Abimin yanında kalıyorum yengem beni istemiyor

siizin olayiniz da garip.bir abim var bir ablam oyle bir durum olsa kesinlikle ablamla kalirim Allah korusun
igneyi biraz da kendinizi batirin kardesimi niye o halde birakiyorum diye
Abim hayatta izin vermez , anlamıyorsunuz bu konuda abim çok katı, ben lafını bile açsam benle kavga ediyor, diyor ben hallediyorum, yani yaşamayan anlamıyor farklı bir durum , abim açıkçası böyle biseyi gururuna yedirmiyor, yani ben varken nasıl eniştesinde kalır gibisinden...

Abiniz sizi yanına almakla doğru olanı yapmış. Ebeveynlerini kaybedip yalnız yaşamak başka üniversite için başka şehirde yaşamak başka. Yengenizin yaptıklarını abinize anlatın. Ya ağzının payını versin ya da size ayrı ev açsın.
Aynen öyle. Konu sahibi psikolojik yönden destek arar illaki. Üniversite yeni bir heyecan, kariyer. Onunla bu bir mi?

Aynen öyle. Konu sahibi psikolojik yönden destek arar illaki. Üniversite yeni bir heyecan, kariyer. Onunla bu bir mi?
Anne baba kaybı 21 yaşındaki bekar bir kız için çok ağır. Başka şehre üniversiteye giden kız bayramda seyranda evine dönüyor. Çünkü asıl av ailelerinin yanı. Burada da abinin sahip çıkması boynunun borcu tabii ki.

Neredeyse bi cok kişinin yazdiklarını okudum ama burda size üzülüp yengeyi suçlayan kimse evinde bi görümceyi istemez herkesin kendi düzeni var neden istesin ki evet cok zor zamanlar gecirmissiniz anladiğım kadarı ile ve bu üzerine ek olmuş bunu kimseye yaşatmayında kendinizde yaşamayın kimse net olmamış kaynanası yada esinin bi akrabası gelecek diye ortalık kaldiranlar burda yengenize yürümüş.. yengenizinde sizinde suçunuz yok ikinizde kendi duzeninizde daha mutlu olursunuz sirf bu yüzden yıkılan yuvalar var şu abileri kardesleri erkek cocuklarını bu kadar baba gibi görmeyin kimse kimseye muhtaç olmamalı.. umarım bi an once kendi düzeninizi kurarsınız bunu yaparken sizde kırılmayın kimseyide kirmayın rabbim size kolaylık versin insallah

Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi. Bir arkadaşım var samimi onun anne babası rahmete gitti 4 kardeşler en küçükleri erkek 19 yaşında üniversite öğrencisi. Hepsi evli küçük dışında. Ablaları bizde kalsın dediler ilk başta icraata gelince bir tek benim arkadaşım olan ablası sahip çıktı bırakmam kardeşimi dedi ama eşi gönülsüzdü onun da. Abisi hiç oralı olmadı ama abisi il dışında memur, yengesi geldi görümceleriyle konuştu siz el kapısındasınız yarın öbür gün eşleriniz sıkıntı çıkarır çocuk kendini sığıntı gibi hisseder dedi eşyalarını toplayıp çocuğu alıp gitti. Gitmeden kayınına oda yapmış. Arkadaşım fotolarını atıyor çocuk orda çok daha iyi mutlu. Çocuğa maaş falan bağlanmadı yani babadan maaşı yok. Yani demem o ki, iyi yengeler de var.

Abim hayatta izin vermez , anlamıyorsunuz bu konuda abim çok katı, ben lafını bile açsam benle kavga ediyor, diyor ben hallediyorum, yani yaşamayan anlamıyor farklı bir durum , abim açıkçası böyle biseyi gururuna yedirmiyor, yani ben varken nasıl eniştesinde kalır gibisinden...
ya yapmayin lutfen bahane bulmayin .sizi kirmak istiyorum ama bu normal degil kardesinizi atmissiniz burda bahaneler uretiyorsunuz .abiniz neye izin vermicek sokaga mi atiyorsunuz sanki yada izin vermedi koca kiz karin laf ediyor diiyip kardesinizi tutup getiremiyor musunuz ? izin vermezse vermeyin tutarim kardesimi getiririm kardesini seven onu dusunen bir insan onu orda birakmaz

istememesi çok doğal durumları toparlayınca kendi hayatını kurmaya abinin yanından ayrılmaya bak izin vermezse düzgünce anlatırsın böylesi çok doğru değil uzun vadede
yaa ne demek kabul etmemesi doğal derken kız çocuğu anne baba yok hadi şimdi elinde olan imkanları olmasa neyapcak sokagami atacak kardeşini öksüz yetim 21 yaşında abide arkasında durmasa sahip cikmasa ne olacak kimse kardeşine sahip cikmasinmi kol kanat olmasinmi yazık valla kardeş kardeşe sahip cikmasinmi gelin rahatsiz oluyor diye kusura bakmayinda kimse ağaç kovugundan çıkmadı

Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi. Bir arkadaşım var samimi onun anne babası rahmete gitti 4 kardeşler en küçükleri erkek 19 yaşında üniversite öğrencisi. Hepsi evli küçük dışında. Ablaları bizde kalsın dediler ilk başta icraata gelince bir tek benim arkadaşım olan ablası sahip çıktı bırakmam kardeşimi dedi ama eşi gönülsüzdü onun da. Abisi hiç oralı olmadı ama abisi il dışında memur, yengesi geldi görümceleriyle konuştu siz el kapısındasınız yarın öbür gün eşleriniz sıkıntı çıkarır çocuk kendini sığıntı gibi hisseder dedi eşyalarını toplayıp çocuğu alıp gitti. Gitmeden kayınına oda yapmış. Arkadaşım fotolarını atıyor çocuk orda çok daha iyi mutlu. Çocuğa maaş falan bağlanmadı yani babadan maaşı yok. Yani demem o ki, iyi yengeler de var.
Insana en çok vicdan merhamet yakışıyor gerçekten.
Allah hepimizi böyle güzel kalpli insanlarla karşılaştırır umarım.

8 ay önce babamı kaybettim, baska kimsem kalmadığı için abim beni yanına aldı aslında ben istemedim ama abim yapamazsın sen kız başına falan deyince kabul ettim mecbur. Ama iyice baydı artık, yengem beni istemiyor ters davranıyor surat yapıyor sürekli, ayrılmak istesem abim izin vermez ne yapmalıyım?
Yasiniz kac? Abiniz yengenizin istemedigini fark etmiyormu?

helal olsun öyle iyiniyetli insanlara Allah razı olsun ondan

Öncelikle başınız sağ olsun. Tüm mesajları okumadım ama abinizle konuşup yakın bir ev tutun onun da aklı kalmaz siz de rahat edersiniz.

Başınız sağolsun..
Eğer abine yengenin yaptıklarını söylersen onlar kavga eder ve yenge sana daha kötü davranabilir. Herseyi geçtim kimse yanında 21 yaşında eli ayagi tutan kocaman bi kız istemez. Muhtemelen esinede istemiyorum diyemedi sana tavır yapıyor.
Bi tarafım yengeye kızsada bi tarafim haklı diyor. Üniversite hangi şehirde?
Şimdi benimde kardeşim o durumda kalsa yalnız bırakmak istemem ama aynı evde olmaz. En güzeli abine yakınlarda ayri bir eve çıkmak istediğini söyle herkes rahat etsin
Babadan kalan maaş sana yeter zaten.

Eşinizin yanında olmak, yengenin eziyetlerinden daha mı zor geliyor kardeşinize, başka bir yorumda eşimden çekiniyor demişsiniz çünkü.

Yerinizde olsam bırakmadım orada kolay kolay kardeşimi.

Aile uyeleri birinde kalacaksa hep oğlunun, abisinin, erkek kardeşinin yaninda kalir cunku. Damattan çekinilir, huzursuzluk olmasin, damatta rahatsiz olmasin diye.👍

Yengene ev işlerinde yardım ediyor musun?
Temizlik yapar Ken yemek yaparken falan?

Bir oğlum bir kızım var, böyle konulari okuyunca içim acıyor. Yengeniz kendi kardeşi kimsesiz kalsa ona da surat asacak mıydı acaba?
5 yaşında olsanız sorumluluk almak istemeyebilir diyeceğim de 21 yaşında bir kızın ne zararı olur ki ona.
Allah yardımcınız olsun, bu günler geçecek sabırlı olun. Sakın kurtulmak için yanlış bir evliliğe imza atmayın. Okulunuz biter bitmez kendi düzeninizi kurarsınız.
Idare edin bir müddet.

Cnm evlenirken ben konuştum bizzat dedim bak eğer yaoamiycaksan gelme, dedi olur mu öyle şey falan ama gelince ilk isi sizi istemiyorm oldu , abim polis diye evlendi, kendisi köyde yaşayan bir insandı küçümsemek için demiyorum, amacı abim sayesinde level atlamakmış ..

İki gorumceli eve de kolay kolay kimse gelin gelmezdi, abinizde bunu biliyordur. O evde yaşamaya ikna edebilecegi gibi birini seçmiş işte, sanki kiz köyden kalkip gelip abinizi kandirdi. 😁 Bu kadar da yapman guzum ya.

Kız kardeşim 21 yaşında. Evet bakınca koca kız ama daha çocuk gibi. Düşünemiyorum onu tek başına ev yönetirken. İçime sinmez bir kere. Ne yesem aklım onda kalır. Bende bırakmazdım kardeşimi. Ama eşim de razı gelirdi. Şimdiden biliyorum, tanıyorum onu.
Ne desem bilemedim her taraf için zor bir durum.
Ama siz daha huzurlu mutlu olacaksanız 1 artı 1 daireye çıkın. Kutu gibi şirij eviniz olur.

Maaşı ve kirayı siz mi alıyorsunuz pekş?

Ev ortamı nasıl bilmiuorum. Ama abinin çocukları varsa onlarla ilgilenebilirsin. Ev işlerinde yengeme yardım edebilirsin. En kısa zamanda bence iş bul hem çalış hem oku. Allah yardım etsin.

Benim de var başımda sizin gibi hatta 23 yaşında bi görümce. Neyse ki bu sene gidiyor. Ayyss konuyu okuyunca tüylerim diken diken oldu. Yengen başta kabul etmiştir benim gibi (zira bir insanla aynı evde yaşamadan gerçekten huyunu suyunu tam anlamayarak iyiniyetli düşünebiliyor insan ) kabul etmiş bulunduğu için git diyemiyordur. Pandemi bitince gidin okulunuza bi zahmet hatta arada ablanıza teyzenize amcanuza falan gidin kalın birer hafta biraz nefes olur yengenize. Şu an gitti mesela benimki ay dedim odasından çıkmasa bile varlığı bile ne yükmüş. Kimse kimseyi durduk yere rahatsız etmemeli yha. Jjkghbf

Back
X