- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
- #161
abimin değil annemin gelirinden bahsettimÖğretmen ek dersleriyle beraber ne kadar maas aliyor. 2500le kalmiyor o is. 3500e kadar yolu var.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
abimin değil annemin gelirinden bahsettimÖğretmen ek dersleriyle beraber ne kadar maas aliyor. 2500le kalmiyor o is. 3500e kadar yolu var.
Ya işte oğluyla oturmayı aklına koymuş seni ondan evlendirmiş. Abim evlenip sen annenle kalsaydın. Annen buna yanaşmamış oğlunun hayatına ambargo koymuş seni önden postalayarak kendini abine zimmetlemiş. Herkese annesi melek zaten. Bencil basbaya. Ya kendi eve çıkacak ya da sırayla kalacak evladını kendine bakacak diye doğurmayacak anne baba. Zorunlu durumlarda elden ayaktan düşerse evlad eşit sorumluluk alacak. A evladım daha iyi rahat ederim B evladımda rahat edemem mantığyla iyi ( para- huy) evladına sırtını dayamayacak.hayır kesinlikle bencil değil.siz hem kız kardeşi hem annesi olan biriyle evlenmeyi ister miydiniz onlarla birlikte yaşamaya sıcak bakar mıydnız hiç sanmıyorum ki bari kız kardeşi olmasın diyecek biri olmasın
tek kalamayacağı için mecburen diyorum ona göre mecburen yoksa biz zaten razıyız ben çalışmıyorum eşim zaten asgari ücretle çalışıyor evimiz eşimin dedesinin evi biz ne kadar ne yapabiliriz kiO zaman anneniz cok bencil, kusura bakmayın lütfen. En iyi ihtimalle gelini olacak kişiyi, en kötü ihtimalle oğlunu hiç düşünmüyor. Abinize birsey olsa mecburen sizde kalacağını söylüyorsunuz. Ama anneniz abinizin müstakbel eşinin istememe ihtimalini zorunlu bir neden olarak görmüyor.
Ayrıca bir arkadaşın da dediği gibi bu karar annenizin tek başına alabileceği bir karar değil. Toplu halde konuşun ve çözüme bağlayın. Size ya da abinize yakın bir ev tutulabilir. Annenizin maaşı yetmiyorsa sizler de katkı sağlarsınız. Bunları sadece abinizin yüklenmesi doğru değil.
Ve bence bu da bir vebaldir.
vay be meğer benim annem neymiş...umarım yaşlanmazsınız siz yada birine muhtaç olmazsınız bazen ne yaparsan yap elinden birşey gelmez...evet süper laf cambazıyım ben haklısınız...Ya işte oğluyla oturmayı aklına koymuş seni ondan evlendirmiş. Abim evlenip sen annenle kalsaydın. Annen buna yanaşmamış oğlunun hayatına ambargo koymuş seni önden postalayarak kendini abine zimmetlemiş. Herkese annesi melek zaten. Bencil basbaya. Ya kendi eve çıkacak ya da sırayla kalacak evladını kendine bakacak diye doğurmayacak anne baba. Zorunlu durumlarda elden ayaktan düşerse evlad eşit sorumluluk alacak. A evladım daha iyi rahat ederim B evladımda rahat edemem mantığyla iyi ( para- huy) evladına sırtını dayamayacak.
inanamıyorum buradaki bazı insanlara aynı sizin gibigünah çıkarmanın başka yolu sanırım bu da. Ayy abim çok iyi, hepimiz onun üstüne bindik ama abim çok iyi hep ondan..
abimin değil annemin gelirinden bahsettim
benim çalışmamamı istemeyen abimdi ve insanın evlenmesi için yılarca derin bir aşk yaşaması gerekmiyorbir sürü bahane sıralamışsın annene bakmamak için o bahaneleri abinin evlenecegi kişide sıralayabilir böyle bir şeyi abinizden beklemeniz çok şaçma.abinizin iyi niyetini kulalnıyor gibisiniz babanız ölünce ben anneme bakayım deyip evlenmeye bilirdiniz ama evlendiniz anneniz oğlu için fedakarlık yapacak ev ev üstüne olmaz
haa bir de gorucu usuluyle 3 ay gibi kısa bir sürede evlendiniz yıllarca yol gözlemediniz derin bir aşk beslemediniz yani evlenmeye bilirdiniz ve şimdi de çalışıp annene destek olabilirsin
tek kalamayacağı için mecburen diyorum ona göre mecburen yoksa biz zaten razıyız ben çalışmıyorum eşim zaten asgari ücretle çalışıyor evimiz eşimin dedesinin evi biz ne kadar ne yapabiliriz ki
annemi sosyal bir ortamda tanısa bu saydıranlar eminim çok utanırlar...Ben babamdan aldığım maaşla evlendim abime hiç yüküm olmadı senelerce abim bize baktı onun hakkını asla ödeyemem yolunacak kaz olarak görsem zaten evlenmesini dert etmem...Yahu konu sahibinin annesine bencil diyorsunuz, kucuk hesaplar yapmis diyorsunuz daha da konu sabi soyle boyle. Bence gayette kibar yaziyor. Azicik dilinizin ayari olsun. Ortada gelin bile yok. Neden bu kadar atar anlamadim. Ben de ayni evde yasanmasina sicak bakmiyorum. Kkda kimseyede tavsiye etmedim ama bazi seyleri soylemenin adabi var. Karsinizdaki insanin annesine saydirip durmayin.
Benden de vay vay vay hem de üç tane. Beddualara başlamışız.vay be meğer benim annem neymiş...umarım yaşlanmazsınız siz yada birine muhtaç olmazsınız bazen ne yaparsan yap elinden birşey gelmez...evet süper laf cambazıyım ben haklısınız...
annem çok şükür elden ayaktan düşmedi yemeğinide yapar temizliğinide o dışarıda ki işleri yapamaz böyle bir durumda zaten anneme yardım ederim ben neden etmeyeyimYapacak sey cok.
- Siz de çalışabilirsiniz.
- Annenize sizin yakınınızda ev tutarsınız. Yatmadan yatmaya evine gider. Gidip temizliğini, alışverişini yaparsınız.
- Ya da annenizi bir şekilde sizde de kalmaya ikna edebilirsiniz.
- Hiç olmuyorsa annenize küçük bir ev tutarsınız ama dörder ay abilerinizde kalır anneniz. Dört ayda siz eşinizi bırakıp annenizde kalırsınız.
Ama sonuç olarak eşitlik olur ve abinizin omuzuna yüklenmez tüm sorumluluk. Yeter ki isteyin.
Abimle bu şartlarda evlenecek biri olur mu diyorsunuz. Velev ki oldu. Sizin içiniz rahat edecek mi kizcagiza bu kadar yüklenmeye ve siz dururken bir baskasının annenizin temizliği vs. ile ilgilenmesine?
anne
annem çok şükür elden ayaktan düşmedi yemeğinide yapar temizliğinide o dışarıda ki işleri yapamaz böyle bir durumda zaten anneme yardım ederim ben neden etmeyeyim
yaşadığımız yer ne yazık kı marmarada küçük bir şehir burda ne hayat o kadar ucuz ne kiralarFiyona hanim, cozumle ilgili mesajlarımizi değerlendirmeye alirsaniz hakaret eden mesajlari görmemiş olacaksiniz.
Önerilerimiz bu sekilde bizim..anne annem demişti ki hic unutmam. Kizimin oğlumun eline muhtac kalirsam bir gün huzurevine verin maasimda onlarda olsun. Baskasinin evinie huzursuzlul verecegime boyle yapın demisti. Cok sukur eli ayagi saglam kimseye muhtac etmesin. Evi merdivenli besinci katta. Her gün en az bir kere asagi iner cikar. O da sadece 700 lira dul maasi aliyor.
inşallahGerçekten bukadar iyi niyetli ise korkmayın nasibi bulur abinizi ve evlenir.
Benzer hatta + 2 görümceyle abim evlendi.Abinizde evlenir, işi gücü mesleği olan biri.Sokaktaki o kadar başı boş serseriler evleniyor,he aynı evde zor olacağı bir gerçek.İnşallah abinizin ve annenizin anlaşacağı bir hanım çıkar karşısına
Yahu konu sahibinin annesine bencil diyorsunuz, kucuk hesaplar yapmis diyorsunuz daha da konu sabi soyle boyle. Bence gayette kibar yaziyor. Azicik dilinizin ayari olsun. Ortada gelin bile yok. Neden bu kadar atar anlamadim. Ben de ayni evde yasanmasina sicak bakmiyorum. Kkda kimseyede tavsiye etmedim ama bazi seyleri soylemenin adabi var. Karsinizdaki insanin annesine saydirip durmayin.