Abimin Cinsel Hayatı ve Üzerimde ki Vicdani Yük

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her
Bekarım, 29 yaşındayım ayrıca. İnsanın vicdani yaşıyla mi ölçülüyor
Bu kadar rahatsizsaniz söyleyin gitsin o zaman iki yolunuz var ya söyleyeceksiniz yada susacaksiniz benim başıma gelseydi rahat ayaklarımın üstünde duran bir bayansam konuşurdum herşeyi göze olarak...yok aileme muhtaçsam şiddet görüceksem sonunda susardim..ne demişler önce can sonra canan.. kaç yıllık nişanlı birde abiniz bu kız hicmi birşey sezmiyor?

Vicdanlı olsanız çoktan o kıza söylerdiniz.
Herkesin cinsel hayatı kendine kısmına da katılmıyorum. Evet herkesin cinsel hayatı kendinedir ancak ortada aldatılan bir kadın ve cinsel yönelimi farklı olan bir erkek var. Erkek belki biseksüel belki tamamen gay paravan evlilik yapıyor. Belki taşıdığı bir cybh var bilemeyiz. Vicdanlı olan insan ne olursa olsun gider kzıa söyler, bende kimseyi dinlemeden söylerdim. Abim o kadar kötü oluyorsa o zaman o kızı bu şekilde aldatmayacaktı.

Çok vicdan azabı çekiyor ve bundan kurtulmak istiyorsanız tek çareniz açıkça veya anonim olarak nişanlı kıza söylemek. Ama anonim olarak söyleseniz bile sizin olduğunuzu bilirler. Onun için en iyisi açıkça söylemek. Herkesi karşınıza almak gerekirse evden taşınmayı göze almak ya da vicdanınızı rahatlatmak. Bu iki şeyin arasında seçim yapmalısınız. Yine diyorum keşke en başta iki hata yapmasaydınız ama olan olmuş artık. Eminim ders almışsınızdır.

Açıkçası konu sahibi seni kutlarım böyle doğrucu olup vicdani yük hissedebildiğin için. Bizim toplumumuzda erkeği saklayıp aman nasıl çaktırmayalım da bir kıza verelim düzeni olsun, dışarıdan bir şey kondurmasınlar vs. gibisinden yaptırılan evlilik var. Allah sabır versin. Toplumumuzda yaygın ve saklanıyor. Bence durum karışık ve biraz da belirsizlik taşıdığından evlilik için acele etmemelerinde fayda var. Zamanla belki kendince abinizin ilerisini düşünme fırsatı olacak. Bu gerçek kanıtlanınca kendisi de kabullenemez bir anda. Yanlış olduğunu bilse de kabullenemez şu an evlenmemesi gerektiğini.

Vicdanlı olsanız çoktan o kıza söylerdiniz.
Herkesin cinsel hayatı kendine kısmına da katılmıyorum. Evet herkesin cinsel hayatı kendinedir ancak ortada aldatılan bir kadın ve cinsel yönelimi farklı olan bir erkek var. Erkek belki biseksüel belki tamamen gay paravan evlilik yapıyor. Belki taşıdığı bir cybh var bilemeyiz. Vicdanlı olan insan ne olursa olsun gider kzıa söyler, bende kimseyi dinlemeden söylerdim. Abim o kadar kötü oluyorsa o zaman o kızı bu şekilde aldatmayacaktı.
Yaşamadığıniz şeyler için söylemesi çok kolay gerçekten. Belki yerinizde olsam ben de söylerdim derdim sizin gibi ama maalesef yaşamadan çok kolay yargılara varıyoruz. Söyleyebilecek olmayı ben de dilerdim ama kendi can güvenliğim bile tehlikeye girebilir. Birinin canına kiymasina sebep olabilirim. Bana neler getireceğini bilmiyorum. Ortaya çıkması bile herkesi dağıttı, tüm sülalenin bileceği bir şeye cesaret etmek kolay değil inanin

Ben sizi anladım konu sahibi ve de hak verdim,kimseleri kınamak istemiyorum ama Türk toplumunda herkesin kabul edecegi bir şey değil,eşcinsel ilişki ve erkek kardeşi veya abisinin bu şekilde yoneliminin olması.Ben olsam ben de takar uzulurdum,umarım abiniz gereken dersi almıştır ve bir daha yaşanmaz.

Hic evlenmeyecek bekar olacak olsa banane cinsel yöneliminden. Saygı duyarım. Kabullenecek biri olsa yine saygı duyarım. Sorun bunu kabullenecek biri ile olmaması ve kızı aldatmış olması
Ama siz benim canıma kast edebilirler diyorsunuz, abim kendini öldürebilir diyorsunuz. Yani söyleme ihtimaliniz yok gibi. Belki de bir uzmana gidip anlatmalısınız. Size sorular sorarak farklı yönden düşünmenizi sağlayabilir. Hem söyleyemem hem de sürekli bu azapla yaşarım diye bir şey sizin hasta olmanıza neden olur Allah korusun.

Bu konu insanların özel hayatına burnunuzu sokmayınlık bir konu değil, ortada açık bir şekilde kandırılan bir kadın var, söylemelisiniz. Biliyor da susuyorsa -ki hiç sanmıyorum- en azından üstünüze düşeni yapmış olursunuz. Sizi ilgilendirmez diyenler hangi kafayla bunu diyor anlamadım, şok oldum okurken. Belki rastgele ilişkiler yaşadı abiniz, belki hastalık kaptı? Cinsel yönelimini gizleyip paravan evlilik yapmayı düşünen birinin hastalık konusunda dürüst davranacağını düşünmüyorsunuz herhalde.

Yaşamadığıniz şeyler için söylemesi çok kolay gerçekten. Belki yerinizde olsam ben de söylerdim derdim sizin gibi ama maalesef yaşamadan çok kolay yargılara varıyoruz. Söyleyebilecek olmayı ben de dilerdim ama kendi can güvenliğim bile tehlikeye girebilir. Birinin canına kiymasina sebep olabilirim. Bana neler getireceğini bilmiyorum. Ortaya çıkması bile herkesi dağıttı, tüm sülalenin bileceği bir şeye cesaret etmek kolay değil inanin
Ya herkesin ağzında bi yaşamadığınızı şeyleri söylemek çok kolay lafı.
Bu konuya bu olayı yaşayan herkes mi yazıyor? Ya da herkes söyleyemeyecek kadar cesaretsiz mi? Sanmıyorum.
Merak etmeyin bende bu konu değil ama aldatılmayı söyleyen değil de söylenen taraf oldum. O yüzden çok net yorum yapabiliyorum.
Sizin yanlış yol izlediniz, herşeyi ailenize duyurmak yerine kanıtlı bir şekilde ekran görüntüsü/videosu çekip nişanlıya özelden kanıtlarıyla atmanız lazımdı. Siz gidip herkese duyurdunuz. Bu yolu siz seçtiniz. Ve lütfen agresif cevaplar vermeyin, kimse sizi yargılamıyor üzerinize gelmeye çalışmıyor. Yapacak birşey yoksa, gerçekten söyleyemiyorsanız terapiye falan başlayın durumunuz kötü gözüküyor.

Konu fake ya da degil, ben boyle konulara burunu sokan insanlara fena halde tilt oluyorum. Belki üçlü takiliyorlar, belki açık iliski yasiyorlar, belki kiz da biliyor susuyor, ya da belki bilmek istemiyor. Sokmayin burunlarinizi insanlarin ozel hayatlarina.

Benim yorumumu da beğenmeme yağmuruna tutmuşlar. Halbuki burda mesele adamın gay olması biseksüel olması da değil. Bir kadınla olan mesajlarını görseydi de karışma derdim. Sonuçta abisi onla paylaşmamış ki kendi kendine görüp üzerine vicdan yükü alıyor.

Ben seni anlıyorum benimde yaşça benden çok büyük abim var doğuluyum muhafazakar olarak büyüdüm her akıla gelen ağıza gelip abiye soyleyemezdik simdi buyuk olduğumuz için değişti hersey ama sen maşallah güçlü bir kızsın annene söylemişsin abininde karşısına dikilip doğruları bildiğini belirtmiştin annen kardeşin inanmış ama abinin intiharı ile korkutmuslar susmani istemişler bencede sus derim nişanlısının geleceğini düşünüyorsun ama senin geleceğin gidiyor ellerinden aileni kaybediyorsun sana geri çekilmeni söylemişler cekil bencede kotu şeyler olursa altından hic kalkamazsın acikcasi bencede abin yanlış evlilik yapacak belli okuduğunuzdan o duyguları basticamayacak

birzerdali birzerdali yönetime iletişim bilgilerinizi verdiniz, gerekli açıklamada yapıldı, artık siz dahil konuya yorum yazacak herkes içeriğe odaklanırsa iyi olur.

Hanımlar sizlerde amik ovası, çukurova, yaylalar, mide ve bağırsaklar üzerinden yazmayınız, dini yorumlar yapmayınız, cinsel eğilim/yönelim/tercih üzerinden kırıcı yazılar yazmayınız, üsluplara dikkat, polemik cısss, bunu bir aldatma konusu olarak görünüz, yemek yapmaya gidiyorum döndüğümde bu konuyla alakalı mehter marşı eşliğinde raporlar okuyup İzmir marşı eşliğinde yolcu etmek istemem😊
Tamam tamam Mune hatun 💝💝
ovaları işin içine katmicaz 🌺🌺

Benim yorumumu da beğenmeme yağmuruna tutmuşlar. Halbuki burda mesele adamın gay olması biseksüel olması da değil. Bir kadınla olan mesajlarını görseydi de karışma derdim. Sonuçta abisi onla paylaşmamış ki kendi kendine görüp üzerine vicdan yükü alıyor.
Yahuuu adam nişanlı nişanlı, evlenecek yani. Haberi var mı karşı tarafın. Adam isterse patates olsun bize ne, sonsuza kadar bekar yaşayıp kimsenin başını yakmayacaksa istediğini yapsın. Hoşgörünün de suyu çıktı yaw.

Ya benim anlamadığım bu olay için aylar öncesinden konu açmışsınız. O zamandan beridir ne yapacağınıza karar veremediniz mi? Söyleyecek olsanız o zaman söylerdiniz zaten. Gizli tutacaksanız da artık burnunuzu sokmayın bence abinizin hayatına.

Bana göre abiniz nişanlısını aldatmış ve bu kadının bilmesi gereken bir şey ama siz nişanlısı hariç olayı herkese anlatmışsınız. Üstelik telefonunu falan kurcalamışsınız koca adamın, çok çirkin hareketler. Böyle altından kalkamayacağınız şeyler görebilme ihtimalini hesaba katarak baştan bakmayacaktınız o telefona.

Sizin abinizin nişanlısına söylemeye cesaretiniz de yok orası belli zaten, ailenizi nasıl daha fazla yıpratırım derdine de düşmeyin artık.

Herkes hala 'söyle' ya da 'söyleme' tarzı yorumları nasıl yapıyor hayret ettim. Konu sahibinin belli ki umrunda değil abisinin nişanlısı. Abisine kafayı takmış. Nasıl huzursuz ederim diye düşünüyor.

Ya benim anlamadığım bu olay için aylar öncesinden konu açmışsınız. O zamandan beridir ne yapacağınıza karar veremediniz mi? Söyleyecek olsanız o zaman söylerdiniz zaten. Gizli tutacaksanız da artık burnunuzu sokmayın bence abinizin hayatına.

Bana göre abiniz nişanlısını aldatmış ve bu kadının bilmesi gereken bir şey ama siz nişanlısı hariç olayı herkese anlatmışsınız. Üstelik telefonunu falan kurcalamışsınız koca adamın, çok çirkin hareketler. Böyle altından kalkamayacağınız şeyler görebilme ihtimalini hesaba katarak baştan bakmayacaktınız o telefona.

Sizin abinizin nişanlısına söylemeye cesaretiniz de yok orası belli zaten, ailenizi nasıl daha fazla yıpratırım derdine de düşmeyin artık.

Herkes hala 'söyle' ya da 'söyleme' tarzı yorumları nasıl yapıyor hayret ettim. Konu sahibinin belli ki umrunda değil abisinin nişanlısı. Abisine kafayı takmış. Nasıl huzursuz ederim diye düşünüyor.
Bence de biraz takmış. Yoksa niye başta telefonunu karıştırma gereği duysun. Belki de bir şeyler çıkar umuduyla baktı bilemem. Biz 15 ya da 16 yaşında kız kardeşimle ortak telefon kullandık 6 ay. Ailem ablama da aynı anda aldığı için şimdilik böyle idare edin dedi bize. Yıl 2002 'ya da 2003 o zamanlar. Ben ortak kullandığımız halde o zaman daha küçük ve sorgulama yeteneğim biraz daha az olduğu halde asla önün olduğunu bildiğim mesajları açmadım ya da aramalara bakmadım mesela eminim yani yıllar geçse de buna. Bu kadar fütursuzca hareket etmek için bir amaç lazım yani. O amaç ne onu anlamadım.

Abiniz kendini öldürmez ama sizi oldurebilir çok zor bir durum ne yazık ki olan kadınlara oluyor ayrıca gay olan insanlar kadın ruhunada hafiften sahip oldukları için çok hassarls oluyorlar

Yahuuu adam nişanlı nişanlı, evlenecek yani. Haberi var mı karşı tarafın. Adam isterse patates olsun bize ne, sonsuza kadar bekar yaşayıp kimsenin başını yakmayacaksa istediğini yapsın. Hoşgörünün de suyu çıktı yaw.

Ben adamın nişanlısını aldatmasını hoş görmüyorum. Ama mesaj yakalayıp üstüne aileye yaymayı ya da gidp anlatmayı doğru bulmuyorum. Herkesin görüşü kendine. Nişanlısına anlatsa da bişey değişmeyecek kız seviyormuş adamı gözü kördür büyük ihtimal bırakacağını sanmıyorum yani. O adam ne yapar ne eder onla evlenir olan kız kardeşe olur, ortalığı karıştıran damgası yer.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X