• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin Eşi

Cicito88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2018
490
749
33
Kizlar merhaba, biraz uzun olacak. Simdiden okuyanlara tesekkurler.
Konu abimin esi. Ne yaptiysam ne ettiysem alisamadim ben bu kiza. Adi zeynep olsun.
Abimle zeynep sevgiliyken gayet iyiydi, iyiydi dedigim nisanlanana kadarmis. Ben hep onlari evime davet eder, yedirir icirir, elimden geldigince gonullerini hos tutardim. Zeynep bulasiga, masayi toplamayi da gectim cay bile doldurmaz.
Bir gun abimi aradim ve hadi cik gel dedi. Meger zeynep de yanindaymis. Ben yaninda oldugunu bilmiyordum ki bilsem bile abimle basbasa bir seyler konusmak isteyebilirim. Bu olay oldu, vay ben niye zeynepi cagirmamisim da ona hic deger vermiyormusum da ivir zivir.
Neyse olay kapandi, nisanlandilar. Annesi kiz kardesi bile yardim etmezken, annemle ben tum evini bastan asagi dizdik, utusunu bulasiklarini her seyini yaptik, baharatlarina kadar aldik. Ama haspam ne annemde ne de bende tek catal koymaz hicbir seye elini surmez, gider bas koseye oturur. Abimin huzuru bozulmasin diye hicbir sey soylemedik.
Ama abim zaten huzurlu degilmis ki. Annem babam ben esimin oldugu bir ortamda abimle zeynep cok kotu bir kavga etti ve abim zeynepin esyalarini toplayip kapiya koydu. Abimi hic oyle gormemistim, sinir krizi geciriyordu. Biz engel olduk, abimi sakinlestirdik. Sabaha kadar zeynepin abimi yerden yere vurmasini dinledik. Yuzsuz, ben olsam insan icine cikamam. Biz yine sakin olmasini, her evlilikte boyle seyler olabilecegini falan soyledik. Cok iyi niyetliyiz, gereginden fazla.
Artik bu kizi boyle kabul etmeye karar verdik, asiri uyumsuz, ilginin hep ustunde olmasini isteyen, her seye mualiftir.
Dun aksam zeynep bizi yemege davet etmis haftasonu icin, abim soyledi bunu bana. Ben de abanta gidiyoruz gelemem, siz annemleri cagirin dedim. Abim buna biraz alinmis sanirim cunku annem siz de gidin cicito ile birlikte demis, abim de cicito bizi cagirmadi ki ne gitcem demis.
Ben zeyneple bir yere gitmek istemiyorum, biliyorum ki bir suru sorun cikartacak, suraya gidelim diycez yok ben istemiyorum surasi olsun falan diycek.
Abimin gonlu olsun diye bugun 2 hafta sonra baska bi yere gidelim dedim. Gonulsuz gonulsuz ok bakariz tarzi konustu. Ben de uzuldum.
Esimin kardesleriyle (2 gorumcem 1 eltim var) asiri iyiyiz, hatta cok seviyorum hepsini. Ama bu zeyneple yok olmuyo yani.
Abimi cok cok cok seviyorum, keske sevebilecegim bir esi olsaydi. Onu hic kirmak istemiyorum ama nasil dengeyi kuracagim bilemiyorum. Yarim edin bana nolur :(

Bu arada zeynep bize geldiginde veya gorustugumuzde ya esimle kavga ederiz ya da evde bir seyler kirilir dokulur. Nazar degdiriyo hissediyorum, enerjim dusuyo.

Abinizin eşiyle herkesin içinde kavga etmesi hiç hoş olmamış. Ama bunun haricinde bir sorun göremedim.
Yardım etmek zorunda değil, kendi evinde size iş yaptırmıyorsa sorun nerede? Veya belki ailesinin durumu yok, belki görmemişler de kıza çeyiz yapmamışlar bunun sizin yengenizi sevmekle alakası nedir?

Sevmedigin biriyle olmak çok zor bilirim. Arada abinin gönlü olsun diye bir iki görüş sonra görüşme.
Fakat abinle eşi kavga ettiler diye evlilikleri tamamen mutsuz denemez. Abim eşini seviyor demek ki hala evliler

Boyle bir durumda ben de cok gorusmek istemezdim. Benim esimin kuzeni var. Onunla ayni ortamda bulundugumda kendimi cok gergin hissediyorum. Eve davet etme konusunda sacma sapan mubabbetler etmisti o da arkamdan. Cok gorusmem, hic aramam. Tesadufen karsilasirsak birsey yokmus gibi konusurum. Esim de ayni. Kim neyi hakediyorsa oyle muamele gorur.

Şu iş meselesinde yardım etmek zorunda değil diyenleri anlamıyorum. Demek ki bunu yazanlar da birinin evine gittiğinde önüne sofra dizildiginde bir kaşık kaldirmayacak kadar burnu havada ve nezaketsiz. Nasıl ki o zeynep görümcelere misafirliğe gittiginde konu sahibi çay demlemek "zorunda" değilse ama nezaketen demliyorsa o da nezaketen az biraz yardım etmek zorunda

Siz ona yardım etmeyin oda size etmiyormuş zaten sorun ortadan kalkar
Birde hatır denen şey varya işte o çok önemli Zeyneb in hatrı yoksa abinizin var

E siz de kiz yardim etmiyor diye demediginizi birakmadiniz. Abinizle esinin kavgasi sizi ilgilendirmez de abinizin yaptigi cok cirkin. Esyalarini toplayip kapinin onune koymak nedir ya ?
Kizi da dusundunuz mu ? Esinin ailesinin yaninda bu muameleye maruz kalmak kolay olmasa gerek.
Kotu enerjisine kadar yazmissiniz, bence siz de cok sicak degilsiniz kiza karsi.
Madem oyle her iki tarafin da selameti icin esiyle gorusmeyin, olsun bitsin. Bir de esiyle de empati kurun derim. 2 tabak kaldirmamak , o gittiktn sonra evde esyanin kirilmasi vs bir insani kotu yapmaz.

Abinizin eşiyle herkesin içinde kavga etmesi hiç hoş olmamış. Ama bunun haricinde bir sorun göremedim.
Yardım etmek zorunda değil, kendi evinde size iş yaptırmıyorsa sorun nerede? Veya belki ailesinin durumu yok, belki görmemişler de kıza çeyiz yapmamışlar bunun sizin yengenizi sevmekle alakası nedir?
Olay ceyiz falan degil ki. Ben her gittigimde yardim ediyorum, o kilini bile kipirdatmiyor. Hadi bana yapmasin, anneme de yapmiyor. Asiri huysuz, her soylenene negatif.

Sevmedigin biriyle olmak çok zor bilirim. Arada abinin gönlü olsun diye bir iki görüş sonra görüşme.
Fakat abinle eşi kavga ettiler diye evlilikleri tamamen mutsuz denemez. Abim eşini seviyor demek ki hala evliler
Su an iyiler, gectigimiz gunlerde cok problem vardi.

E siz de kiz yardim etmiyor diye demediginizi birakmadiniz. Abinizle esinin kavgasi sizi ilgilendirmez de abinizin yaptigi cok cirkin. Esyalarini toplayip kapinin onune koymak nedir ya ?
Kizi da dusundunuz mu ? Esinin ailesinin yaninda bu muameleye maruz kalmak kolay olmasa gerek.
Kotu enerjisine kadar yazmissiniz, bence siz de cok sicak degilsiniz kiza karsi.
Madem oyle her iki tarafin da selameti icin esiyle gorusmeyin, olsun bitsin. Bir de esiyle de empati kurun derim. 2 tabak kaldirmamak , o gittiktn sonra evde esyanin kirilmasi vs bir insani kotu yapmaz.
Kavgalarinin detaylarini yazmayacagim ama olayi baslatan zeynepti zaten. Abim cok sabirli bir insandir, bana bir baska birine bagirdigini bile bilmem. Sabrin da bir siniri var ve zeynep o kadar fisekledi ki abim de artik son damlasiyla cileden cikti. Ben hep sicaktim, o itiyor. Kendisi laflari sokup sokup bir kenara cekiliyor, sonra sicaklik mi bekliyor?

Abimin hatri icin her sey..
Hiç doldurmayın kendinizi herkes yaptığından utansın deyip geçin ve asla tartıştıklarında taraf olmayın zaman zaman bütün evliliklerde ipler Kopçak gibi oluyor vay tartışıyorlar deyip abartmayın
Ayrıca hoşlanmadığınız kişiyle çok sık görüşmek zorunda değilsiniz belkide abiniz durumu fark edip yanlış bulduğu şeyleri söyler düzeltir durumu

Sen de ona yardım etme. Evine gidince otur hiç kalkma .arada kavga gürültü çıkarmayın abin üzülür .ben çok dişe dokunur sebep göremedim

Zorlama ilişkiler bir yerden sonra kopuyor.

Görüşmek zorunda değilsiniz. Arayı dengelemesi gereken kişi abiniz.

Edit :
Sunu da belirteyim misafirlikte is yapılmaz ama teklif edilir. +Çay koyma, masa toplama gibi küçük işlerde yardım edilir, edilmesi gerekir.

Son düzenleme:
Siz fazlasıyla yardım ettiğiniz için karşılık bekliyorsunuz bence fazla yardım ederek yanlış yapmışsınız. Belki doğru olan odur mecbur değil yardım etmeye bişeyler yapmaya. Sizde yapmayın karşılık beklememiş olursunuz.

Heryere birlikte gitmek zorunda değilsiniz kim alınırsa alınsın burda annenizinde hatası var sizin adınıza karar verip fikir veremez. Belki siz özel geçirmek istiyor olabilirsiniz bence vicdan yapmayın.

Biri gözünüze batmaya başladığında haliyle enerjiniz düşer mecbur katlandığınız ortamlar negatif olur. Bu ondan değilde sizin o ortamda bulunmamak istemediğiniz için yaydığınız enerjiden oluyor. Kendinizi şartlayın görmezden gelin yada sadece iyi huylarına odaklanın enerji akışı tersine dönsün :)

Hiç doldurmayın kendinizi herkes yaptığından utansın deyip geçin ve asla tartıştıklarında taraf olmayın zaman zaman bütün evliliklerde ipler Kopçak gibi oluyor vay tartışıyorlar deyip abartmayın
Ayrıca hoşlanmadığınız kişiyle çok sık görüşmek zorunda değilsiniz belkide abiniz durumu fark edip yanlış bulduğu şeyleri söyler düzeltir durumu
Taraf olmadim asla, hatta duzelir olur boyle seyler deyip kiza destek oldum. Ama hala laf sokma derdinde. Bu tavirlarina gicik oluyorum zaten. Abim de bulasmiyor hic, agzini acsa 1 sene onceki konulara bagliyormus konusup kapattiklari.

Sen de ona yardım etme. Evine gidince otur hiç kalkma .arada kavga gürültü çıkarmayın abin üzülür .ben çok dişe dokunur sebep göremedim
Ben ve ailem zeyneple hic kavga etmedik, bize yakismaz. Detaylari yazsam destan olur :)

Yengenize aşırı gıcıksınız anladık; ama kız sizin evinizde misafirken bulaşığı yıkamak ortalığı toplamak zorunda değil siz dururken. Siz de aynı şekilde Zeynep'in evinde herhangi bir yardım girişiminde bulunmak zorunda değilsiniz/değildiniz. Siz yapıyorsunuz diye bu kızın da yapması gerekmiyor. Abinizin evine gidince, ayaklarınızı uzatın ve bırakın misafir gibi hizmetinizi alın. Demek kızın böyle bir tarzı var.

Abinizin sizin önünüzde kavga etmesi zaten yersiz iken, bir de eşinin arkasını açıverip dökmesi de yeterince kötü. Size karısı hakkında saydırıp duran o abiniz, geceleri yine aynı karısını koynuna almayı biliyorsa, bir zahmet çenesini kapalı tutmayı da bilsin. Çocuk gibi size şikayetlenmek yerine, karısı ile sorunu her ne ise sizi dahil etmeden önce kendisi konuşarak adam gibi çözsün.

Siz fazlasıyla yardım ettiğiniz için karşılık bekliyorsunuz bence fazla yardım ederek yanlış yapmışsınız. Belki doğru olan odur mecbur değil yardım etmeye bişeyler yapmaya. Sizde yapmayın karşılık beklememiş olursunuz.

Heryere birlikte gitmek zorunda değilsiniz kim alınırsa alınsın burda annenizinde hatası var sizin adınıza karar verip fikir veremez. Belki siz özel geçirmek istiyor olabilirsiniz bence vicdan yapmayın.

Biri gözünüze batmaya başladığında haliyle enerjiniz düşer mecbur katlandığınız ortamlar negatif olur. Bu ondan değilde sizin o ortamda bulunmamak istemediğiniz için yaydığınız enerjiden oluyor. Kendinizi şartlayın görmezden gelin yada sadece iyi huylarına odaklanın enerji akışı tersine dönsün :)
Tesekkur ederim yorumunuz icin, yol gosterici oldu bana :) her seyin fazla zararli haklisiniz, bastan ben hata yaptim. Cok tanimadan her seyine kostum yardim ettim, biraz huyunu suyunu ogrenmeliymisim.

Back
X