• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abla kadar başınıza taş düşsün

Aysenimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
14.124
Puanlar
248
Merhaba daha önce bu tarz muhabbetler yapılmıştı diye hatırlıyorum ama nedense bugün ben de paylaşmak istedim.çalıştığım hastaneden başka bir hastaneye ilaç almak için gitmiştim.amatem diye biryer var oraya yemek yemek için uğradık.sonra baktım bir adam benimle sürekli göz teması kuruyor, birşeyler soruyor, yabancıların arasında beni kolluyor, yol gösteriyor.zaten aşağıda da tuvaleti sorduğumda çok ilgili davranmişti.resmen fiziksel temas edecekti o derece.hatta senin icin en iyi yer burası falan dedi.sonra işte yemekte bakışmak falan derken ekmek almış gelmiş.ben de bakmıyorum abla ekmek alır mısın demez mi? Öyle ağzına kürekle vurasım geldi.eee mâdem abla diyeceksin amaç ne o zaman bu hâller hareketler? Haa bir de hepsi değil ama bir adam var işerinde inadına inadına yapar gibi abla aşağı abla yukarı.tamam takılmayayim diyorum ama abla da abla da abla.özellikle yapsan bu kadar olmaz.hatasini anlasın diye ben de ona gidene kadar abi abi deyip durdum ama yok nato mermer nato kafa.kendimi de garip hissettim ki garip çünkü.tamam yaşla alakalı değil bu durumlar bizim ülkede biliyorum ama koskoca üniversite mezunu insanların hacı Mehmet amca gibi konuşması sinirime dokunuyor.hatta bazı yaşlılar bile öyle değil.bizim oraya geliyorlar ne kızım ne abla diyen, hanımefendi diyen.80 yaşında amcalar kadar olamiyorlar.bazen sallayıp geçiyorum ama bazen de sinirleniyorum.teselli istediğim için yazmadım ama gencecik egitimli nesillerin işyerinde ya da kadınlarla nasıl iletişim kuracağını bilmemesi çok acınası ve üzücü gerçekten.kendimden düşünüyorum biri en az 45 yaşında değilse kimseye abi falan demem.düşünüyorum 30 yaşında bir erkeğe abi dediğimi ne kadar abes, saçma sapan ağızlarına da yakışmıyor o kadar kötü duruyor ki.dağ ayıları ülkesi.

Asker cocukla evlenecektin ferhans 30dan sonra boyle abla oluyosun 🤣🤣 oysa “hanimefendi asagidaki tuvalette size eslik edeyim” dese ne hosuna giderdi 🤣🤣

İş yerinde yediğin haltlar duyulduğu için adamlar seninle anılmamak veya yanlış anlama diye abla diye vurguluyor olmasın ferhans?
Düşüne düşüne bunu mu düşündün gerçekten.ne tuhaf bir hayatı algılama tarziniz var.aman neyse yine belli ki konunun k si konuşulmayacak, eski defterler açılıp durulacak.bakmiyorum takilin kendi kendinize.

Merhaba daha önce bu tarz muhabbetler yapılmıştı diye hatırlıyorum ama nedense bugün ben de paylaşmak istedim.çalıştığım hastaneden başka bir hastaneye ilaç almak için gitmiştim.amatem diye biryer var oraya yemek yemek için uğradık.sonra baktım bir adam benimle sürekli göz teması kuruyor, birşeyler soruyor, yabancıların arasında beni kolluyor, yol gösteriyor.zaten aşağıda da tuvaleti sorduğumda çok ilgili davranmişti.resmen fiziksel temas edecekti o derece.hatta senin icin en iyi yer burası falan dedi.sonra işte yemekte bakışmak falan derken ekmek almış gelmiş.ben de bakmıyorum abla ekmek alır mısın demez mi? Öyle ağzına kürekle vurasım geldi.eee mâdem abla diyeceksin amaç ne o zaman bu hâller hareketler? Haa bir de hepsi değil ama bir adam var işerinde inadına inadına yapar gibi abla aşağı abla yukarı.tamam takılmayayim diyorum ama abla da abla da abla.özellikle yapsan bu kadar olmaz.hatasini anlasın diye ben de ona gidene kadar abi abi deyip durdum ama yok nato mermer nato kafa.kendimi de garip hissettim ki garip çünkü.tamam yaşla alakalı değil bu durumlar bizim ülkede biliyorum ama koskoca üniversite mezunu insanların hacı Mehmet amca gibi konuşması sinirime dokunuyor.hatta bazı yaşlılar bile öyle değil.bizim oraya geliyorlar ne kızım ne abla diyen, hanımefendi diyen.80 yaşında amcalar kadar olamiyorlar.bazen sallayıp geçiyorum ama bazen de sinirleniyorum.teselli istediğim için yazmadım ama gencecik egitimli nesillerin işyerinde ya da kadınlarla nasıl iletişim kuracağını bilmemesi çok acınası ve üzücü gerçekten.kendimden düşünüyorum biri en az 45 yaşında değilse kimseye abi falan demem.düşünüyorum 30 yaşında bir erkeğe abi dediğimi ne kadar abes, saçma sapan ağızlarına da yakışmıyor o kadar kötü duruyor ki.dağ ayıları ülkesi.
Ablan kurban olsun sana deseydin :)

Güncelleme: belli ki yine konunun "k" sini konuşabilen arkadaş çıkmayacak.varsa yoksa eski defterler.konuda ne yazdığı kimsenin umrunda bile değil kişisel saldırılar varken.ondan sonra bize kötü diyorlar diyorsunuz.direkt adımı vereyim zaten mâdem konunun hiçbir önemi yok.

tersleseydin mecbur değilsin bunu duymaya yaşlanıyoruz bana da geçen abla dediler 😀

Amaan abla desin ne olacak? Niye bu kadar taktın kafaya? Ben de bizim burda tanıdık kırtasiyeci var , ne zaman gitsem abla der bana. Hiç tanımadığım kişiler de yol sorarken abla diyor. Normal görüyorum bu durumu. Onlar abla dedi diye yaşlı olmuyorsun.

bu yaşla alakalı değilki mesafeyle ilgili hani ben sana başka gözle bakmıyorum niyetimi yanlış anlama sadece iyi bir insanım demek istiyor,bu hadsizlik değil bizim kültürümüzde saygı aslında, sadece bu mesajı net vermeye çalışıyor abla aynı zamanda kardeş demek sana yan gözle bakmam yanlış bir yaklaşımda bulunmam rahat ol demek istiyor kendi jargonunda,sizde öyle yapın demekki niyeti kötü değil deyin kafanıza göre takılın imaj ego vs hesaba katmatmadan bro diye relax olun,bende sıkılırdım eskiden bu tip insanlardan sonra her otu çoku üstüne alınan kadınları görünce erkeklerin savunma mekanizması olarak yorumladım cidden sıkıntılı kadınlar var ve bu arkadaşlar çözümü bu yönde bulmuş bu sizinle yada başka bir durumla ilgili değil bu arakadaşlar herkese bunu yaparak kendilerince çıkar yol bulmuşlar evli kadın arkadaşlarım anlayacaktır bu mesafenin stabilize bir eş davranışı olduğunu.

Abla deme bir gün lazım olur diyecek halimiz yok. Boşver sallama takma kafaya

Disarda tanimadigimiz insanlara abla, abi demek bence de dogru değil ancak ülkede bir cok kişi her hareketten nem kapmaya oldukça meyilli her ilgiyi yanlis anlamaya, her bakisi "beni gözleriynen yeddiii" olayina getirmeye oldukca musait. :)))) Sen de çok musaitsin mesela abla demese elli senaryo kurmuştun simdi o hareketlerle.

Eşim normalde esprili biridir kadin/erkek ufak espriler yapar ama bunlar bel alti, cinsel icerikli veya imali ya da flortoz degildir. Buna ragmen iş yerinde kadinin biri esime ben evliyim demiş espri yapip 2 guldu diye eve gelip anlatmisti. Turkiyede kadinlara güler yüz bile gostermemeye karar vermisti. 😄 Hababam sinifi hürrem hoca tipinde kadinlar da var. Sacma sapan tiplerin yanlis anlamasiyla ugrasmamak icin insanlar abi abla demek zorunda kaliyor aslinda.

Amaan abla desin ne olacak? Niye bu kadar taktın kafaya? Ben de bizim burda tanıdık kırtasiyeci var , ne zaman gitsem abla der bana. Hiç tanımadığım kişiler de yol sorarken abla diyor. Normal görüyorum bu durumu. Onlar abla dedi diye yaşlı olmuyorsun.
O takmasın da kim taksın. Potansiyel takılacak adamı azalıyor 😂😂😂

Kaçtı gitti konudan dayanamadı. Burda üye olduğumdan beri senin başka üyelere karşı kıskanç yorumlarını okudum. Hatta çoğu zaman evli , çocuklu, kilolu kadınlara hakaret ettin. Sen böyle kıskanç, fesat duygular içinde olduğun sürece bir yol katedemezsin. İlaç falan tamamen işe yaramaz. Psikologa gitmiyorsan mutlaka git. Gidiyorsan eğer doktoru değiştir. Acayip şekilde güzellik ve yaşlılık takıntısı olmuş sende.

Abi abla denilmesine ben de karşıyım. İş yerinde X hanım X bey kullanlıması gerek. Her erkek sizi tepesinde mi gezdirsin? Eski defterler açıldı yine diyorsunuz ama defterler çok kabarık. Namınız önden gidiyordur. Adam size abla diyene kadar pek rahatsız olmamışsınız. Bakışmalar, yemekte ekmek getirmeler, tuvaletin yolunu candan bir şekilde göstermeler pek etkilenmişsiniz. Siz her şeyin gizli kaldığını, beraber olduğunuz erkeklerin birbirlerine anlatmadığını konuşmadığını mı sanıyorsunuz? Kadınlar ayrı erkekler ayrı bol bol muhabbetiniz dönüyorsa bazısı böyle yoklar bazısı da adı çıkmasın diye ortamda abla der kenarda pusuya yatar. Çok eşlilik bizde batıdaki gibi değil. Saygı özel hayat mahremiyet vs yok, adamlar pozisyonuna kadar konuşuyorlardır.

Back
X