• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin karısı başkasının telefonlarına bakıyor,napmalıyım?

darkbiw

Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2025
146
163
18
26
Ya bu yeni bir mesele değil annemle aramızda zaman zaman konuşuyoruz. Ama abimin karısı böyle elimizde telefon varken bakıyor telefonumuza. Hani nereye girdiğimize kime ne yazdığımıza falan. Cenazemiz oldu teyzem gilin teyzemde aceleyle telefonunu yengeme verdi. Arabadayken cenaze gömülmeye giderken aldı teyzemin telefonunu kilit ekranından ne bildirimler gelmiş kendi telefonu gibi baktı. Bunu toplum içinde de yapıyor. Annem birkaç sefer imalı konuştu ama hala aynı tavırda. Kendisi 26 yaşında. Bunu toplum içinde öbür akrabalarımıza da yapıyor başkalarıda farkediyor mu bilmiyorum. Bazen çok rahatsız edici.

Yengene dıyeceksın kı “ yenge yanlış anlamazsan bir şey söyleyeceğim. Bir iki kişiden duydugum ve rahatsız oldugum için söylüyorum bunu da sana. İnsanlar telefon kullanırken sürekli baktıgını bunu daha oncekı gorusmelerınde de yaşadıklarını soyledıler. Ben de hak verıyorum acıkcası ınsanlara. Cunku teyzemgılın cenazesınde bıle teyzemın telefonuna baktıgına ben şahıt oldum hiç dogru bır davranıs degıl. Gozumle gormemıs olsam soylemezdım belkı sana lutfen ozel alana bıraz saygı duy”. Daha kibarcası yok bence.

Ya bu yeni bir mesele değil annemle aramızda zaman zaman konuşuyoruz. Ama abimin karısı böyle elimizde telefon varken bakıyor telefonumuza. Hani nereye girdiğimize kime ne yazdığımıza falan. Cenazemiz oldu teyzem gilin teyzemde aceleyle telefonunu yengeme verdi. Arabadayken cenaze gömülmeye giderken aldı teyzemin telefonunu kilit ekranından ne bildirimler gelmiş kendi telefonu gibi baktı. Bunu toplum içinde de yapıyor. Annem birkaç sefer imalı konuştu ama hala aynı tavırda. Kendisi 26 yaşında. Bunu toplum içinde öbür akrabalarımıza da yapıyor başkalarıda farkediyor mu bilmiyorum. Bazen çok rahatsız edici.
e şifre koyun. vermeyin telefonunuzu. baktıgı zaman cevirin.

Hoş ve doğru bir şey değil yaptığı, açık açık söyleyin. Ya da bir daha sizin telefonunuza baktığında direkt olay gerçekleşirken uyarabilirsiniz.

İmayla olmaz bu, gayet net söylenir, halamın gelini de yapardı gıcık olurdum, bir yere koyamazdik alır karıştırrdı, önceden pek dikkat etmiyordum sonra yuh dedim galeri, whtsp ne varsa karıştırıyor, söyledim neye bakıyorsun dokunma telefonuma diye, son oldu. Millet kafayı yemiş, hiç saygı yok.

Diğer kişilere de yapıyor olsa bu sizi suçlu yapmaz, koca 26 yaşında kadın
Herkes kendi kalitesinde davranır

Hayır zaten şifreli , bazen ekranın parlaklığını kısıyorum bakamasın diye ,elimdeyken bakıyor
telefonunuzu çevirin ve tip tip bakın
ne oluyor neden rahatsız oldun demek ki bişy çeviriyorsun gibi saçma sapan konuşursa da
bu benim özelim ne ailem ne arkadaş çevrem hiç böyle hareketler yok hiç sevmem böyle şeyleri gibi net konuşun
görgüsüz!

telefonunuzu çevirin ve tip tip bakın
ne oluyor neden rahatsız oldun demek ki bişy çeviriyorsun gibi saçma sapan konuşursa da
bu benim özelim ne ailem ne arkadaş çevrem hiç böyle hareketler yok hiç sevmem böyle şeyleri gibi net konuşun
görgüsüz!
Yönümü dönüyorum zaten, inanılmaz rahatsız edici.

Şimdi telefonlar öyle bir hale geldi ki
Ha çıplak gördün birini ha izinsiz telefonuna baktın
Hatta daha mahrem çok yanlış
Bazıları imayı bilmez tokadı yani tokat değerinde lafı esirgemeyeceksin

Hayır zaten şifreli , bazen ekranın parlaklığını kısıyorum bakamasın diye ,elimdeyken bakıyor
Yani bakıyor derken göz ucuyla bakıyorsa ne diyebilirsiniz. Dip dipe oturuyorsanız bana çok da anormal gelmedi

Fakat, özellikle eline alıp telefonun her yerine girip kurcalıyorsa olmaz..

O zaman da siz telefonunuzu şifresiz bir şekilde bir yere bırakmayacaksınız.

Belli ki uyarıdan anlayacak bir tip değil. O yüzden telefonlara hayalet ekran takın, tek göreceği simsiyah ekran olsun.

Back
X