Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

Kesinlikle.
Kadın evlilik içinde çalışamamış, mesleğine hemen geri dönemeyecek durumda olabilir. Bu konuda bir süre desteklenmeli. Hem hamilelik şüphesi vs. ortadan kalkar.

Ama ben 5-6..10 yıl evlenmezsem bana artık yabancı olan adam bana neden her ay para versin?
Galiba ben çok enayiyim. Ve bazı üyeler beni çok şaşırttı.
Abim yok ama olsaydı da böyle kullandırılmasını istemezdim..

Kadın çalışsa da eski eş itiraz etmediği sürece nafaka da kesilmiyormuş. Yok böyle bir rahatlık..
Evlilik içinde pozitif ayrımcılıktan yanayım ama çocuksuz boşanmalarda değilim :)
Eski eşim terkedilmeyi hazmedememişti uzatacağı belliydi bindiğim araba dışında hiçbir şey almadan boşandım (2 yıl evli kaldım o arabayı 6-7 aylık maaşımla alabiliyordum zaten) ne nafaka ne tazminat ne altın ne eşya, üstelik iyi kazancım vardı onun yüzünden daha düşük maaşlı bir işe girmiştim bir araya gelebilmek için. “Boşver o paranın hayrını görmez” türünden iyi niyetli tesellileri de avuntu olarak görüyorum açıkçası, aklın bir karış havada evlendin çek cezanı diyorum kendi kendime. İşyerinde bi arkadaş var 7-8 sene önce çocuksuz boşanmış hala nafaka alıyor. Valla sanırım ben de enayiyim. Önde gideniyim hem de. Ama yani kendimi biliyorum ölsem de çirkefe yatıp yüklü nafaka alamazdım o parayı yiyemezdim yaw istesem de yapamazdım. Bu kafayla beni daha çook çarpan olur herhalde.
 
Konuyla alakasi olmayacak belki ama 21. yuzyilda 200- 300 tl nafaka nedir ya. Kadina hakaret gibi. Gercekten kadinin o nafakaya ihtiyaci varsa, ayda 300 lira ile ne yapacak? Bana hakim 300 lira nafaka baglasa, al o uc kurusu sen bozdur bozdur harca derim hakime. (Konu sahibinin hakli oldugunu varsayarak yaziyorum.) Ihtiyaci olmayana ya da cok fazla ihtiyaci olmayana nafakayi kepceyle, cok ihtiyaci olana da çay kasigiyla mi veriyor hakimler? Hakimler kafalarina gore karar veriyorlar sanirim. Hukuku en iyi bilen hakim olmasin ya. Hakkı bilen olsun.
Öğrenim kredisi bile 500 liraya yakın
 
Ama sırf çekişmeli boşanma olmasın, süreç uzamasın diye insan bunu nasıl kabul eder anlayamıyorum. Q Quennhazel
Konu sahibinin abisini bilmem de ben ruhsal olarak o kadar tükenmiş o kadar hırpalanmış o kadar güçsüzdüm ki uğraşacak gücüm yoktu. Gözüm çok korkmuştu, 2-3 sene bir davayı sürdürecek gücü ve güveni kendimde göremedim. İstemiyorum bişey lütfen duruşmaya gelmemezlik etme dedim (gelmeyeceğim gelsem de karımı seviyorum diyeceğim diyordu). Karşı taraf da hayır öyle olmaz bunlar senin hakkın demedi, yarabbi şükür deyip aldılar.
 
Ya bırak bacım ben artık burdakileri anlamıyorum. Konuyu bırakmış da boşanmalarında seninde payin vardır diyolar :) bak görümceleri sevmem ama hepsi de aynı değildir:)
Abinizi cok mu zorluyor ödediği nafaka?
Eğer çok zorlamıyorsa bırakın diğer bayan istediğini yapsın başımızın gözümüzün sadakasi olsun deyip yolunuza bakın
Öyle yorumlara cevap bile vermedim.bizim derdimiz şuan borçlardan dolayı abimin ödemeye zorlanması evi de kira yemeye içmeye birşey kalmayacak nerdeyse. Bari evlilik borcları olmasaydı ucu ucuna geçinir yine öderdi bi umut evlenir de kurtulurum diye sabrederdi derken bi de bu iş çıktı. İnş yine namusuyla evlenir de kurtuluruz ailece bu borçtan
 
Boşanma süreci uzasa ne olacak ki?

Abiniz hemen tekrar evlenmeyi mi düşünüyor?Böyle bir durum yoksa varsın uzasın süreç.

Madem asgari ücret kadar nafaka bağlandı ve abiniz kusurlu değil (şiddet, aldatama vb yok yani) sonuna kadar hakkını araması gerekir.
Uzasa bile dava tarihinden itibaren nafaka geçerli oluyor. Yani dava bitene kadar olan aylar da borç olarak birikiyormuş. Boşanırken hem nafaka hem de birikmiş nafaka borcu oldu ilk celse de olmasına rağmen
 
Benim exin 5000 maaşı var, avukat çocuk için nafaka en fazla 400, 500 bağlanır dedi şok oldum. Ben bebeğimin aylık sırf doktor masrafına vericem zaten o parayı, barınması, ısınması, yemesi, içmesi, giymesi, bezi, gezmesi, bakıcısı vs. Saymıyorum bile.

Kadının kendisine geç, çocuğuna bile bu parayı hak görüyor adalet sistemi. Yazık gerçekten.
Bize o miktarın cok alında maaş olmasına rağmen tek kadına ödüyoruz
 
Nafaka keyfi verilmiyor. Bu toplumda kadınların sadece yüzde 25 İ gibi bir rakamı çalışıyor. Kadınlar; erkeklerle, ataerkil toplum yapısı ve dini gerekçelerle abluka altına alınmış durumda. Doğduğundan ölümüne kadar sürekli darbe alıyor sakatlanıyor. İyi bir eğitim alması da sorun, iyi bir iş bulması da sorun. İyi bir mesleği olsa dahi, çoğu zaman aynı nitelikteki erkekten daha düşük maaş alıyor. Buna ek olarak kadınların kalan kısmı tarlada calışıyor ama hayvancılık yapıyor ama bu emek hiçe sayılıyor ve çoğu zaman sadece erkeğin sıgortası yatıyor, kazanılan para erkeğin kasasına akıyor. Keza ev kadınlıgı içinde durum aynı, toplum sakatladığı, eve kapattığı kadının ev içinde harcadığı emeği dikkate almıyor, onu küçümsüyor. Kadının ücretlendirmemiş el emeğine karşılık, erkek maaş alıyor, sigortası yatıyor vs vs. Bundandır ki nafaka süreleri uzun. Bu toplumda olması gereken o, ve zaten çoğu zaman erkekler kuş kadar olan parayı da ödemiyorlar, çoçuk nafakasını bile. Yani işin aslı işler öyle toz pembe falan değil!
İş bulduğu halde dava öncesi işten çıkan birinden bahsediyorum fazla nafaka verilmesi için şartlar farklı
 
Cidden bu duruma anlam veremedim, konu sahibi şiddet, aldatma vb.şeyler yok diyor buna rağmen bu kadar yüksek nafaka bağlanmış.

Çocuğu olana bile bu kadar nafaka verilmiyor.

Konu sahibinin yazdıklarından anladığım anlaşmalı boşanma protokolü imzalamışlar, muhtemelen şartlar arasına geline asgari ücret kadar nafaka vereceği yazılmış yani abisi baştan kabul etmiş.

Ama sırf çekişmeli boşanma olmasın, süreç uzamasın diye insan bunu nasıl kabul eder anlayamıyorum.

Boşanma süreci uzarsa uzasın, neden acele ediyor ki abiniz?

Bu konuya açıklık getiriseniz sevinirim. Q Quennhazel
Davanın uzayıp reddedilme imkanı vardı. Karşı taraf istediği rakamı almazsa sürdürecekti. Delil filan olmayınca da boşanma bile olmayabilirdi. Fiili ayrılık süresi de 3 yıl beklemek zorunda kalacaktı dava reddedildikten sonra. Anlayacağınız 5 senesi gidecek gibiydi.
 
Konu sahibinin abisinin boşanmak için acelesi var gibi bir çıkarımda bulunuyor insan doğal olarak. Buna neden de olsa olsa abinin bir ilişkisi olması olabilir. Yoksa ne olacak ayrılırlar ayrı yaşarlar dava devam eder. Abisi de iddiaya göre kadının haketmediğini düşündüğü parayı eski eşe kaptırmamış olur. Ama en başından abi durumu kabul ediyor bir an önce bitsin diye. Konu sahibine göre aldatma da yok. Bir yerlerde eksik bilgi var gibi
Dava uzasa birikmiş nafaka borcu daha fazla çıkacaktı.her iki tarafta geçimsizdi. Aldatma yoktu delil yoktu ikisinde de sadece anlaşmazlık vardı.dava red de olabilirdi kadın sürdürmek istiyordu istediği parayı alamayınca. Ailesinin yanında yaşadığı halde boşanmayacaktı.
 
Dava uzasa birikmiş nafaka borcu daha fazla çıkacaktı.her iki tarafta geçimsizdi. Aldatma yoktu delil yoktu ikisinde de sadece anlaşmazlık vardı.dava red de olabilirdi kadın sürdürmek istiyordu istediği parayı alamayınca. Ailesinin yanında yaşadığı halde boşanmayacaktı.
O zaman bu durumda abiniz her olasılığı gözden geçirip böyle bir karar vermiş. Ya beş yılı gidecek yüklü bir nafaka çıkma olasılığı olacak ya da her ay asgari ücret tutarını verecek. Abiniz bunu tercih etmiş. Eğer anlattığınız gibiyse köşeye sıkıştırmış kadın evet kabul kötü bir durum. Kadınların pekçoğunun kötü şeyler yaşıypr olması art niyetli kadınlar olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Süresiz nafaka olayına kesinlikle karşıyım. Ama abiniz bu yolu tercih etmiş keşke ailesi olarak siz de daha fazla üstüne düşmeseniz konunun. Çünkü abiniz açısından zor bir durum. Kadının parayı sevgilisiyle yemesi değil mesele ortada haksız bir kazanç olması. Buna odaklanıp sevgilisiyle aynı evde yaşama vb olup olmadığıyla ilgili delil toplayabilirsiniz en fazla. Ama bana kalırsa bunu da abinizin gözüne sokmayın
 
Samimi bir arkadasim bosaniyor, 6 ay evli kaldilar,cocuklari yok, kusurlu taraf diye bir sey hic konusulmadi gorusulmedi ama arkadasim esine 1750 lira nafaka verecek kadin tekrar evlenene kadar, 40bin tazminat odeyecek ve ev ile arabayi da kendisine bagislayacak bunlarin bedeli yaklasik 1 milyon. Yani yuklu miktar nafaka odeyen erkeklere acimaniza gerek yok arkadaslar,koymaz onlara o miktarlar. Erkekleri neredeyse fanusta saklayacaksiniz masallah,calisiyor ay ayaginin altina kece olayim,bosaniyorum cocugum yok ay parasini almayayim. He o zaman cok guzel ayaklariniz yere basar. Alin parayi bagislayin hayir kurumlarina, sokak hayvanlarina. Kendisinde kalmasindan iyidir


Ablam.
Bu haksız kazanca girmiyor mu?

6 aylık evli kalınıp, (şiddet ve aldatma var ise durum apayrı) bir servet sahibi olmak bana pek doğru gelmiyor
Senin fikirlerini hep çok beğenmişimdir bu mesajına çok şaşırdım. :68:
 


Ablam.
Bu haksız kazanca girmiyor mu?

6 aylık evli kalınıp, (şiddet ve aldatma var ise durum apayrı) bir servet sahibi olmak bana pek doğru gelmiyor
Senin fikirlerini hep çok beğenmişimdir bu mesajına çok şaşırdım. :KK68:
Canimsin
Simdi bak bu adam benim cok cok samimi arkadasim. Taaa liseden. Yani beraber gecirdigimiz neredeyse 20 yilimiz var. Ama ben bilemem ki 4 duvar arasinda bu adam napti? Nasil yasadi? Ne soyledi? Ne konustu? Hic birini bilemem. Duzgun bir insandir o kismi bilirim ama evliliginde nasildir beraber yasamadan gormem imkansiz. Belki esindedir suc belki kendisinde. Hatta hicbir suc da tek tarafli degildir bana gore iki tarafim da mutlaka kusurlari vardir.
Gelin hanimi hic tanimiyorum ama memleketlimmis. Ben sadece dugunde kınada gordum.

Hakli kazanc veya haksiz kazanc. Bunu parayi elime alan bilir,belki gelin hanim alip parayi bagislayacaktir,belki anasina verecektir,belki sevgilisiyle yiyecektir,belki yeni kocasina verecektir bilinmez. O kendi vicdani. Lakin mahkeme karar vermisse,arkadasim da mecburdur odeyecek. O miktar zaten ona koymaz. On kere daha evlenip bu miktarlari verebilir. Ama burasi Turkiye. Gelin hanim ayni kolaylikla yeniden evlenemez,yeniden kendi duzenini kurmasi cok zaman alacaktir, meslegi vardi yeniden donmesi gerekecektir,bunlar hep puruz. Ulkemizde ne yazik ki kadinlar erkeklerle ayni derecede sansli olamiyor diye dusunuyorum. Cogu konuda erkeklere aciyorum evet,ama boyle meselelerde hic acimam yok. Hakim olsam cok daha fazlasini odemeye mahkum ederdim.
 
Canimsin
Simdi bak bu adam benim cok cok samimi arkadasim. Taaa liseden. Yani beraber gecirdigimiz neredeyse 20 yilimiz var. Ama ben bilemem ki 4 duvar arasinda bu adam napti? Nasil yasadi? Ne soyledi? Ne konustu? Hic birini bilemem. Duzgun bir insandir o kismi bilirim ama evliliginde nasildir beraber yasamadan gormem imkansiz. Belki esindedir suc belki kendisinde. Hatta hicbir suc da tek tarafli degildir bana gore iki tarafim da mutlaka kusurlari vardir.
Gelin hanimi hic tanimiyorum ama memleketlimmis. Ben sadece dugunde kınada gordum.

Hakli kazanc veya haksiz kazanc. Bunu parayi elime alan bilir,belki gelin hanim alip parayi bagislayacaktir,belki anasina verecektir,belki sevgilisiyle yiyecektir,belki yeni kocasina verecektir bilinmez. O kendi vicdani. Lakin mahkeme karar vermisse,arkadasim da mecburdur odeyecek. O miktar zaten ona koymaz. On kere daha evlenip bu miktarlari verebilir. Ama burasi Turkiye. Gelin hanim ayni kolaylikla yeniden evlenemez,yeniden kendi duzenini kurmasi cok zaman alacaktir, meslegi vardi yeniden donmesi gerekecektir,bunlar hep puruz. Ulkemizde ne yazik ki kadinlar erkeklerle ayni derecede sansli olamiyor diye dusunuyorum. Cogu konuda erkeklere aciyorum evet,ama boyle meselelerde hic acimam yok. Hakim olsam cok daha fazlasini odemeye mahkum ederdim.
Bahsettiğim kadınla bu bahsettiğiniz kadın mesela çok farklı. Benim bahsettiğim fırsat verilmesine rağmen okumak ya da çalışmak istememiş bulduğu işlerden bile isteye ayrılmış nafaka fazla cıksın diye işi bile bırakmış birisi. Her insan aynı değil
 
Bahsettiğim kadınla bu bahsettiğiniz kadın mesela çok farklı. Benim bahsettiğim fırsat verilmesine rağmen okumak ya da çalışmak istememiş bulduğu işlerden bile isteye ayrılmış nafaka fazla cıksın diye işi bile bırakmış birisi. Her insan aynı değil
Elbette her insan ayni degil. Bizdeki kadin da ayrildi isinden, evliliginin son 3 aylik kisminda calismadi. Zaten calismak bir kadinin kendi insiyatifi. Ha bana sorarsaniz ben calisirim,ki calistim da. Ben de ayrildim ilk esimden,ustelik manevi yonden cok da zarar gormeme ragmen,gercek bir evlilik yasamadigim halde,evliligim sadece kagit ustunde kaldigi halde cok magdur oldum. Yeni bir hayat kurmak zorunda kaldim,isimden ayrilmak zorunda kaldim, tum cevrem benimle alay da etti,arkadas bildigim bazi beyinsizler beni tehdit bile etti. Daha neler neler. Bu tarz seyleri bilemez kimse ama. Siz de bilemezsiniz yengenizin ne yasadigini. Sevgilisi varsa var,sevgililik kurumu resmi bir kurum degil, sikayet de etseniz abiniz kendisi nafakayi kabul edip ayrilmis. Kabul etmeseydi de dava senelerce surseydi o zaman. Ya para ya zaman. Birinden birini sececekti. Her sey abinizin istedigi gibi olamaz malesef hanimefendi. Hem istedigi zaman bosansin hem de cebinden az para ciksin,oyle bir dunya yok maalesef. Meseleleri etraflica dusunmek lazim,bir de yengenize sormali acaba evliligi ve bosanma
Sureci nasil gecmis diye. Siz de kadinsiniz, her seyi %100 bilemezsiniz
 
Canimsin
Simdi bak bu adam benim cok cok samimi arkadasim. Taaa liseden. Yani beraber gecirdigimiz neredeyse 20 yilimiz var. Ama ben bilemem ki 4 duvar arasinda bu adam napti? Nasil yasadi? Ne soyledi? Ne konustu? Hic birini bilemem. Duzgun bir insandir o kismi bilirim ama evliliginde nasildir beraber yasamadan gormem imkansiz. Belki esindedir suc belki kendisinde. Hatta hicbir suc da tek tarafli degildir bana gore iki tarafim da mutlaka kusurlari vardir.
Gelin hanimi hic tanimiyorum ama memleketlimmis. Ben sadece dugunde kınada gordum.

Hakli kazanc veya haksiz kazanc. Bunu parayi elime alan bilir,belki gelin hanim alip parayi bagislayacaktir,belki anasina verecektir,belki sevgilisiyle yiyecektir,belki yeni kocasina verecektir bilinmez. O kendi vicdani. Lakin mahkeme karar vermisse,arkadasim da mecburdur odeyecek. O miktar zaten ona koymaz. On kere daha evlenip bu miktarlari verebilir. Ama burasi Turkiye. Gelin hanim ayni kolaylikla yeniden evlenemez,yeniden kendi duzenini kurmasi cok zaman alacaktir, meslegi vardi yeniden donmesi gerekecektir,bunlar hep puruz. Ulkemizde ne yazik ki kadinlar erkeklerle ayni derecede sansli olamiyor diye dusunuyorum. Cogu konuda erkeklere aciyorum evet,ama boyle meselelerde hic acimam yok. Hakim olsam cok daha fazlasini odemeye mahkum ederdim.


Evet ablam bu konularda hemfikiriz. Dediğin gibi belki evde durumlar apayrıdır. Hakim öyle uygun gördüyse vardır bir bildiği. Ve ve kadınların şanssız olması konusundada haklısın günümüz Türkiyesi. :( :(

:68:
 
Back
X