Abimden sonra bende onun evlenmesinden umudu kestim galiba...

abim evlenebilir mi?

• evlenir

OY: 37 56,1%
  • evlenemez

OY: 29 43,9%

• Ankete Katılan
    66
hayır kesinlikle bencil değil.siz hem kız kardeşi hem annesi olan biriyle evlenmeyi ister miydiniz onlarla birlikte yaşamaya sıcak bakar mıydnız hiç sanmıyorum ki bari kız kardeşi olmasın diyecek biri olmasın
Ya işte oğluyla oturmayı aklına koymuş seni ondan evlendirmiş. Abim evlenip sen annenle kalsaydın. Annen buna yanaşmamış oğlunun hayatına ambargo koymuş seni önden postalayarak kendini abine zimmetlemiş. Herkese annesi melek zaten. Bencil basbaya. Ya kendi eve çıkacak ya da sırayla kalacak evladını kendine bakacak diye doğurmayacak anne baba. Zorunlu durumlarda elden ayaktan düşerse evlad eşit sorumluluk alacak. A evladım daha iyi rahat ederim B evladımda rahat edemem mantığyla iyi ( para- huy) evladına sırtını dayamayacak.

O zaman anneniz cok bencil, kusura bakmayın lütfen. En iyi ihtimalle gelini olacak kişiyi, en kötü ihtimalle oğlunu hiç düşünmüyor. Abinize birsey olsa mecburen sizde kalacağını söylüyorsunuz. Ama anneniz abinizin müstakbel eşinin istememe ihtimalini zorunlu bir neden olarak görmüyor.

Ayrıca bir arkadaşın da dediği gibi bu karar annenizin tek başına alabileceği bir karar değil. Toplu halde konuşun ve çözüme bağlayın. Size ya da abinize yakın bir ev tutulabilir. Annenizin maaşı yetmiyorsa sizler de katkı sağlarsınız. Bunları sadece abinizin yüklenmesi doğru değil.

Ve bence bu da bir vebaldir.
tek kalamayacağı için mecburen diyorum ona göre mecburen yoksa biz zaten razıyız ben çalışmıyorum eşim zaten asgari ücretle çalışıyor evimiz eşimin dedesinin evi biz ne kadar ne yapabiliriz ki

Ya işte oğluyla oturmayı aklına koymuş seni ondan evlendirmiş. Abim evlenip sen annenle kalsaydın. Annen buna yanaşmamış oğlunun hayatına ambargo koymuş seni önden postalayarak kendini abine zimmetlemiş. Herkese annesi melek zaten. Bencil basbaya. Ya kendi eve çıkacak ya da sırayla kalacak evladını kendine bakacak diye doğurmayacak anne baba. Zorunlu durumlarda elden ayaktan düşerse evlad eşit sorumluluk alacak. A evladım daha iyi rahat ederim B evladımda rahat edemem mantığyla iyi ( para- huy) evladına sırtını dayamayacak.
vay be meğer benim annem neymiş...umarım yaşlanmazsınız siz yada birine muhtaç olmazsınız bazen ne yaparsan yap elinden birşey gelmez...evet süper laf cambazıyım ben haklısınız...

Yahu konu sahibinin annesine bencil diyorsunuz, kucuk hesaplar yapmis diyorsunuz daha da konu sabi soyle boyle. Bence gayette kibar yaziyor. Azicik dilinizin ayari olsun. Ortada gelin bile yok. Neden bu kadar atar anlamadim. Ben de ayni evde yasanmasina sicak bakmiyorum. Kkda kimseyede tavsiye etmedim ama bazi seyleri soylemenin adabi var. Karsinizdaki insanin annesine saydirip durmayin.

bir sürü bahane sıralamışsın annene bakmamak için o bahaneleri abinin evlenecegi kişide sıralayabilir böyle bir şeyi abinizden beklemeniz çok şaçma.abinizin iyi niyetini kulalnıyor gibisiniz babanız ölünce ben anneme bakayım deyip evlenmeye bilirdiniz ama evlendiniz anneniz oğlu için fedakarlık yapacak ev ev üstüne olmaz

haa bir de gorucu usuluyle 3 ay gibi kısa bir sürede evlendiniz yıllarca yol gözlemediniz derin bir aşk beslemediniz yani evlenmeye bilirdiniz ve şimdi de çalışıp annene destek olabilirsin
benim çalışmamamı istemeyen abimdi ve insanın evlenmesi için yılarca derin bir aşk yaşaması gerekmiyor

tek kalamayacağı için mecburen diyorum ona göre mecburen yoksa biz zaten razıyız ben çalışmıyorum eşim zaten asgari ücretle çalışıyor evimiz eşimin dedesinin evi biz ne kadar ne yapabiliriz ki

Yapacak sey cok.

- Siz de çalışabilirsiniz.

- Annenize sizin yakınınızda ev tutarsınız. Yatmadan yatmaya evine gider. Gidip temizliğini, alışverişini yaparsınız.

- Ya da annenizi bir şekilde sizde de kalmaya ikna edebilirsiniz.

- Hiç olmuyorsa annenize küçük bir ev tutarsınız ama dörder ay abilerinizde kalır anneniz. Dört ayda siz eşinizi bırakıp annenizde kalırsınız.

Ama sonuç olarak eşitlik olur ve abinizin omuzuna yüklenmez tüm sorumluluk. Yeter ki isteyin.

Abimle bu şartlarda evlenecek biri olur mu diyorsunuz. Velev ki oldu. Sizin içiniz rahat edecek mi kizcagiza bu kadar yüklenmeye ve siz dururken bir baskasının annenizin temizliği vs. ile ilgilenmesine?

Fiyona hanim, cozumle ilgili mesajlarımizi değerlendirmeye alirsaniz hakaret eden mesajlari görmemiş olacaksiniz.
Önerilerimiz bu sekilde bizim..anne annem demişti ki hic unutmam. Kizimin oğlumun eline muhtac kalirsam bir gün huzurevine verin maasimda onlarda olsun. Baskasinin evinie huzursuzlul verecegime boyle yapın demisti. Cok sukur eli ayagi saglam kimseye muhtac etmesin. Evi merdivenli besinci katta. Her gün en az bir kere asagi iner cikar. O da sadece 700 lira dul maasi aliyor.

Yahu konu sahibinin annesine bencil diyorsunuz, kucuk hesaplar yapmis diyorsunuz daha da konu sabi soyle boyle. Bence gayette kibar yaziyor. Azicik dilinizin ayari olsun. Ortada gelin bile yok. Neden bu kadar atar anlamadim. Ben de ayni evde yasanmasina sicak bakmiyorum. Kkda kimseyede tavsiye etmedim ama bazi seyleri soylemenin adabi var. Karsinizdaki insanin annesine saydirip durmayin.
annemi sosyal bir ortamda tanısa bu saydıranlar eminim çok utanırlar...Ben babamdan aldığım maaşla evlendim abime hiç yüküm olmadı senelerce abim bize baktı onun hakkını asla ödeyemem yolunacak kaz olarak görsem zaten evlenmesini dert etmem...

vay be meğer benim annem neymiş...umarım yaşlanmazsınız siz yada birine muhtaç olmazsınız bazen ne yaparsan yap elinden birşey gelmez...evet süper laf cambazıyım ben haklısınız...
Benden de vay vay vay hem de üç tane. Beddualara başlamışız.
Muhtaç olmak ifadesini farklı algılıyoruz. Anneniz muhtaç değil. Engelli değil hasta değil. Anneniz oğluna dayanmış resmen. Ve sizin bu basbaya işinize geliyor. Annenizin de. Hayata objektif bakmayı hiç beceremiyorsunuz. Sizin elinizden bi şey gelmez (annenizin de) her şey abinizin elinden gelir. Siz de evlatsınız abiniz de. Anneniz de anne 80 yaşında oğluma yük olmayayayım diye kendi evinde oturan kendine yeten anneler de. Muhtaç kalma durumunda kimse böyle tepki göstermez. Muhtaçsa da "adalet" olacak evlatlar arasında. Anlayamıyorsunuz

anne
Yapacak sey cok.

- Siz de çalışabilirsiniz.

- Annenize sizin yakınınızda ev tutarsınız. Yatmadan yatmaya evine gider. Gidip temizliğini, alışverişini yaparsınız.

- Ya da annenizi bir şekilde sizde de kalmaya ikna edebilirsiniz.

- Hiç olmuyorsa annenize küçük bir ev tutarsınız ama dörder ay abilerinizde kalır anneniz. Dört ayda siz eşinizi bırakıp annenizde kalırsınız.

Ama sonuç olarak eşitlik olur ve abinizin omuzuna yüklenmez tüm sorumluluk. Yeter ki isteyin.

Abimle bu şartlarda evlenecek biri olur mu diyorsunuz. Velev ki oldu. Sizin içiniz rahat edecek mi kizcagiza bu kadar yüklenmeye ve siz dururken bir baskasının annenizin temizliği vs. ile ilgilenmesine?
annem çok şükür elden ayaktan düşmedi yemeğinide yapar temizliğinide o dışarıda ki işleri yapamaz böyle bir durumda zaten anneme yardım ederim ben neden etmeyeyim

anne

annem çok şükür elden ayaktan düşmedi yemeğinide yapar temizliğinide o dışarıda ki işleri yapamaz böyle bir durumda zaten anneme yardım ederim ben neden etmeyeyim

Benim yazdiklarima da birebir yazabilir misiniz? Gercekten direk olarak yorumunuzu merak ediyorum çözüm onerilerim ve ornekler icin..

Kimseye hakaret etmedim ayrıca. İşine göre cevap yazan konu sahibine sinirlendim. Ve kendini düşünmenin adı da sözlükte bencilliktir. Kendini düşünüyor=bencil

Fiyona hanim, cozumle ilgili mesajlarımizi değerlendirmeye alirsaniz hakaret eden mesajlari görmemiş olacaksiniz.
Önerilerimiz bu sekilde bizim..anne annem demişti ki hic unutmam. Kizimin oğlumun eline muhtac kalirsam bir gün huzurevine verin maasimda onlarda olsun. Baskasinin evinie huzursuzlul verecegime boyle yapın demisti. Cok sukur eli ayagi saglam kimseye muhtac etmesin. Evi merdivenli besinci katta. Her gün en az bir kere asagi iner cikar. O da sadece 700 lira dul maasi aliyor.
yaşadığımız yer ne yazık kı marmarada küçük bir şehir burda ne hayat o kadar ucuz ne kiralar

Gerçekten bukadar iyi niyetli ise korkmayın nasibi bulur abinizi ve evlenir.
Benzer hatta + 2 görümceyle abim evlendi.Abinizde evlenir, işi gücü mesleği olan biri.Sokaktaki o kadar başı boş serseriler evleniyor,he aynı evde zor olacağı bir gerçek.İnşallah abinizin ve annenizin anlaşacağı bir hanım çıkar karşısına
inşallah

Ben de bencil diyenlerdenim. Ama bunu asla hakaret amaçlı söylemedim. Kişilik özelliğini belirtmek için kullandım ifadeyi. Konu sahibi de sizin gibi yorumladıysa kendi adıma özür dilerim.

Belki çok iyi bir insandır bilemem. Ama konu sahibinin abisi salt bu nedenle yuva kuramiyorsa, annenin de bazı fedakarlıklar yapması gerektiğini düşünüyorum.

annen abiini kocası yerine koymuş
abinde rolü kabüllenmis annende masum değil
kardeşinin evlenmemesinden mastürbasyonmü yapıyor yoksa kadınlara mi gidiyor durum vahim yani bence sen evlemesine yardımcısı ol vefanı öyle göster

Back
X