• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin eşi cocugunu aileme ve bana gostermiyor

Ben şunu anlamıyorum H handeac123 2 yıl boyu bu insanları şehiriçi şehirdışı heryere sürüklerken hiç düşünmediniz mi? Bu insanlar genç, yeni evli, başbaşa kalmak ister, her haftasonu bizi görmek istemeyebilir, eğer bu gelin sürekli ana babayla takılmak isteseydi kendi ana babasıyla takılırdı neden benim ana babamla takılsın ki diye düşünmediniz mi?

Şimdi gelin çocuğu ve kocasıyla aile olup sizin gibi 3. Şahıslara kapısnı kapatmak istiyor. İki yılının, yeni gelinliğinin içine etmişsiniz zaten bari şimdi rahat bırakın. Torununu çok seven insan annesinin iyi olmasını ister. Hiç öyle ağlayıp zırlayıp krizlere girmesinler. Artık bu çekirdek aileye saygı göstermeyi öğrensinler. Torunu çok seviyorsanız bir akşam yemek yapın davet edin, çocuklu kadın yemeğini yesin siz torunu görün, ama biraz daha oturun yine gelin diye ısrar etmeyin. Böyle böyle insanları bıktırmadan görüşmeyi öğrenin

Gelin hanım abisinin malı mı ki had bildiriyor. Bu nasıl bir yaklasim. Sürekli dip dibe olmaktan karı koca kendine zaman ayiramamis belli ki. Bir sorun olmasa kadın da bu şekilde davranmaz. Bence abisine had bildirmek lazım. Belki de kadın bu haftada kendimiz başbaşa birşeyler yapalım dedi ama abi zorlayarak aile evine götürüp getirdi sürekli olamazmi yani. Burda tektarafli konu anlatımı olan bir yerde nasil TERBİYESİZ kelimesini kullanabiliyorsunuz. Oğlunuz varsa ilerideki olacak gelininize acıdım suan
Boş konusuyorsun. Oglum yok beni tanımadan gereksiz objek takılmıssın. Birincisi gelin abinin malı degil ama abi gelinin malı olmus? 2.si kendi ailesine sevdirip opturup koklayıp gösteriyorda es ailesine neden göstermiyor . Eş ailesiyle görüşüldüğü kadar kendi ailesiyle de görüşülüyordur muhakkak onj bilemiyorum ama ozaman adam da kadına demeli bunaldım ha bire ailenle olmaktan bu yuzden cocugmu anneanwsine teyzelerine vs göstermicem desin. Yani gelin yaparken sorun yokta adam had bildirince mi yanlış. Siz bence boyle gelin yaparda söverde döverde es ailesiyke görüşmezde bilmsm ne dusuncesindeyseniz asıl sizin cocugunuz adına uzulurum . Kızım var cok sukur her iki tarafta seviyoe doyuyor aynı sekilde her 2 tarafta beni cok seviyor sayıyor ne gerek var aman kayınvalide böyle yaptı cocuk gostrmem gitmem gelmem bilmem ne. Ne cok samimi ol ne cok mesafeli dur gerektigi zaman uyumlu ol yeter bu gelin es ailesine bilenecek bahane aramıs ses cıkaranıda cocugu gostermemekle tehdit etmiş. Cok sıkayetciydi madem sıkı fıkı olmaktan cocuk olmadan önce sikayetini belirtseydi ozamanda kimse bişry demezdi simdide demiyorlar zaten

Kafanıza yazık . Size şöyle sizin deyiminizle haddinizi bildirecek gelin lazim.
Benim kafama sahip olda cevren olsun az. Gelin kendi ailesine cocugu gosterşp sevdirip goturup getireken sorun yok adama ve ailesine göstermemekle tehdit ederken sorun yok adam ozaman senin ailene de goturme diyince mi sıkıntı. Hayır belli ki sende fena gelinlerdensin😀 soylesene ne gerek var ? Samimi ol diplerinden ayrılma demiyorum da gerektigi zaman az uyumlu olsan cocugunun aile ilişkilerini kuvvetlendirsen ölmezsin. İlla kavga dövüş gelin kaynana gerginligi bilmem neleri uf hiç cekilmez cok sukur her 2 taraflda gayet uyumlu sevilen ve deger gören biriyim Cocugumuda her iki taraf doya doya seviyor ilgileniyor ben öyle kaynanma gostermem sevdirmem kafasında bir gelin degilim. Ama size bu tavrjnızla gelnde dayanmaz kaynanada. belli ki geçimsizsiniz .ben de bi gelinim ama kendi aileme sevdirip esimin ailesinden uzak tutacak kadar bencil degilim. Burda da dolayısıyla adamında bir sekilde orta yolu bulması lazım. Surekli gitmeside gerekmiyor konutu oyle bir yorumlamıslarki gelin hergun size gelmek zorjndamı diye hergun gitmesin zaten ama en azından haftada bir gosterilir cocugu kendi ailesine gösterip es ailesinden uzak tutmak bencillik . Gorusmeden bu kadar sikayetciyse cocuk olmadan da belirtseydi kimse bişry demezdi cocjk olduktan sonra es ailesini cocugu gostermemekle tehdit ederek dize getirmeye calısıyor. Konudan cıkadıgım.

Ne kötü kalplisiniz ya
Tanımadığınız birisi hakkında ne kadar çabuk gaza geliyorsunuz terbiyesiz yazmışsınız çok ayıp haddini bildirsinmiş bence herkes kendi haddini bilsin

Söz hakkı yok kadının o anlatsa belki başka şeyler dinleyeceğiz

.

Çok çabuk gaza gelip doldurulan bir tipsiniz bu size zarar verir kimseye değl
Tanımadıgınz biri hakkında nasıl böyle konusabiliyorsunuz ya anlasılan kalbinizin kötülügü yorumunza yansımıs . 😊 had bildirsin konusu eger gelin kendi tarafına gösterip , es tarafına gelince size torun yok diyorsa evet terbiyesizlik bencillik. Cok gorustuklri için bunalmıssa silayetini cocuk olmadan önce belirtseymiş cocuk olduktan sonra sesini cıkarana torun gostermem demek gibi olmus. Ayrıca tam anlamamışsınz ama 5 yas cocuk sevimsiz geliyor diyince benimde cocugum var heralde sevimsiz geliyor dediysem yetiştirmekle alakası yok o cat pat konusan halleri paytak yürümeleri surat ifadeleri tombik hallerş belli bi yastan sonra "büyüdükleri" için bitiyor ve ben o hallerini özleyip seviyprum. Kendi cocugum içinde diyorum fotograflarına baktıkca ne tatlıymıs kucukken simdi kocaman oldu yanakları eridi bilmem ne diyorum. Nereden algıladınz da ay cok kotu kalplsin cocuklardan nefret ediyormus sevmiyomus evirip cevirip kendinizce lanse edeceksiniz ya tabi sizn gibilere irite oluyorum ya anlamadan tanımadan blmeden hemen damga. Birde bana demişsinz gaza gelip yorum yapıyorsun diye bence siz fazla gazlısınz

Son düzenleme:
Benim kafama sahip olda cevren olsun az. Gelin kendi ailesine cocugu gosterşp sevdirip goturup getireken sorun yok adama ve ailesine göstermemekle tehdit ederken sorun yok adam ozaman senin ailene de goturme diyince mi sıkıntı. Hayır belli ki sende fena gelinlerdensin😀 soylesene ne gerek var ? Samimi ol diplerinden ayrılma demiyorum da gerektigi zaman az uyumlu olsan cocugunun aile ilişkilerini kuvvetlendirsen ölmezsin. İlla kavga dövüş gelin kaynana gerginligi bilmem neleri uf hiç cekilmez cok sukur her 2 taraflda gayet uyumlu sevilen ve deger gören biriyim Cocugumuda her iki taraf doya doya seviyor ilgileniyor ben öyle kaynanma gostermem sevdirmem kafasında bir gelin degilim. Ama size bu tavrjnızla gelnde dayanmaz kaynanada. belli ki geçimsizsiniz .ben de bi gelinim ama kendi aileme sevdirip esimin ailesinden uzak tutacak kadar bencil degilim. Burda da dolayısıyla adamında bir sekilde orta yolu bulması lazım. Surekli gitmeside gerekmiyor konutu oyle bir yorumlamıslarki gelin hergun size gelmek zorjndamı diye hergun gitmesin zaten ama en azından haftada bir gosterilir cocugu kendi ailesine gösterip es ailesinden uzak tutmak bencillik . Gorusmeden bu kadar sikayetciyse cocuk olmadan da belirtseydi kimse bişry demezdi cocjk olduktan sonra es ailesini cocugu gostermemekle tehdit ederek dize getirmeye calısıyor. Konudan cıkadıgım.
Ayyy çok şükür oğlun yokmuş sen değer görmeye devam et

Nereden algıladınz da ay cok kotu kalplsin cocuklardan nefret ediyormus sevmiyomus evirip cevirip kendinizce lanse edeceksiniz ya tabi sizn gibilere irite oluyorum ya anlamadan tanımadan blmeden hemen damga. Birde bana demişsinz gaza gelip yorum yapıyorsun diye bence siz fazla gazlısınz
Ya bu yorumu kendine yazmaliydin bu arada bir satır yazıdan benim fena bir gelin oldugumu , çevremin olmadığını, bencil olduğumu falan yazmışsın şimdi sen kendi deyiminle kötü kalpli ve gazlı birisin demek ki anlamadan tanımadan sallayıp geçebiliyorsun

Çok muhabbet tez ayrılık getirir derler duydunuz mu bilmiyorum ama her hafta görüsmek,ördek ailesi gibi heryere beraber gitmek,belli ki bıktırmış yengenizi ve patlamış.
Bir süre uzak dursun aileniz,zorlamasın,ısrar etmesin görüşelim diye. Zamanla görüşebilir hale gelirsiniz belki ama anneniz yada siz abinizi arayıp darlarsanız sonuç kötü olacak gibi.
Aileniz uzakta varsaysın,yakında değillermiş gibi davransın bir süre. Yapacak birşey yok. Abiniz ailenizle ,eşi arasında dengeyi saglayamamiş,eminim bazen görüsmek istemediğinde yada şuraya ikimiz gidelim dediğinde abiniz zorlamıştır ki kadın bu noktaya gelmiş.

8 aylık bebeği 2 kere görmek ne demek, aşırı az. en bal zamanları. kınuşup anlaşın, özür dileyin desem ortalığı ayağa kaldırır anne babanız ama lazım. mesafeli olun ama iyi olun. abinize çok iş düşüyor.

Boş konusuyorsun. Oglum yok beni tanımadan gereksiz objek takılmıssın. Birincisi gelin abinin malı degil ama abi gelinin malı olmus? 2.si kendi ailesine sevdirip opturup koklayıp gösteriyorda es ailesine neden göstermiyor . Eş ailesiyle görüşüldüğü kadar kendi ailesiyle de görüşülüyordur muhakkak onj bilemiyorum ama ozaman adam da kadına demeli bunaldım ha bire ailenle olmaktan bu yuzden cocugmu anneanwsine teyzelerine vs göstermicem desin. Yani gelin yaparken sorun yokta adam had bildirince mi yanlış. Siz bence boyle gelin yaparda söverde döverde es ailesiyke görüşmezde bilmsm ne dusuncesindeyseniz asıl sizin cocugunuz adına uzulurum . Kızım var cok sukur her iki tarafta seviyoe doyuyor aynı sekilde her 2 tarafta beni cok seviyor sayıyor ne gerek var aman kayınvalide böyle yaptı cocuk gostrmem gitmem gelmem bilmem ne. Ne cok samimi ol ne cok mesafeli dur gerektigi zaman uyumlu ol yeter bu gelin es ailesine bilenecek bahane aramıs ses cıkaranıda cocugu gostermemekle tehdit etmiş. Cok sıkayetciydi madem sıkı fıkı olmaktan cocuk olmadan önce sikayetini belirtseydi ozamanda kimse bişry demezdi simdide demiyorlar zaten
Burda gelinin gorumcesi bile abim çok baskı yaptı dedi. Bu bile konuyu özetliyor. Sizce bir insan bı yere zorla isteği dışında götürüldüğunde bunu dışarıdan belli etmezmi. Tavrıyla vücut diliyle bile belli eder. Bazı yorumcular ördek ailesi gibi heryer e birlikte gitmekten bahsetti bu ne demek artık aile olmuş oğullarının ailesine saygı duyulmadigini anlatıyor demek. Anne babalar bı kere çocuğunun evlendiğini, artık ayrı bir hayatları olduğunu bir kabullenecek. Her tatilde her fırsatta dipdibe olmak çekirdek aile birliğinin temelini sarsar karıkoca arasındaki muhabbeti zedeler. Biraz aile danışmanlarının bu konudaki yazılarıni okumanızı tavsiye ederim. Bende gorumceyim ama hiç böyle darlamadim müsait olduğunuzda buyrun gelin derim keza anne babamda öyle. Abi mali gelin mali derken o konuyu da siz ortaya attınız. Geline ayar vermekten bahseden de sizdiniz. Karı-koca birbirine ayar vermez had bildirmez ancak oturup konuşur diğer türlüsü kişilik haklarına aykiridir

Evet durum boyle tam dediginiz gibi
madem sizde durumun farkındaydınız kadının gelmek istemeiğini ve abinizin baskı yaptığını bile bile kadını biyerlere sizin gelmeye devam etmesi için çağırmaya devam ettiniz.çünkü ağbinizin baskı kurması onu bunaltması umrunuzda bile değildi .bir çocuğun annesiyle aranız iyi olmazsa gelecekte ne o çocuğu görebilirsiniz nede çocukla aranız iyi olur .durumu bildiğin halde bide gelip burda çekiştirmek için konu açmışssın .
gelin hanıma destek , doğru yolda :)

Haklisinz Abimde hata cok kimse kimseyi zorla biyere goturemez oda cok baski yapti
madem sizde durumun farkındaydınız kadının gelmek istemeiğini ve abinizin baskı yaptığını bile bile kadını biyerlere sizin gelmeye devam etmesi için çağırmaya devam ettiniz.çünkü ağbinizin baskı kurması onu bunaltması umrunuzda bile değildi .bir çocuğun annesiyle aranız iyi olmazsa gelecekte ne o çocuğu görebilirsiniz nede çocukla aranız iyi olur .durumu bildiğin halde bide gelip burda çekiştirmek için konu açmışssın .
gelin hanıma destek , doğru yolda :D

Merhabalar abim 2yillik evli ve 8 aylik oglu var onceden hep iyiydi aramiz her hafta gorusurduk gezerdik sehir disina giderdik. Daha sonra hamilelik ve lousalikta herseye takmaya başladı öyle devam etti cocugu dokunmamiz bile sorun haline geldi ona dua okumamiz büyü oldu herseyi bir tarafa cekti kisaca oglunu kimseyle paylasamiyor ve ailemden ve benden nefret ediyor bunun sebebide cok bunalmis gormekten bizi araba ev dugun taki iş hersey yapildi onlar için ve hala destek veriyolar maddi olarak en iyi imkanlari saglandi . torun icin annem babam her hafta agliyor uzuluyorlar . 1 torun var sonucta ve sadece 2 kez gorduler simdiye kadar . Bu durum normalmi sizce bende ailemin durumuna uzuluyorum resimlere bakmakla yetiniyolar sadece abimde esimle bosanacam yoksa kavga cikacak diyor. Bensiz cocugu buyugudundede ailene goturemezsin diyormus. Bende arada kaldim ne yapilir. Ailemede uzuluyorum tansiyon seker hersey var
Aynı durum aynı yenge bizde de var işi düşünce iyi bitince kötü bunlara rahat batıyor herkes etrafında fır dönüp hizmet etsinler istiyorlar nişanlılık sürecimde yengem bir ton kavga çıkartıp yeğenimi bize göstermedi birde 1 buçuk yıl o çocuğa geceleri hariç hep ben baktım (evlerimiz karşılıklı ) hiç unutmuyorum yeğenim evine gitmemek için ağlamıştı bende ağlamıştım 15 yıllık yengemdir kendisi ve neler neler yaşadık o kavga sonrasında hiç birimiz yüzüne bakmadık muhatap olup şımartmadık kendine geldi

Ailem cok sosyal insanlar hep gezmek istiyorlar ve heryere cagiriyorlardi onlarida bu ondan bunalmis yuzlerine gormeye tahamulu yokmus en buyuk sebebp bu birde haliyle cok gorusulunce ufak tefek ucu acik cumlelerede takilmalar olmus sebep bundan ibaret
E tamam kadın yalnızlıgı seviyorsa ailenizin sürekli gezmek istemesi ve yanına gelmeleri bunaltmıştır olabilir ne var bunda? Siz bence anlayış göstermelisiniz. Herkesin kafa yapısı bir degil üstelik çocuk dogurmak büyütmekte kolay degil. Zırt pırt gelmek isteseler bende istemem kimseyi

Biraz daha detay verseniz keşke. Bir insan eskiden bir sorun sıkıntı yokken sonradan böyle yapıyorsa vardır illa ki birşey. Tanıdığım birininde erkek kardeşi evlendi ilk başta çok iyilerdi sonra bu kadını bana kötülemeye başladı. Eeee çocuk oldu halaları sevmeye gidiyorlar illaki sonra duydum ki bunlar çocugun yanında küfürlü konuşuyormuş saçma sapan hareketler yapıyorlarmış kızın arkasından konusurken kız bunları duymuş en son evini taşımakta buldu ve başka bir ilçeye gitti. Tabi bana bunları kendi söylemedi kendine sorsan biz el üstünde tutuyoruz bir dediği iki olmuyor kardeşim gezidiriyor canı sıkılmasın vs diye anlatırdı. Fakat sonra duydum ki işin aslı farklıymış bu yüzdende sizinde herşeyi tam anlatmadığınızı düşünüyorum. Sonuçta ruh hastası değil bu insan deli mi durup dururken böyle davransın.

Evet durum boyle tam dediginiz gibi
konuyu okurken tahmin etmiştim
abinizin hatası

sizinle görüşüyor mu gelininiz
bir gün arayıp onu anladığınızı uygun bir zamanda yemeğe çağıracağınızı söyleyin
merak etme yenge seni sık boğaz etmeyeceğiz abim de o dengeyi kuramadı gibi yapıcı da konuşun

Back
X