Ablalarım korkuyorum yardım edin

ömer sevinçgül ve özkan öze/tarık uslu kitapları okumanı öneririm. ayrıca sorgulayıcı olduğun için kendini suçlamaktan vazgeç. şahane bir şey yapıyorsun. soru sormadan cevabı nasıl bulacaksın...Aklına gelen her sorunun mutlaka bir cevabı vardır unutma... senin gibi gençler az kıymetini fark edenlerden olursun inşallah

Kabul ediyorsunuz üstün gördügünüzü..garip..neyse iyi geceler

2 çocuk annesi olarak tam tersine soran sorgulayan bireyler olmalarını istiyorum.koyun gibi her denilene körü körüne inanan bireyler olmasını istemem ..

Şu konuyu bile dine getirdiniz ya pes diyorum. Zaten site de din ile ilgili konuşmak yasak, 50 milyon kere söylendi demek ki sadece Kur'an okumak anlamak, algılamak için yeterli değilmiş. Sizin yüzünüzden kızın konusu kapanacak ya. Kız diyor ki evren, yıldızlar, uzay boşluğu. Siz ne diyorsunuz pes inan ki pes. Halleyi çikolata kaplı bisküviden ibaret sananlar var çok görmemek lazım.

Anlatımdamı bir eksik var?
Anlama kısmındamı bilemiyorum..
Arkadaşımız böyle düşünenleri gördükçe seviniyorum dedi
Ve evet bende o alıntıladığınız neslimiz tükenmedi mesajını yazdım
Farklı düşündüğünü kabullenmek sizin nezdinizde üstün görmek ise evet üstün görüyorum
İyi geceler

Matematiğindr ispatı vardır. Mesela 2kere 2 4 etmez onun bile ispatı vardır. İspatı olmayan hiç bir şey kabul edilmez merak etme
Sadece zamanı gelince ağırlık verdiğin bölümle ilgili herşeyi öğreniceksin. Dahiysen zten hepsini öğrenceksin. Kötü bişey diil korkma

Bizi de öğretmeni yönlendirdi, babası yok Daruşafaka babasız çocukları alıyor. Gerçekten çok iyi öğretmenler var bilime önem veren. Keşke annesi dikkate alsaymış. Bundan sonrası güzel olur inşallah.

Sorguladığı merak ettiği için Kuran oku diyen ablanın neyini yanliş buldunuz ? Tabiki bilim araştirmalari yapsin bilim belgeselleri okusun fizik deneyleri izlesin ben yildiz teknik fizik bolumu ogrencisiyim bilime merakli insanlar gordukce bizden mutlusu olmuyor cunku mesela fizik ulkemizde onem verilen bi dal tercih edilmiyor. Dünyanin ilmini ortaya dökseniz de bu ilmi yaradanin kitabindan üstün gelir mi ? Evreni gezegenleri yasami hayati merak ediyor sorguluyorsa Kuran ona kaynak olamaz mi ? Nasil kafalar bunlar tabiki sadece Kuranla kalmayacak gunumuz deneylerine arastirmalarina da bakacak kendini gelistirebildigi kadar gelistirecek ama Kuran oku tavsiyesinde hicbir yanliş yok siz de okuyun bilim icin ogrenmek icin okuyun.

Kardeşim sana gelince de deli miyim diye korkma "normal" diye tanimladiklari o taş kafalarda bi şıklık yok merak et sorgula araştır eğer istanbuldaysan elimden geldiği kadariyla deneylere sokmaya çalışırım seni araştirma kitap konusunda varsa aklinda evren uzay fizik bilim kitaplari en azindan bulmam kolay olur yardim etmek isterim bir sey lazim olursa. Sorgulamaya devam et.

Geçen erkek arkadaşımla Marslı diye bir film izledik, tamam film biraz abartı ama konu evrene, bilime geldi. Yanlış anlaşılmasın bende erkek arkadaşım da inançlı insanlarız. Ama ikisini ayırt edebilecek idrak yeteneğimiz var şükür. Konu sahibine izle dediğim "Cosmos Uzay Serüveni" nden bahsettik. Bana dedi evlenirsek ve çocuğumuz olursa ona bol bol izletelim. Hiç bir öğretmen izle diyemez herhalde, korkar falan dedi. Ceza falan alabilirim diye. Çünkü öcü gibi bakıyorlar.
Düşündüm gerçekten öyle.

Müslüman bir ülkeyiz yani büyük çoğunluğumuz Müslüman. Konu bu değil. Bütün dünyanın kabul ettiği bişey var. bilim. bugün kullandığımız bir çok şeyi kim buldu onlar. telefon, elektrik, vs vs vs.
ya yapılan yolları bile onlar yapıyor ya :)) köprümüzü yapmaktan aciziz onu bile onlar yapıyor :)
millet neler yaptı, neler icat etti nelerle uğraşıyor. bizim Tubitak fasulyeye Kur'an dinleterek daha hızlı büyüyor deneyleri yapıyor. yapmayın Allah aşkına.
Nobel ödülü alan Aziz Sancar neden burada değil orada? Burada olsa alabilir miydi tabi ki hayır.

Cocuk EVREN VE UZAYI VE BILIMI sormus.
Siz sorulan soruya cevap vermiyorsunuz. Bir dogmayi okumasini soyluyorsunuz. Yeri degil, hele bu site hic degil.
Rahat birakin cocugu!
Fizik sizin gibi dusunenlerin eline kaldiysa elbette Turkiye'de populer olamaz.
Gelecek nesiller akin akin yurt disina gidecekler. Sizin yuzunuzden!
Hic olmazsa kafalarina her an DOGMA dayayan zombilerle ugrasmaz insan gibi bilimle ugrasirlar.
Iste bu kafa yuzunden Aziz Sancarlar Turkiye'de yasamiyorlar.
Ne vardi bir fizikci olarak cocugun sorularina cevap veren birkac fizik linki atsaydiniz!
Ayipliyorum sizi!!!

Dusunen cocuklar oldugunu gormek gercekten cok guzel, benim senin yasinda kardesim var sen dunyayi merak ediyorsun, onunda dunya umrunda degil... Ailen buna karsi cikiyosa onlarla bu konular hakkinda hic konusma bence, ben 28 yasina geldim hala sorguluyorum, eminim hayatim boyuncada sorgulamaya devam edicem. O kadar cok cevabini bulamadigim sey varki... arastir, cok oku, aklina bi cok sey gelecektir ama bi cok seyin ispatida olmadigi icin mecburen bir iki teoriye daha yakin goreceksindir dusuncelerini. Gunes, dunya, evren sorguluyorsan birde 'zaman' kavramiyla tanisacaksin ve kafan daha cok karisicaktir, karissin. Zaten icindeki merak okumaktan geri birakmayacaktir seni. Aslina bakarsan matematik de benim icin x bi kavramdir, evreni inceledikce. Hee ben cok bildigimden degil asla, sadece matematik insanlarin hayatini kolaylastirmak icin var olan bir bilim, benim dusuncem. Ben onu anladim en azindan. Burda din tartisan ablalar da olmus, ona istinaden, ben senin yasindayken nufus cuzdanimda yazan islam ibaresinin ne anlama geldigini ogrenmek ve inanacaksam yada inanmayacaksam once onu bilmem gerektigini dusunerek kuranin turkcesini hatim etmisim. Eger bu konuda da suphelerin varsa onuda okuyabilirsin, suphen yoksa bile ne oldugunu ogrenmis olursun. Okumaktan kimseye zarar gelmez. Dusuncelerin sekillenir.

Canım bak biri önermiş Cosmosu mutlaka izle, bak Yinemipilav ablan sana linkler yollamış öyle bir sürü şey var sitede izle hepsini. konun kapanacak bir kaç kendini fetva verecek konumda sanan kişiler yüzünden. sakin ideallerinden vazgeçme. Albert Einsten la da öğretmeni dalga geçermiş. Bak bir sürü bilim adamı var zorluklarla savaşmış. deli sanmışlar. seni de bırak öyle sansınlar

o
Lutfen bu cahillik, aciziyet ve magduriyet hikayelerini kasmayin... bugunun dunyasi icin gerekli olan kimin ne ustunlugu oldugu degil, ogrenmeye acik sorgulayan zihinler. Siz de oyle olun, sorgulayin, kendinizi gelistirin, kimse sizi asagilamiyor. Zihnini kapatan insanlar cok tehliklei, bunu belirtmek ve irdelemek herkesin gorevi olmali.

Ya bizim bu ülkede her cesit yobaz var ya..bilim adamiyim diyen yobazlar da var..kendi tabulari vardir,kabul etmez,suclar karsidakileri,kendini bi üstün görür..

Bilim de bilim derler..dedikleri bilim su an insanlari nereye götürüyor bilmiyorum..gdolu yiyecekler,ilaclar,radyasyon,atom bombasi,harp teknolojisi vs..bilimi de tabu yapiyorlar..bi dilemmanin icindeler..

Kücük gördügünüz köylü teyzenin organik cürük elmasina muhtacsiniz..

Ilahlastirmayin bilimi..arastirmak,incelemek insanin dogasi zaten..herkes de ayni seviyede idrak gücune sahip degil..

Önemli olan insan olmak..dürüst olmak..yardim etmek..

sorgulaman kötü bir şey değil ama yanlış yönlere sapma canım.Kuran-ı Kerim kafanı karıştırmaz aksine seni aydınlatır.bilimde ilimde herşey yazıyor Kuran-ı Kerim'de.tabiki bilim kitapları okuyarakta araştır.korkma delirmiyorsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…