Başıma gelmeden önce bende nafakayı kadına hakaret görürdüm, gerçekten ihtiyacı olmayanlar için tabi.
Kendimden örnek vermek isterim.
7 aylık evliliğimi bitiriyorum. Neden mi? Evlenmedem önce modern, centilmen, anlayışlı ve hayat müşterek diye diye etrafımda pervane olan adam, evlendikten sonra elinden kumandayı düşürmeyen, ailesine gitmek dışında evden çıkmayan, 150 tllik temizlikçi parasına bile laf eden, mutfağa girmeyen, son olarak maaş kartıma el koymak isteyen bir yaratığa dönüştü.
Şimdi ben bu canlıdan boşanıyorum. Adamdan fazla maaşım ve mal varlığım var, ona zerre muhtaçlığım yok aksine onun mali durumu kötüye gidecek çünkü anasına bakıyor.
Şimdi ben bana böyle bir haksızlık yapmış, beni ciddi manada kandırmış, toplum nazarında boşanmış kadın konumuna kendi yalanları ile düşürmüş, iş çevremde zor durumda bırakmış (aynı işyerinde çalılıyoruz) egoları uğruna benim başka bir adamla mutlu olma şansımı elimden en az 3-5 seneliğine almış bi adamı, olmadı kardeş hadi yolun açık olsun darısı diğerlerine diye elini sıkıp yollayayım mı?
Ben bu adamı zerre yara almadan geri yollarsam daha kaç kadına aynı şeyi yapar siZce? Ders alır mı yaptıklarından? Adamda vicdan olsa zaten bunları yapmazdı, vicdanı olmayan birinin canını parayla acıtabilirsin.
Ha ben nafaka almayacağım orası ayrı ama tazminatımı çatır çatır alacağım.
Üstelik aşağıda görüyorsunuz, 4,5 aylık da hamileyim. Mağdur değilim, muhtaç hiç değilim, ama bu karşımdaki hatalı tarafa bedel ödetmeyeceğim anlamına gelmez.