• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abla kadar başınıza taş düşsün

Merhaba daha önce bu tarz muhabbetler yapılmıştı diye hatırlıyorum ama nedense bugün ben de paylaşmak istedim.çalıştığım hastaneden başka bir hastaneye ilaç almak için gitmiştim.amatem diye biryer var oraya yemek yemek için uğradık.sonra baktım bir adam benimle sürekli göz teması kuruyor, birşeyler soruyor, yabancıların arasında beni kolluyor, yol gösteriyor.zaten aşağıda da tuvaleti sorduğumda çok ilgili davranmişti.resmen fiziksel temas edecekti o derece.hatta senin icin en iyi yer burası falan dedi.sonra işte yemekte bakışmak falan derken ekmek almış gelmiş.ben de bakmıyorum abla ekmek alır mısın demez mi? Öyle ağzına kürekle vurasım geldi.eee mâdem abla diyeceksin amaç ne o zaman bu hâller hareketler? Haa bir de hepsi değil ama bir adam var işerinde inadına inadına yapar gibi abla aşağı abla yukarı.tamam takılmayayim diyorum ama abla da abla da abla.özellikle yapsan bu kadar olmaz.hatasini anlasın diye ben de ona gidene kadar abi abi deyip durdum ama yok nato mermer nato kafa.kendimi de garip hissettim ki garip çünkü.tamam yaşla alakalı değil bu durumlar bizim ülkede biliyorum ama koskoca üniversite mezunu insanların hacı Mehmet amca gibi konuşması sinirime dokunuyor.hatta bazı yaşlılar bile öyle değil.bizim oraya geliyorlar ne kızım ne abla diyen, hanımefendi diyen.80 yaşında amcalar kadar olamiyorlar.bazen sallayıp geçiyorum ama bazen de sinirleniyorum.teselli istediğim için yazmadım ama gencecik egitimli nesillerin işyerinde ya da kadınlarla nasıl iletişim kuracağını bilmemesi çok acınası ve üzücü gerçekten.kendimden düşünüyorum biri en az 45 yaşında değilse kimseye abi falan demem.düşünüyorum 30 yaşında bir erkeğe abi dediğimi ne kadar abes, saçma sapan ağızlarına da yakışmıyor o kadar kötü duruyor ki.dağ ayıları ülkesi.
Biri size birşey dediğinde siz o şey olmuyorsunuz. Neden bu kadar takıldınız anlamadım.
Ha ben adamdan hoşlandım adam bana abla dedi diyorsanız bilemem ama normal şartlarda asla kafaya takılmayacak şeyler bunlar bence.

Daha önce yazdım mı bilmiyorum ama benden büyük tanıdığım vardı ben evli olduğum için ismi ile hitap ediyordum
Arkamdan" kendini büyük sanıyor terbiyesiz bana abla demiyor " dediğini duydum.
Bazıları saygı ,mesafe ,alışkanlık vb için abla diyebiliyor

Daha önce yazdım mı bilmiyorum ama benden büyük tanıdığım vardı ben evli olduğum için ismi ile hitap ediyordum
evli olduğunuz için neden ismi ile hitap ediyodunuz anlamadım kusura bakmayın. evli olmasanız abla mı diyecektiniz

Konunun evli veya bekar olmakla alakasi mi varmis? Yani isin kuralini bilmedigim icin soruyorum.

Benden büyük çok erkek bana abla diyor (yaş 25) Babam yaşındaki bile diyor. Dua et bayğann demiyorlar 😂😂
Merhaba daha önce bu tarz muhabbetler yapılmıştı diye hatırlıyorum ama nedense bugün ben de paylaşmak istedim.çalıştığım hastaneden başka bir hastaneye ilaç almak için gitmiştim.amatem diye biryer var oraya yemek yemek için uğradık.sonra baktım bir adam benimle sürekli göz teması kuruyor, birşeyler soruyor, yabancıların arasında beni kolluyor, yol gösteriyor.zaten aşağıda da tuvaleti sorduğumda çok ilgili davranmişti.resmen fiziksel temas edecekti o derece.hatta senin icin en iyi yer burası falan dedi.sonra işte yemekte bakışmak falan derken ekmek almış gelmiş.ben de bakmıyorum abla ekmek alır mısın demez mi? Öyle ağzına kürekle vurasım geldi.eee mâdem abla diyeceksin amaç ne o zaman bu hâller hareketler? Haa bir de hepsi değil ama bir adam var işerinde inadına inadına yapar gibi abla aşağı abla yukarı.tamam takılmayayim diyorum ama abla da abla da abla.özellikle yapsan bu kadar olmaz.hatasini anlasın diye ben de ona gidene kadar abi abi deyip durdum ama yok nato mermer nato kafa.kendimi de garip hissettim ki garip çünkü.tamam yaşla alakalı değil bu durumlar bizim ülkede biliyorum ama koskoca üniversite mezunu insanların hacı Mehmet amca gibi konuşması sinirime dokunuyor.hatta bazı yaşlılar bile öyle değil.bizim oraya geliyorlar ne kızım ne abla diyen, hanımefendi diyen.80 yaşında amcalar kadar olamiyorlar.bazen sallayıp geçiyorum ama bazen de sinirleniyorum.teselli istediğim için yazmadım ama gencecik egitimli nesillerin işyerinde ya da kadınlarla nasıl iletişim kuracağını bilmemesi çok acınası ve üzücü gerçekten.kendimden düşünüyorum biri en az 45 yaşında değilse kimseye abi falan demem.düşünüyorum 30 yaşında bir erkeğe abi dediğimi ne kadar abes, saçma sapan ağızlarına da yakışmıyor o kadar kötü duruyor ki.dağ ayıları ülkesi.

evli olduğunuz için neden ismi ile hitap ediyodunuz anlamadım kusura bakmayın. evli olmasanız abla mı diyecektiniz

Konunun evli veya bekar olmakla alakasi mi varmis? Yani isin kuralini bilmedigim icin soruyorum.
Yaşadığım yerde evli kişiler abla der yaştan bağımsız
Kayınlara abi ,görümcelere abla gibi benim demiyor olmam yadırganmıştı

Adamın size fiziksel temas etmek istediğini, sizi kolladığını falan nereden çıkardınız anlamadım. Efendi bir adammış, siz ona göre yaşça büyük olduğunuzdan saygılı ve kibar davranmak istemiş. Belli ki bakışlarınız ona tuhaf geldiğinden yanlış anlaşılma olmasın diye abla diyerek size ne gözle baktığını, başka bir münasebet olamayacağını vurgulamış. Yani her şeyden yanlış bir anlam çıkarmayın insanlar sosyal hayatta birbiriyle konuşur, sohbet eder bunlar normal şeyler. Her şey illa hoşlantı, beğeni anlamına gelmiyor.

Bazı erkekler bilerek yapıyor ben farkediyorum ülkemizde abla kelimesi İngilizlerdeki Mrs.öyle düşün :KK70:

Bazıları mesafeden yanlış anlama anlamında abla diyorlar.
Ama bazıları bence cidden büyük gördüğü için abla diyor.
Bende 30lardayım. Güya ben yaşımı göstermiyormuşum öyle diyorlar.
Ama sokakta bana abla diyorlar yani. Demek ki insanın yaşı belli oluyor.
Benim yaşım hiç öyle 36 göstermiyor ama benden kocaman adam abla diyor ağzım açık kalıyor 🤣ayrıca hanımefendi ya da Niloya hanım deyince biz yanlış mı anlayacağız da abla diyorlar 🤣

Ayy tövbeeee ben yine karşıdakinden izin almadan abla falan demem ne münasebet saygıyla ne alakası var bunun ben mesela benden küçük bir arkadaşım abla desin istemem ismimle hitap etsin ne münasebet sinir oluyorum böyle hitaplara

Yaşadığım yerde evli kişiler abla der yaştan bağımsız
Kayınlara abi ,görümcelere abla gibi benim demiyor olmam yadırganmıştı
Eşimin tarafında ben evliyim diye benle yaşıt tanıdıklar yenge diyorlardı 😱ufal da cebime gir ne yengesi diyecektim kibar bir dille uyardım lütfen ismimle hitap edin ne yengesi dedim yok nikah büyüğümsüm olmaz dedi 😏

bana da hayatimda ilk defa bir muze gorevlisi "30 yasin ustundeyseniz ogrenci indiriminde yararlanamazsiniz" dedi balayindayken. şok oldum çünkü ogrenci belgem gunceldi ve kimse asla benim 30 üstü oldugumu düşünmemisti o gune kadar 😅 anliyom seni az cok

Son düzenleme:
Eşim geçen gün bir arkadaşıma abla dedi ağzına bir tane çakasım geldi :KK70:

Back
X