- 20 Mayıs 2025
- 5
- 1
- 1
- 23
- Konu Sahibi Derin Alyaz
Merhabalar. Sizlerden abla tavsiyesi almak istiyorum insan ilişkileri konusunda. Hassas birisiyim ve kalp kırmaktan oldukça korkuyorum. Kimseyi eleştirmem, yargılamam, alay etmem, dalga geçmem, arkasından konuşmam zararı dokunsa bile. Sessiz birisiyimdir genelde ama malesef ki bana tam tersi davranılıyor. Arkadaşlık etmeye başladım bir çok kişiden ya fiziğime, ya giyinişime, ya davranışlarıma karşı hep eleştiri, yargılama işitmeye başlıyorum oysaki ben kimsenin fiziğine, kilosuna karışma, yorum yapma haddini kendimde görmüyorum. Karşılıkta veremiyorum onlar gibi. Duymazdan gelsem bu sefer aynı şeyleri kendilerinde yapma haddini çok kez buluyorlar. Bana davrandıkları gibi ben onlara davranınca abes tepkiler veriyorlar. Malesef ki halimden anlamama, sıkıntılarımı küçümseme gibi bir durum da söz konusu. Kendi yaptıkları şeyleri önemsemeyip, benim bir lafımı unutmuyorlar. İyice bunalmaya başladım sanki omuzlarımda ağır bir yük var. Kendime Rabbine sığın, imtihan dünyası burası diyorum. Başka da bir çözüm bulamadım. Sizin nasıl önerileriniz var?