Kesinlikle söylemelisin. ama söylerken bu sanki acınılacak ya da utanılacak bir şey gibi söyleme.
benim şöyle bir hastalığım var de. ilişkimiz bu durumda ne olur gibi şeyler sorma bence. onun davranışlarından anlarsın bir süre sonra ne düşünüyor?
baktın senden uzaklaşıyor o zaman ayrılmayı düşünebilirsin.
zaten seni seviyorsa sorun etmeyecektir.
insan sevdiğini bütün sorunlarıyla sevmeli.
bunları düşünüp güzel günlerini mahvetmemelisin.
Cnm bu anlattığın romatizma mı ?
Amim cok tesekkur ederim. Dun agzini aradim biraz dedim ki ben cok mutluyum ya biterse diye cocukca korkuyorym dedim o da mesafe ya da zamanla soguma gibi bi durum olmaz ben asigim sana evleniriz bile bu hizla gidersek dedi biraz daha uzerine gittim sonra sadece ailemin gorusleri etkiler beni annem mantikli kadindr o saglam bi delil sunarsa kafam karisabilir dedi. Ki as. Da gayet saglam bi delil sanirim :)) suan gulebiliyorm bakin izin yorumlariniz annemin ablalarimin saatlerce konusmalari uzerine konuyu ilk actigimdaki psikolojimden biraz olsun siyrildim cok sukur bu hafta soylicem kendisine bakalim arrik hayirlisi olsun haziirim yani :) ben de opuyorum sizi Allah razi olsun sevgiler :)güzel kardeşim senden kıymetli hiç bir şey yok
sen çok dikkatli yaşaması gereken bir insansın
egsersizlerini ilaçlarını hiç ihmal etme
doğal beslen
akupunktur tedavisinden çok fayda görenler var Allah şifa versin inşallah
çok ilerlemeden kaburlaşmadan yaşayanlarda var
hayat tecrübelerden oluşuyor
o yüzden ablalarına saygı duy.
hastalığını acındırmadan abartmadan anlat sevgiline
ihtimaller bunlar:
-önce anlayışla karşılar ileriyi düşündükçe senden soğur
-anlayışla karşılar ama ailesi asla istemez
-direk senden ayrılır
-çok çok düşük ihtimal olmakla birlikte kendisi ve ailesi anlayış ile karşılar
insanın ailesinden başka dostu yoktur.
ağlamayla sızlanmayla birşey değişmez
akıllı ol bu ihtimallerin hepsine kendini hazırla
bol bol dua et ilerde kimin başına ne geleceği belli olmaz
Allah hakkında hayırlısını versin dualarım seninle öpüyorum
Gecmis olsun. Bence oldugu gibi anlatin cok fazla detaya girip kendi olumsuz görüslerinizi yansitmayin bence. Sizin korkularinizi bilmesi elbette önemli fakat daha bastan belki de hic basiniza gelmeyecek yan etkilerinden bahsetmeyin. Sadece oldugu gibi hastaligi anlatin ve ona da arastirmasi icin firsat taniyin. Devam etmek istemezsen de senin kararindir diyin. Sizinle birlikte olmak istiyorsa zaten bunu davranisi ile gösterecektir.
Ayrica kendizi ona cok baglamayin, bana iyi gelecek iyilesecek gibi hissediyorum psikolojisine sakin kapilmayin. Cünkü olur da ayrilmak zorunda kalirsaniz, psikolojik olarak hastaliginizi daha kötü etkilersiniz.
ben de AS hastasıyım. bu kadar karamsar olma. kamburluk fln ilerleyen yaşlarda olacak birşey. suna pekuysalı örnek vermişsin. gençlik filmlerine bak kambur değil. yaşlanınca oluyor. o da tedavi edilmezse. şimdilik kesin bir tedavi yok gerçi ama tıp hızla ilerliyor.
sevgiline de burda anlattığın şekilde anlatma çünkü bence abartarak anlatıyorsun. ağrılarından bahset yeterli. kambur olacaksın diye birşey yok
Bunu empati yaparak yaziyorum...kesinlikle anlatmalisin karsisinda ezilip buzulmeye gerek yok... normal konusma esnasinda normal birseymis gibi bahsetmelisin...canim benim bundan sonra davranisindan yola ikarak ne yapman gerektigine karar verirsin...Allahtan gelen birsey her an hepimizin basina gelebilir..
Ablacım kesinlikle erkek arkadaşına anlatmalısın bu sağlık sorununu. Eğer yanında kalıp seninle birlikte bu hastalığa göğüs germek istiyorsa ne mutlu. Ona anlat ki yaşadıklarını bilsin, kolay bir hastalık atlatmıyorsun ki sağlık sorunlarının hepsi önemlidir. Sevdiğin insan asıl o zaman belli olur. Asla yalan söyleme ve bir an önce başına gelenleri anlat. Umarım iyileşirsin de mutlu bir yaşam sürersin. Umarım erkek arkadaşın yanında olur ve yüzün gül açar. Unutma ki ablacım her hastalığın çaresi moraldir. Moralini hiç birşey için asla bozma ve tedavini ol. Ol ki iyileş. :) Dualarım seninle..
Evet evettt aynen boyle yataktan cikarmiyor hem de atak donemlerinde.romatizmal hastalık çeşidi,iltihaplı bir tür.Omurga iltihabı deniyor.Leğen kemiğiyle başlar ağrı,boyuna kadar çıkar.Omurgayı tuttuğu için de atak dönemlerinde adım dahi attırmaz,ne oturabilirsiniz ne de ayakta durabilirsiniz.Atak dönemleri dışında hep ağrı vardır,kimi zaman normal yürürsünüz kimi zaman topallayarak.Ani hareket yapmamak için çabalar durursunuz.Ters bir harekette o gün bitersiniz resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?