Abimin eşi cocugunu aileme ve bana gostermiyor

Yani aslında babaanne dede anneanne hala teyzenin yasal olarak yaptırımı filan da yok anne baba ayrıldığında baba görmese polis zoruyla görebilir çocuğu ama dede hala babaanne öyle bisey yapamıyor yani anne istemezse göstermeyebiliyor. Hiç bir kadinda durup dururken bu noktaya gelmiyor.

Ornek veriyorum lousayken bebege dua etiler elini acip bunu büyü gormus , torununu kucagina aldi ve ismini kulangina ben okuycam dedi diye onlara sinir olmus . Ailemde 2side okumus bilgili insanlar

Vardir bunun öncesi, kadini cildirtmislardir evvelinde, lohusaykende kadin artik cinnet gecirmistir. Yapmasalarmis, iyi olmus

Merhabalar abim 2yillik evli ve 8 aylik oglu var onceden hep iyiydi aramiz her hafta gorusurduk gezerdik sehir disina giderdik. Daha sonra hamilelik ve lousalikta herseye takmaya başladı öyle devam etti cocugu dokunmamiz bile sorun haline geldi ona dua okumamiz büyü oldu herseyi bir tarafa cekti kisaca oglunu kimseyle paylasamiyor ve ailemden ve benden nefret ediyor bunun sebebide cok bunalmis gormekten bizi araba ev dugun taki iş hersey yapildi onlar için ve hala destek veriyolar maddi olarak en iyi imkanlari saglandi . torun icin annem babam her hafta agliyor uzuluyorlar . 1 torun var sonucta ve sadece 2 kez gorduler simdiye kadar . Bu durum normalmi sizce bende ailemin durumuna uzuluyorum resimlere bakmakla yetiniyolar sadece abimde esimle bosanacam yoksa kavga cikacak diyor. Bensiz cocugu buyugudundede ailene goturemezsin diyormus. Bende arada kaldim ne yapilir. Ailemede uzuluyorum tansiyon seker hersey var
Ne biçim insanlar var benim görümce kaynana kayınpeder fenadır ama ben hiç böyle bişey yapmasım çocuk göstermemezlik bir sürü gıcıklık yaptılar bana ben yeterki bana bulsşmasınlar hatta hafta sınkarı onkara bırakıp eşimle gezmeye gşderdim çatlarlardı 😄 çok saçma bi hırsı car yengenizin o benim yerinde olsa napardı acaba ama şeyde olabilir bazılarının kohusa depresyonu oluyo belki onun etkisidir bunalma oluyo o dönemde mesela bende görmek istemiyodum ne kaynana be görğmce kayınpeder o dönemde ama çocukları gösterdim hep gönderdim

Haklisinz Abimde hata cok kimse kimseyi zorla biyere goturemez oda cok baski yapti

Abinizin baskı yaptığının farkındaydınız yani ailecek öyle mi? Ama yine de her yere çağırmaya devam ettiniz.
Anne babanız "oğlumuz bizi dinliyor, gelin kim ki" diyerek devam ettilerse bunları yaşamayı hak etmişler.
Böyle bir durumda abiniz esas hatalı olan ama aileniz de bile bile devam ettiyse onlar da hatalı.

Duruma göre "çocukla babaanne, dede arasına girilmez. Yetişkinlerin problemi yetişkinleri ilgilendirir" denilebilir ama ben beni saymayan insanlara karşı bu kadar yüce gönüllü olamam.
Torununa çok bayılan çocuğun anasına da saygılı davranmayı bilsin bir zahmet.

Gelin tekrar elini verirse kolunu kurtaramayacağını düşündüğü için görüşmeyi tamamen kesmiş büyük ihtimalle.
Ailenizin abinize karşı ayılıp bayılmaları da gelinin aileniz hakkındaki olumsuz düşüncelerini besliyordur.
Yanlışlarına ısrarla devam ediyorlar yani.
Böyle davranmayı bırakmadıları sürece gelin kendini haklı görmeye devam edecek.

Ben hakkı var demedim zaten, kendi de birebir aynı şeyleri yaparken yengesine laf etmeye hakkı yok diyorum. Herkes önce bi kendine baksa keşke diyorum. Ben çocuk sakınmanın yanlış bir şey olduğunun farkındayım, hayatta uygulamadım. Çocuk sakınacağın ailenin oğluna çocuk vermeyeceksin öncelikle, ben işin orasında değilim zaten, konu sahibinin yaptığı çifte standarda dikkat çektim.

Konu sahibi "bir torun var" yazınca kendisini bekar sanmıştım ben. Kendisi kız çocuğu olduğu için mi çocukları torun sayılmıyor acaba 🤔

Torununa çok bayılan çocuğun anasına da saygılı davranmayı bilsin bir zahmet.
Toruna bayıldıkları yok muhtemel ( bayılsalar konu sahibinin çocuğuna da aynı şekilde sevgi vs beslenirdi, konu sahibi tek torun demezdi ). Bazı üyeler gelin çocuğu koz kullanıyor diyor da bence asıl kayın aile koz olarak kullanma derdinde, gelin nasilsa bize gelmez çocuk gelsin anasından ayrılsın görsün gelin gününü vs düşünce yapıları olduğuna yemin edebilirim.

Merhabalar abim 2yillik evli ve 8 aylik oglu var onceden hep iyiydi aramiz her hafta gorusurduk gezerdik sehir disina giderdik. Daha sonra hamilelik ve lousalikta herseye takmaya başladı öyle devam etti cocugu dokunmamiz bile sorun haline geldi ona dua okumamiz büyü oldu herseyi bir tarafa cekti kisaca oglunu kimseyle paylasamiyor ve ailemden ve benden nefret ediyor bunun sebebide cok bunalmis gormekten bizi araba ev dugun taki iş hersey yapildi onlar için ve hala destek veriyolar maddi olarak en iyi imkanlari saglandi . torun icin annem babam her hafta agliyor uzuluyorlar . 1 torun var sonucta ve sadece 2 kez gorduler simdiye kadar . Bu durum normalmi sizce bende ailemin durumuna uzuluyorum resimlere bakmakla yetiniyolar sadece abimde esimle bosanacam yoksa kavga cikacak diyor. Bensiz cocugu buyugudundede ailene goturemezsin diyormus. Bende arada kaldim ne yapilir. Ailemede uzuluyorum tansiyon seker hersey var
Sizden tek farkımız bizimkiler ayrıldı yani kardesimle ex gelin çocukları var ha umurumda degil kız yüzünden. Yegenimdir ama bize cephe almış kendince asla umurumda degil ne kendisi ne çocuğu kardeşim görsün yeter annem babamda onemsemiyor o kadar.

1 lira bile vermesinler

Ailem cok sosyal insanlar hep gezmek istiyorlar ve heryere cagiriyorlardi onlarida bu ondan bunalmis yuzlerine gormeye tahamulu yokmus en buyuk sebebp bu birde haliyle cok gorusulunce ufak tefek ucu acik cumlelerede takilmalar olmus sebep bundan ibaret
Kadını bıktırıp hayatından bezdirdiniz ve sizden nefret ediyor yani.

Sizden tek farkımız bizimkiler ayrıldı yani kardesimle ex gelin çocukları var ha umurumda degil kız yüzünden. Yegenimdir ama bize cephe almış kendince asla umurumda degil ne kendisi ne çocuğu kardeşim görsün yeter annem babamda onemsemiyor o kadar.
Bu da çok üzücü. Bir ailenin yuvası yıkılacak. Sonra çekişen taraflardan biri umrumuzda değil diyecek. Ama diğer taraf için çok şey değişiyor, nesillerce sürecek musuzluklar, hastalıklar çıkabiliyor. En baştan kimsenin hiçbir şeyine müdahil olmamak lazım. Bunu da size yazmadım yanlış anlamayın. Türkiye için genel bir durum tespiti gibi yazdim

Bu da çok üzücü. Bir ailenin yuvası yıkılacak. Sonra çekişen taraflardan biri umrumuzda değil diyecek. Ama diğer taraf için çok şey değişiyor, nesillerce sürecek musuzluklar, hastalıklar çıkabiliyor. En baştan kimsenin hiçbir şeyine müdahil olmamak lazım. Bunu da size yazmadım yanlış anlamayın. Türkiye için genel bir durum tespiti gibi yazdim
Yo üstüme alinmiyorum yuvaları yıkılmasin diye o kadar emek verdikki ama suclu klasik bizler olduk. Kardeşim çocuğunu görsün biz gormesekte olur.Kardesim onun gözünün içine bakıyordu çok sevip değer vermekte kaybettiriyor inanın. Kendisi istedi evlendi kendisi tek celsede boşandı. Onun karşısinda kavga edecek ağzı pis küfürlü insanlar olsaydı asla ailemde öyle biri değil ben zaten asla karışmam karismadimda değerli olurduk. Neyse sağlık olsun. Dünyanın sonu değil.

Yo üstüme alinmiyorum yuvaları yıkılmasin diye o kadar emek verdikki ama suclu klasik bizler olduk. Kardeşim çocuğunu görsün biz gormesekte olur.Kardesim onun gözünün içine bakıyordu çok sevip değer vermekte kaybettiriyor inanın. Kendisi istedi evlendi kendisi tek celsede boşandı. Onun karşısinda kavga edecek ağzı pis küfürlü insanlar olsaydı asla ailemde öyle biri değil ben zaten asla karışmam karismadimda değerli olurduk. Neyse sağlık olsun. Dünyanın sonu değil.
Haklarında hayırlısi olsun

Ayrıca birşey eklemek istiyorum kimse gerçekten takıntılı ve psikolojik problem yaşamiyorsa evladının mutluluğunu düşünüp babannesine ve dedesiyle arasını bozmaz. O kadar çok duyuyoruz ki gelin uzak duruyor. Bir düşünmek lazım neden duruyor ? Biz babannelerimizi çok severken neden çocuğumuzu koruma altına alıyoruz. Çünkü bize göre zarar veren şeyler yapmak istendiğinden olabilir mi?

Bal yemek bir yaşına kadar tehlikeli mesela bebeklere bal verelim sarılığı geçsin diyeni mi ararsın , çocuğu tuzlayalim diyeni mi ararsın ? Her dediği reddedilince eee sonuç beni istemiyor yanlız kalmak istiyor . Sütun az geliyo su içme bunu ye , benim sütüm bardaktan tasardi , diğer gelini ve torunu küsmesin diye on yaşındaki çocuğun eline vermeye çalışıldı mesela benim daha iki aylık bebeğim . Sonra gelin uzak durdu gelin çocuğunu kıskandı çocuk olunca birden değişti kendini garantide hissediyor hayır öyle değil . Kediler bile yavrusuna zarar gelecekse koruyor bu annelik iç güdüsü . Kimsenin sınırlani ihlal etmeyin . Çocuk oldu bu artık mecbur susar diye düşünmeyin . Yoksa doğal olarak bir panterle karşılaşırsınız.
Valla ben kış günü doğum yaptım. Bebek görmesine gelen gripli misafirler oldu. Akıllara zarardilar. Ben ne yaptım peki. Salon kapısından kucağımda bı gösterdim gerisin geriye odaya besige goturdum. Kimse kusura bakmasın bebek minciracaklar diye hastaliktan havuç gibi kızarmış burunlu kişilerin kucağına veremezdim

Kızı sağlıklı bulmadım, lohusa depresyonu vs her şey olabilir ya da dümdüz delidir ama erkek ailelerinden tiksinti geldi.
Yani oğlun evlendi, çocuğu oldu otomatik olarak senin bi malın olmuş miras kalmış gibi hak iddia etmeler, her dakika görmek istemeler biraz saplantı ve tacizkar. Dürüst olayım belki yaşadıklarımdan ama bana itici geliyor. Benim torunum benim oğlumun çocuğu diye hak iddia etme hakkın yok. Bi çeşit akraban o senin.
Demem o ki ısrar ettikçe, onu o sebeple kocasıyla kavga ettirdikçe iş büyür. Dramatize etmeyin. Ailenizin tansiyon şekeri olmasa görmeyiversin demeyecektiniz sonuçta.
Aradığınız çözümse bebek üstündeki tapu hakkınızı azaltın, stratejik oynayın, abiniz de az kavga çıkarmasın, ters psikoloji ile ayda bir kızı arayıp müsaitsen gelicez deyin. Üçüncüde sevmiyorlar mı az geliyorlar der kendini. Gidince de ana baba ağlayıp dram yaratıp benimmm torunum demesin.
Söylemim kaba gelebilir ama aşağı yukarı sağlıksız çalışan beyin böyle çözülür.

Durduk yere bir gelin kocasının ailesine düşman olmaz.Ya sizden ya yengenizden sıkıntı vardır.

Valla ben kış günü doğum yaptım. Bebek görmesine gelen gripli misafirler oldu. Akıllara zarardilar. Ben ne yaptım peki. Salon kapısından kucağımda bı gösterdim gerisin geriye odaya besige goturdum. Kimse kusura bakmasın bebek minciracaklar diye hastaliktan havuç gibi kızarmış burunlu kişilerin kucağına veremezdim
Aa olur mu bebeğin bir önemi yok onların egolarını tatmin etmek gerekiyor büyük saygisizlikkk

Sebebi ufak tefek laflara takılmalar yanlis anlasilmalar, ve bunalmiş ailemden cok sik gorustugu icin onceden
E haklı sanki biraz mesafe candır can ne siz bunalırsınız ne de karşı taraf

Yengenin burda söz hakkı yok kim bilir o ne anlatırdı

Ama ne anlatırsa anlatsın hiç bir sebeb torunlarını görmelerine engel olmamalı

Abiniz az erkek olup karısına sen gelme istemiyorsan ben bir götürüp gösterip geleyim desin ama tıss tıss o da

Erkekler bu olayda hep ayranım dökülmesin tarafında maddi desteği alırken iyi

Abindecocugunu karısının tarafına gostermesin o zaman anlar . Resmen cocugu kullanıyor bana bişey derlerse cocugu gostermem bilmem ne.cocul artık elinde koz olmus. Yazık yahu ne gerek var kendisi tasıdı buyutuyor diye aklınca sizleri mahrum etmek istiyor ama asıl cocugu ailelerden mahrum ediyor haberi yok. Cocuk buyudugunde herkese mesafeli ve yabani davranacak .Şimdi swvilirse sevilir zaten büyüyünce bi sevimliligi kalmıyor cocukların . Acıkcası ben 5 yasına kadar sevimli buluyorum sonra yaramazlasıyorlar.cocugu dededen neneden haladan amcadan mahrum ediyor. Gerek yok Terbiyesiz . Abiniz buna haddini bildirsin bir pskologa gotursun o cocuk aile ilişkilerini bilmeli dede nene sevgiside gormeli . Az büyüsün yaramaxlasınca annenlere salar ozamanda sizinkiler artık büyümüş ve kendilerinden uzak yetişmiş cocuga ilgi göstermeyince aa kayınbabam ve kaynanam digrier torunlarını severken benim cocugmu hep dısladılar benimsemediler sevmediler diye aglar.ayrıca sık gorusmek onu bogmus anladıkta ozaman ses etseydi cocuk olduktan sonramı ozguven gelmiş gorusmyin gelmeyin görmeyin diyor. Resmen kullanıyor işte cocugu en ufak lafınızda cocugu gostermemekle tehdit ediyor. Cok cok kendisi gelmesin cocugu yollasın farklı insanlarda gorsun cocuk. Ay allahım bizim gurbet cocuklarımız keske ailelerimizin yanında kalabalık ailede büyüselerdi de akrabalı kardeslihi paylaşımı sahip cıkmayı ögrenselrdi diye aglarken ben bunun yaptıgına bak vah bize valla yazık cpcuguma üzüldüm yine ne dede ne annenene ne babanne goremiypr yavrum cokta seviyor ama npalım
Ne kötü kalplisiniz ya çocuğunuz kaç yaşında şey sevimsiz yaşına geldimi hani şu beş yaşından sonrası

O çocuğa verilen eğitimle alakalı bir şey çevrenizdekiler çocuk eğitimi veremeyen tipler sanırım 🧐

Tanımadığınız birisi hakkında ne kadar çabuk gaza geliyorsunuz terbiyesiz yazmışsınız çok ayıp haddini bildirsinmiş bence herkes kendi haddini bilsin

Söz hakkı yok kadının o anlatsa belki başka şeyler dinleyeceğiz

.

Çok çabuk gaza gelip doldurulan bir tipsiniz bu size zarar verir kimseye değil 🙄

Back
X