• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim

bidaha sana elini kaldırırsa darp raporu al ve şikayetçi ol, bak bakalım bidaha öyle horozlanabiliyor mu?
eşşek kadar adam utanmıyor da 17 yaşında kızı mı dövüyor, gücü ona mı yetiyor, yetersiz terbiyesiz, ailen de ayrı hesap, annen baban yok mu, sen nasıl vuruyorsun bu çocuğa demiyorlar mı?
benim de abim var teşebbüs bile etmedi ama beni dövse babam kapının önüne koyardı, sen nasıl benim kzıımı döversin diye,
ne biçim aileler var aklım almadı...

ek olarak ev 2+1 se tabi ki aynı odada yatacaksınız, kardeşsiniz, tabi ki gönül ister her çocuğun ayrı odas olsun ama koşullar böyleyse aynı odayı paylaşmalısınız. ben 35 yaşındayım hala yaz tatillerinde abimle aynı odada yattığım oluyor, ne mahsuru olabilir ki bunun...

Annem konuşmaya çalışıyor sürekli ama o da bıktı abimden. Sürekli 'Allah zarar getirmesin ona ama bizden uzak olsun tiksindim artık' falan diyor

Bu yaşta aynı odada kalınmaz, çok saçma.

Ayrıca karşındakine insan muamelesi yapmazsan gün olur devran döner, bir gün o da sana aynı muameleyi yapar.

Ben bekarken abim tarafından senelerce bahsettiğin işkencelere maruz kaldım, sonra tahammülüm kalmayınca senelerce aynı evin içinde konuşmadan yaşadım, şimdi evliyim çocuğum var ve abimi sildim 7-8 yıldır konuşmuyorum. Annemi araya koydu, çok özledim dedi, yeğenimi tanımak istiyorum dedi. Ama geçti borun pazarı artık. Asla çocuğumu öyle bir caniyle muhattap etmem.

Zamanında ben ona saygımı bitirdin, sevgim kalsın bari demiştim, senin duygularından banane çok da tınn demişti. Şimdi annem sizi görmek istiyor, çok özlemiş deyince ben de çok da tınn diyorum.

Çocuğuma o şahsın lafı geçerse asla dayısı diyerek anlatmam, anneannenin oğlu diyerek anlatırım. Ne benim öyle bir kardeşim, ne de çocuğumun öyle bir dayısı var çünkü.

Kalp kırmak kolay, kazanmak zordur. Benim durumumda geçmiş ola, asla o insanı bir daha hayatıma sokmam. Ama inşallah senin abin saçmaladığını farkeder de kendine gelir, yoksa uzun vadede kaybeden o olur

Ne güzel kurtulmuşsunuz ben konuşmamayı denesem zorla konuşturtuyor. Onu da geçiyorum annem başlıyor 'Evada hiç kardeşlik duygusu yok o senin abin biraz merhametli ol çok bencilsin' diye

O evden taşınmanız çok iyi olur. Kiradaysanız en matıklısı ailenize önerebileceğiniz.

O evden taşınmanız çok iyi olur. Kiradaysanız en matıklısı ailenize önerebileceğiniz.

Kirada değiliz kendi evimiz. Taşınmamozda çok olanaksız çünkü annemle babam yazlığa gidecekler, benim üniversiteye geçmemi bekliyorlar

Ne güzel kurtulmuşsunuz ben konuşmamayı denesem zorla konuşturtuyor. Onu da geçiyorum annem başlıyor 'Evada hiç kardeşlik duygusu yok o senin abin biraz merhametli ol çok bencilsin' diye
Annen benim annem gibi. Arayı yapmak için seni eziyor. Yapılan eziyetleri görmezden geliyor. Ben annemin hatrını öne sürmesi yüzünden akıl sağlığımı kaybediyordum neredeyse. Fiziksel hastalıklara girmiyorum bile. Şimdiki aklım olsa annem "aman kızım idare et, aman kızım onu hasta kabul et, aman sen alttan al, aman hatrım için sus" dediğinde "o evlat da ben değil miyim, eziyeti kim yapıyorsa git bu lafları ona söyle" derdim. Ve asla annem için eziyete katlanmazdım. Ki tüm bu eziyete gerekli tavrı koyamadığı için annemle bile yeterli bağı kuramıyorum artık. Üniversiteyi kazanmak için tüm gücünle çalış ve eziyete bir daha asla boyun eğme. Bir daha sana vurmaya kalkarsa hemen darp raporu al ve git şikayet et. Anneni, babanı bile dinleme bu konuda. Bu cinsler karşısında sessiz durdukça ezildikçe aslan kesilir, sen gidip şikayet etsen tırsar oturur. Ailen de olay büyüyecek korkusuyla bir daha sana bu kadar hoyrat davranmasına izin vermezler. Bir şikayete bakar. Sana bir daha el kaldırırsa git şikayet et, gerekiyorsa uzaklaştırma talep et. Yaşın 18 den küçükse sosyal hizmetler bile el koyabilir duruma yerine göre. Yeter ki sen sessiz kalma, sahipsiz hissetme

Dövmesi küçük şeyler mi ya da senin görevin lan sen yapacaksım diye hizmetini zorl gördürmesi? Sizin için büyük şeyler ne mesela gerçekten merak ettiğimden soruyorum polemik içim değil.
Iykusuz olduğumu ve tamda dikkat etmediğimi belirttim.küçük şeyler dediğim tartışmaşardı dayak değil tabiki

Kardesler arasindaki sevgisizlik cok aci bisey ayni anadan babadan olma ama dusman gibi. Kaldi ki abinin seni koruyup kollamasi gerekirken eziyor.
Bu sevgisizligin sebebi nedir sence ?

Kardesler arasindaki sevgisizlik cok aci bisey ayni anadan babadan olma ama dusman gibi. Kaldi ki abinin seni koruyup kollamasi gerekirken eziyor.
Bu sevgisizligin sebebi nedir sence ?

Beni sevmediğini düşünmüyorum aslında.. bir sorun yokken çok iyi davranır paraya ihtiyacım olup olmadığını sorar falan. Ama çok fazla ve sürekli sinirleniyor ve onun bu hali iyice soğuyup uzaklaşmama neden oldu artık her hareketi batıyor bana hiçbir şey paylaşsın istemiyorum benimle

Annen de ayri bir cinsmis aynî odada yatılmaması gerektiğini bilmiyor mu.

Bilmemek değilde sanırım yarın öbür gün abimin kalkıpta 'kızınıza çok iyi davrandınız beni kayırdınız hep, odada bile o yattı beni salonda yatırdınız' demesinden ya da tam tersi benim aynı şeyi yapmamdan çekiniyor galiba

Çok fazla üst üste konu açıp meşgul ediyorum lütfen kusuruma bakmayın.. bu açtığım konu belki ergenliğimdendir bilmiyorum ama anlatmazsam patlayacağım artık..
Bu sefer konu abim.
O kadar dediğim dedik ve ataerkil düşünceli bir insan ki anlatamam size. Tırnaklarımı uzatmamdan tutun saçımı boyatma fikrime kadar karışıp bağırır.
Bir keresinde tartışırken odanın çok dağınık olduğu konusu açılmıştı, (odayı birlikte kullanıyoruz.) Bende odada sadece benim dağınıklıklarım olmadığını ve kendi eşyalarını kendisinin toplaması gerektiğini, bunların benim işim olmadığını söyledim. Öyle bir bağırdı ki bana tabii ki senin işin lan başka kim toplayacak diye.
Bir kere dışarıdaydım ve dışarıdayken beni birkaç kere aramışlar ama duymamışım, sonra geri döndüğümde telefonla özür dilerim duymamışım falan dedim sakince. Buna rağmen eve döndüğümde öyle bir dayak yedim ki. Saçlarımdan tutup sürükledi resmen.
Sonra mesela sürekli hevesimi kırar. Kilo vereceğim derim kilomla dalga geçer veremezsin sen der, bu yaz ders çalışacağım derim b*k çalışırsın sen der. Burnum biraz büyük, sürekli dalga geçer benimle. Ve bunlardan rahatsız olduğumu söylememe rağmen devam eder, sonra ben onun susması için rahatsız olduğu şeylerden bahsedince sinirlenir 'defol git odaya' diye bağırır. 2 dakika sonrada bir şey olmamış gibi gelir konuşmaya çalışır.
Elli kere aynı şeyi yaşadık ve artık onunla konuşmak istemediğimi söylememe rağmen zorla gelip konuşur, ısrar edersemde konuşmama konusunda sinirlenir tekrar.
Artık o kadar bunaldım ki o evdeyken eve girmek istemiyorum. Girdim diyelim, hemen çantamı bırakıp kaçıyorum odadan yine geliyor yanıma. Yani yüzünü bile görmek istemiyorum böyle içim sıkılıyor yan yana geldiğimiz zaman.. Askere gitmeye karar vermiş hergün yatıp kalkıp dua ediyorum bir aksilik çıkmasında gitsin, bende ygsye rahat rahat hazırlanayım diye. Çünkü kendisi işten gelir eve, benim ders çalışmam umrunda olmaz, 'ışığı kapat uyuyacağım.' Ama odada ben uyurken telefonun sesi son ses şarkı açar, kapıları pat pat açıp kapar, ışık zaten açık.

Zaten çok muhatap olmamaya çalışıyorum ama zorla uğraşıyor benimle. Kısa cevaplar verdiğimde de 'neden ters cevap veriyorsun' diye sinirleniyor. Ne yapmam lazım benim? Nasıl davranayım?

Ben 17 o 25 yaşında..

Benimde senin yaşında a
Çok fazla üst üste konu açıp meşgul ediyorum lütfen kusuruma bakmayın.. bu açtığım konu belki ergenliğimdendir bilmiyorum ama anlatmazsam patlayacağım artık..
Bu sefer konu abim.
O kadar dediğim dedik ve ataerkil düşünceli bir insan ki anlatamam size. Tırnaklarımı uzatmamdan tutun saçımı boyatma fikrime kadar karışıp bağırır.
Bir keresinde tartışırken odanın çok dağınık olduğu konusu açılmıştı, (odayı birlikte kullanıyoruz.) Bende odada sadece benim dağınıklıklarım olmadığını ve kendi eşyalarını kendisinin toplaması gerektiğini, bunların benim işim olmadığını söyledim. Öyle bir bağırdı ki bana tabii ki senin işin lan başka kim toplayacak diye.
Bir kere dışarıdaydım ve dışarıdayken beni birkaç kere aramışlar ama duymamışım, sonra geri döndüğümde telefonla özür dilerim duymamışım falan dedim sakince. Buna rağmen eve döndüğümde öyle bir dayak yedim ki. Saçlarımdan tutup sürükledi resmen.
Sonra mesela sürekli hevesimi kırar. Kilo vereceğim derim kilomla dalga geçer veremezsin sen der, bu yaz ders çalışacağım derim b*k çalışırsın sen der. Burnum biraz büyük, sürekli dalga geçer benimle. Ve bunlardan rahatsız olduğumu söylememe rağmen devam eder, sonra ben onun susması için rahatsız olduğu şeylerden bahsedince sinirlenir 'defol git odaya' diye bağırır. 2 dakika sonrada bir şey olmamış gibi gelir konuşmaya çalışır.
Elli kere aynı şeyi yaşadık ve artık onunla konuşmak istemediğimi söylememe rağmen zorla gelip konuşur, ısrar edersemde konuşmama konusunda sinirlenir tekrar.
Artık o kadar bunaldım ki o evdeyken eve girmek istemiyorum. Girdim diyelim, hemen çantamı bırakıp kaçıyorum odadan yine geliyor yanıma. Yani yüzünü bile görmek istemiyorum böyle içim sıkılıyor yan yana geldiğimiz zaman.. Askere gitmeye karar vermiş hergün yatıp kalkıp dua ediyorum bir aksilik çıkmasında gitsin, bende ygsye rahat rahat hazırlanayım diye. Çünkü kendisi işten gelir eve, benim ders çalışmam umrunda olmaz, 'ışığı kapat uyuyacağım.' Ama odada ben uyurken telefonun sesi son ses şarkı açar, kapıları pat pat açıp kapar, ışık zaten açık.

Zaten çok muhatap olmamaya çalışıyorum ama zorla uğraşıyor benimle. Kısa cevaplar verdiğimde de 'neden ters cevap veriyorsun' diye sinirleniyor. Ne yapmam lazım benim? Nasıl davranayım?

Ben 17 o 25 yaşında..
Benimde senin yaşında abim öleydi hatta sabah 5 te işe giderdi sırf o o saatte uyanıyo ben uyumıyım die sabah 5 te kaldırım atletini ütülettirirdi ben ona hiç bakmadan derslerime çalıştım üniversiteyi kazanıp ondan kurtuldum şimdi sende ona hiç bakmadan derslerine çalış ve kazan okulunu

Benimde senin yaşında a

Benimde senin yaşında abim öleydi hatta sabah 5 te işe giderdi sırf o o saatte uyanıyo ben uyumıyım die sabah 5 te kaldırım atletini ütülettirirdi ben ona hiç bakmadan derslerime çalıştım üniversiteyi kazanıp ondan kurtuldum şimdi sende ona hiç bakmadan derslerine çalış ve kazan okulunu
Tek çıkar yolum o gibi görünüyor zaten, teşekkür ederim

Bu sefer konu abim.

Ben 17 o 25 yaşında..
Kesinlikle ayrı odalarda kalmalısınız. Özeliniz hiç yok bu durumda. Yeterli odanız yok mu?

Kesinlikle ayrı odalarda kalmalısınız. Özeliniz hiç yok bu durumda. Yeterli odanız yok mu?

Evimiz 2+1 ve salonda kalmamız söz konusu bile değil annem başlar hemen 'odayı pislettiğiniz yetmiyor birde buralara kadar taşıyorsunuz' diye

Back
X