Eski eşim kızıma ödediği nafaka için dava açmış 😡

• Konu Sahibi Konu Sahibi Fruma
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Buradan okuduguma gore nafaka azaltma davalarinda 1 tane bile kabul edilmiş emsal karar yokmuş.

Bu yorumun nesi beğenilmedi? Dişi kuş bile en iyi erkek kuşu seçiyor. Bazıları kadınları hayır kurumu olarak görüyor herhalde.
evlendiğimizde sigortalıydı eş sonradan başına bazı ‘hayatsal’ işler geldi o yüzden beğenmedim ben. bir de başınıza gelmeyen, yaşanmamış konularda ahkam kesilmesinden hoşlanmıyorum

Buradan okuduguma gore nafaka azaltma davalarinda 1 tane bile kabul edilmiş emsal karar yokmuş.
yok canım bir sürü karar var azaltmaya ilişkin
burada yoktur o ayrı

adam hasta olur çalışamaz, işsiz kalır cidden iş bulamaz
emekli olur geliri azalır
kadın işe girer (nafaka kararı çıktığında çalışmıyordur)
adam tekrar evlenir yeni evi kiradır, tekrar çocuğu olur
yani adamın gelirinin azalması, karşı tarafın da gelirinin artması bariz şekilde varsa hepsi geçerli sebep oluyor ve azaltım da çıkıyor

mahkemeye ispatlayabiliyorsan değerlendirir, azaltmaya karar verebilir

ama nafaka kararı daha yeni çıktıysa hemen 1 senede azaltma davasına hoş bakmıyorlar diye biliyorum (o bir senede çok ekstra bişeyler çıktıysa ne olur, tüm yasal süreleri bilemiycem avukat değilim)

çünkü bu sefer şey gibi oluyor "yeter ki boşansın" diye boşanırken iyi bir miktarı kabul ettiydim ama şimdi ödemiycem o tutarı diyorsun gibi... (hukukta adı bu değil tabi)

evlendiğimizde sigortalıydı eş sonradan başına bazı ‘hayatsal’ işler geldi o yüzden beğenmedim ben. bir de başınıza gelmeyen, yaşanmamış konularda ahkam kesilmesinden hoşlanmıyorum
başımıza neler geldi hayatın ne sillelerini yedik de konuşuyoruz işte
evet evlenirsin hayatın içinde düşersin kalkarsın bir şekilde yolunu bulmaya çalışırsın
çocuğundan 4 bini sakınan adam acaba öncesinde çok sorumluluk sahibidir de sonradan mı böyle olmuştur
yoksa perşembenin gelişi çarşambadan belli midir

Back
X