• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim için üzülüyorum.

Ne acı ya...
Ama 9 sene çok olmuş ağlamaların bitmesi gerekmez miydi.
Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın.

Allah ömür boyu mutlu etsin abini umarım hep güzel günler olur.
abim günlük hayatına devam ediyor, çalışıyor işinde başarılı eğleniyor sanki her şey yolunda hayatında sonra yine odasına geçip açıyor mektupları. bazen düşünüyorum atsam mı o mektupları ama yapamıyorum.

Hayir atmak olmaz canim yapma. Bence ilk adim psikolojik danismandan randevu almak.

Kişiden kişiye değişiyor atlatması demekki..
Benimde akrabamda yaşandı buna benzer olay sırf kv kızı istemedi diye kız tüfekle kafasına sıktı elinde akrabamin (Erkek arkadasinin) fotosunu buldular 2,3 sene sürdü bunalımı evlendi 3 çocuğu var şimdi atlattı yani..
9 sene olmuş kesinlikle destek almalı abinede yazık nerden bilebilirdi böyle olacağını...

kızın zaten sorunları vardır sırf bu nedenle intihar etmezdi galiba duygusal yoksunluk değer görmeme sevgi eksikliği ruh dünyasını iyice zayıflatmış olmalı ki böyle birşey yapmış olsun...
peki istemeyen kv de suçlu hissetti mi??
hele ki önyargılı ve oftan pöften sebeplerle etmediyse kabul bence vicdan yapmış olmalı

abim yine içmiş ve yine açmış mektupları. annemler cenaze dolayısıyla şehir dışındalar abim evde yalnız ben işlerim vardı geç geldim eve 9 gibi baktım abim içmiş mektupları okumuş gözler kıpkırmızı, abi dedim sen içtin mi evet dedi yine mi mektupları okudun x in hayır dedi, odasına girip baktım çanta yatağının üstünde okumuş ağlamış içmiş :( oturdum artık yanına bende içtim onunla bir bira ama güldürmeye çalıştım kendisini, espriler yaptım, müzik açtım güldük eğlendik yani dikkatini dağıtmayı başardım. sonra konuştuk x hakkında, dertleştik konuştu anlattı sakindi, durulmuştu ve yorgundu. sanırım artık bir psikologa gitmesi gerek yarın konuşucam kendisiyle bu konuyu.

düşünmedim değil ama onu kesinlikle yapamam mümkün değil cesaret edemiyorum.o mektuplara bir şey olursa ne yapar bilmiyorum.
Hayir kendi yapacak...kesinlikle yakmali atmakla olmaz...
Abine de ki 9 yildir kizin ruhunu da rahatsiz ediyor...enerji meselesi bunlar...
ayrica suclamasin kendini...kiz ya inattan ya da bir anlik cinnetten inthar etmistir...yahi her sekilde saglikli bir ruh haline sahip degildi....

Keşke .. demek de boş. Abiniz suçluluk ve pişmanlık yaşadığı için atlatamiyordur.Önerildiği gibi destek almalı.9 yıl çok uzun bir zaman. Yeniden birine aşık olabilse atlatirdi aslında. Ama kendini kapattığı için zor gibi. Tabi hayat bu hiç belli olmaz ne olacağı. Belki yeniden sever. Onun dışında destek konusunu düşünün.

cok uzuldum yaaaa :( demekki biribirlerini cok sevmisler en guzel ask zor olanmis derlerya buda oyle birseymis demekki :(

Keşke .. demek de boş. Abiniz suçluluk ve pişmanlık yaşadığı için atlatamiyordur.Önerildiği gibi destek almalı.9 yıl çok uzun bir zaman. Yeniden birine aşık olabilse atlatirdi aslında. Ama kendini kapattığı için zor gibi. Tabi hayat bu hiç belli olmaz ne olacağı. Belki yeniden sever. Onun dışında destek konusunu düşünün.

çok fazla sorguluyor bu durumu bir cevap arıyor. ilişkileri oldu ama pek devam etmeyi başaramadı. sanırım birini tekrar sevmekten aşık olmaktan korkuyor bilmiyorum yani ne düşündüğünü bilmiyorum.

Abinizin burcu ne karekterden dolayi atlatamaya biliyordur eger her zaman bazi konuları takiyorsa atlatamiyorsa buda cok zor mutlaka destek almasi sart

9 sene yas icin cok uzun bir sure, sucluluk hissini atamiyor kesinlikle...
Sevdiginiz insan hayatını kaybedince once bir kriz yaşıyorsunuz, o aci hic bitmeyecek, sonsuza kadar iciniz aciyacak gibi geliyor, yasamak istemiyorsunuz. Sonra yavas yavas hayata dahil olmaya gulmeye gezmeye basliyorsunuz, ama her mutlu aniniz icinizi acitiyor.
Sonra hayatiniza birileri giriyor, yeniden seviyorsunuz ama sucluluk duygusu yeniden dibe cekiyor sizi, o toprak altinda yatarken ben nasil yaparim bunu diyorsunuz, ölmüş birine ihanet ettiginiz hissiyle kivraniyorsunuz, en zor surec de buydu benim icin...
Zamanla hepsi geciyor, ozlem kaliyor geriye, ona benzeyen birini gorunce, birlikte dinledigini bir sarkiyi duyunca, bazen durup dururken akliniza geliyor, ozluyorsunuz, ama hayat devam ediyor, yeniden aşık olabiliyor, evlenebiliyor, mutlu olabiliyorsunuz.
9 yil cok uzun cok cok uzun bir surec, kesinlikle profesyonel destek almali.

yay burcu kendisi daha önce de belirtiğim gibi çok neşeli çok hareketli hayatında her şey yolundaymış gibi, hiç bir derdi sıkıntısı yokmuş gibi.
Benimde aglama krizlerim olur yani birsye kafama taktigim zaman o sey aklima geldikce cok kotu aglarim normalde gulerim eglenirim yani biraz takintili birisiyse tedavi olması gerekiyor

Merhabalar aranıza yeni katıldım.

aslında benim sorunum yok Allah'ıma şükürler olsun. tek üzüldüğüm şey abim, hem çok endişeleniyorum hem çok üzülüyorum.
konuyu kısaca anlatacak olursam,

Abim 2006 yılında sevgilisini kaybetti daha ikisi de çok gençlerdi tanıştıklarında 2 sene sanırım beraber oldular ve sonra ayrıldılar. ayrıldıktan sanırım 6 - 7 ay sonra sevgilisi barışmak istedi ama abim reddetti sevdiği halde kabul etmedi barışmayı oysa ortada bir şey yoktu ayrılmalarının nedeni sevgilisi yalan söylemişti öyle abartılacak bir şey değildi ve abim kızıp bitirmişti ilişkiyi. neyse olayı kısa keseceğim, abim sevgilisinin barışma istediğini reddedince hemen ertesi günü, çok zor bunu yazmak Allah kimseye böyle bir şey göstermesin, sevgilisi intihar etti. abim o günden sonra hiç aynı olmadı dışarıdan bakınca o kadar mutlu bir insan görüyorsunuz hiç derdi yokmuş gibi sanki dünyadaki en mutlu en huzurlu insanı gibi ama gece odasına çekildikten sonra sevgilisinin mektuplarını okuyup okuyup öyle bir ağlıyor ki insanın yaşarken öldüğünün karşılığı bu olsa gerek. kimseye duyurmadan kimseye göstermeden acısını o odasında tek başına yaşıyor. bazen odasının önünden geçmemeye çalışıyorum üzülüyorum duyunca kahroluyorum Allah kimseye böyle bir acı vermesin. 9 sene oldu hala aynı Allahtan tek duam abimi bu acıdan kurtarması. Abim 9 senedir her gün ölüyor.

Suçluluk pisikolojisi, kendisini sorumlu hissediyor.
Katillerin bir çoğu sonrasında yaşıyorlar bu psikolojiyi.
Abinizin destek alması gerekiyor. yaşananların onun suçu olmadığını anlamalı artık. 9 yıl olmuş.

hayatında biri var mı?

Back
X