• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim

Evimiz 2+1 ve salonda kalmamız söz konusu bile değil annem başlar hemen 'odayı pislettiğiniz yetmiyor birde buralara kadar taşıyorsunuz' diye
İyide abin salonda uyuyabilir. Annenizde sizin psikolojinizden çok kendi düzenini düşünüyor. Çok yanlış. Genç kızsın. Kendi özel alanın olmalı. Nasıl bunu anlamıyorlar. ağabeyinin seni dövmesi ayrı facia. Nasıl bunaltmışsa seni askere gitsede kurtulsam diyorsun. Normalde abim askere gidecek diye üzülmen lazımdı.

Evlendirin abiyi gör bak muma dönecek benim abilerde her ota b*ka karisirlardi evlendikten sonra anaa bi degistiler softayi ayağına isteyen abim sofra kuruyor burayi ben mi toplayacam diyen abim temizlik bezi markasi veriyor bize bu daha iyi bunu kullanin diye :)

Bir tane daha 'Aman paşam aman erkeğim aman oğluşum benim ' temalı bir yetiştirme tarzının ürünü. Sorunu aileniz çözecek,oğullarına kardeşine saygılı olması gerektiğini öğretecek diyeceğim ama 25 yaşında koca bir adama verilmeyen terbiye şimdi nasıl etki eder değil mi? İnşallah güzelce okuyup kendi hayatınızı kurarsınız. En azından bunun için çabalayın,aileniz de erkek görünümlü evlatlarıyla baş başa kaldıklarında nasıl bir hata yaptıklarını anlasınlar.

Ben rahat edemem o yaşta bir abiyle benim ablam var ve çok rahat geçiyo. Abi tabi ki bazı konular da iyi ama fazlası rahatsız eder arkadaşım da öyleydi abisi sürekli döver ama her haltı da yapardı .Allah sabır versin olabildiğince uzak dur aynı şeyler döngü olmuş çünkü.

Çok fazla üst üste konu açıp meşgul ediyorum lütfen kusuruma bakmayın.. bu açtığım konu belki ergenliğimdendir bilmiyorum ama anlatmazsam patlayacağım artık..
Bu sefer konu abim.
O kadar dediğim dedik ve ataerkil düşünceli bir insan ki anlatamam size. Tırnaklarımı uzatmamdan tutun saçımı boyatma fikrime kadar karışıp bağırır.
Bir keresinde tartışırken odanın çok dağınık olduğu konusu açılmıştı, (odayı birlikte kullanıyoruz.) Bende odada sadece benim dağınıklıklarım olmadığını ve kendi eşyalarını kendisinin toplaması gerektiğini, bunların benim işim olmadığını söyledim. Öyle bir bağırdı ki bana tabii ki senin işin lan başka kim toplayacak diye.
Bir kere dışarıdaydım ve dışarıdayken beni birkaç kere aramışlar ama duymamışım, sonra geri döndüğümde telefonla özür dilerim duymamışım falan dedim sakince. Buna rağmen eve döndüğümde öyle bir dayak yedim ki. Saçlarımdan tutup sürükledi resmen.
Sonra mesela sürekli hevesimi kırar. Kilo vereceğim derim kilomla dalga geçer veremezsin sen der, bu yaz ders çalışacağım derim b*k çalışırsın sen der. Burnum biraz büyük, sürekli dalga geçer benimle. Ve bunlardan rahatsız olduğumu söylememe rağmen devam eder, sonra ben onun susması için rahatsız olduğu şeylerden bahsedince sinirlenir 'defol git odaya' diye bağırır. 2 dakika sonrada bir şey olmamış gibi gelir konuşmaya çalışır.
Elli kere aynı şeyi yaşadık ve artık onunla konuşmak istemediğimi söylememe rağmen zorla gelip konuşur, ısrar edersemde konuşmama konusunda sinirlenir tekrar.
Artık o kadar bunaldım ki o evdeyken eve girmek istemiyorum. Girdim diyelim, hemen çantamı bırakıp kaçıyorum odadan yine geliyor yanıma. Yani yüzünü bile görmek istemiyorum böyle içim sıkılıyor yan yana geldiğimiz zaman.. Askere gitmeye karar vermiş hergün yatıp kalkıp dua ediyorum bir aksilik çıkmasında gitsin, bende ygsye rahat rahat hazırlanayım diye. Çünkü kendisi işten gelir eve, benim ders çalışmam umrunda olmaz, 'ışığı kapat uyuyacağım.' Ama odada ben uyurken telefonun sesi son ses şarkı açar, kapıları pat pat açıp kapar, ışık zaten açık.

Zaten çok muhatap olmamaya çalışıyorum ama zorla uğraşıyor benimle. Kısa cevaplar verdiğimde de 'neden ters cevap veriyorsun' diye sinirleniyor. Ne yapmam lazım benim? Nasıl davranayım?

Ben 17 o 25 yaşında..
Anneniz babanız ya da başka bir büyüğünüz yok mu?

Kusura bakmayın sizin anne ve babanızda hayır yok.Benim oğlum kızıma o şekilde lan lu lun lu konuşacak birde onu dövecek yok öyle bir dünya.Böyle evlat yetiştirilmez.Erkek çocuklarına sen erkeksin yaparsın kırarsın dökersin diyerek yetiştirirlerse o evlat ilerde o ana babayıda dövebiliyor nelerini görduk.Derslerine asıl şehir dışında bir üniversite kazan ve hayatını kurtar.

Evlendirin abiyi gör bak muma dönecek benim abilerde her ota b*ka karisirlardi evlendikten sonra anaa bi degistiler softayi ayağına isteyen abim sofra kuruyor burayi ben mi toplayacam diyen abim temizlik bezi markasi veriyor bize bu daha iyi bunu kullanin diye :)

Huylarına baksanıza kim evlenir bunla..

Ben rahat edemem o yaşta bir abiyle benim ablam var ve çok rahat geçiyo. Abi tabi ki bazı konular da iyi ama fazlası rahatsız eder arkadaşım da öyleydi abisi sürekli döver ama her haltı da yapardı .Allah sabır versin olabildiğince uzak dur aynı şeyler döngü olmuş çünkü.

Bende rahat edemiyorum ama elimden bir şey gelmiyor..

Anneniz babanız ya da başka bir büyüğünüz yok mu?

Babam pek karışmaz, annem sürekli uyarır yapmaması hakkında ama abim anlamaz. Zaten annemde bıkmış artık ondan 'ölmesim ama bizden de uzak olsun hiç unrumda değil artık' falan diyor

Babam pek karışmaz, annem sürekli uyarır yapmaması hakkında ama abim anlamaz. Zaten annemde bıkmış artık ondan 'ölmesim ama bizden de uzak olsun hiç unrumda değil artık' falan diyor
Annen abin için değil seni idare etmek için söylüyor o lafları. Gerçekten rahatsız olan anne abin sana bir tane patlattığında o da döner ona patlatır. Sen kimin çocuğuna vuruyorsun, benim kızıma bir daha fiske vuracak olursan kendini kapının önünde bulursun, ben sen eziyet edesin diye mi doğurdum çocuğumu der. Yarım ağız bıktım, idare et, merhamet et bilmem ne diye laf kalabalığı yapmaz. Ailen bu işe çanak tutuyor ne yazık ki. Bizden uzak olsun diyen insan çocuğunu korumayı da bilecek. Yoksa ne anladım ben onun anneliğinden

Yaşlarınız epey var neden aynı odada kalıyosunuz çok laçka olmuş artık ilişkiniz
Abi kardeşler arasında sizin yaşlarınızda saygı oturmuş olmalı eşşek kadar olmuş abin
İlk iş yatağını değiştir muhatap olma
Samimi olma
Askere gidip geldikten sonra aklı başına gelir diye umuyorum seni dövünce de git polise şikayet et dağdamı yaşıyo arkadaş

Yasadiklarina benzer olaylari annem.de yasamis,
Abileri goz actirmiyomus makyaja ojeye giyime etek boyuna herseye karisiyorlarmis,
Simdi dayimin kizlarinin masallahi var gayet serbestler,
Kizlarina hicbirsey diyemiyorlar,
Ve Dayimlar annemden gecmis icin her defasinda ozur diliyorlar.
Iyi ki abim yok bu arada,cekemezdim..

Tatlım abin hayatta hiçbir şey olamamış, hiçbir zaman söz hakkı verilmemiş ve bu ihtiyaçlarını senin üzerinde gideren bir insan.

Yani dışarıda hiçbir şey ama evde aslan kesilen cins. Yarın öbürgün kendi eşine de aynısnı yapacak.

Kimsenin senin şevkini, azmini kırmasına izin verme.

Gerekirse gidip mutfakta ders çalış; ama muhakkak çalış. Bol bol oku. Kütüphanelerde de YGS lys kitapları olabiliyor, onlardan faydalanarak.

Olabildiğince az diyalog kur. Gerkmedikçe konuşma. Konuştuğunda da asla sert değil, gayet sevecen bir tavır takın, tavsiyem.

Maalesef ebeveynlerimizi seçme şansı verilmiyor kimseye. O yüzden onları öyle kabul edip önüne bak.

Şu 1 yıl sık dişini. Gezmeyi tozmayı, evde problem çıkarıyorlarsa makyajı vs bırak. Bırak ki onlar sana bulaşamasın, sen kavga edeceğin vakti derse ayır. Üniversite de kendi bursunu/öğrenim kredini alıp hiç ilgilenmezsin bile.

Sadece 1 yıl dişini sıkacaksın. Umarım o insan azmanı abinden kurtulursun.
Çok sinirlendim. Seni dövdüğünde, onu polise şikayet etmekle tehdit et. Belki işe yarar. Çok ileri giderse de et. Sen abinden dayak yiyesin, annen baban da bunu izlesin diye gelmedin dünyaya.

Burada sürekli farklı konularda farklı insanlara hep söylüyorum sana da söyleyeceğim. Üniversiteyi mutlaka kazanmalisin. hem de iyi bir bölümünü. yoksa bu adam sana rahat vermez. iki gün sonra evlenirsin eşin de bunun gibi çıkar eve dönmene izin vermez. 17 yasindasin şansını iyi kullan. bir yıl gezip tozmazsan makyaj yapmazsan oje surmezsen bir sey olmaz. ders çalış üniversite bazindan çok bölüm bazinda tercihler yap.

Uyumak ıcın abınız salona gecmelı
Aynı odada kalmanız zaten yanlış ıkınızde buyudunuz ozel alanınız olmalı

Abiniz sinirimi bozdu evlat olsa sevılmez. Bu adam evlenecek bide...

suç annende tamamen ,sen de ders çalışamıyorum diyip pekala salonda yatabilirsin ayrıca abin okumamış şu anda okumuyor ve yaş 25 askere gitmemiş daha gitsinde akıllansın bari biraz

Çok fazla üst üste konu açıp meşgul ediyorum lütfen kusuruma bakmayın.. bu açtığım konu belki ergenliğimdendir bilmiyorum ama anlatmazsam patlayacağım artık..
Bu sefer konu abim.
O kadar dediğim dedik ve ataerkil düşünceli bir insan ki anlatamam size. Tırnaklarımı uzatmamdan tutun saçımı boyatma fikrime kadar karışıp bağırır.
Bir keresinde tartışırken odanın çok dağınık olduğu konusu açılmıştı, (odayı birlikte kullanıyoruz.) Bende odada sadece benim dağınıklıklarım olmadığını ve kendi eşyalarını kendisinin toplaması gerektiğini, bunların benim işim olmadığını söyledim. Öyle bir bağırdı ki bana tabii ki senin işin lan başka kim toplayacak diye.
Bir kere dışarıdaydım ve dışarıdayken beni birkaç kere aramışlar ama duymamışım, sonra geri döndüğümde telefonla özür dilerim duymamışım falan dedim sakince. Buna rağmen eve döndüğümde öyle bir dayak yedim ki. Saçlarımdan tutup sürükledi resmen.
Sonra mesela sürekli hevesimi kırar. Kilo vereceğim derim kilomla dalga geçer veremezsin sen der, bu yaz ders çalışacağım derim b*k çalışırsın sen der. Burnum biraz büyük, sürekli dalga geçer benimle. Ve bunlardan rahatsız olduğumu söylememe rağmen devam eder, sonra ben onun susması için rahatsız olduğu şeylerden bahsedince sinirlenir 'defol git odaya' diye bağırır. 2 dakika sonrada bir şey olmamış gibi gelir konuşmaya çalışır.
Elli kere aynı şeyi yaşadık ve artık onunla konuşmak istemediğimi söylememe rağmen zorla gelip konuşur, ısrar edersemde konuşmama konusunda sinirlenir tekrar.
Artık o kadar bunaldım ki o evdeyken eve girmek istemiyorum. Girdim diyelim, hemen çantamı bırakıp kaçıyorum odadan yine geliyor yanıma. Yani yüzünü bile görmek istemiyorum böyle içim sıkılıyor yan yana geldiğimiz zaman.. Askere gitmeye karar vermiş hergün yatıp kalkıp dua ediyorum bir aksilik çıkmasında gitsin, bende ygsye rahat rahat hazırlanayım diye. Çünkü kendisi işten gelir eve, benim ders çalışmam umrunda olmaz, 'ışığı kapat uyuyacağım.' Ama odada ben uyurken telefonun sesi son ses şarkı açar, kapıları pat pat açıp kapar, ışık zaten açık.

Zaten çok muhatap olmamaya çalışıyorum ama zorla uğraşıyor benimle. Kısa cevaplar verdiğimde de 'neden ters cevap veriyorsun' diye sinirleniyor. Ne yapmam lazım benim? Nasıl davranayım?

Ben 17 o 25 yaşında..

peki şiddet daha önce oldumu...yani abiniz alışkanlık haline mi getirdi bu durumu

Back
X