• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin eşi cocugunu aileme ve bana gostermiyor

Merhabalar abim 2yillik evli ve 8 aylik oglu var onceden hep iyiydi aramiz her hafta gorusurduk gezerdik sehir disina giderdik. Daha sonra hamilelik ve lousalikta herseye takmaya başladı öyle devam etti cocugu dokunmamiz bile sorun haline geldi ona dua okumamiz büyü oldu herseyi bir tarafa cekti kisaca oglunu kimseyle paylasamiyor ve ailemden ve benden nefret ediyor bunun sebebide cok bunalmis gormekten bizi araba ev dugun taki iş hersey yapildi onlar için ve hala destek veriyolar maddi olarak en iyi imkanlari saglandi . torun icin annem babam her hafta agliyor uzuluyorlar . 1 torun var sonucta ve sadece 2 kez gorduler simdiye kadar . Bu durum normalmi sizce bende ailemin durumuna uzuluyorum resimlere bakmakla yetiniyolar sadece abimde esimle bosanacam yoksa kavga cikacak diyor. Bensiz cocugu buyugudundede ailene goturemezsin diyormus. Bende arada kaldim ne yapilir. Ailemede uzuluyorum tansiyon seker hersey var
Siz görümce olduğunuz için muhtemelen annenizin laf dokundirmalarini sürekli mic mic olmayı vs yani yengenizin kanına dokunabilcek birçok şeyi normal görmüşsünüzdür muhtemelen ama kimse durduk yere bu seviyeye gelmiyor inanın.. benim gorumceme sorsan annemin de kimseye zararı yok ağzı var dili yok der ama öyle laflar söyler ki bile isteye bıçak gibi keser insanı lohusa iken söylenenler de hiç unutulmaz .. belki gerçekten agresif bir geline denk gelmişsinizdir ama bir depodan dinlemek lazim

Ayrıca birşey eklemek istiyorum kimse gerçekten takıntılı ve psikolojik problem yaşamiyorsa evladının mutluluğunu düşünüp babannesine ve dedesiyle arasını bozmaz. O kadar çok duyuyoruz ki gelin uzak duruyor. Bir düşünmek lazım neden duruyor ? Biz babannelerimizi çok severken neden çocuğumuzu koruma altına alıyoruz. Çünkü bize göre zarar veren şeyler yapmak istendiğinden olabilir mi?

Bal yemek bir yaşına kadar tehlikeli mesela bebeklere bal verelim sarılığı geçsin diyeni mi ararsın , çocuğu tuzlayalim diyeni mi ararsın ? Her dediği reddedilince eee sonuç beni istemiyor yanlız kalmak istiyor . Sütun az geliyo su içme bunu ye , benim sütüm bardaktan tasardi , diğer gelini ve torunu küsmesin diye on yaşındaki çocuğun eline vermeye çalışıldı mesela benim daha iki aylık bebeğim . Sonra gelin uzak durdu gelin çocuğunu kıskandı çocuk olunca birden değişti kendini garantide hissediyor hayır öyle değil . Kediler bile yavrusuna zarar gelecekse koruyor bu annelik iç güdüsü . Kimsenin sınırlani ihlal etmeyin . Çocuk oldu bu artık mecbur susar diye düşünmeyin . Yoksa doğal olarak bir panterle karşılaşırsınız.

Ben size katılıyorum. Yazdıklarınızın da bir çoğunu okudum. Çoğu kişi kadını bunaltmışlar ondan olmuş tarzı yorumlarda bulunmuş ama konunun bunla bir alakası yok. Aile illede gelinimizde gelsin görelim demiyor ki anladığım kadarıyla dertleri torunlarını görmek. Gelin,çocuk büyüncede götüremezsin demiş mesela. Derdi kendisi olsa ben görüşmem ama sen al götür çocuğu,torunlarını görsün ailen derdi eşine. Gelin çocuğu cezalandırma aracı olarak kullanıyor resmen. Ve bence hiç hoş bir durum değil. Kendisi görüşmeyebilir ama insanları torunlarıyla cezalandırmaya hakkı yok bence. Bana biraz vicdansızca geldi bu durum. Pinkflambe Pinkflambe

Ben size katılıyorum. Yazdıklarınızın da bir çoğunu okudum. Çoğu kişi kadını bunaltmışlar ondan olmuş tarzı yorumlarda bulunmuş ama konunun bunla bir alakası yok. Aile illede gelinimizde gelsin görelim demiyor ki anladığım kadarıyla dertleri torunlarını görmek. Gelin,çocuk büyüncede götüremezsin demiş mesela. Derdi kendisi olsa ben görüşmem ama sen al götür çocuğu,torunlarını görsün ailen derdi eşine. Gelin çocuğu cezalandırma aracı olarak kullanıyor resmen. Ve bence hiç hoş bir durum değil. Kendisi görüşmeyebilir ama insanları torunlarıyla cezalandırmaya hakkı yok bence. Bana biraz vicdansızca geldi bu durum. Pinkflambe Pinkflambe

Gece o kadar kişi bana cevap yazdı ki hepsi de aynı şeyi söylüyor gelini bunaltmışlardır, gelinin canına tak etmiştir, abi hatalı, anne-baba hatalı. Yani şunu anlatamıyorum ne yaşanmış olursa olsun gelinin çocuğunu göstermemek gibi bir hakkı yok, kimsenin yok. Kimse çocuğunu koz olarak kullanmamalı.

Gece o kadar kişi bana cevap yazdı ki hepsi de aynı şeyi söylüyor gelini bunaltmışlardır, gelinin canına tak etmiştir, abi hatalı, anne-baba hatalı. Yani şunu anlatamıyorum ne yaşanmış olursa olsun gelinin çocuğunu göstermemek gibi bir hakkı yok, kimsenin yok. Kimse çocuğunu koz olarak kullanmamalı.
Yani bencede kullanılmamalı. Gelin belkide gerçekten çok bunalmıştır,görüşmek istemiyordur bir şey diyemem ama çocuğu cezalandırma aracı olarak kullanmamalı bence. Düşünüyorum benim yengem de yeğenimi bize göstermek istemese bende çok sinirlenirdim. Arada çok ciddi büyük mevzular olsa evet belki göstermemekte haklı diyebilirdim ama olay bunalmaktan ibaretse bence gelin haksız çocuğu göstermemekte.

Gelinlerinde şikayet ettiği şeyleri kendi yapmasın, sonra laf etmeye hakkı olur.

He bi de şey var çocuğunu göstermek istemediğin insanların maddi yardımını kabul etmek.

Gelinlerinde şikayet ettiği şeyleri kendi yapmasın, sonra laf etmeye hakkı olur.

Ne alakası var? Gelinlerinde şikayet ettikleri neyi yapıyorlarmış? Gelin-kayınvalide ilişkisi ayrı, torun- babanne/dede ilişkisi ayrı bir konu. İkisini hem siz hem konu sahibinin yengesi birbirine karıştırmasa keşke.

Merhabalar abim 2yillik evli ve 8 aylik oglu var onceden hep iyiydi aramiz her hafta gorusurduk gezerdik sehir disina giderdik. Daha sonra hamilelik ve lousalikta herseye takmaya başladı öyle devam etti cocugu dokunmamiz bile sorun haline geldi ona dua okumamiz büyü oldu herseyi bir tarafa cekti kisaca oglunu kimseyle paylasamiyor ve ailemden ve benden nefret ediyor bunun sebebide cok bunalmis gormekten bizi araba ev dugun taki iş hersey yapildi onlar için ve hala destek veriyolar maddi olarak en iyi imkanlari saglandi . torun icin annem babam her hafta agliyor uzuluyorlar . 1 torun var sonucta ve sadece 2 kez gorduler simdiye kadar . Bu durum normalmi sizce bende ailemin durumuna uzuluyorum resimlere bakmakla yetiniyolar sadece abimde esimle bosanacam yoksa kavga cikacak diyor. Bensiz cocugu buyugudundede ailene goturemezsin diyormus. Bende arada kaldim ne yapilir. Ailemede uzuluyorum tansiyon seker hersey var
Ya çok zor bir durum. Acaba psikolojik sıkıntıları mi var yoksa siz tek taraflı mi anlatıyorsunuz bilemeyiz. Sadece bu bir kriz dönemi, üstlerine girmemekte fayda var . Siz göreceksiniz diye bir yuva yıkılmaya doğru gitmesin. Biraz sabırla belki konuşma yoluyla belki araya bir büyüğün girmesiyle o da yumusayacak . Acele etmemeniz öneririm. Asıl buyum görev abinize düşüyor. Dengeyi o saglayacak

Ne alakası var? Gelinlerinde şikayet ettikleri neyi yapıyorlarmış? Gelin-kayınvalide ilişkisi ayrı, torun- babanne/dede ilişkisi ayrı bir konu. İkisini hem siz hem konu sahibinin yengesi birbirine karıştırmasa keşke.
Eski konularına bakın, yengesinde şikayet ettiği her şey kendinde mevcut. Kendine gelince hak, ama yenge yapamaz. Olldu gerçekten yani.

Eski konularına bakın, yengesinde şikayet ettiği her şey kendinde mevcut. Kendine gelince hak, ama yenge yapamaz. Olldu gerçekten yani.

Eski konularına bakacak vaktim yok şu an. Gerek olduğunu da düşünmüyorum. Yorum yazdığımız şu anki konudan alakasız çünkü. Konu sahibinin eşinin ailesiyle ilişkisinin şu anki konuyla ne alakası var? Konu yenge-gelin ilişkisi üzerine açılmış olsa konuşalım bunları ama konu gelinimiz çocuğunu bize göstermiyor diye açılmış. Eğer konu sahibi de kendi çoçuğunu eşinin ailesine göstermiyorsa o da yanlış yapıyor. Bu durum gelinlerinin yanlış yaptığı gerçeğini değiştirmez ki. Hep aynı cümleyi yazıyorum ama hala neden anlaşılmıyorum bilemedim tekrar yazayım artık son kez olduğunu umarak kimsenin çocuğunu koz olarak kullanamaya hakkı yok

Eski konularına bakacak vaktim yok şu an. Gerek olduğunu da düşünmüyorum. Yorum yazdığımız şu anki konudan alakasız çünkü. Konu sahibinin eşinin ailesiyle ilişkisinin şu anki konuyla ne alakası var? Konu yenge-gelin ilişkisi üzerine açılmış olsa konuşalım bunları ama konu gelinimiz çocuğunu bize göstermiyor diye açılmış. Eğer konu sahibi de kendi çoçuğunu eşinin ailesine göstermiyorsa o da yanlış yapıyor. Bu durum gelinlerinin yanlış yaptığı gerçeğini değiştirmez ki. Hep aynı cümleyi yazıyorum ama hala neden anlaşılmıyorum bilemedim tekrar yazayım artık son kez olduğunu umarak kimsenin çocuğunu koz olarak kullanamaya hakkı yok
Ben hakkı var demedim zaten, kendi de birebir aynı şeyleri yaparken yengesine laf etmeye hakkı yok diyorum. Herkes önce bi kendine baksa keşke diyorum. Ben çocuk sakınmanın yanlış bir şey olduğunun farkındayım, hayatta uygulamadım. Çocuk sakınacağın ailenin oğluna çocuk vermeyeceksin öncelikle, ben işin orasında değilim zaten, konu sahibinin yaptığı çifte standarda dikkat çektim.

Ben hakkı var demedim zaten, kendi de birebir aynı şeyleri yaparken yengesine laf etmeye hakkı yok diyorum. Herkes önce bi kendine baksa keşke diyorum. Ben çocuk sakınmanın yanlış bir şey olduğunun farkındayım, hayatta uygulamadım. Çocuk sakınacağın ailenin oğluna çocuk vermeyeceksin öncelikle, ben işin orasında değilim zaten, konu sahibinin yaptığı çifte standarda dikkat çektim.

Konu sahibinin çifte standardından bana ne ki? Gerçekten anlamadım beni neden alıntılayıp bunu yazdığınızı. Yazdığım mesajda da konu sahibinin yengesiyle ilişkisi , konu sahibinin doğrusu-yanlışı üzerine tek bir cümle yok ki. Konu sahibinin şahsına yazın isterseniz siz önce kendinize bakın siz de aynısını yapmışsınız diye. Ben hep çocuğu göstermemenin yanlışlığını üzerine yazıyorum, işin orasında değilseniz beni niye alıntıladınız? Bu dikkat çekmeyi bana yazarak yapmanızı garip buldum sadece.

Son düzenleme:
Oncede sorunlar yasamistik bende hadi dedim torunumi gormesi hakki esimde israr etti o yuzden hep 2 haftadir bir gorusuruz bize geldiler yine guler yuzle karsiladim kizimizi sevdiler kizimda agir bir grip gecirmisti bizde hastalanmistik. Kayinpeder bana sen bize boyle yaptiginiz icin hastaliklar basiniza alah tarafindan geliyor buyuklerine saygili olacaksiniz herzaman diye laf soyledi durup dururken ben onceden onlara sadece gorusmek istemiyorum bidaha sizle demistim telefonda. Ben artik tamamen koparmak istiyorum sizce dogrumu surekli laf sokuyorlar dayanacak gucuk kalmadi
Konu sahibinin eski konusu…
Kendisi de eşinin ailesi ile görüşmek istemiyormuş ipleri tamamen koparmak istiyormuş.Şimdi sizin gelininiz de sizinle görüşmek istemeyerek ipleri koparmış işte.Çocuğu göstermeyerek tamamen koparmış hatta.🤔

Bunun tek yolu var gelininiz abiniz, gelininizin ailesi ve sizin aileniz bir araya gelip bu ciddi iş hakkinda konuşulmali. gelini dinlemek gerek amacin ne diye. Onu yaptiniz bunu yaptiniz derse de açiklamasini verin. Uzaktan kin tutatak aglayarak bir yere varilmaz. Belli ki sizleri yanliş anlayarak kin buyutmuş içinde. Ya da sizler farkinda olmadan kalbini kirmişsiniz

Belli ki ruh hali iyi değil hamilelikten beri. Psikiyatriye gitmesi lazım. Sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Kardeşiniz güzellikle konuşup bir psikiyatriye götürsün. Bu şekilde olmaz böyle gidecekse ayrılalım vesaire deyip gözümü de korkutabilir o zaman yanaşır bence

Konu sahibinin çifte standardından bana ne ki? Gerçekten anlamadım beni neden alıntılayıp bunu yazdığınızı. Yazdığım mesajda da konu sahibinin yengesiyle ilişkisi , konu sahibinin doğrusu-yanlışı üzerine tek bir cümle yok ki. Konu sahibinin şahsına yazın isterseniz siz önce kendinize bakın siz de aynısını yapmışsınız diye. Ben hep çocuğu göstermemenin yanlışlığını üzerine yazıyorum, işin orasında değilseniz beni niye alıntıladınız? Bu dikkat çekmeyi bana yazarak yapmanızı garip buldum sadece.
Ben yazdım zaten eski konularını alıntılayarak. Sizce bizce hakkı yok çocuğu göstermemeye, konu sahibince de yok, ama kendisi için geçerli değilmiş işte.

Ailem cok sosyal insanlar hep gezmek istiyorlar ve heryere cagiriyorlardi onlarida bu ondan bunalmis yuzlerine gormeye tahamulu yokmus en buyuk sebebp bu birde haliyle cok gorusulunce ufak tefek ucu acik cumlelerede takilmalar olmus sebep bundan ibaret
O kadar takıldığına göre sizin dediğiniz gibi ufak tefek cümleler değiller belli ki. Ortada geline yönelik bir saygısızlık olmuş olacak ki kadın sınırını net olarak çizmiş. Özür dilemek zor bir sey degil. Hatalı hatasını kabul edip gidip özür dileyecek, karşılıklı saygı, mesafe korunacak bu kadar basit.

Back
X