Abimin maaş beklentisi

donut10

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2019
53
11
3
28
Abim 1.5 yıldır işsiz. Fransızca Almanca İngilizce Arapça ve Rusça konustugu diller. Bu dilleri çok iyi konusuyor. En son yaptığı iş ithalat ihracat işiydi. Çok büyük paralar kazanıyordu dolar üzerinden . Aylık kazancı yaklaşık 10.000 dolar ve 11.000 dolar arasında değişiyordu. Şimdi firmalar abimle çalışmak istiyor ama abim 10.000 dolardan aşağı çalışmam diyor. Para konusunda anlaşamıyor.

Abim 27 yaşında . Sizce ne yapmalı ? 1.5 yıldır boşta ?

Bir de firmalar kriz var diyor. Daha düşük maaş vermek istiyor. 4 bin tl civarı . Abimde değişiklik var son zamanlarda, firmalar kriz var dedikce abim kriz mriz yok ülke harika bir şekilde büyüyor diyor. Normalde abim hükümetin ekonomik faaliyetlerini desteklemez eleştirirdi ama son zamanlarda hükümet süper kriz mriz yok diyor .

Amacım siyaset yapmak değil durumu anlatıyorum lütfen tartısma cıkmasın konumda .

Son düzenleme:
tabikide işe girmeli evet isinde belliki cok iyi ama bence kriz zamani gecene kadar daha az miktara calismasi iyi olur.

Sakamisiniz ne yapmalı derken
Bu adam bunca dil biliyor cok iyide alacagi maas bu maddi orramda muaazam bir para
Ozaman istedigini almasin evde pes parasiz otursun buda bir ercih

Psikolojisi mi bozuk anlamıyorum ki

O zaman pazarcilik yapsin tamam 4000 de az yeteneklerine gore ama yinede ben bunu istiyorum diye inatlasmak kendine zarar verir.

4 bin tl mi muazzam para ?

Abinin kalifikasyonlarına göre değil tabi ki ülke şartlarına göre hiç değil.
Abin neden yabancı şirketlere bakmıyor? Rus ithalat-ihracat şirketlerine mesela.

Son cümleleri için de yorum yapmıyor, gerçekle alakası yok.

Kriz mriz yoksa aramaya devam etsin bulur istediği maaşı.

Bu dilleri biliyor olabilir ama ne derecede. Kapalıçarşı ingilizcesiyle de ticaret yapıyor insanlar. Deneyimleri neler? Ne mezunu? Dil bilgisi hariç ne gibi donanımlara sahip diye sorarlar adama.

1,5 yıl boyunca işsiz idare edebilmişse kendini aramaya devam etsin. Rahat belli ki şu anki haliyle.

O işte kalsaydi madem. Ne diyelim şimdi? 4 bin de fena para değil düşününce. Evde boş boş oturmaktan iyidir. İse girsin bir taraftan da istediği paraları teklif edecek iş kovalasın bu süre içinde.

O kadar dil bilen ve deneyimi olan birisine 4000 teklif edilmez ki. Ben üniversiteyi bitirmeden sadece ingilizceyle aynı alanda 3000 e çalışıyordum ve sıfır tecrübem vardı alanda.

Her koşul farklıdır ama yazdıklarınız hiç gerçekçi değil. Abiniz belki maaş değil de komisyon vs ile yüksek bir ücret kazanıyordu önceden bilemem ama o durumda da zaten maaş üzerinden olumsuz gitmesi saçma.

Back
X