Ablalari benim minigimide bi el atin lutfen

magic girl

simdi diyet zamani
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009
2.345
1.124
248
ablalari baslikda belirttigim gibi benim 8 yasini yeni bitirmis oglum teee 3 yasindan beri resimler cizer ilk hevesi boyle baslayip devam etti simdi dahada guzellesdi cizimleri simdi konumuz ise oglumun ogretmeni cok guzel seyler cizdigini soyleyince buda ben hayatta en cok cizmekden hoslaniyorum ama kedi kopek bana zevk vermiyor kopruler binalar daha cok hosuma gidiyor demis ogretmeni afferim sana gelecegin mimarisin ne guzel demis buda mimar nedir diye sordu bende anlattim dershaneye giderken maca turkokuluna her yere cantasina oyuncaklari koyup onlari satmis o kadar cok oyuncagi varki fark bile etmedim bazen garaja koyar almaz ordan gunlerce neyse anne bu parayi al bana mimarlik kitaplari al ne olursun diye yalvariyor cok geri kalmis olcum yapmasi lazimmis elinde cetvel olcup ciziyor binalar kopruler okullar bende erken oldugunu ama cizdiklerini saklayacagimi soyledim hatta kalbi kirilmasin diye kocaman kilitli kutuda aldim ama yokkkk ablariri o tutturmus kitap istiyor artik kim nasilsin dese mimarlik kitaplari istiyor bazen agliyor bile ben onun mimar olmasini istemedigim icin kitap almiyormusum hadi bakalim ablalari ne yapalim bu yakisikliya o guzel fikirlerinizi benimle paylasin gelecegin mimarini kaybetmeyelim

alsan bi tane kitap bak bakalim napcak bu oyuncak satma isi ii deilmis kucuk daha nasil farketmedin eve gec gelme durumu falan olmadi mi ben buraya takildim sahsen dunya kotu cocuklar cok masum...

Maşallah yavrunuza umarım hevesi hiç kırılmaz ve Mimar Sinan gibi mükemmel işler başarır.
hangi kitapları alırsınız bilmiyorum da onu bir üniversitenin mimarlık bölümüne götürüp öğrencilerle tanıştırabilirsiniz hem onlardan tavsiyeler alır hem kitaplarını görürse belki benim için çok ağır geleblir düşüncesine kapılıp şimdilik kitaplardan vazgeçebilir. Mimar Sinanı anlatan kitaplar da edinebilirsiniz okuyup daha çok aşka gelecektir.

Merhaba :)
Öncelikle oğlunuza koca bir MAŞALLAH Demek istiyorum :)
Onun yaşındaki çocuklar böyle şeyleri düşünmez oyıncaklarımı satıyım parayı anneme veriyim kitap alsın diye.Bu davranışı yaşıtlarından bence üstün zekalı olduğu ve geleceği parlak gözüküyor size şimdilik tavsiyem bir uzmandan yardım alın sizi çocuğunuzun geleceğini yönlendirmeniz konusunda yol göstermesi için. :)

Oyy öncelikle o akıllı bıdığı benim için kocaman öpün :)
Madem mimar olacak, çizim alanında gelişmesini sağlayacak aktiviteler yaptırın, varsa kursa götürün, el becerisi gelişsin, yatkın olduğu şeylerde başarılı olması özgüveninin oturmasına da yardımcı olacaktır.

sagol canim benim oglum yasitlarindan cocuklardan cok farkli bunu okulda ogretmenleride soyluyor ve bizde farkindayiz ustelik bir arkadasin oglu var 23 yasinda ogretmenlik okuyor surekli onunla takilmak istiyor cunku o zekiymis arkadaslari onu anlayamiyormus evet bende ilk duydugumda sok oldum oyuncaklarini birde tek tek goturmus satmis evdekiler kizmasin diye bende yinede sorman gerekirdi evden baska seylerde satsan haberimiz olmayacak dedigimde hayir anne ben kendime ait olanlari satarim size ait olan herseyi size sormadan kullanmam bile dedi ben bi arastirayim bakayim uzman

alsan bi tane kitap bak bakalim napcak bu oyuncak satma isi ii deilmis kucuk daha nasil farketmedin eve gec gelme durumu falan olmadi mi ben buraya takildim sahsen dunya kotu cocuklar cok masum...
canim dershanede ve turk okullunda teneffuslerde satmis arkadaslarina robotu pelus ayiciklari zeka gelistirici puzzle falan vardi onlari satmis okadar cok oyuncagi varki evime her gelen oyuncak getiriyor malum 3 cocuk olunca

supersin canim hic aklima gelmedi turkiyeden isteyim olmadi turkceside cok iyi bu ara cok sagol

malasef canim yok esim arastirdi onun yasi cok kucuk en az 17 yasinda olmasi gerekiyormus el becerisi harika ben bile hayran kaliyorum evde arabalarini bile kendi tamir ediyor cok yatkin bir eli var herseyede cok merakli surekli arastiriyor

Yaşıtlarıyla takılmaması çok normak çok zeki bir çocuk ve yaşından kat ve kat olgunluk gösterdiği için yaşıtları gözüne küçük anlayışsız gelir :) anlattığınıza göre verdiği cevaplar yanii bunu bu yaştaki cocukmu söylüyor dedirtiyor.cevapları mantıklı.bence bu zeka boşa gitmemeli hele ki siz dışınızda öğretmenler bile fRkettiyse...üstün zekalılar için özel eğitim ve okullar oluyor..aklınızda bulunsun

evet canim ama ben onun oyle okullarda daha cok sIkilmasindan korkuyorum ana okuluna giderken ilk o ogretmeni fark edip bize bilgi Verdi okul hatta o kurumla irtibata bile gectik sizin istediginize bagli dediler bende icimden gelmedi goturmek hayata hizli baslayip cabuk yorulmasindan korkdum acikcasi okulda cok mutlu ogretmeni yardimci ogretmen secmis onu yardim ediyormus ogretmene cooookkk hevesli birilerine birsey anlatmaya bayiliyooo yani suan halimizden memmunuz mimarlik hevesimiz haric suan kafasi bununla mesgul

Mimar Sinan in hayati fikri cok guzel.
Bir e soyle denebilir bence." senin icin kitap bulamayabiliriz, ama internetten kendi sectigin biseyin maketini yapabilirsin, oyuncaklarinin parasiyla da malzemeleri alirsin "
Ona bu alandaki enerjisini atacak mini bi atolye imkani verebilirsiniz evinizin bi kosesinde.

Hımm anladım mantıklı düşünüldüğündd çok haklısınız :) ne güzel o zaman öğretmeni seviyorsa öğretmeniyle görüşün o bizzat konussun sohbet ediyorken söylesin mimarlığı istemem güzel bir şey ama öyle kolay değil önce okulunu bitirmen gerekiyor suan ki derslerinde basarılı olman gerekiyor bu derslerde basarılı ol ki o zaman istediğin mesleği seçersin desin mesala :)

Yurt dışında hangi ülkedesiniz...var yani çocuklar için kurslar bilmiyorum yaşadığınız yeri ama resim kursları var. ..tabiki çocuğunuz için yetersiz gelebilir becerileri fazla olduğundan. ..bence. onun yaşına uygun sadelikte anlatılmis mimarin Sinan'ın hayatını anlatan eserlerini anlatdan kitap olabilir çocuklar için olanlardan. Maket alip yapabilir...şuanda yorulabilir dikkat edin. Maşallah allah nazardan saklasin

evet buda guzel fikir canim bunuda degerlendireyim hemencik maket yapmaya bayiliyo zatenevde sut bidonlarindan maketler yapar

Canm bence çocuğunuza destek olun ben okul öncesi Öğretmenliği okuyorum anaokulunda yaptirdigimiz etkinlikler yaratıcılıklarini ve araştırmalar yaplarini geliştirmek adına yinede sizin oğlunuz kadar yaratıcı bir çocuğa rastlayamadk. Sizin cocugunuzda bu doğuştan var ve cok güzel bir özellik ama unutmayn ki yaratıcılık ve arastrma özelliği de çevre koşullarından etkilenir. Bu nedenle benm düşüncem cocugunuzu destekleyin ona arastrma ortamları hazrlayn merak ettigi şeyleri sizinle öğrensin ki çevreden merakını yanlış şekillerde gidermeye çalışmasın. Ben olsam istediği oyuncakları birlikte gidip alırdım incelemesine müsade ederdim beraber cocugumla bir seyler ogrenirdm ve oyuncaklarini satacak kadar cok istemiş oğlunuz bunu.
Demeden edemicem maşallah oğlunuza :)

canim bende ogretmenim bende ordan anladim diyebilirim oglumun farkli oldugunu bunu dile getirmiyorum kimseyle paylasmiyorum ama bazen sordugu sorularla beni yoruyo istedigi seyleri hemen almasamda almaya calisiyoruz o tam bir kitap asigi o daha cok elleriyle yapip cizdiklerinden zevk aliyo bikmadan usanmadan cizer ben bile sasiriyorum bikmiyormu bu cocuk diye ustelik okul ciziyorsa en ayrintisina kadar bitirmeden baska cizmeye hayatta gecmez en cok bu huyunu seviyorum

Maaşallah istediği kitapları alın kesin. Yoksa çok üzülür baksanıza ne kadar uğraşmış o kitaplar için. Mimar Sinan ın hayatını anlatan kitap tamam ama gercek mimari çizimler ve projelerin olduğu kitapları alın hatta büyük konut projelerinin tanıtım broşürlerini bile verebilirsiniz inceler öğrenir oradan, çok yararlı olur gelişimi için. Bu yaşta bu kadar spesifik olarak alan seçmesi iyi mi kötü mü onu bilemiyorum yalnız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…