Abim evlenemezse diye çok üzülüyorum kardeşim de hasta annem vefat edince yalnız kalmalarından çok korkuyorum

Konudan bana geçen his "abim evlensin, gelin kardeşime de baksın sonrasında benim başım ağırmasın" mutluluklarını değil kendinizi düşünüyorsunuz vibe aldım. Epilepsi zor ama toplumda çok yaygın bi hastalık eşimin yeğeni bu hastalık dolaysyla engelli kadrosundan memur oldu, evlendi bir yaşında kızı var. Biraz pozitif olun gün doğmadan neler doğar. Anneniz sağ Rabbim hayırlı uzun ömürler versin. Bu kadar gelecek kaygısı bünyeye zarar anı yaşamayı deneyin.

Ben evlilik yolundayım, abim var 38 yaşında hiç evlenmedi.Egitimli temiz düzgün biridir, bir türlü nasip olmadı.Babam yok vefat etti bize babalık yapıyor Allah bin kere razı olsun.Bir de kardeşim var 24 yaşında epilepsi hastası annem vefat edince yalnız kalicaklar diye çok üzülüyorum.Ben gider gelirim ama bir yuvaları olmasını çok isterim, yalnızlık zor.İnanin kendimi hiç düşünmüyorum sevdiklerim mutlu olsun
Evlilik yolundasınız, aralarından ayrılacaksınız, belki onlardan daha mutlu olacaksınız diye suçluluk mu duyuyor olmayasınız. Değer görmeden büyüywn çocukların kaderidir. Abinizin bekar olması kendi tercihi. Kardeşiniz için de sağlık sebepli, allah korusun, gerekirse işbirliği yaparsınız.

Konudan bana geçen his "abim evlensin, gelin kardeşime de baksın sonrasında benim başım ağırmasın" mutluluklarını değil kendinizi düşünüyorsunuz vibe aldım. Epilepsi zor ama toplumda çok yaygın bi hastalık eşimin yeğeni bu hastalık dolaysyla engelli kadrosundan memur oldu, evlendi bir yaşında kızı var. Biraz pozitif olun gün doğmadan neler doğar. Anneniz sağ Rabbim hayırlı uzun ömürler versin. Bu kadar gelecek kaygısı bünyeye zarar anı yaşamayı deneyin.
Sanırım çoğu kişiye böyle bir his geçmiş.Ama gelin baksın kafa yapisinda bir insan değilim.Cok şükür kardeşim de çalışıyor zaten.Sadece onların da güzel bir hayatları olsun istiyorum.Ben başka şehire gidicem onlarla eskisi gibi yakın olamicam.Tabiki gelir giderim her zaman.Biliyorum evlilik de kolay değil ama yanlarında iyi günde kötü günde bir eşleri olması daha iyi olmaz mı.Evlensin de kim olursa olsun diye de düşünmüyorum, insanın yanında bir hayat arkadaşı olmasi güzel bir şey diye düşünüyorum

Anneniz daha hayatta kimin ne yaşayacağınız da bilmiyorsunuz.
Kardeşiniz için endişe duysanız neyse.
İşi gücü olan, aklı başında abinin neyine endişe duyuyorsunuz? Ortada bir şey yokken üstelik.
Bence kendisi biraz da vicdan yapiyor konu sahibi. Abisi hasta kardesine bakiyor diye. Halbuki kendisinin de sorumlulugu var abisi kadar.
Abisinin iyiligini guzelligini dusunen karsisina uygun gordugu arkadaslarindan birilerini cikarir mesela..

38 yaşında düzgün bir erkek evlenmek isteyip evlenemiyorsa bence başka sebepleri vardır. Evlenmek isteyen, düzgün adam olsun ,derdi evlenmek olsun ,diyen tonla kadın var. Abinizin tercih edilmeme sebebi vardır kesinlikle. Belki ilişkilerde sıkıntılı biridir. Ayrıca evde baba rolünde olması eksi bir durum onun için kimse eşinin iki eve birden babalık yapmasını istemez. Diğer kardeşiniz için endişelenmeyin bu kaygınız yüzünden kendini kötü hisseder hayatın içinde genç biri istediğini yapar. Salın herkesi biraz

Sanırım çoğu kişiye böyle bir his geçmiş.Ama gelin baksın kafa yapisinda bir insan değilim.Cok şükür kardeşim de çalışıyor zaten.Sadece onların da güzel bir hayatları olsun istiyorum.Ben başka şehire gidicem onlarla eskisi gibi yakın olamicam.Tabiki gelir giderim her zaman.Biliyorum evlilik de kolay değil ama yanlarında iyi günde kötü günde bir eşleri olması daha iyi olmaz mı.Evlensin de kim olursa olsun diye de düşünmüyorum, insanın yanında bir hayat arkadaşı olmasi güzel bir şey diye düşünüyorum
Ee küçük kardeş için her şeyi yaparım demiştiniz, başka şehirde nasıl yapacaksınız destek olacaksınız ?

Ben evlilik yolundayım, abim var 38 yaşında hiç evlenmedi.Egitimli temiz düzgün biridir, bir türlü nasip olmadı.Babam yok vefat etti bize babalık yapıyor Allah bin kere razı olsun.Bir de kardeşim var 24 yaşında epilepsi hastası annem vefat edince yalnız kalicaklar diye çok üzülüyorum.Ben gider gelirim ama bir yuvaları olmasını çok isterim, yalnızlık zor.İnanin kendimi hiç düşünmüyorum sevdiklerim mutlu olsun

18 Aralık 2023 konunuzda 2 yıllık uzak mesafe ilişkiniz olduğunu, erkek arkadaşınızın size olan sevgisi nedeniyle bu ilişkiye başladığınızı ve kendisinden iğrenmeseniz de etkilenmediğinizi yazmıştınız. Dün de yakında ailelerinizin tanışacağını ve çeyize baslamak istediğinizi yazmıştınız.

Abinizin aşk hayatına ve bekar oluşuna odaklanmak yerine; öncelikle kendinize ve kendi ilişkinize odaklanmanız daha iyi olmaz mı ? Sevgilinize karşı 2 sevgili arasında olması gereken sevgi ve çekime sahip değilseniz; bu ilişkiyi evliliğe taşıyarak hem kendinize hem de sevgilinize haksızlık etmiş olursunuz.

Allah gecinden versin, kimin ne kadar ömrü var bilemeyiz. Abinizi çok düşünüyorsanız, evin babası sıfatını yüklemekten vazgeçin öncelikle. Siz şu anda aynı evde yaşayan 4 yetişkin insansınız. En küçük kardeşiniz 24 yaşındaysa abinize yüklenmeden, hepiniz kendi sorumluluklarınızı yerine getirebilirsiniz.

38 yaşında düzgün bir erkek evlenmek isteyip evlenemiyorsa bence başka sebepleri vardır. Evlenmek isteyen, düzgün adam olsun ,derdi evlenmek olsun ,diyen tonla kadın var. Abinizin tercih edilmeme sebebi vardır kesinlikle. Belki ilişkilerde sıkıntılı biridir. Ayrıca evde baba rolünde olması eksi bir durum onun için kimse eşinin iki eve birden babalık yapmasını istemez. Diğer kardeşiniz için endişelenmeyin bu kaygınız yüzünden kendini kötü hisseder hayatın içinde genç biri istediğini yapar. Salın herkesi biraz
Herkesin nasibi gelip onu bulacaktir, adam icin dogru zaman gelmemis demekki. Belki kardesine gore cok evlenmek istiyor ama adam kendi bu durumu takmiyor olabilir. Gunubirlik iliskilerle devam ediyordur yada kendisinin istedigi gibi biri karsisina cikana kadar birinin gunahina da girmek isteyebilir hayata baksi acisiyla alakali
Es adayinin iki eve birden babalik yapmama konusundaki yorumunuza ben de katiliyorum bu arada.👏🏻

Bir büyük olarak bize sahip çıkmasının neresi evlilik açısından sorun olucak.Her şeyin bir sınırı olduğu sürece bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Ben nihayetinde kendi hayatımı kuracagim.Kardesim evet hasta ama o da çalışıyor işinde gücünde öyle sıkıntı olucak bir durum yok yani.Bize destek olmasi gayet doğal bir sey

Üstteki bana yazdiginiz yoruma yanit vermemiştim cunku bahsettiginiz sınırın olduğuna inanmamiştim. Şu altta alintiladigim yeri okuyunca emin oldum anlattiginiz gibi olmadigina. Siz boyle diyebiliyorsaniz evin babasi olan abi de muhtemelen benzer beklentilerdedir ondan olmuyordur. 🙄
Gerekirse yanıma bile alırım onu

Back
X