Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

merhaba hanımlar
Abim genç yaşta boşandı ve yüklü miktarda nafaka ödüyor. Eski eşi durumu iyi olduğu halde nafaka alıyor ve aldığı nafakayı sevgilisiyle yemeye çok geçmeden başlamış bile. sosyal medyasında aşk sözleri beraber gttikleri yerlerin fotoğraflarını paylaşıyor. Kim olduğunu da biliyoruz.ama beraber resim koymuyorlar nafaka gitmesin diye. Bizim bu konuda yapabileceğimiz birşey var mı? Sapasağlam gencecik üstelik kusursuz bir boşanmada bu kadına sevgilisiyle yesin diye her ay yüklü miktar da nafaka mı vereceğiz? İnanın muhtaç olsa içimize dert olmazdı ama abimin parasıyla bu yaptıklarına göz yummak istemiyoruz. Şimdiden sağolun

Yuklu nafaka derken? Asgari ücretten fazla mi?

Nafaka abinizin gelir durumuna gore baglandigi icin bahsi gecen yuklu tutar eminim devede kulak kalmistir.

Gerekmese hakim baglamazdi, abiniz itiraz davasi acardi.

Takmayın siz bosverin.

Eski yengenizi de takip etmeyi birakin. Bosanmis gitmis size ne kiminle beraberse...

Boyle maddi konulardan girip sevgilisinden cikip abinizi gaza getirmeyin, durduk yere basiniza is acilmasin... Sonra pisman olursunuz.

Boşanmadan etkilenmeyecek olan, kendi ayakları üzerinde durabilen, eşi tarafından büyük haksızlığa uğramamış, evliliği kısa süren bir avuç kadın vardır kocaman ülkede. Herkese ayrı yasa çıkaramayacakları için kadınların geneli düşünülmüş, onları korumaya yönelik tedbirler alınmış. Zaten bu bahsettiğimiz azınlıktaki kadınlara da - eşleri işadamı filan değilse - hakim yüksek miktarda nafakalar bağlamaz. Evlilik her açıdan kadının aleyhine olan bir durum bana göre. En azından bizim yerleşik düzenimizde. Erken yaşta evlenenler, evlenip kocalarının okutmadığı kadınlar, çalışmasına izin verilmeyenler... Tek güvencesi bu olan kadından boşandıktan sonra nasıl üniversiteye gitsin, tecrübesi yokken nasıl iş bulsun ? Kadınlar ellerinden geleni yapıyor evliliği devam ettirebilmek için, erkeklerin o parayı kazanmasının arkasında bile kadının evdeki emeği var. Boşanmayı kendileri isteseler bile kusurlu taraf, evliliği çekilmez hale getiren taraf erkek oluyor genelde. Buna rağmen çok düşük bir miktara hükmediliyor. Yasal imkanımızı kullandık diye suçlu çıkacağız neredeyse. Nafaka ödeyen taraf çok istiyorsa kadın işe girdiğinde, durumu düzeldiğinde, evlendiğinde bunu öne sürerek nafakanın indirilmesini veya tamamen kaldırılmasını talep edebilir.

Bir tek ben mi bu yoruma sinir oldum?? Bu nasıl bir iftira atmak hemde insanları tanımadan etmeden. Nasıl bir önyargıdır bu ya. Belkide kadın yüzünden boşandılar ve madur olan abisi?

Çünkü saçma sapan bi adamla evlenmiş, hayatını da ona endekslemiş. Şimdi boşanmak istiyor ama boşanamıyor. Neden çünkü kendini adama muhtaç etmiş. Aha ben de onu yaptığı gibi kendimce bir hikaye uydurdum.

Bi de biz ailemizin maddi manevi derdini kendi derdimiz yapıyoruz. İnsanlara değer veriyoruz. Yeri geldi mi onların yerine sabahlara kadar uyuyamıyoruz. Evlenince ailemizi silip, benim tek ailem kocam artık demiyoruz. Ya da kocam hala bir ailesi olduğunu farkına varamadı demiyoruz. Ailemiz genişledi ne güzel diyoruz.

Yani diyorsunuz ki ben iki bacağımız arasındakini ona verdim. O da bana ömür boyu bakacak.

Bunu kendine yakıştırıyorsa alsın tabi o parayı. Ama adına nafaka değil zar parası desin
Bisandiktan sinra erkegin nafaka odemesi diye bi sacmalik yok!
Ayrilik durumunda eslerden hangisi mali olarak zor duruma dusecekse ona veriliyor.
Kadinlara gelirsek nafaka olmasa hayatini idame ettiremeyecek milyon tane kadin var.kaldi ki o nafakayida çogu zatrn ödemiyor.çocuguna nafasini ödemeyrni var.bilmem anlayabildiniz mi

Objektif dusunursek bende cocuk yoksa nafakayi dogru bulmuyorum (gercekten sahip vikan kimse yoksa dahil degil ) insanlar kendi hayatini lendileri idam.ettirebilmeli ben kadin olarak.bosandigim birine alin terimi vermek bana dert olurdu

Çünkü saçma sapan bi adamla evlenmiş, hayatını da ona endekslemiş. Şimdi boşanmak istiyor ama boşanamıyor. Neden çünkü kendini adama muhtaç etmiş. Aha ben de onu yaptığı gibi kendimce bir hikaye uydurdum.

Bi de biz ailemizin maddi manevi derdini kendi derdimiz yapıyoruz. İnsanlara değer veriyoruz. Yeri geldi mi onların yerine sabahlara kadar uyuyamıyoruz. Evlenince ailemizi silip, benim tek ailem kocam artık demiyoruz. Ya da kocam hala bir ailesi olduğunu farkına varamadı demiyoruz. Ailemiz genişledi ne güzel diyoruz.
Valla burda sizi bu konu neden ilgilendiriyor yorumlarada şaşırdım. Benim başımda bir sıkıntı olsa ailem bana kusura bakma bu sen derdin dese ben bu ailede şüphe ederdim. Benim yakın dostum böyle bir durum yaşasa be adam haklı kadın haksız olsa bende araştırırım ona yardım etmek adına. Kesin bana da sana ne adamın dostu musun derlerdi. Bazen burada ki yorumlar gerçekten çok garip, düşünülmeden edilen yorumlar

Valla burda sizi bu konu neden ilgilendiriyor yorumlarada şaşırdım. Benim başımda bir sıkıntı olsa ailem bana kusura bakma bu sen derdin dese ben bu ailede şüphe ederdim. Benim yakın dostum böyle bir durum yaşasa be adam haklı kadın haksız olsa bende araştırırım ona yardım etmek adına. Kesin bana da sana ne adamın dostu musun derlerdi. Bazen burada ki yorumlar gerçekten çok garip, düşünülmeden edilen yorumlar
Ben sizin sinir olmanızı haklı buldum ya :)

Nafaka veren kişi kızın abisi.
Abisinin derdi yani bu olay.
E abisinin derdinden ötürü de kızkardeşi tabi ki üzülecek ve endişelenicek.
Burada geçen "kız kardeşi yazlığa gidemez" diye konu açan konu sahibi için " aaauuuvvv sen buna karar veremezsin, o onun kız kardeşi, kardeş onlar" diyen topluluk şimdi nasıl kardeşlerin birbirlerinin dertleri hakkında endişe etmelerini anlayamıyor çok ilginç ?
Kusura bakmayın da bazılarınız cidden garipsiniz. Siz anneniz, babanız, kardeşiniz bir şeye üzülünce "amaan banne yea" deyin o zaman.
Kız merak etmiş açmış.
Ayrıııcaaaa her boşanmada mağdur olan taraf kadın değildir.
Bunu çevresinde milyon tane boşanmış biri olarak söylüyorum size.
Burada bir çok kadın konu açıyor, yediği dayakları anlatıyor, daha boşanma olmadan kocasının sevgili bulduğundan bahsediyor vs.
Evet onlar bence nafakayı alıp çatır çatır yesin zaten.
Ama burası kadınlarkulübü değil de erkeklerkulübü olsaydı emin olun bir de erkekler tarafından haklı boşanma sebepleri okurduk.
Neden boşandıklarını bile bilmeden kalkıp, sanki kadın mağdurmuşcasına "hakkıdır" filan diyenler gördüm yani pes.
Konuya odaklanın, bu nafaka için hukuken bilginiz var mı yok mu ?
Ya da benzer olay yaşadık mı yaşamadık mı ?
Kusura bakmasın kimse, bazen cidden saldırmak için saldırıyorsunuz resmen bilip bilmeden.PeS.

Konu sahibi haklı , bende birbirine çok fazla emeği geçmemiş insanların boşandıktan sonra eşşek gibi bi tarafa masrafını yıkmasına karşıyım, düşün 3-5 ay evli kalıyor boşanıyorsun genç yaşta sonrada ömrünün sonuna kadar nafaka ödüyorsun, hiç adil değil bence

Çok şaçma lafı geldimi ben boşandım bana karışamaz diyo ama adamın parasını yiyo çocuk yok birşey yok bu feminist düşündekiler acaba abileri eski yengeye yedirse aynı düşüncedemi olurlar

Acaba soruyu soran bayan abisi sevgili edinse ayni tepkiyi verirmiydi? Veya eski yengeye daha cok para versin dermiydi? Demezdi. Erkek yeni sevgili edinse veya yeniden evlense göze batmiyorda kadin yapsa mi batiyor? Birde artik kadin bosanmis. Halen niye ne yaptigini takip ediyorlar? Resmi olarak yeniden evlense nafaka zaten kesilir. Genc yasta bosanmislar zaten.

Devlete bak hemen koca devlet oldu başımıza işinize gelince. Herkes çalışacak, kazanacak, katma deger uretecek, özgür olacak. Baska türlü heo eziklik ve rezalet. Kimsenin kimseye mubtacligi kalmasınki şiddet ayrımcılık olmasan.
Selametle.
İşime gelen değil.
Kazanılmış hak.
Var mi ötesi?
Varsa şikayetiniz siz etki edebileceginız kişilerin nafaka almamasını sağlayın
Emin olun bu fikirden bir kişiyi bile vaz geçiremezsın :KK47:

Acaba soruyu soran bayan abisi sevgili edinse ayni tepkiyi verirmiydi? Veya eski yengeye daha cok para versin dermiydi? Demezdi. Erkek yeni sevgili edinse veya yeniden evlense göze batmiyorda kadin yapsa mi batiyor? Birde artik kadin bosanmis. Halen niye ne yaptigini takip ediyorlar? Resmi olarak yeniden evlense nafaka zaten kesilir. Genc yasta bosanmislar zaten.
Abisi kendi kazanıyor kendi yiyor. Ne alaka yani:) kadının parasından sevgilisi var diye bana da versin mi diyor.

Ama eski kadını da takibi bırakılması lazım bence. Sonuçta tabini kadının ilişkisi olacak

Samimi bir arkadasim bosaniyor, 6 ay evli kaldilar,cocuklari yok, kusurlu taraf diye bir sey hic konusulmadi gorusulmedi ama arkadasim esine 1750 lira nafaka verecek kadin tekrar evlenene kadar, 40bin tazminat odeyecek ve ev ile arabayi da kendisine bagislayacak bunlarin bedeli yaklasik 1 milyon. Yani yuklu miktar nafaka odeyen erkeklere acimaniza gerek yok arkadaslar,koymaz onlara o miktarlar. Erkekleri neredeyse fanusta saklayacaksiniz masallah,calisiyor ay ayaginin altina kece olayim,bosaniyorum cocugum yok ay parasini almayayim. He o zaman cok guzel ayaklariniz yere basar. Alin parayi bagislayin hayir kurumlarina, sokak hayvanlarina. Kendisinde kalmasindan iyidir

5 bin maaşa 300 nafaka oluyormuş ya
1.750 nafaka alacaksa maaş ne kadar 30 bine yakın mı
Erkek evle arabayı kendi isteğiyle mi veriyor

Abisi kendi kazanıyor kendi yiyor. Ne alaka yani:) kadının parasından sevgilisi var diye bana da versin mi diyor.

Ama eski kadını da takibi bırakılması lazım bence. Sonuçta tabini kadının ilişkisi olacak

Kadinin sevgilisi var diye nafakasi kesilsin diye bir yasa da yok ama. Özel hayatini takip etmeleri garip bana göre. Sonuc olarak bayan yeniden evlenmek istese birileriyle mecbur tanismak zorunda. Ben sahsen bosansamda kendim icin nafaka talep etmem bile cünkü 16 yasimdan bu yana hep kendim calistim,rahmetli babam hep okuyup meslek sahibi olmamizi destekledi. Yani esimden önce nasil hayatimi kazandiysam yine kazanirim,ama her bayan benim kadar bu konuda sansli degil. Birde esit olarak ayni haklara sahip erkek ve bayanlar. Bir bayanin eski esine nafaka ödedigini biliyorum mesela.

Başıma gelmeden önce bende nafakayı kadına hakaret görürdüm, gerçekten ihtiyacı olmayanlar için tabi.

Kendimden örnek vermek isterim.

7 aylık evliliğimi bitiriyorum. Neden mi? Evlenmedem önce modern, centilmen, anlayışlı ve hayat müşterek diye diye etrafımda pervane olan adam, evlendikten sonra elinden kumandayı düşürmeyen, ailesine gitmek dışında evden çıkmayan, 150 tllik temizlikçi parasına bile laf eden, mutfağa girmeyen, son olarak maaş kartıma el koymak isteyen bir yaratığa dönüştü.

Şimdi ben bu canlıdan boşanıyorum. Adamdan fazla maaşım ve mal varlığım var, ona zerre muhtaçlığım yok aksine onun mali durumu kötüye gidecek çünkü anasına bakıyor.

Şimdi ben bana böyle bir haksızlık yapmış, beni ciddi manada kandırmış, toplum nazarında boşanmış kadın konumuna kendi yalanları ile düşürmüş, iş çevremde zor durumda bırakmış (aynı işyerinde çalılıyoruz) egoları uğruna benim başka bir adamla mutlu olma şansımı elimden en az 3-5 seneliğine almış bi adamı, olmadı kardeş hadi yolun açık olsun darısı diğerlerine diye elini sıkıp yollayayım mı?

Ben bu adamı zerre yara almadan geri yollarsam daha kaç kadına aynı şeyi yapar siZce? Ders alır mı yaptıklarından? Adamda vicdan olsa zaten bunları yapmazdı, vicdanı olmayan birinin canını parayla acıtabilirsin.

Ha ben nafaka almayacağım orası ayrı ama tazminatımı çatır çatır alacağım.

Üstelik aşağıda görüyorsunuz, 4,5 aylık da hamileyim. Mağdur değilim, muhtaç hiç değilim, ama bu karşımdaki hatalı tarafa bedel ödetmeyeceğim anlamına gelmez.

Back
X