- Konu Sahibi Tatlikizmiyim
-
ömer sevinçgül ve özkan öze/tarık uslu kitapları okumanı öneririm. ayrıca sorgulayıcı olduğun için kendini suçlamaktan vazgeç. şahane bir şey yapıyorsun. soru sormadan cevabı nasıl bulacaksın...Aklına gelen her sorunun mutlaka bir cevabı vardır unutma... senin gibi gençler az kıymetini fark edenlerden olursun inşallahAblalarım yasakmı üyelik açmak bilmşyorun ama ben 16 yaşında soruşturan bir kız çocuğuyum kimliğimi bulmaya çalışıp çabalıyorum.Birçophnuz evlatları vardır şimdi beni de onlar gibi düşünün olur mu?Nolur siteden atmayın birilerine söylemezsem patlıcam artık içimm bulanıyor.Ben güneşi dünyayı ve evrenş sorguluyorum ve teoriler üretiyorum kendimce...ailem bana karşı çıkıyor sapma diyor önüne konanı yap diyorlar fkrmülünü ezberle diyorlar.Ben ise ispatını istiyorum örneğin matematik...Normal bir insanım aoa diğerleri gibi değilim zaten....ergenliğimş farklı yaşıyorum...Ben önüme konanın ispatınj istiyorum...sınav odaklı olmak değil sadece öğrenmek istiyorum...
Ailrm beni anlamıyor ve kendimi çok yalnız hissediyorum...
Bana bir çıkış noktasj gösterin nolur
Hepinizi çook seviyorumm
Kendimizi üstün görmek?
Buna siz sebep oluyorsunuz açıkcası
Araştıma ruhu olan bir güzelliği hevesini kırıp normal kalıba sokmaya çalışıyorsunuz
Bizde canım ÜLKEMDE zor olanı söylüyoruz
Cesaretli olsun
Diğerleri gibi körelmesin istiyoruz
İsviçreden ithal edilen ilaçları ,Japonyadan gelen canonları,Amerika'nın uzaya gönderdiği makinaları değil
Yeni nesillerde artık Türkiyenin yaptıklarını konuşalım istiyoruz
Bu kabuk kırılsın diye birileri çaba göstermeli
Zira önüne yeterince engel çıkartan olacak zaten...
2 çocuk annesi olarak tam tersine soran sorgulayan bireyler olmalarını istiyorum.koyun gibi her denilene körü körüne inanan bireyler olmasını istemem ..Kur'an, İncil vs okursan, kafan daha da karışır.
Merak ettiklerin her ne ise, bak elinin altında internet; yaz sorunu olası ya da dkesin cevaplar gelsin karşına.
Ailene fazla yansıtma bu merak durumlarını, çoğu aile soran, sorgulayan çocuk istemez çünkü.
Tabiki ikisinide okusun
Ancak ilim başka irfan başka..
Birbirine karıştırmamak gerek..
Anlatımdamı bir eksik var?Kabul ediyorsunuz üstün gördügünüzü..garip..neyse iyi geceler
Yok ben zaten sizi desteklemek amacıyla yazmıştımTabi ki okusun ben onu demiyorum zaten söylediği şey tek başına yeterli değil ki. ilim bilim boşuna verilmedi insanoğluna
Kardeşimin sınıf arkadaşı vardı aynı anlattığınız gibi. Annesi de malesef bilinçsiz ve şaşkındı. Keşke o çocuğu üstün zekalılar eğitim kurumlarından birine götürüp şuna bir bakın deseydi. Ama demedi işte sınıf öğretmeniyle "evde vallahi öyle değil" tartışması yapmakla yetindi. Bak üzüldüm yine
T Tatlikizmiyim sen kimseye çaktırmadan merak ettiğin her şeyi araştırmaya devam et. Düşün ki seni anlamıyorlar ve dünya onların istediği gibi dönüyor. Bu durumda oyunu kurallarına göre oynaman gerek. Büyüdüğünde senin kıymetini bilecek kurumlarla iletişime geçmek için yeterli donanıma sahip olmalısın. Mesela liseyi bitirmediysen dünyanın en prestijli üniversitesine kabul edilemezsin değil mi? Kısaca köprüyü geçene kadar idare et ama araştırmaktan aslaaa vazgeçme. Başarılar dilerim
Turkiyem iki bolundu:
Dogma ile yikanmis dunya ve evreni sorgulamayan, bitkisel hayatta yasayan beyinler.
Dunyayi ve evreni sorgulayin, gercekleri bulmaya calisan uyanmis aydinlanmis beyinler.
Onceki grup, ikinci grubun birak sorgulamasini, yasamasina bile tahammul edemiyor.
Sonraki grup, onceki grubu sirtinda tasimak zorunda degil, ama onlarin karanliginda boguluyor.
Sorguladığı merak ettiği için Kuran oku diyen ablanın neyini yanliş buldunuz ? Tabiki bilim araştirmalari yapsin bilim belgeselleri okusun fizik deneyleri izlesin ben yildiz teknik fizik bolumu ogrencisiyim bilime merakli insanlar gordukce bizden mutlusu olmuyor cunku mesela fizik ulkemizde onem verilen bi dal tercih edilmiyor. Dünyanin ilmini ortaya dökseniz de bu ilmi yaradanin kitabindan üstün gelir mi ? Evreni gezegenleri yasami hayati merak ediyor sorguluyorsa Kuran ona kaynak olamaz mi ? Nasil kafalar bunlar tabiki sadece Kuranla kalmayacak gunumuz deneylerine arastirmalarina da bakacak kendini gelistirebildigi kadar gelistirecek ama Kuran oku tavsiyesinde hicbir yanliş yok siz de okuyun bilim icin ogrenmek icin okuyun.
Kardeşim sana gelince de deli miyim diye korkma "normal" diye tanimladiklari o taş kafalarda bi şıklık yok merak et sorgula araştır eğer istanbuldaysan elimden geldiği kadariyla deneylere sokmaya çalışırım seni araştirma kitap konusunda varsa aklinda evren uzay fizik bilim kitaplari en azindan bulmam kolay olur yardim etmek isterim bir sey lazim olursa. Sorgulamaya devam et.
Dusunen cocuklar oldugunu gormek gercekten cok guzel, benim senin yasinda kardesim var sen dunyayi merak ediyorsun, onunda dunya umrunda degil... Ailen buna karsi cikiyosa onlarla bu konular hakkinda hic konusma bence, ben 28 yasina geldim hala sorguluyorum, eminim hayatim boyuncada sorgulamaya devam edicem. O kadar cok cevabini bulamadigim sey varki... arastir, cok oku, aklina bi cok sey gelecektir ama bi cok seyin ispatida olmadigi icin mecburen bir iki teoriye daha yakin goreceksindir dusuncelerini. Gunes, dunya, evren sorguluyorsan birde 'zaman' kavramiyla tanisacaksin ve kafan daha cok karisicaktir, karissin. Zaten icindeki merak okumaktan geri birakmayacaktir seni. Aslina bakarsan matematik de benim icin x bi kavramdir, evreni inceledikce. Hee ben cok bildigimden degil asla, sadece matematik insanlarin hayatini kolaylastirmak icin var olan bir bilim, benim dusuncem. Ben onu anladim en azindan. Burda din tartisan ablalar da olmus, ona istinaden, ben senin yasindayken nufus cuzdanimda yazan islam ibaresinin ne anlama geldigini ogrenmek ve inanacaksam yada inanmayacaksam once onu bilmem gerektigini dusunerek kuranin turkcesini hatim etmisim. Eger bu konuda da suphelerin varsa onuda okuyabilirsin, suphen yoksa bile ne oldugunu ogrenmis olursun. Okumaktan kimseye zarar gelmez. Dusuncelerin sekillenir.Ablalarım yasakmı üyelik açmak bilmşyorun ama ben 16 yaşında soruşturan bir kız çocuğuyum kimliğimi bulmaya çalışıp çabalıyorum.Birçophnuz evlatları vardır şimdi beni de onlar gibi düşünün olur mu?Nolur siteden atmayın birilerine söylemezsem patlıcam artık içimm bulanıyor.Ben güneşi dünyayı ve evrenş sorguluyorum ve teoriler üretiyorum kendimce...ailem bana karşı çıkıyor sapma diyor önüne konanı yap diyorlar fkrmülünü ezberle diyorlar.Ben ise ispatını istiyorum örneğin matematik...Normal bir insanım aoa diğerleri gibi değilim zaten....ergenliğimş farklı yaşıyorum...Ben önüme konanın ispatınj istiyorum...sınav odaklı olmak değil sadece öğrenmek istiyorum...
Ailrm beni anlamıyor ve kendimi çok yalnız hissediyorum...
Bana bir çıkış noktasj gösterin nolur
Hepinizi çook seviyorumm
oKabul ediyorsunuz üstün gördügünüzü..garip..neyse iyi geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?