe milli eğitim bakanlığına gidecek. Eşimin müdür yardımcısı kuzeni var o ilçe milli eğitime gidilsin önce sonra il milli eğitime gidersiniz dedi o yüzden ben bu gün gidemedim.
Cimere de yazdık.
Şuan öğrencilerden çok okul yönetimine öfkeliyim ve onlarında ceza alması için elimden geleni yapacağım

Yine de bir aksiyon alamazsak artık haber kanalları ve medyayı kullanacağım o zaman sizlerden destek isterim.

Son durum şöyle bu gün kurul toplandı abim ve yengem kardeşimi götürdüler annem ve babam kurul varken gidemediler onlarında köyde bir keşife katılmaları gerekiyordu. Zaten kurul sadece öğrencilerin ifadesini almış. Kardeşim sınıf değişikliği istemiş reddetmişler 3 ay kaldı bi değişiklik yapamayız diye. İşte derslerin konuların farklı yerlerde olmadığını öne sürmüşler. Yengem de tekrar aynı isteği söylemiş sınıfını değiştirin diye yine aynı bahaneler. Bu sefer yengem okul değişikliği yapabiliyor muyuz demiş evet yapabilirsiniz demişler.(biz zaten okul değişikliği yapacağız yengem nabız yollamak için sınıf değişikliğini sormuş) sınıf değişikliğinde ders konu farklılığı oluyor da okul değişikliğinde olmayacakmı bu nasıl bir anlayış ben anlamıyorum. Birde kardeşimin yarın okula gelmesini istiyorlar bişey olmayacak gelsin diyorlarmış. Garantisi mi var bunların ben anlamıyorum bu anlık bişey her an benim kardeşimin başında nöbet tutabileceklermi?? Okul müdürünün tutumu zaten berbat. Köydeki keşif işi bitince soluğu okulda almışlar snnem ve babam müdürün odasına girmişler müdür bozuk paralar varmış okulun kasasında mı ne bunları kantinde bütünletip geliyorum deyip kaçmış bizimkileri 30 dk bekletmiş. Yüzsüzlüğe inanabiliyor musunuz? Gelmeyince artık bizimkiler çıkıp diğer öğretmenleriyle konuşmuşlar.i
Bıçağı çeken kız hakkında bir olayı daha olursa okuldan göndericez demişler sanırım bıçaklamasını bekliyorlar.

Yani sonuç olarak kayda değer bişey yapılmamış okulda. Abim yerel gazeteciye ulaştı olayı anlattı haber yapılmasını istedi sınıfını bile değiştirmediler diye isyan ettmiş. Gazeteci ben halledecem diyor ve 5 dk sonra sınıfı değişti zaten bir karar alınmış henüz velilere bildirilmesi diye yazmış. Okul müdürü sanırım korktu bir tık biz karar aldık diye kapattı olayı.

Bu gün keşif sırasında olay yerine jandarmalar da gelmiş babam konuşmuş yarın gel karakola demişler.
yarın babam önce karakola sonra ilçe milli eğitim bakanlığına gidecek. Eşimin müdür yardımcısı kuzeni var o ilçe milli eğitime gidilsin önce sonra il milli eğitime gidersiniz dedi o yüzden ben bu gün gidemedim.
Cimere de yazdık.
Şuan öğrencilerden çok okul yönetimine öfkeliyim ve onlarında ceza alması için elimden geleni yapacağım
Okullardaki yöneticilerin çoğu liyakatsiz
Türkiyede yönetim kadrosu çok kötü
Allah yardımcınız olsun

Okul yönetimi bıçağın çekildiği gün okul bitmeden durumu kardeşimin yazdığı tutanakdan öğremişler bıçağıda öğretmen bulmuş kızların mesajlarında herşey çok açık net yazılı planlar kardeşimi kandırma kuytuya çekme planları herşey yazılı. Mesajları okul müdürüne atmış yengem ve hala bir işlem yapılmamış en çok da onlara kızıyorum nasıl işlem başlatıp kolluğa haber vermezler ne olması gerekiyor Allah korusun ya kardeşim kurtulup kaçmasaydı düşünmek bile istemiyorum. Okul yöneticilerinden de şikayetçi olucaz
Öncelikle çok geçmiş olsun, kardeşiniz adına çok üzüldüm. Okullarda disiplin yönetmeliği var ama olay olur olmaz anında ceza verilmiyor kurul toplanıp savunma alıyor vs vs süreçler var. Olay anında görülse polise haber verilirdi bence ama sonrasında olunca mağdur olan kişinin savcılığa ya da polise gidip şikayet etmesi gerek. Bazı olaylarda bizzat mağdurun şikayeti gerekiyor. Burada yengeniz mesajları okul müdürüne atmış güzel, haberleri olsun ve okulda tedbir alsınlar ama direkt etkilenenler olarak sizin ve ailenizin gidip şikayetçi olması gerekiyor. En başta niye başkalarından beklediğinizi açıkçası anlamadım. Nöbetçi öğretmen mevzusuna gelince sorumlu olunan kocaman bir Alan var, öğretmen mesela bir sınıfı kontrol ederken diğer sınıfta olay oluyor, görmesi imkansız olabilir. Yönetmelik gereği sorumlu olduğu bölgede bulunması yeterli olay bile olsa. Zaten müdahale etme zorunluluğu yok tutanak tutma ve bildirme sorumluluğu var, öğretmen kolluk kuvveti değil çünkü. Ama okulun bu öğrenciler için her türlü tedbiri alması gerekiyor. Olayı öğrendikten sonra velilere kesinlikle haber verilmeliydi. Sınıf değişikliğini de hemen yapmalılardı
Tekrardan geçmiş olsun.

Veli okula dilekçe verecek elindeki belgelerinde çıktısını alacak ekleyecek ve kayıt no isteyecek.ha hu deyip başlarından savarlar aileniz yaşlıymış sizde gidin.disiplin işlemlerini takip edin.okulun psikolojik danışmanından yardım isteyin.hiçbir şey olmasa dahi okul değişimi istenir diğer çocuklar için,sınav senesi diye belki alt ceza uzaklaştırma gelir ama ilçe milli eğitime gidip itiraz edeceksiniz.orda da size bu çocukları kazanalım mavalı okuyacaklar inatçı olun.onları kazanıp sizin çocuğunuzu kaybetmeyi size kabul ettirmeye vicdan yapmaya çalışacaklar.nerden biliyorum demeyin maalesef disiplin kurulunda görev aldım😢karşı taraf hem kalabalık hem ağlak oluyor ama çocuğuma disiplin vereyim yok.kardeşinizi burda koruyamazsanız lisede daha büyük zorbalıklarda daha da sessizleşir ve gerçekten onu kaybedersiniz.çok geçmiş olsun🙏

Konu ile ilgili gelişme olursa yazar mısınız?

Kardeşinizin içe kapalılık konusu ciddi bir boyutta. Bu konuda bu zamana kadar bir adım atilmalıydi.

Çocuklar küçükken bu davranışlara çözüm aranmalı. 8.sinif olmuş çocuktaki problem bu yaştan sonra ne kadar düzelir? sosyal problem nirvanaya ulaşmış, kimse hiçbir şey yapmamış. Bu yaştan sonra ne bekliyorsunuz bu çocuktan bilmiyorum. Çok üzüldüm çocuğa.

Allah yardımcınız olsun.

Yine de bir aksiyon alamazsak artık haber kanalları ve medyayı kullanacağım o zaman sizlerden destek isterim.
Lütfen bunun için beni de etiketle. Elimden geleni yapacağımdan emin olabilirsin. Hatta yönetimden rica et kamuoyu oluşması adına hepimize bildirim gönderilsin.

Back
X