Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

Evet ablam bu konularda hemfikiriz. Dediğin gibi belki evde durumlar apayrıdır. Hakim öyle uygun gördüyse vardır bir bildiği. Ve ve kadınların şanssız olması konusundada haklısın günümüz Türkiyesi. :KK43: :KK43:

:KK68:
Ah ah
Siginma evlerinde ne hikayeler goruyorum bir bilsen kuzum. Sanssizlik hep. Erkek parasiz kalsin,gitsin pazarda limon satsin, hamallik yapsin. Hic de acimam. Ama kadin her iste calisamiyor. Rahatsiz ediliyor,tacize ugruyor,ölümle tehdit ediliyor. Calismasin demiyorum ama hayatlari erkegin hayatindan daha kolay degil hic bir kadinin. Erkek sokakta kalsin parkta yatsin,peki ya kadin? Ayni degil ki sartlar.

Ah ah
Siginma evlerinde ne hikayeler goruyorum bir bilsen kuzum. Sanssizlik hep. Erkek parasiz kalsin,gitsin pazarda limon satsin, hamallik yapsin. Hic de acimam. Ama kadin her iste calisamiyor. Rahatsiz ediliyor,tacize ugruyor,ölümle tehdit ediliyor. Calismasin demiyorum ama hayatlari erkegin hayatindan daha kolay degil hic bir kadinin. Erkek sokakta kalsin parkta yatsin,peki ya kadin? Ayni degil ki sartlar.

Babam geldi aklıma ablacım .
Hep der ki. Tüm evlatlar okusun kızı erkeği olmadan herkes. Ama kız çocukları öncelikli olarak okusun. Erkek taş da taşır, limon da satar. Ama kadınlar öyle değil okusun ki düzgün yerlerde olabilsinler.
Sende şimdi onun gibi konuştun. :68:

Babam geldi aklıma ablacım .
Hep der ki. Tüm evlatlar okusun kızı erkeği olmadan herkes. Ama kız çocukları öncelikli olarak okusun. Erkek taş da taşır, limon da satar. Ama kadınlar öyle değil okusun ki düzgün yerlerde olabilsinler.
Sende şimdi onun gibi konuştun. :KK68:
Allah omur versin babacigina,hep yaninda olsun canim

Ah ah
Öyle kadınlar hep mağdur şans böyle açıkgözleri buluyor ne mal kaçırdık ne maaş sakladık Allaha havale ettik bizde

Öyle kadınlar hep mağdur şans böyle açıkgözleri buluyor ne mal kaçırdık ne maaş sakladık Allaha havale ettik bizde
Omur boyu calismadan mal gibi oturamaz kimse,kaldi ki asgari ucret veriyormus abiniz,zaten o para kimin neresine yetecek? Eninde sonunda bir gun calisacaktir eski yengeniz. O zaman abiniz dava acip nafakayi dusurur. Veya zaten kadin evlenir,omur boyu bekar oturacak hali yok ya. Basa gelen cekiliyor.

Samimi bir arkadasim bosaniyor, 6 ay evli kaldilar,cocuklari yok, kusurlu taraf diye bir sey hic konusulmadi gorusulmedi ama arkadasim esine 1750 lira nafaka verecek kadin tekrar evlenene kadar, 40bin tazminat odeyecek ve ev ile arabayi da kendisine bagislayacak bunlarin bedeli yaklasik 1 milyon. Yani yuklu miktar nafaka odeyen erkeklere acimaniza gerek yok arkadaslar,koymaz onlara o miktarlar. Erkekleri neredeyse fanusta saklayacaksiniz masallah,calisiyor ay ayaginin altina kece olayim,bosaniyorum cocugum yok ay parasini almayayim. He o zaman cok guzel ayaklariniz yere basar. Alin parayi bagislayin hayir kurumlarina, sokak hayvanlarina. Kendisinde kalmasindan iyidir
+1000
Lafa gelince buradaki kadinlar aldatılan şiddet gören kadinlara niye duruyorsun o adamla ayni evde dayak yemek hoşuna mi gidiyor yazıyor
Bosan nafakaylada gecinirsin diyor
Ama şimdi nafaka almak suç oldu

Zaten erkeklerin kaypakligi ortada o 400 liralik nafakayi ödememek için beş yuz takla atan adamlar ortada

+1000
Lafa gelince buradaki kadinlar aldatılan şiddet gören kadinlara niye duruyorsun o adamla ayni evde dayak yemek hoşuna mi gidiyor yazıyor

Zaten erkeklerin kaypakligi ortada o 400 liralik nafakayi ödememek için beş yuz takla atan adamlar ortada
Kahraman oldular iste nafaka karsiti olunca. Allah kimseye muhtac etmesin de, almayan almasin nafakayi,alana da karismasin bir zahmet. Zaten sadece nafaka ile gecinen kim var allah askina,anca unluler falan. Asgari ucret kadar olsa ne yazar,hangi genc kadina yeter o para? İlle ki calisacaktir gunun birinde

Omur boyu calismadan mal gibi oturamaz kimse,kaldi ki asgari ucret veriyormus abiniz,zaten o para kimin neresine yetecek? Eninde sonunda bir gun calisacaktir eski yengeniz. O zaman abiniz dava acip nafakayi dusurur. Veya zaten kadin evlenir,omur boyu bekar oturacak hali yok ya. Basa gelen cekiliyor.
Şuan aile evinde gezip tozuyor bol bol yetiyordur o yüzden mal gibi oturacak cinsten ömür boyu fakat evlenmeden durmaz inş imam nikahı yapmadan evlenir diyoruz bizde

+1000

Mağdur kadınlar o tarz erkeklerin bulduğu kadınlar oluyor zaten.Bazı açıkgözler de düşman başına bile vermesin.konuya insani açıdan bakmakta fayda var

Şuan aile evinde gezip tozuyor bol bol yetiyordur o yüzden mal gibi oturacak cinsten ömür boyu fakat evlenmeden durmaz inş imam nikahı yapmadan evlenir diyoruz bizde
İlla ki evlenir. Kim ister omur boyu bekar kalmayi 20li yaslarda. Hayirlisi olsun. Abiniz de rahat eder.

Ah ah

Bu konuda (kadin erkek eşitliği) seninle ayni fikirdeyim.
Bu sorun nafaka üzerine çözülemez ama. Burda devlete düşen sorumluluk gözardı ediliyor.
Kadini korumak icin erkekler madur olamaz. Toplumsal acıdan bu durum kadina yardim etmek değildir.

Genel bir sosyal güvence gerek.
Her insana barinma garantisi ve sağlık sigortası gerek.

Sadece kadınlarımız bu şekilde güçlenir ve erkeklere ve/ veya aileye olan bağımlılığını yok edebilir.

Neyse, şimdi devlete karşı laf dedim diye banlanmak istemiyorum ama neticede devlet çoğu konuda sorumluluğunu sivil insanlara yıkmakla meşgul.

Kahraman oldular iste nafaka karsiti olunca. Allah kimseye muhtac etmesin de, almayan almasin nafakayi,alana da karismasin bir zahmet. Zaten sadece nafaka ile gecinen kim var allah askina,anca unluler falan. Asgari ucret kadar olsa ne yazar,hangi genc kadina yeter o para? İlle ki calisacaktir gunun birinde
Bu ülkede işsizliğin en büyük kısmını kadinlar oluşturuyor
Hamile kaldığı için hatta evlendiği için işten çıkarılan kadınlar var zaten çok iyi bir üniversiteden mezun değilse
Yada kamuda memur değilse is güvencesi de yok
40 yaşını geçen kadını fabrikada işçi olarak bile işe almıyorlar

Yorumlara bakarsak biz Norveçte yaşıyoruz tek bir kadın bile istemese işsiz kalmaz

Hakim sonucta karar vermemis ki. Anlaşmalı olmus diyorsunuz. Kendileri ortak karar vermiş. Abiniz kabul etmis. Kaldı ki hicbir hakim cocuklara bile yüksek nafaka bağlamıyor. Bekleseydi abiniz dava süresini ne acelesi vardı.

Bu ülkede işsizliğin en büyük kısmını kadinlar oluşturuyor
Hamile kaldığı için hatta evlendiği için işten çıkarılan kadınlar var zaten çok iyi bir üniversiteden mezun değilse
Yada kamuda memur değilse is güvencesi de yok
40 yaşını geçen kadını fabrikada işçi olarak bile işe almıyorlar

Yorumlara bakarsak biz Norveçte yaşıyoruz tek bir kadın bile istemese işsiz kalmaz
O kadar emin konuşmayın bir tek kadın diyerek. 20li yaşında bile isteye kaç işten çıktı keşke sunabilsem size son olarak da dava açılana kadar sigortasız çalışıp işten çıkmış fazl a nafaka için

Mağdur kadınlar o tarz erkeklerin bulduğu kadınlar oluyor zaten.Bazı açıkgözler de düşman başına bile vermesin.konuya insani açıdan bakmakta fayda var
Tabii siz kendi açınizdan bakiyorsunuz belki de haklısınız
Ama benim çok yakin bir tanıdığima kocası her ay 15 bin liraya yakın para kazanirken kendisini işsiz gösterdi
Kadın ne nafaka alabildiği ne calisabildigi için çocukları yanına alabildi
O herif de gizli gizli metresiyle keyfine bakti sizin durumunuz farkli ama burada kadinlar nafaka almasin deniliyor

Hakim sonucta karar vermemis ki. Anlaşmalı olmus diyorsunuz. Kendileri ortak karar vermiş. Abiniz kabul etmis. Kaldı ki hicbir hakim cocuklara bile yüksek nafaka bağlamıyor. Bekleseydi abiniz dava süresini ne acelesi vardı.
İstediğini alamasa uzatacaktı belki dava bile red olup yılları gidecekti. Maaşı ortada olduğu halde o rakama bile zor ikna olmuş hakim zaten daha az bağlayacakmış bu tür davalar anlaşma olmazsa yıllar sürüp red bile olabiliyor

Tabii siz kendi açınizdan bakiyorsunuz belki de haklısınız
Ama benim çok yakin bir tanıdığima kocası her ay 15 bin liraya yakın para kazanirken kendisini işsiz gösterdi
Kadın ne nafaka alabildiği ne calisabildigi için çocukları yanına alabildi
O herif de gizli gizli metresiyle keyfine bakti sizin durumunuz farkli ama burada kadinlar nafaka almasin deniliyor
Bi adama yıllarını gençliğini vermiş çocuklar vermiş kadınla bu genç kadın bir olamaz. Kaldı ki mağdur olan yine yıllarını veren kadın olmuş malesef. Çalıştığını ispat etme yoluna gitseymiş. Biz hiç sigortasız çalışma işine bulaşmadık. Hanfendi kendisi dava günü yaklaşırken sigortasız işnden de çıkmış.

Bu konuda (kadin erkek eşitliği) seninle ayni fikirdeyim.
Bu sorun nafaka üzerine çözülemez ama. Burda devlete düşen sorumluluk gözardı ediliyor.
Kadini korumak icin erkekler madur olamaz. Toplumsal acıdan bu durum kadina yardim etmek değildir.

Genel bir sosyal güvence gerek.
Her insana barinma garantisi ve sağlık sigortası gerek.

Sadece kadınlarımız bu şekilde güçlenir ve erkeklere ve/ veya aileye olan bağımlılığını yok edebilir.

Neyse, şimdi devlete karşı laf dedim diye banlanmak istemiyorum ama neticede devlet çoğu konuda sorumluluğunu sivil insanlara yıkmakla meşgul.
Yok canim devlete laf soylemek degil bu,bir bosluk var ve onu dile getiriyoruz. Ben erkeklerin magdur olduguna inanmiyorum gercekten, yani bu benim sahsi fikrim tabii. Kadinin magduriyeti daha fazla ve inan bu nufus yogunluguyla ve bu dis borclar ile devletin buna bir duzenleme getirmesi cok zor,hatta imkansiz. Keske yapilabilse. O zaman ne nafakaya ihtiyac kalir,ne bosanamayan kadinlar olur.

Back
X