Abimden sonra bende onun evlenmesinden umudu kestim galiba...

abim evlenebilir mi?

• evlenir

OY: 37 56,1%
  • evlenemez

OY: 29 43,9%

• Ankete Katılan
    66
Ben bir problem göremedim. Abinizı seven birisi olursa beraber oturma işini pek sorun edeceğini sanmıyorum. Bizim kulturumuzde bu var, ya var ya gelinlere beraber oturmayın diye diye kendi sonumuzu hazırlıyoruz ne. Gelinler çocuklarına kayınvalide baktımı iyi oluyor beraber oturmak sorun olmuyor o zaman, onun dışında istemiyorlar ordan oraya atladım ama anlamışsınızdır ne demek istediğimi.

Bütün mesele abinin istemesinde. %100 annenin tüm ihtyiaclarını 3 günde bir gider alır getirir. kalanındada siz uğrarsınız. Abinizin ihtyiacı olan şey ilgisini çekecek bir hhanımefendi

İyilikle ilgili değil maalesef. Bir evin bir hanımı olur. Mevzularda burdan çıkar. Kavga çıkması anlaşmazlık olması için taraflardan birinin kötü niyetli olması gerekmiyor. İki tarafta iyi niyrtliylende anlaşmazlık olabiliyor rahtsızlık olabiliyor. Eşimle evimde başbaşa olup film izlerken yanına uzanamayacaksam ne anlaöı var ki evlenmenin yahut sevdiği yemeği ona ben yapmicaksam sabah onu işe gönderdikten sonra geceliğimle salonda ayaklarımı uzatıp kahvemi içemeyeceksem. Ya da geceleri sessiz olmak zorunda kalacaksam duşumu almaya utanacaksam. Bu liste uzar gider. Belki keyfi gelecek yazdıklarım ama topyrkün düşününce gerginlik yaratır.

yaş 32 olunca bende buna anlam veremiyorum işte neden evlenemiyor
32, geç yaş mı?benim oğlumda 32 de evlendi.bana göre 35 e kadar yolu vardı.üstelik gelinim de,33 tü evlendiklerinde.kızlar bile o yaşta evleniyor artık.geç değil merak etmeyin yani.

anneniz konusuna gelince,bütün kızların anneleri fedakar,mükemmel kayınvalide,kocalarının annesi ise iyi kayınvalide değil.
göreceli yani.sizin anneniz,size göre iyi ama karşı taraftan bakmak lazım.yanlış anlamayın anneniz kötü demiyorum,iyidir elbette ama,gelin gözüyle öyle görülmüyor işte.bu yüzden birlikte oturmaları bana göre yanlış.ayrıca anneniz istiyormu bakalım,birlikte oturmayı.

60 mı?benden topu topu 6 yaş büyük.kendimi 60 yaşında,oğluma bağımlı,alışverişe bile çıkmayan biri olarak düşündüm de,sanırım en çok buna üzülürüm.benim annem 75 yaşında,üstelik o da çok şişman ama her işini kendisi yapar.markete de gider,pazara da çıkar.yapmayın allahaşkına.
kadına biraz güven aşılayın,yaparsın edersin diye.böyle hayat geçmez.annenize çok üzüldüm şimdi.

e diğer abin neden bakmıyor ? abin evlenir durumu konuşur kabul edenler olacaktır ama sadece küçük abinde diye bir durum adaletsiz iki abinde de dönüşümlü kalmalı

madem anneniz bu yaşta kendi işlerini halledemiyor ozaman 3 kardeş olrak annenizin ihtiyaçlarını karşılamanız gerekiyor.
Neden bu abi üstlensin ki !Adaletsizlik.
Ayrıca neden evlenmesin illa abiniz ayrı yaşaması gerekiyorsa 2 katlı ev alır gene de annenizi bırakmaz yani
Sizlerde 3 kardeş olarak etrafında döner yokluğunuzu hissettirmezsiniz.
Arada sizde ,arada diğer oğlunda misafir olarak kalır.

yaş 32 olunca bende buna anlam veremiyorum işte neden evlenemiyor

Ben şunu anlamadım şimdiye kadar ilişkileri oldu ama iş annemle oturucaza gelince mi kızlar yan çizdi de bozuldu? Bu yüzden mi olmaz mı acaba diye düşünüyorsunuz? Yani kkda da bir sürü kadın var aile ile oturmayı kabul etmiş. Olabilir belki size de öyle biri denk gelebilir.
Ama yok abimin hiç ilişkisi olmadı doğru düzgün diyorsanız orda başka sıkıntılar da olabilir. Sosyal fobisi falan mı var misal?

melek değil ama iyidir yani annemi ne diye öveyim ki şurada
Annenizi övüyorsunuz demedim ki.İsnisnaları olmakla birlikte herkese göre annesi çok iyi ve tatlı yumoş yumoş bir kadındır.Anne bu elbette sokağa atın demiyorum.abiniz evlense yeni evlenmiş olan gelinlerin çoğu daha evliliği taze iken kayınvalide ile oturmak istemez.şahsen ben istemezdim.Baştan bu durumu bilyorsam evlenmezdim, sonradan dayatılırsa da boşanırdım.Eşimin annesine karşı hiçbir duygum yok.Zor durumda kalırsa sokağa atacak da değilim ama aynı evde yaşamak zor gelirdi. Kayınvalidemle kavgam,tartışmam olmadı hiç.Eşimi çok çok severim evlenirken annem bizimle yaşayacak deseydi kabul etmezdim.Kabul edecek olan elbette vardır ama illaki sorun çıkacaktır.

Herkes evlenecek diye bir şey yok ki. Bazı insanlar evliliğe sıcak bakmıyor. Kimi sıcak yuva olarak görürken kimisi de yük, fazla sorumluluk, bağlılık gibi sebeplerden kaçmak istiyor. Abinizin ne düşündüğü önemli burada aslında. Evlenmemesi için bir sebebi yok. Karşısına aşık olduğu, ben ondan ayrılamam dediği biri çıksaydı bence evlenirdi.

Anneniz konusunda da; çok şükür eli kolu tutuyor. Kendi ihtiyaçlarını görebiliyor. Pazar, manav, market alışverişi gibi büyük alışverişlerde ikiniz de yardımcı olabilirsiniz ama küçük ihtiyaçları kendisi halledebilir. Daha çok gençmiş anneniz Allah ömür versin. Birine bağımlı yaşamak iyi değil. Allah korusun abinize bir şey olsa ne olacak? Kadın o zaman ne yapacak?

Ne güzel bir insan annenizi sırtında taşıyor. Belki de o bu durumu sorun etmiyordur. Yaşı henüz genç. Dert etmeyin.

en iyi ihtimal dubleks olur diğer türlü zor yani
dublex ev olunca bir şey değişmiyor
aşağıdaki yukarı çıkamıyor mu , yukardaki aşaığı inemiyor mu sanki aynı şey aynı ev isterse triblex olsun

size göre anneniz dünya iyisidir ama gelecek kişiye öyle olmaz , madem çok bahsediyorsunuz abinizin fedakarlıklarından bu sefer de siz onun için bir fedakarlık yapın, annenizi siz yanınıza alın.
gelecek gelinden annenizle yaşamasını beklemeyin,o sizin anneniz
o da olmuyorsa üzgünüm abiniz anneniz ölünce evlensin lütfen kimsenin başını yakmayın
başta konuşuruz ona göre evlenirler bile demeyin sakın genç kızlar cahil olan oluyor anlaşırım ton ton kadındır yaşlıdır aman ne ne var geçiniriz diye evleniyorlar o öyle olmuyor bir müddet sonra ayrılalım deseler ayrılamıyorlar ben ne yaptım dıye dövünüp duruyorlar
annenizi bilmem sizi bilmem belki dünya iyisi insanlarsınız ama olmuyor malesef herkes evinde kendi çekirdek ailesini kurmak istiyor , bir kadının 9 tane de çocugu olsa bunlar cok fazla demez ama 9 çocugun yanında bir kaynana çok gelir bu sefer de siz fedakarlık yapın, abinizin evlenememesine çok üzülüyorsanız annenizi siz alın yanınıza

Abim...O öyle bir adam ki ondan aileyi geçin ondan sülale razı ...Bu adam hepimizi iyiliğiyle dövüyor...Neden bu kadar iyi sanki neden bu kadar fedakar biraz bencil olsana be adam...Sorunumuz(annemle benim) ne yazık ki abimin evlenememesi...Babam aylar önce vefat etti ve annemle ayrıldıkları için annem maaşını alamadı sadece dedemden kalan maaşını alıyor 700 lira civarı birşey.Abim öğretmen 32 yaşında bir arabası var sadece çünkü bu zamana kadar babamın borcunu ödemekten birikim yapamadı...Babamdan aldığım maaş ve evlilik yardımıyla(bir senelik maaşın toplu verilmesiyle) evlendim ben abime hiçbir yüküm olmadı çok şükür onun cömertliği bunu sebep oldu belkide...Durum şu ki abimin evlenme durumunda annemden ayrı yaşama gibi bir durumu olamaz.Hem maddi açıdan hem annem kendi işlerini halledecek biri değil(alışveriş vs.)Yeni evliyim yaşadığım sıkıntılar oldu eşimin ailesini hazettiğim söylenemez ama gerçekten onun annesiyle benim annemin arasında dağlar var bunu objektif bakarak annemin bizi nasıl(imkansızlıklara rağmen)büyüttüğüne,yetiştirdiğine,önemsediğine bakarak görebiliyorum ki eşimin anneside tek kalsa birgün yalnız yaşamasını istemem herşeye rağmen bunu kendi vicdanıma sorarak yazıyorum.Birazda annemi anlatayım...Annem bana göre gerçekten kötü niyetli biri değil huyuna göre gerçekten iyi bir kaynana(bir abimde evli oradan bilerek söylüyorum) bunca zamandır evde birşey eksik olsa abime şunu al diyemez diyemiyor öyle koparttığım kar yiyeyim içeyim takayım gezeyim delisi değil gerçekten değil elindeki herşeyi bize verir esirgemez diyeceksiniz bu kadının hiç mi kötü huyu yok gerçekten gördüğüm kayınvalidelerle kıyaslanırsa oğlunun mutluluğu için sabrettiği için evet pek bir kötü huyu yok o sadece mutlu olmasını ister çünkü yaşamadığı tekşey bu siz mutlu olun der...Ben fikrimi söyledim şimdi sizde söz sevgili kk üyeleri yeni evlisinden nişanlısına bekarından deneyimli evlilere kadar herkesten yorum bekliyorum gerçekten abim gibi birinin evlenme ihtimali nedir?hiç mi umut yok?Abim annem yalnız kalmasın diye umdu kesti artık elinden birşey gelmiyor.Ben mutluyum eşimle çok şükür ama evlenmeden öncede hep kendim için değil onun için dua ederdim gerçekten abimin bir yuva kurmama ihtimali baba olmama durumu beni bir ömür üzer:KK61:
Dünkü kp nin öldükten sonra kv nin kendi evine yerleşmek istemesinden sonra ,kv yi istemeyen ,üzülen konudaki yorumlardan etkilendiniz herhalde,oraya da yazmıştınız.O konuyla bu farklı ama .
Belki abiniz için kız istemeye gidildi,belki sevdiği kız oldu,ayrı ev istedikleri için işi olmadı,o yüzden karamsarsınız.
Gerçek hayatta da böyle davranarak ,abinize böyle diyorsanız onu daha çok karamsarlığa itersiniz,gerçekten benimle kimse evlenmek istemiyor sanıp ,evlenme teşebbüsünde bulunmaz.Kaldı ki abiniz bahsettiğiniz kadar yaşlı değil.

çünkü alışmamış pazar çarşıyla alakası olmamış ya babam almış büyüncede abimler.Diğer abim farklı şehirde okudu evlendi koptu gitti şuan durumları iyi değil zaten bana kalsa bizimle yaşasın derim ama ne annem bunu ister ne abim ne yazık ki annem muhafazakar biri olduğu için eşimden çekinir eşimin çok ısrar etmesine rağmen bizimle yaşamak istemedi
alışacak yavaş yavaş
en kötü ihtimal altlı üstlü oturmak
ev ev üstüne asla olmaz

bu arada abiniz evlenmek istese bir yolunu bulur evlenir
demek ki evlenmek isteyebileceği biri çıkmamış karşısına

kusura bakmayın ama abinizi siz ve diğer kardeşiniz ve hatta anneniz çaresizliğe sürüklüyorsunuz
evet ben de dünkü konudan etilenip bu konuyu açtığınızı düşünüyorum

lütfen kimsenin başını yakmayın
biz başta konusuruz ona göre evlenmeyi kabul eder demeyin
gelecek gelin başta kabul etse bile daha sonra sıkılsa olmayacağını anlasa ne yapacaksınız ? ben istemiyorum artık aynı evde dese? ki diyebilir basta kabul ettı dıye bı hata yaptı dıye gerı donulmez yol degıl ,
abınız bosanacak mı o zaman illa da anam dıye ? 3 kardeş var yok biri şehir dısına evlenmiş kopmuş öteki de (siz) yeni evliymiş de eşi çok istermiş ama anne kabul etmezmiş ( etmez çünkü kızcagızının huzuru bozulsun istemez, analar en iyi oğullarının yanına yakışır gelen gelin mecbur bakacak )
abinizi kapana kısmışsınız nasıl evlensin adam ?

Abim...O öyle bir adam ki ondan aileyi geçin ondan sülale razı ...Bu adam hepimizi iyiliğiyle dövüyor...Neden bu kadar iyi sanki neden bu kadar fedakar biraz bencil olsana be adam...Sorunumuz(annemle benim) ne yazık ki abimin evlenememesi...Babam aylar önce vefat etti ve annemle ayrıldıkları için annem maaşını alamadı sadece dedemden kalan maaşını alıyor 700 lira civarı birşey.Abim öğretmen 32 yaşında bir arabası var sadece çünkü bu zamana kadar babamın borcunu ödemekten birikim yapamadı...Babamdan aldığım maaş ve evlilik yardımıyla(bir senelik maaşın toplu verilmesiyle) evlendim ben abime hiçbir yüküm olmadı çok şükür onun cömertliği bunu sebep oldu belkide...Durum şu ki abimin evlenme durumunda annemden ayrı yaşama gibi bir durumu olamaz.Hem maddi açıdan hem annem kendi işlerini halledecek biri değil(alışveriş vs.)Yeni evliyim yaşadığım sıkıntılar oldu eşimin ailesini hazettiğim söylenemez ama gerçekten onun annesiyle benim annemin arasında dağlar var bunu objektif bakarak annemin bizi nasıl(imkansızlıklara rağmen)büyüttüğüne,yetiştirdiğine,önemsediğine bakarak görebiliyorum ki eşimin anneside tek kalsa birgün yalnız yaşamasını istemem herşeye rağmen bunu kendi vicdanıma sorarak yazıyorum.Birazda annemi anlatayım...Annem bana göre gerçekten kötü niyetli biri değil huyuna göre gerçekten iyi bir kaynana(bir abimde evli oradan bilerek söylüyorum) bunca zamandır evde birşey eksik olsa abime şunu al diyemez diyemiyor öyle koparttığım kar yiyeyim içeyim takayım gezeyim delisi değil gerçekten değil elindeki herşeyi bize verir esirgemez diyeceksiniz bu kadının hiç mi kötü huyu yok gerçekten gördüğüm kayınvalidelerle kıyaslanırsa oğlunun mutluluğu için sabrettiği için evet pek bir kötü huyu yok o sadece mutlu olmasını ister çünkü yaşamadığı tekşey bu siz mutlu olun der...Ben fikrimi söyledim şimdi sizde söz sevgili kk üyeleri yeni evlisinden nişanlısına bekarından deneyimli evlilere kadar herkesten yorum bekliyorum gerçekten abim gibi birinin evlenme ihtimali nedir?hiç mi umut yok?Abim annem yalnız kalmasın diye umdu kesti artık elinden birşey gelmiyor.Ben mutluyum eşimle çok şükür ama evlenmeden öncede hep kendim için değil onun için dua ederdim gerçekten abimin bir yuva kurmama ihtimali baba olmama durumu beni bir ömür üzer:KK61:
nie sadece o abinin sorumlulugu kı annen
bir abin daha varmıs ve sen de varsın kendini soyutlamıssın 3 unuzde de donusumlu kalabilir.böylece tek kişinin hayatı bağlanmaz

kusura bakmayın ama abinizi siz ve diğer kardeşiniz ve hatta anneniz çaresizliğe sürüklüyorsunuz
evet ben de dünkü konudan etilenip bu konuyu açtığınızı düşünüyorum

lütfen kimsenin başını yakmayın
biz başta konusuruz ona göre evlenmeyi kabul eder demeyin
gelecek gelin başta kabul etse bile daha sonra sıkılsa olmayacağını anlasa ne yapacaksınız ? ben istemiyorum artık aynı evde dese? ki diyebilir basta kabul ettı dıye bı hata yaptı dıye gerı donulmez yol degıl ,
abınız bosanacak mı o zaman illa da anam dıye ? 3 kardeş var yok biri şehir dısına evlenmiş kopmuş öteki de (siz) yeni evliymiş de eşi çok istermiş ama anne kabul etmezmiş ( etmez çünkü kızcagızının huzuru bozulsun istemez, analar en iyi oğullarının yanına yakışır gelen gelin mecbur bakacak )
abinizi kapana kısmışsınız nasıl evlensin adam ?

Aynen katılıyorum

Back
X